Al' stedis gorivodzemaludin007 wrote:Jeste, ako ne kocis, jer vise trosis pakneZastavnik_dzemo wrote:Ja imam obicaj na 50ak metara kad vidim da ce mi crveno .... izbacim iz brzine i na ler .... znwm tako iz 5te u ler i lagano se zaustaviti do semafora .... je li to ok?
Instruktori voznje - cemu vas uce...?
- Edin H.
#176 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
-
semka
#177 AUTO KUČA BK NUSRET KOVAČEVIĆ
Potpisujem sve ovo gore za NUSRET KOVAČEVIĆ - auto kuča BK -mimi22 wrote:Upozoravam sve na auto kuću ''BK'' - braća Kovačević i instruktora Nusreta Kovačevića.
Nusret je primitivan i veoma pokvaren čovjek koji će sve učiniti da NE NAUČITE ispravno voziti.
Znate li što je cilj toga?
Cilj je da što više obeshrabriti kandidata da izgubi samopouzdanje.
Na ovaj način Nusret podlo, hinjski, lijepo i kulturno iznudi MITO od kandidata (koje ovaj pokvarenjak otvoreno traži od svakoga), kako bi on sredio vozački ispit ''jer je dobar sa komisijom''.
Uhodan kriminal kome neko mora stati u kraj jer to proizvodi ubice na cestama.
Usput Nusret je seksualni manijak koji seksualno napada i uznemirava gotovo sve ženske kandidatkinje.
Ljeti nikad ne koristi dezodorans, pa se usmrdi ko tvor ne možeš disati u autu.
Ovo su neka moja iskustva uglavnom - Auto kuća ''BK'' - FUJ!
Poslije polaganja, morala sam ponovo plaćati časove da me ljudi nauče ispravno voziti.
Bježite od primitivca i manijaka Nusreta Kovačevića!
Nadam se da će neko iz policije ovo pročitati i stati u kraj manijacima koji kao na traci radi 5,6 stoja mita NAMJERNO proizvode ubice na ulicama.
Policija treba uzeti izjave od kandidata koji su polagali kod Nusreta Kovačevića i napraviti istragu.

Scena iz filma 7 psihopata.
Last edited by semka on 29/08/2014 12:34, edited 1 time in total.
- Dozer
#178 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
Jos jedna "sitnica"...
Za sve one koji se pri normalnoj voznji i brzini nadju na 50m, a pogotovo manje (!!!), od semafora na kojem pocinje blinkati zeleno - NE KOCITE!!!!!
Zeleno je zeleno, bez obzira da li blinka ili je konstantno. Kada pocne blinkati/treptati, tada imate 4 sec. do paljenja zutog, i to trepcuce zeleno je samo obavjestenje/upozorenje o skorom paljenju zutog i crvenog, i na njemu SE NE ZAUSTAVLJA!
Ovo kazem jer sam do sada vidio bar 5 sudara, a i sam sam imao veliku "sansu" da se zabijem u idiote koji ovo rade, ali i zato jer se na trepcuce zeleno NE KOCI i NE STAJE, nego se kroz njega prolazi.
Ako ste, npr., udaljeni 50 ili manje metara od semafora na kojem pocinje blinkati zeleno, krecete se glavnom dzadom i vozite 50-60, slobodno ubrzajte i prodjite kroz taj semafor. Na taj nacin cete izbjeci mogucnost da se u vas zabije onaj iza vas koji pocinje ubrzavati kako bi prosao semafor jer vidi da moze, a vi ga ukopate i prisilite da naglo koci. Takodjer cete, kao odgovoran ucesnik/ca saobracaja, time uticati i na smanjenje guzve.
Isto tako, kada krecete na semaforima na glavnoj dzadi, nemojte se pri startu vuci k'o gladni srat', nego ubrzavajte normalno. A normalno, i veoma optimalno za potrosnju, jeste da svaku brzinu saltate izmedju 2000 i 2500 obrataja (dizel) i 2500-3000 obrtaja (benzin), uz maksimalni pritisak na papucicu gasa od 50%.
