Porsche Boxster ili BMW Z4

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Pirija

#176 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by Pirija »

supercali wrote:Emko je donekle upravu
Al to sto zivi s ocem roditeljima nebitno ne znaci da nema 20 milja
Cak sta vise prije ce taj sto zivi s roditeljima imati te pare nego samac jer ovaj ne placa nista dok drugi mora sve
Ovo za gume potrosnju i slicno je i meni bezveze pitati jer ionako sto se tice potrosnje vozit ce ga vjerovatno samo ljeti
Dok recimo nije problem pitati ima li kakvih problema iskustvo neko i slicno mada ce vise infa dobiti na stranim forumima jer su ta auta rijetka ovdje

pa i postavljac teme zivi sa roditeljima al mu je Emko to "zamjerio".... iako i sam zivi kod mame...
citroen xm

#177 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citroen xm »

Mislim da ćemo uskoro da ga mjerimo, jer to je izgleda suština svake teme. :lol:
direstraits0078

#178 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by direstraits0078 »

Ma nije mu ništa, doktorice, nego ga valja viđet'. :zzzz:
sLLayer

#179 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by sLLayer »

:bih:
romeomoraprezivjeti

#180 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by romeomoraprezivjeti »

Mozda zivi sa roditejljima,al' moze biti da zive u njegovom stanu( kuci,vili) haj ga znaj.:-D
emko1234

#181 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by emko1234 »

Pirija wrote:
Cak sta vise prije ce taj sto zivi s roditeljima imati te pare nego samac jer ovaj ne placa nista dok drugi mora sve
Ovo za gume potrosnju i slicno je i meni bezveze pitati jer ionako sto se tice potrosnje vozit ce ga vjerovatno samo ljeti
Dok recimo nije problem pitati ima li kakvih problema iskustvo neko i slicno mada ce vise infa dobiti na stranim forumima jer su ta auta rijetka ovdje

pa i postavljac teme zivi sa roditeljima al mu je Emko to "zamjerio".... iako i sam zivi kod mame...
Nemam ja njemu šta zamjerat. Čovjek mašta da kupi auto. Nije to zabranjeno. Samo mi je smiješno koliko mu je priča nedosljedna. Šta mu se god spomene, dobro mu. Hoće gume za milju i servis za milju i po. A na forumu pita koliko troši auto kojih u Bosni nije bilo više od 5 komada.
supercali

#182 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by supercali »

Pirija wrote:

Pa emku i govorim to u vezi sa roditeljima
A on je jedino upravu oko cijene odrzavanja i goriva jer ako kupujes takvo auto to je najmanje bitna stavka
citroen xm

#183 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citroen xm »

Dakle, ipak da mu predložim C3 Plurijel? :lol: :lol: :lol: :lol:

Nemojte me sada samo napadat. :D
citro

#184 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citro »

Ima dobra Diana na prodaju :lol:
citro

#185 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citro »

SSemir wrote:
citro wrote:Ta su dva auta kao jahte, obradujes im se dva puta u zivotu.
Prvi put kada ih kupis, drugi put kada ih prodas.
Sve izmedju je diskutabilno.
s tim sto ces izmedju ta dva trenutka da prozivih jebeno dobrih momenata, i izmedju ta dva trenutka ces da ustvari zivis zivot, a ne samo prezivljavas ga vagajuci sta je isplatnije i finansijski pametnije za uraditi..
jebes zivot ako ces ga provest zanemarujucu dusevno zadovoljstvo

i popustite ba, jedna od rijetkih tema koja se odrzava sa dobrim i zanimljivim postovima.
Izvini, ali jesi li ti neki psiholog ili psihijatar ?
Ja sto me nasmija posteno, ha, ha.
insomnia78

#186 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by insomnia78 »

Pa u pravu je covjek
Jebo ga vise kalkulacija o daljnoj prodaji
Imal' ba kakvog uzivanja u voznji il se samo konta kako ces ga tusnuzi

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
_mufljuz_

#187 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by _mufljuz_ »

Dobro ste stigli oni sto zive sa roditeljima zamjere onim sto zive s roditeljima :lol: :lol: :lol:
emko1234

#188 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by emko1234 »

Frajera nema na forumu 5 dana. :lol: :lol: :lol:
citroen xm

#189 Re: Odg: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citroen xm »

citro wrote:Ima dobra Diana na prodaju :lol:
Koliko? :)
citro

#190 Re: Odg: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citro »

citroen xm wrote:
citro wrote:Ima dobra Diana na prodaju :lol:
Koliko? :)
Cijena ? Prava sitnica.
citroen xm

#191 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citroen xm »

Aha :)
citro

#192 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citro »

Halo Bing, kako brat ?
citroen xm

#193 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citroen xm »

:D Polako, još sam u fazi ispitivanja tržišta. Ne znam još šta ću sa sobom. Razmatram neke opcije francuske klasične jeftine zezancije :) pa da sređujem za ljeto. Bitanga ima vrhunsku DY, a ja bi mogao za koji mjesec biti zainteresovan.
citro

#194 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citro »

