Visina

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
madner

#176 Re: Visina

Post by madner »

Znas li na koje ploce mislim? Imas ih u kostima i kod vecine muskaraca se zatvore do koje godine? :D
sheilak

#177 Re: Visina

Post by sheilak »

prog321, koliko si ti visok, ako smijem pitati?

gle, super, ako je to tako. i zaista se nadam da je moguce, i tako cesto. ali u vecini slucajeva, to nije. mozda ti imas neke statisticke podatke koji govore u prilog tvojoj tvrdnji?

edit: fakat ne znam pisati. :D
prog321

#178 Re: Visina

Post by prog321 »

Srednju sam zavrsio kao najnizi u razredu.
Sad sam 1.85 cm. Atletski gradjen. Same "plocice" (madneru :lol: )
madner

#179 Re: Visina

Post by madner »

Nisu te kralju i sahu nego u kostima. :roll:

Evo slike mentalni atleto. :D

Image
sheilak

#180 Re: Visina

Post by sheilak »

madner wrote:
:D samo se izrazu smijem.

@prog321

od 18. do 30 si narastao koliko? 6 cm?
prog321

#181 Re: Visina

Post by prog321 »

madner wrote:Nisu te kralju i sahu nego u kostima. :roll:

De ba, smanji dozivljaj.
Vidim da ti je Google veliki prijatelj; pa idi izguglaj kako narasti poslije 20 god.
Prestani zamarati nonsensom.
madner

#182 Re: Visina

Post by madner »

Google i doktori medicine su moji prijatelji :D
prog321

#183 Re: Visina

Post by prog321 »

Evo da ti pomognem, "doktore medicine". :lol:

There is no specific set age where growing will stop,...
http://www.md-health.com/How-To-Grow-Ta ... er-21.html

Rest Well
One of the best ways to do this naturally is to get more sleep, which helps facilitate the proper conditions for growing. Taking hot showers and getting a lot of exercise can also create the conditions which can help you develop these hormones. In some cases, doctors can also supply you with growth hormone treatments that can be taken to help stimulate growth if it is appropriate.

Pa imas ovo:
http://www.stylecraze.com/articles/simp ... rs-of-age/

http://www.answers.com/Q/Can_you_increa ... ter_20_age
Can you increase your height after 20 age?
Yes it is possible to increase your height.
..
ITD,ITD
madner

#184 Re: Visina

Post by madner »

Dobro je, ne prodajes jos viagru. :D

http://www.harvardhealthcontent.com/Chi ... ,COL013003
A major determinant of height is how long the longest bones become, such as the femur (in the upper leg), tibia and fibula (in the lower leg). Long bones have "growth plates," areas toward the ends that have a space allowing elongation. When growth is complete (generally by age 17 or so), the growth plates close and the bone cannot get any longer.
If you are like most healthy people, your height is similar to that of your parents, closer to your father's if you are male, closer to your mother's if you are female. Once you have reached your adult height, there's not much you can do about it, but you may be able to prevent some of the loss of height during aging. Talk with your doctor (or your child's pediatrician) if you have concerns about your height or that of your child. If you don't like how tall you are, don't blame the coffee or the fruit juice — it's probably more appropriate to blame your parents.
Sada, da li vjerovati Havardu ili prodavacim magle, hmmm.
Amar_Chulle_Custic

#185 Re: Visina

Post by Amar_Chulle_Custic »

prog321 wrote:Evo da ti pomognem, "doktore medicine". :lol:

There is no specific set age where growing will stop,...

Rest Well
One of the best ways to do this naturally is to get more sleep, which helps facilitate the proper conditions for growing. Taking hot showers and getting a lot of exercise can also create the conditions which can help you develop these hormones. In some cases, doctors can also supply you with growth hormone treatments that can be taken to help stimulate growth if it is appropriate.

Pa imas ovo:
http://www.stylecraze.com/articles/simp ... rs-of-age/

http://www.answers.com/Q/Can_you_increa ... ter_20_age
Can you increase your height after 20 age?
Yes it is possible to increase your height.
..
ITD,ITD
kao student medicine ti mogu reći da se provaljuješ. To što si ti narastao, ako jesi, nije nemoguć scenarij, ali je rijedak i šanse su da drugi nisu te sreće. Kada dođe do potpune osifikacije kostiju, tj kad ove spomenute "pločice" potpuno "očvrsnu" daljeg rasta nema, pa da si pita.
Čak ni hormon rasta u tom slučaju ne pomaže.
prog321

#186 Re: Visina

Post by prog321 »

Amar_Chulle_Custic wrote:
kao student medicine ti mogu reći da se provaljuješ. To što si ti narastao, ako jesi, nije nemoguć scenarij, ali je rijedak i šanse su da drugi nisu te sreće. Kada dođe do potpune osifikacije kostiju, tj kad ove spomenute "pločice" potpuno "očvrsnu" daljeg rasta nema, pa da si pita.
Isto su sanse da jesu te srece ?
Zasto sputavati nekoga ako je mogucnost tu ?