Na ovaj nacin cete do 60-65km/h stici za 6-7 sec., bez obzira na snagu i vrstu motora, a to je 200-250m, i time cete, opet kao odgovorni ucesnici u saobracaju, omoguciti i drugim ucesnicima u sabracaju koji su iza vas da prodju kroz taj semafor. Naravno, ovime takodjer smanjujete i guzvu, omogucavate normalno odvijanje saobracaja, ali i smanjujete nervozu kod drugih vozaca, kao i zagadjenje. I sve po zakonu i ogranicenjima.
Za sve one koji se pri normalnoj voznji i brzini nadju na 50m, a pogotovo manje (!!!), od semafora na kojem pocinje blinkati zeleno - NE KOCITE!!!!!
Zeleno je zeleno, bez obzira da li blinka ili je konstantno. Kada pocne blinkati/treptati, tada imate 4 sec. do paljenja zutog, i to trepcuce zeleno je samo obavjestenje/upozorenje o skorom paljenju zutog i crvenog, i na njemu SE NE ZAUSTAVLJA!
Ovo kazem jer sam do sada vidio bar 5 sudara, a i sam sam imao veliku "sansu" da se zabijem u idiote koji ovo rade, ali i zato jer se na trepcuce zeleno NE KOCI i NE STAJE, nego se kroz njega prolazi.
Ako ste, npr., udaljeni 50 ili manje metara od semafora na kojem pocinje blinkati zeleno, krecete se glavnom dzadom i vozite 50-60, slobodno ubrzajte i prodjite kroz taj semafor. Na taj nacin cete izbjeci mogucnost da se u vas zabije onaj iza vas koji pocinje ubrzavati kako bi prosao semafor jer vidi da moze, a vi ga ukopate i prisilite da naglo koci. Takodjer cete, kao odgovoran ucesnik/ca saobracaja, time uticati i na smanjenje guzve.
Isto tako, kada krecete na semaforima na glavnoj dzadi, nemojte se pri startu vuci k'o gladni srat', nego ubrzavajte normalno. A normalno, i veoma optimalno za potrosnju, jeste da svaku brzinu saltate izmedju 2000 i 2500 obrataja (dizel) i 2500-3000 obrtaja (benzin), uz maksimalni pritisak na papucicu gasa od 50%.
Na ovaj nacin cete do 60-65km/h stici za 6-7 sec., bez obzira na snagu i vrstu motora, a to je 200-250m, i time cete, opet kao odgovorni ucesnici u saobracaju, omoguciti i drugim ucesnicima u sabracaju koji su iza vas da prodju kroz taj semafor. Naravno, ovime takodjer smanjujete i guzvu, omogucavate normalno odvijanje saobracaja, ali i smanjujete nervozu kod drugih vozaca, kao i zagadjenje. I sve po zakonu i ogranicenjima.
- supercali
#179 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
Mene cudi kako instruktori bar ne kazu pocetnicima da iako je recimo zeleno na semaforu ne ulazi u raskrsnicu ako vidi da je guzva i zastoj u samoj raskrsnici
- Dozer
#180 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
Hajde pocetnici...ali kad vidim kamaru "iskusnih' koji to rade...
- Edin H.
#181 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
Koga jednom guja oprzi (cestitka)...Dozer wrote:Hajde pocetnici...ali kad vidim kamaru "iskusnih' koji to rade...
- Ma.Le.Na
#182 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
nas su tako zaustavili, prosli kroz trepcece zeleno/zuto...tamo u nedzaricima..onaj semafor na raskrsnici sa hecinom pijacom i kompleksom
samo policija za nama...i kazna
samo policija za nama...i kazna
- Dozer
#183 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
Samo ste trebali reci - pisite, idemo na sud.
Iskoristili su vas, kratko receno.
U zadnje 3 godine sam imao 6 takvim blesavih situacija gdje me murija ubjedjivala u jedno i htjeli pisati kazne, sto za brzinu i ogranicenja na magistralnom putu, sto za preticanja (kaze da sam pretisao kolonu, a ja preteknem jedno vozilo u koloni i vratim se u svoju traku), i jednom za ovo trepcuce zeleno (kao i vama). Na sudu sam dobio 5.