Da, bitanga ima odlicnu DY ali je ona zauzeta. Sa njemu visih instanci, normalno.
Vidio sam prije neki dan DY sredjenu, glOva mi otpala. Kao iz fabrike. Tip je samo za sjedista (sredjivanje ) dao skoro 500 KM, pa vidi koliko to sve vrijedi. Jeftine francuske zezalice? He he ...
Inace, nista to nije nimalo jeftino, ali merak se placa. Pa zato i opravdano predlozih pokretacu teme da razmisli o DY, ili ako ima malo vise para o Spaceku :)
citroen xm

#195 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citroen xm »

Ma znam, zezam se. Sve to traži par hiljada KM. Nisam mislio za 1000 KM. :D Ali s obzirom da volim francuska auta i Citroen na prvom mjestu ipak je naspram ajkule ili XM-a kakvog želim, DY jeftino auto za uživanje, zezalica. :)
citro

#196 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citro »

citroen xm wrote:Ma znam, zezam se. Sve to traži par hiljada KM. Nisam mislio za 1000 KM. :D Ali s obzirom da volim francuska auta i Citroen na prvom mjestu ipak je naspram ajkule ili XM-a kakvog želim, DY jeftino auto za uživanje, zezalica. :)
U pravu si dragi moj ( i rijetki ) prijatelju ali je sve to daleko od par hiljada maraka vjeruj mi. Ti znas da sam i sam vlasnik jednog takvog oldtimer-a, sve to vrlo vjesto bjezi od svih nasih pretpostavllenih predracuna. A Ajkula, ne zavaravaj se, to je rupa bez dna, samo rijetki to mogu imati u ispravnom stanju a pogotovo vozati je. Audi A6 je mala maca za to. U odnosu na Ajkulu je to auto za pijace.
Ako si za, javi se pa da provozas my 2CV :)
citroen xm

#197 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citroen xm »

Znam da je Ajkula žara. :-D Realno ko očekuje od oldtajmera da je jeftin, žestoko se zavarava. I realno kada se sve sagleda bilo kakav oldtajmer pored svakodnevnog normalnog auta predstavlja luksuz jer očekuje skuplje održvanje, garažu, registraciju više.... Ali eto, kažu da ćeif nema cijenu, ako se cijena može platiti. :D

Imam prilike da pratim mnogo restauracija Citroena pa otprilike znam sa čime se ljudi susreću. Šta znam, nisam pametan, biće nešto, samo sam strpljiv. Ne želim se zalijetati, a i ima trenutno nekih prečih stvari.

Hvala na ponudi druže, rado ću se javiti ako ništa da se upoznamo. Samo trenutno ne znam gdje udaram, vjeruj mi. :thumbup: Razvučen sam ko žvaka. :zjev:
citro

#198 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citro »

insomnia78 wrote:Pa u pravu je covjek
Jebo ga vise kalkulacija o daljnoj prodaji
Imal' ba kakvog uzivanja u voznji il se samo konta kako ces ga tusnuzi

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Kalkulacije ? Ko je to spomenuo dragi moj djecace (ili djevojcice) ? Kada kupim auto automatski se oprostim od njega.
Uzivas li ti u svome prosjecnome autu kome ni brisaci nisu ispravni ?
De nas malo prosvijetli, nas zaostale i preostale duse u tamnome vilajetu neobrazovane i zaostale Bosne i Hercegovine, gospodine Europljaninu. Da ne siljim dalje .... a moglo bi se !
citro

#199 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citro »

citroen xm wrote:Znam da je Ajkula žara. :-D Realno ko očekuje od oldtajmera da je jeftin, žestoko se zavarava. I realno kada se sve sagleda bilo kakav oldtajmer pored svakodnevnog normalnog auta predstavlja luksuz jer očekuje skuplje održvanje, garažu, registraciju više.... Ali eto, kažu da ćeif nema cijenu, ako se cijena može platiti. :D

Imam prilike da pratim mnogo restauracija Citroena pa otprilike znam sa čime se ljudi susreću. Šta znam, nisam pametan, biće nešto, samo sam strpljiv. Ne želim se zalijetati, a i ima trenutno nekih prečih stvari.

Hvala na ponudi druže, rado ću se javiti ako ništa da se upoznamo. Samo trenutno ne znam gdje udaram, vjeruj mi. :thumbup: Razvučen sam ko žvaka. :zjev:
Razvucen sam i ja, vjeruj mi, u fazi sam restauracije samog sebe :-) Ne zadugo, a onda invazija :)
Ipak, mogu ti pokazati neke egzoticne restauracije (sa mojim prijateljem koji je lokomotiva u tom pogledu, naravno) vrlo rijetkih automobila, za sta se ovdje kod nas uglavnom ne zna. A auti se plasiraju na svjetsko trziste sa svim pohvalama i reputacijama. I postizu vrlo visoku cijenu. Pa, recimo do 100.000 Euro. Da oplaces.
citroen xm

#200 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citroen xm »

Ohoh, mašala. Vrlo interesantno. Javim ti se svakako i bez ove zadnje interesantne činjenice :) samo da se malo dozovem sebi i riješim jedno od životnih pitanja, a rješenje je srećom vrlo blizu.
Post Reply