Nemaju svi doktori ista misljenja. To sto si ti student, ne znaci da si pokupio svu pamet oko ovog predmeta.

i ebale vas plochice vise. Znamo ba o plochicama. Svi znaju o njima. Dovoljno je da ukucas 'growth' na googlu, izace ce vam plocice.
Ja vam govorim o vlastitom iskustvu, a vi govorite kako nije moguce.
Jeste , moguce je.
Ja sam svjedok, a vi se samo preseravate.
prog321

#187 Re: Visina

Post by prog321 »

MD Health je ozbiljna organizacija u Americi.
Nije to neka bezveze stranica. Bolje vam je da procitate par realnih stvari oko ove teme:

Can You Grow Taller After the Age of 21?
---
There are two main factors that determine how tall you will grow. A majority, 60-80 percent, of your height is determined by your genetics while 20-40 percent of your height is determined by your environment. Nutrition is the largest contributor in your environment that contributes to your height.

Ramzess Veliki

#188 Re: Visina

Post by Ramzess Veliki »

Amar_Chulle_Custic wrote: kao student medicine ti mogu reći da se provaljuješ. To što si ti narastao, ako jesi, nije nemoguć scenarij, ali je rijedak i šanse su da drugi nisu te sreće. Kada dođe do potpune osifikacije kostiju, tj kad ove spomenute "pločice" potpuno "očvrsnu" daljeg rasta nema, pa da si pita.
Student vidi se ... vi sa medecine nemate pojma.
Može narast' ... polomiš mu noge pa štiklaš kosti dok ne zarastu.
Ako hoće još da raste opet mu polomiš noge.
Statika konstrukcija jaro ... da studiraš građevinu znao bi da je sve moguće, samo treba para za to. :thumbup:
Jokericious

#189 Re: Visina

Post by Jokericious »

Visina je prednost samo kod zena. :thumbup:
S4mpion

#190 Re: Visina

Post by S4mpion »

Capajebo wrote:
S4mpion wrote:Postoji li neka šansa da je muškarac nezaposlen, a sposoban ili je automatski gnjida koja leži i nema ambicija u životu? :D
Zajebanciju na stranu, ona ako hoce, hoce da si ne znam ti kakav. Al' ako nece, da joj zvijezde sa neba skidas, nece...
Komplikovana su to stvorenja, al' bas zato su tako i simpaticna :D
Ma znam :D nego ne mogu ove šuplje da su zaposleni sposobni, a nezaposleni i loše zaposleni su nesposobne gnjide koje nemaju ambicija u životu, eno bio je primjer smetljara koji pošteno radi svoj posao i fino zarađuje, nijedna ga neće-takvog, kao nema on ambicija u životu. :D
crnikreten

#191 Re: Visina

Post by crnikreten »

Znaci spavam minimum 9 sati,jedem dovoljno,samo gdje te vitamine mogu nabaviti?,od sporta bavim se biciklizmom svaki dan 6-7 kiometara ljeti sam i vise,prestat pusit nemogu i necu jer mi je godra pusit :D. Mogu smanjit a ovako depresivan bacit cigarete bacile bi me jos vise u depresiju.Pa npr ako bih pusio 5-6 cig dnevno jeli bi to smetalo nekom rastu?.Za sada sam na 2 kutije jos.
Jokericious

#192 Re: Visina

Post by Jokericious »

Nema ti to veze nikakve. Pusti onog sta prica. Ako ti je 20 mozes dobiti 1-2 cm maksimalno, a vjerovatno nista neces.
prog321

#193 Re: Visina

Post by prog321 »

crnikreten wrote:Znaci spavam minimum 9 sati,jedem dovoljno,samo gdje te vitamine mogu nabaviti?,od sporta bavim se biciklizmom svaki dan 6-7 kiometara ljeti sam i vise,prestat pusit nemogu i necu jer mi je godra pusit :D. Mogu smanjit a ovako depresivan bacit cigarete bacile bi me jos vise u depresiju.Pa npr ako bih pusio 5-6 cig dnevno jeli bi to smetalo nekom rastu?.Za sada sam na 2 kutije jos.