Jedino izgubljeno su dobili na gluposti i samo zato sto na cesti nije bilo znaka ogranicenja brzine, kao i sudinicino odbijanje da joj pokazem snimak na mobitelu koji je dokazivao nepostojanje znakova. Konkretno, radilo se pravcu od Lukavice, pored aerodroma, Kurtha Shorka je ulica, cini mi se... Bila je tada samo tabla "Kanton Sarajevo", a kanton nije automatski i naseljeno mjesto, dok znaka ogranicenja nije bilo. Samim tim je ogranicenje 80, a ja, navodno, isao 97 (?!), sto u zivotu nisam uradio u bilo kojem naselju/gradu/selu. Cak je i snimak radarske kamere dokazivao da to nije tacno jer je ispred mene na snimku bio vidljiv golf koji se kretao istom brzinom kao i ja, a on nije uslikan radi brzine
I onda smo se natezali sat vremena kod sudinice da li je ili nije naseljeno mjesto, da bi ona na kraju "presudila" da jeste, iako je najbliza zgrada na mjestu gdje je postavljen radar udaljena preko 50m od ceste, i to samo s jedne strane ceste.
Ali, nagodili smo se za minimalnun novcanu, i to je to.
Iskoristili su vas, kratko receno.
U zadnje 3 godine sam imao 6 takvim blesavih situacija gdje me murija ubjedjivala u jedno i htjeli pisati kazne, sto za brzinu i ogranicenja na magistralnom putu, sto za preticanja (kaze da sam pretisao kolonu, a ja preteknem jedno vozilo u koloni i vratim se u svoju traku), i jednom za ovo trepcuce zeleno (kao i vama). Na sudu sam dobio 5.
Jedino izgubljeno su dobili na gluposti i samo zato sto na cesti nije bilo znaka ogranicenja brzine, kao i sudinicino odbijanje da joj pokazem snimak na mobitelu koji je dokazivao nepostojanje znakova. Konkretno, radilo se pravcu od Lukavice, pored aerodroma, Kurtha Shorka je ulica, cini mi se... Bila je tada samo tabla "Kanton Sarajevo", a kanton nije automatski i naseljeno mjesto, dok znaka ogranicenja nije bilo. Samim tim je ogranicenje 80, a ja, navodno, isao 97 (?!), sto u zivotu nisam uradio u bilo kojem naselju/gradu/selu. Cak je i snimak radarske kamere dokazivao da to nije tacno jer je ispred mene na snimku bio vidljiv golf koji se kretao istom brzinom kao i ja, a on nije uslikan radi brzine
I onda smo se natezali sat vremena kod sudinice da li je ili nije naseljeno mjesto, da bi ona na kraju "presudila" da jeste, iako je najbliza zgrada na mjestu gdje je postavljen radar udaljena preko 50m od ceste, i to samo s jedne strane ceste.
Ali, nagodili smo se za minimalnun novcanu, i to je to.
- kokuz_sa
#184 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
ja s instruktorom kad god sam sta pogrijesio on me nakon dva kruga opet doveo pred tu situaciju da ponovim tu radnju ispravno..
ili ako sam se npr pozalio da mi nesto nije jasno..bulazim sada npr da uzbrdo u krivini ssa pjesackim me strah koliko ce auto otici nazad kad stanem pjesacima ili tako sta..onda
onda znam da ce me provesti u te situacije par puta..
i nije mi dao da ja pratim kolonu..nego da sam prv u koloni i da drugim iza sebe ne pravim zastoj..i
tako da moram paziti da mi se ko ne zaleti odzada da me udari kad kocim..
kaze lako ti mozes naprijed pratiti auto i kociti kad on stane..ali valja misliti i na nekog ko je iza nas..
nikad mi nije govorio sad druga sad treca..nego jednom objasnio i sve ja..ali ako pogrijesim tada ide detaljno objasnjenje i predavanje o toj gresci..
samo covjek izludio samnom sto se kocnice tice..ja kad je pritisnem bas pritisnem..danima me proganjao sa onim..lagano bolan laganoo
eh sjeti se jedne zanimljive situacije ovako s pocetka voznje..idemo mi pored aerodroma dole ona cesta za RS..i pravac puko ljepota..vozim ja nagazio ovako oko 70-80..kad on meni
"hajd sad se nasmijesi"
reko sto
kaze da te onaj radar uslika za vozacku
ili ako sam se npr pozalio da mi nesto nije jasno..bulazim sada npr da uzbrdo u krivini ssa pjesackim me strah koliko ce auto otici nazad kad stanem pjesacima ili tako sta..onda
onda znam da ce me provesti u te situacije par puta..
i nije mi dao da ja pratim kolonu..nego da sam prv u koloni i da drugim iza sebe ne pravim zastoj..i
tako da moram paziti da mi se ko ne zaleti odzada da me udari kad kocim..
kaze lako ti mozes naprijed pratiti auto i kociti kad on stane..ali valja misliti i na nekog ko je iza nas..
nikad mi nije govorio sad druga sad treca..nego jednom objasnio i sve ja..ali ako pogrijesim tada ide detaljno objasnjenje i predavanje o toj gresci..
samo covjek izludio samnom sto se kocnice tice..ja kad je pritisnem bas pritisnem..danima me proganjao sa onim..lagano bolan laganoo
eh sjeti se jedne zanimljive situacije ovako s pocetka voznje..idemo mi pored aerodroma dole ona cesta za RS..i pravac puko ljepota..vozim ja nagazio ovako oko 70-80..kad on meni
"hajd sad se nasmijesi"
reko sto
kaze da te onaj radar uslika za vozacku
Last edited by kokuz_sa on 28/08/2014 20:04, edited 1 time in total.
- Zatamnjena stakla
#185 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
Moj je dobar i jeb'o mi je Boga jedno dvaes puta 
-
All4
#186 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
Kvačilo glupost neviđena ,a ostalo je OK .Dozer wrote:Vec u par slucajeva cujem razne nebuloze kojima instruktori voznje uce danasnje vozace-pocetnike.
Izmedju mase idiotarija, poput one da se "za svaki slucaj vozi bar 10km/h ispod ogranicenja" ( cime se buduci vozac u startu uci da slobodno ometa saobracaj kad god mu to padne na pamet), preko nebuloze "da se sa semafora krece i ubrzava vrlo polako", ili "da se u raskrsnicu ne ulazi preduboko i preblizu pravcu u koji se skrece, kao i da se raskrsnica mora proci polako", zaista moram izdvojitit zadnju glupost koju cuh, a to je kada instruktor uci kandidatkinju "da se prilikom voznje nizbrdicom kvacilo mora drzati pritisnuto"?!
Zaista nije ni cudo sto se vozi kako se vozi i sto je ne cestama haos i krkljanac....
Kakva su vasa iskustva, pogotovo vas koji ste polagali u zadnjih 4-5 godina?
Ne znam što ti nije jasno da moraš oprez imati i kad krećeš na semaforu ili prolaziš kroz raskrsnicu jer debili oko tebe često ne poštuju pravila pa moraš oprezno...moj ti
- Dozer
#187 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
Ma naravno da se u raskrnicu ulazi polako, ali raskrsnicu koja nije pod semaforima.
Ove raskrsnice o kojima se ovdje govori su pod semaforima i odnosi se na skretanje preko tramvajskih sina (zaboravio sam to napomenuti).
Npr., zasto se pri skretanju na Pofalicima prema Grbavici, iz pravca centra, na semaforima koji su katastrofalno kratki, krece i skrece i zavrsava prelazak raskrsnice brzinom od 20 km/h, cesto prvom, ponekad drugom?
Ovo je ono sto sam vec opisao ranije, kada sam pricao o prelasku raskrsnice.
Ili, zasto se na istoj cesti i kretanju pravo sa semafora krece kao da se vozi po jajima? Ne kazem da treba startati kao na trkama, nemojte ovo prebacivati na taj kolosijek, a ranije opisah kako bi to trebalo izgledati. A to tako i izgleda u zemljama u kojima policija zaustavlja i kaznjava radi sporosti koja ometa protok i odvijanje saobracaja.
Mislim, zasto voziti tako ako znamo da se od Vjecne vatre do Ilidze moze uhvatiti zeleni val ako se vozi izmedju 60 i 70, uz blago usporavanje u Nedzaricima jer je to semafor-stoper?
Pa nije dzaba ogranicenje 60 i tolerancija 10, i semafori sinhronizovani upravo na tu brzinu. I znajuci ovo, provjereno bezbroj puta, zasto onda neko nije u stanju uhvatiti taj zeleni val, pa cak ni uvezati zeleni val izmedju 2 ili 3 semafora?