Moras prestati sa pusenjem. Shvati da ne mozes rasti ako ne ukines pusenje.
Voznja bicikom je odlicna, ali moras jos nesto dodatno uraditi da istezes kosti. Teretena je najbolja.
Cim pocnes ici u teretanu, manje ce te depra bacati.
Spavanje 9h je odlicno. Ne treba ti nista vise.
Jedi hranu sa puno mesa. Cevapi, burgeri, itd. Onda voce i povrce. Dodatne vitamine mozes kupiti u apoteki.
Amar_Chulle_Custic

#194 Re: Visina

Ramzess Veliki wrote:
Amar_Chulle_Custic wrote: kao student medicine ti mogu reći da se provaljuješ. To što si ti narastao, ako jesi, nije nemoguć scenarij, ali je rijedak i šanse su da drugi nisu te sreće. Kada dođe do potpune osifikacije kostiju, tj kad ove spomenute "pločice" potpuno "očvrsnu" daljeg rasta nema, pa da si pita.
Student vidi se ... vi sa medecine nemate pojma.
Može narast' ... polomiš mu noge pa štiklaš kosti dok ne zarastu.
Ako hoće još da raste opet mu polomiš noge.
Statika konstrukcija jaro ... da studiraš građevinu znao bi da je sve moguće, samo treba para za to. :thumbup:
hmph :D predrasude, predrasude :D
Postoji i ta procedura, ali jesmo li pričali o prirodnom rastu ili nekim agresivnim metodama?
Daj molim te :roll:
prog321 wrote:
Amar_Chulle_Custic wrote:
Isto su sanse da jesu te srece ?
Zasto sputavati nekoga ako je mogucnost tu ?

Nemaju svi doktori ista misljenja. To sto si ti student, ne znaci da si pokupio svu pamet oko ovog predmeta.

i ebale vas plochice vise. Znamo ba o plochicama. Svi znaju o njima. Dovoljno je da ukucas 'growth' na googlu, izace ce vam plocice.
Ja vam govorim o vlastitom iskustvu, a vi govorite kako nije moguce.
Jeste , moguce je.
Ja sam svjedok, a vi se samo preseravate.
i ja sam svjedok da ne može..nikad cigare u životu nisam probao, hranim se zdravo- koliko mogu u ovom vaktu, konstantna fizička aktivnost u vidu biciklizma i teretane itd itd. pa me evo 1.75 od 18te
Uglavnom, ja da završim raspravu a ti tu diži svoj i tuđi ego i moral dezinformacijama...

Čist primjer Bošnje:
-nemaš ti pojma, ta ti znaš xD
Malograđani
prog321 wrote:Jedi hranu sa puno mesa. Cevapi, burgeri, itd. Onda voce i povrce. Dodatne vitamine mozes kupiti u apoteki.
-i ja ovom pokušavam nešto objasniti, ahhaha e jesam glup
prog321 wrote:Nemaju svi doktori ista misljenja. To sto si ti student, ne znaci da si pokupio svu pamet oko ovog predmeta.
-ali opet mi daje veće pravo da pričam na tu temu od tebe koji si pročitao par stranica na internetu, sumnjivih autora hahaha
:lol: :lol: :lol: :lol: :-)
Last edited by Amar_Chulle_Custic on 24/09/2014 13:41, edited 1 time in total.
Amar_Chulle_Custic

#195 Re: Visina

. :run:
Jokericious

#196 Re: Visina

Post by Jokericious »

Amar_Chulle_Custic wrote:. :run:
Doktore de mi obajsni kako dvije sestre mogu biti a jedna 160, druga 175? Obicno to bude priblizne visine. :D
Amar_Chulle_Custic

#197 Re: Visina

Jokericious wrote:
Amar_Chulle_Custic wrote:. :run:
Doktore de mi obajsni kako dvije sestre mogu biti a jedna 160, druga 175? Obicno to bude priblizne visine. :D
Ne znam kakve to ima veze s ovom temom, gdje sam rekao da kada jedan fiziološki proces završi, nema njegovog produljavanja...
Ne mora uopšte značiti da to ide u približnoj visini, ja znam blizance koji su različitih brojki :D odgovor na to pitajne tražiš u genetici, obična rekombinacija gena. Otac daje jednu polovicu hromosomske garniture, majka drugu. Dođe do miješanja genetičkih materijala, i u svim tim silnim kombinacijama jedna ispala ovakva-druga onakva. To je isto ko da si me pitao kako jedna ima plavu kosu a druga smeđu, ili zašto jedna ima plave oči a druga zelene xD

i de, da ne bude pravi se pametan, nisam stvarno mislio to i žao mi je ako je tako ispalo. Samo mislim da treba biti malo ozbiljniji i kad već se raspravlja o ovakvim temama, onda treba dati kredibilitet tačnošću informacija.
JThomas

#198 Re: Visina

Post by JThomas »

tema je živi dokaz koliko visina jeste bitna i dokle idu kompleksi većine koji je nemaju :D
MeSko Hz

#199 Re: Visina

Post by MeSko Hz »

Jokericious wrote:Visina je prednost samo kod zena. :thumbup:
haha 8-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#200 Re: Visina

Post by ladyblue18 »

JThomas wrote:tema je živi dokaz koliko visina jeste bitna i dokle idu kompleksi većine koji je nemaju :D
Ma to se tebi nesto ucinilo, nije da ovi niski vrijedjaju visoke na svakoj temi o visini :mrgreen:
Post Reply