E, to je upravo zato sto se nadje neki "genijalac", a dovoljan je samo 1, koji vozi 50 ili 40 i tako bukvalno sam napravi guzvu. Onaj iza njega/nje krene da ga zaobidje, onaj u traci pored koci i tako uspori cijelu tu susjednu traku, onda onaj neki iz te druge trake krene da zaobidje te i tako napravi istu stvar i trecoj traci, i eto krkljanca...
Vjerovatno se mnogi vide u ovome, pa eto... pokusajte shvatiti da niste sami na cesti i da ogranicenje brzine kakvo jeste, kao i dozvoljena tolerancija, nisu takvi onako, nego je jos ponesto sinhronizavano s tim i u nekom cilju
Ove raskrsnice o kojima se ovdje govori su pod semaforima i odnosi se na skretanje preko tramvajskih sina (zaboravio sam to napomenuti).
Npr., zasto se pri skretanju na Pofalicima prema Grbavici, iz pravca centra, na semaforima koji su katastrofalno kratki, krece i skrece i zavrsava prelazak raskrsnice brzinom od 20 km/h, cesto prvom, ponekad drugom?
Ovo je ono sto sam vec opisao ranije, kada sam pricao o prelasku raskrsnice.
Ili, zasto se na istoj cesti i kretanju pravo sa semafora krece kao da se vozi po jajima? Ne kazem da treba startati kao na trkama, nemojte ovo prebacivati na taj kolosijek, a ranije opisah kako bi to trebalo izgledati. A to tako i izgleda u zemljama u kojima policija zaustavlja i kaznjava radi sporosti koja ometa protok i odvijanje saobracaja.
Mislim, zasto voziti tako ako znamo da se od Vjecne vatre do Ilidze moze uhvatiti zeleni val ako se vozi izmedju 60 i 70, uz blago usporavanje u Nedzaricima jer je to semafor-stoper?
Pa nije dzaba ogranicenje 60 i tolerancija 10, i semafori sinhronizovani upravo na tu brzinu. I znajuci ovo, provjereno bezbroj puta, zasto onda neko nije u stanju uhvatiti taj zeleni val, pa cak ni uvezati zeleni val izmedju 2 ili 3 semafora?
E, to je upravo zato sto se nadje neki "genijalac", a dovoljan je samo 1, koji vozi 50 ili 40 i tako bukvalno sam napravi guzvu. Onaj iza njega/nje krene da ga zaobidje, onaj u traci pored koci i tako uspori cijelu tu susjednu traku, onda onaj neki iz te druge trake krene da zaobidje te i tako napravi istu stvar i trecoj traci, i eto krkljanca...
Vjerovatno se mnogi vide u ovome, pa eto... pokusajte shvatiti da niste sami na cesti i da ogranicenje brzine kakvo jeste, kao i dozvoljena tolerancija, nisu takvi onako, nego je jos ponesto sinhronizavano s tim i u nekom cilju
- dinooh
#188 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
Evo jedno pitanje. Znam da crveno na semaforu znaci stani, ali evo primjer ove raskrsnice. Znaci zeleno je i auto ispred mene krene a ja za njim. Prosli oboje prvi semafor i sada hocemo lijevo. On prode lijevo, a onda se pali crveno na semaforu na suprotnoj strani ulice koji je okrenut meni i znaci da je za mene sada crveno. Ovaj semafor pali crveno nakon 10-ak sekundi zelenog. Da li ja moram sada stati ili mogu nastaviti lijevo Stao sam tako da ne ometam saobracaj iz vodoravne ulice tj., mogu komotno proci vodoravno sa lijeve strane ka desno. Ovima na vodoravnoj traci nije upaljeno jos zeleno

- alkalna_baterija
#189 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
Ja ne kontam zašto bi taj creni semafor bio okrenut tako kako je okrenut
Kome 
- supercali
#190 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
nije za tebe crveno jer si vec usao u raskrsnicudinooh wrote:Evo jedno pitanje. Znam da crveno na semaforu znaci stani, ali evo primjer ove raskrsnice. Znaci zeleno je i auto ispred mene krene a ja za njim. Prosli oboje prvi semafor i sada hocemo lijevo. On prode lijevo, a onda se pali crveno na semaforu na suprotnoj strani ulice koji je okrenut meni i znaci da je za mene sada crveno. Ovaj semafor pali crveno nakon 10-ak sekundi zelenog. Da li ja moram sada stati ili mogu nastaviti lijevo Stao sam tako da ne ometam saobracaj iz vodoravne ulice tj., mogu komotno proci vodoravno sa lijeve strane ka desno. Ovima na vodoravnoj traci nije upaljeno jos zeleno
produzit ces svojim putem ako ne ometas nikoga
al sad u pitanju je tvoje pracenje raskrsnice
to je ono o cemu sam pricao ako sam te dobro razumio
sto ulazis u raskrsnicu ako vidis da ces je zakrciti ostati u njoj i slicno iako je tebi zeleno
i to me licno najvise nervira kad nasi papci udju u raskrsnicu i ostanu na sredini blokirajuci cestu (ne govorim tebi licno nego inace)
-
semka
#191 Re: AUTO KUČA BK NUSRET KOVAČEVIĆ
Samo još da dodam da se isto nadam da će policija istražiti sve ove gore navode i uzeti izjave od onih koji su polagali u Auto kuči BK.semka wrote:Potpisujem sve ovo gore za NUSRET KOVAČEVIĆ - auto kuča BK -mimi22 wrote:Upozoravam sve na auto kuću ''BK'' - braća Kovačević i instruktora Nusreta Kovačevića.
Nusret je primitivan i veoma pokvaren čovjek koji će sve učiniti da NE NAUČITE ispravno voziti.
Znate li što je cilj toga?
Cilj je da što više obeshrabriti kandidata da izgubi samopouzdanje.
Na ovaj način Nusret podlo, hinjski, lijepo i kulturno iznudi MITO od kandidata (koje ovaj pokvarenjak otvoreno traži od svakoga), kako bi on sredio vozački ispit ''jer je dobar sa komisijom''.
Uhodan kriminal kome neko mora stati u kraj jer to proizvodi ubice na cestama.
Usput Nusret je seksualni manijak koji seksualno napada i uznemirava gotovo sve ženske kandidatkinje.
Ljeti nikad ne koristi dezodorans, pa se usmrdi ko tvor ne možeš disati u autu.
Ovo su neka moja iskustva uglavnom - Auto kuća ''BK'' - FUJ!
Poslije polaganja, morala sam ponovo plaćati časove da me ljudi nauče ispravno voziti.
Bježite od primitivca i manijaka Nusreta Kovačevića!
Nadam se da će neko iz policije ovo pročitati i stati u kraj manijacima koji kao na traci radi 5,6 stoja mita NAMJERNO proizvode ubice na ulicama.
Policija treba uzeti izjave od kandidata koji su polagali kod Nusreta Kovačevića i napraviti istragu.BJEŽITE OD NJEGA!!!
Scena iz filma 7 psihopata.
- dinooh
#192 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
pa okrenut vozilima koja skrecu lijevo.alkalna_baterija wrote:Ja ne kontam zašto bi taj creni semafor bio okrenut tako kako je okrenutKome
- dinooh
#193 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
dobro to za svoj grad kad poznajse semafore, koliko koji radi. Ali kad dodes u drugi grad, otkud cu ja znati da je zeleno samo 10-ak sekundi. I otkud da ja znam da ima semafor na suprotnoj strani za one koji skrecu lijevo. Znaci moze se proci jer sam prosao kroz zeleno a nema saobracaja koji ide odozgo prema dole.supercali wrote:nije za tebe crveno jer si vec usao u raskrsnicudinooh wrote:Evo jedno pitanje. Znam da crveno na semaforu znaci stani, ali evo primjer ove raskrsnice. Znaci zeleno je i auto ispred mene krene a ja za njim. Prosli oboje prvi semafor i sada hocemo lijevo. On prode lijevo, a onda se pali crveno na semaforu na suprotnoj strani ulice koji je okrenut meni i znaci da je za mene sada crveno. Ovaj semafor pali crveno nakon 10-ak sekundi zelenog. Da li ja moram sada stati ili mogu nastaviti lijevo Stao sam tako da ne ometam saobracaj iz vodoravne ulice tj., mogu komotno proci vodoravno sa lijeve strane ka desno. Ovima na vodoravnoj traci nije upaljeno jos zeleno
produzit ces svojim putem ako ne ometas nikoga
al sad u pitanju je tvoje pracenje raskrsnice
to je ono o cemu sam pricao ako sam te dobro razumio
sto ulazis u raskrsnicu ako vidis da ces je zakrciti ostati u njoj i slicno iako je tebi zeleno
i to me licno najvise nervira kad nasi papci udju u raskrsnicu i ostanu na sredini blokirajuci cestu (ne govorim tebi licno nego inace)
- alkalna_baterija
#194 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
Sad se sjetih, čini mi da u Lukavici/Dobrinja ima baš ovakav semafor.
Ne kontam svrhu ovakvog postavljanja semafora, jer ako ostala 4 pravca imaju svoje semafore, ovaj je baš suvišan. Ako nema, onda se izvinjavam.
Ne kontam svrhu ovakvog postavljanja semafora, jer ako ostala 4 pravca imaju svoje semafore, ovaj je baš suvišan. Ako nema, onda se izvinjavam.
- Dozer
#195 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
Ovakva je vecina rasrksnica u Sarajevu. Npr., spomenuta na Pofalicima, ali i ostale su iste.
Onaj koji skrece ulijevo i prvom mu je upaljeno zeleno, ona i prolazi. Onaj kojem se zeleno pali kasnije, on ceka dok ovaj prvi ne prodje.
Ali, bas radi svega ovoga, ovaj sto skrece lijevo mora to uraditi malo brze od onoga kako se obicno sad radi (opisah u postu ranije).
Onaj koji skrece ulijevo i prvom mu je upaljeno zeleno, ona i prolazi. Onaj kojem se zeleno pali kasnije, on ceka dok ovaj prvi ne prodje.
Ali, bas radi svega ovoga, ovaj sto skrece lijevo mora to uraditi malo brze od onoga kako se obicno sad radi (opisah u postu ranije).
- dinooh
#196 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
A moze li komisija oboriti osobu ako je prosla na zeleno i skrece ulijevo a u meduvremenu se upalilo crveno na onom gore semaforu, jer ako stane ometat ce saobracaj. Ali opet crveno je za stajanje.
- alkalna_baterija
#197 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
Ma ja ne kontam kome može smetati ako prođe tu na crveno... a ako ostane stajat na raskrsnici smeta svimadinooh wrote:A moze li instruktor oboriti osobu ako je prosla na zeleno i skrece ulijevo a u meduvremenu se upalilo crveno na onom gore semaforu, jer ako stane ometat ce saobracaj. Ali opet crveno je za stajanje.
- supercali
#198 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
pa na zapadu niko ti nece zamjeriti jer vidi strane table
i naravno da mozes proci jer ces malo pozuriti ako vidis da su ovi krenuli da skrenu lijevo
koliko sam ja skontao to je situacija da ti skreces iz pravca grada na malti u hrasno a upali se semafor ovima iz hrasna prema ilidzi
jel to to?
i naravno da mozes proci jer ces malo pozuriti ako vidis da su ovi krenuli da skrenu lijevo
koliko sam ja skontao to je situacija da ti skreces iz pravca grada na malti u hrasno a upali se semafor ovima iz hrasna prema ilidzi
jel to to?
- Dozer
#199 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
@dinooh
Ne moze te nikako oboriti ako si ti prosao na svoje zeleno. Crveno na slici se ne tice tebe.
Ne moze te nikako oboriti ako si ti prosao na svoje zeleno. Crveno na slici se ne tice tebe.
- dinooh
#200 Re: Instruktori voznje - cemu vas uce...?
Ali za koga je onda ovo crveno. Ja mislim da jeste za mene jer je i dalje zeleno na onom semaforu gdje sam prosao kad je bilo zeleno. Znaci zeleno je i dalje za one koji idu odozgo prema dole i obrnuto.Dozer wrote:@dinooh
Dok je na onom gornjem semaforu sa slike crveno, na ovom donjem sa slike je i dalje zeleno.