Neki brakovi tako zavrse, ali valjda počinju sa ljubavlju i željom da sa nekom osobom živiš zajedno u sreći i ljubavi do kraja životanightvision wrote:negdje sam cuo nekakvu definiciju braka, nesto kao "brak je ekonomska zajednica dvoje ljudi koji imaju iste ili slicne interese"... tako nesto... ne znam jel' istina.JThomas wrote:nije baš svaki baš samo to. mada, uopšteno gledano - kreće se u tom smjeru.
Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- iz dna duše
#176 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
- madner
#177 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Realno, glavni i osnovni problem je manjak cvrste ruke.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#178 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
slažem se...umene tiptopmadner wrote:Realno, glavni i osnovni problem je manjak cvrste ruke.

- kritichar
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
- Stoner
#181 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Pola forumašica ovdje je razvedeno.
- Muhamed Đakmić
#182 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Đe se ba neću razvesti kad Sarajevo ovako odigra.
-
nightvision
#183 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
realno, i pola forumasha je razvedeno.Stoner wrote:Pola forumašica ovdje je razvedeno.
- iz dna duše
#184 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
O, da, zaboravili smo pomenuti ovajrazlog visoke stope razvoda: Internet i društvene mrežeStoner wrote:Pola forumašica ovdje je razvedeno.
Tvrdi i iranski šef policije u jednoj izjavi... I još neki tvrde... Slušala sam jednu baku kako priča o "o tom nekom internetu" gdje se žene prok....ju...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#185 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
pa čim se neko javlja samo na podforumu sex i ljubav sve ti je jasno
kako je sumnjiv
kako je sumnjiv
- iz dna duše
#186 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Black swan wrote:pa čim se neko javlja samo na podforumu sex i ljubav sve ti je jasno
kako je sumnjiv
SumLJivo skroz
- insomnia78
#187 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Fejsbuk je razveo vise naroda neg' rakija
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- iz dna duše
#188 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
A sada ozbiljno.
Je li zaista moguće da se ozbiljne i zrele osobe mogu zaljubiti u osobu koju poznaju samo iz virtualnog svijeta? Je li moguće da neki brak jedna takva "virtualna" osoba može poljuljati, ako taj brak već nije u krizi? Ali, za mene ni tada da? To mi je prosto suludo... Internet ili društvene mreže mogu pomoći da se kontakt "uživo" uspostavljen bolje održi (sada nebitno je li se radi o slobodnim ili oženjenim i udatim)...ali stupiti u vezu sa nekim, naosnovu onoga sto znamo o nejmi, o njoj sa FB, pa to je bezveze...Pa tamo smo svi "lepi i uspesni, sa divnim karakterom i tolerantni"
Je li zaista moguće da se ozbiljne i zrele osobe mogu zaljubiti u osobu koju poznaju samo iz virtualnog svijeta? Je li moguće da neki brak jedna takva "virtualna" osoba može poljuljati, ako taj brak već nije u krizi? Ali, za mene ni tada da? To mi je prosto suludo... Internet ili društvene mreže mogu pomoći da se kontakt "uživo" uspostavljen bolje održi (sada nebitno je li se radi o slobodnim ili oženjenim i udatim)...ali stupiti u vezu sa nekim, naosnovu onoga sto znamo o nejmi, o njoj sa FB, pa to je bezveze...Pa tamo smo svi "lepi i uspesni, sa divnim karakterom i tolerantni"
- Muhamed Đakmić
#189 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Pa facebook, odnosno društvene mreže su samo ljudima dale šansu da ispolje svoju pravu prirodu. Pohlepni smo i nezasiti, a sad na tri klika od sebe imamo stotine cura/momaka. Pogotovo se ovo odnosi na cure, jer kod nas još vrijedi da se muškarci trebaju javljati i uspostavljati kontakt.
Elem, pođite od sebe i prebrojte koliko vam se momaka javlja
Ja znam da svaka cura kojoj se javim ima bar još dvojicu-trojicu koji nešto pokušavaju 
iz dna duše, forum pun takvih primjera, nemoj zezati ba
Elem, pođite od sebe i prebrojte koliko vam se momaka javlja
- insomnia78
#190 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Pa jasta je nego moguce, znam i previse primjera
Jbg, nismo svi isti
Jbg, nismo svi isti
- iz dna duše
#191 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Ma đe ba?Muhamed Đakmić wrote:Pa facebook, odnosno društvene mreže su samo ljudima dale šansu da ispolje svoju pravu prirodu. Pohlepni smo i nezasiti, a sad na tri klika od sebe imamo stotine cura/momaka. Pogotovo se ovo odnosi na cure, jer kod nas još vrijedi da se muškarci trebaju javljati i uspostavljati kontakt.
Elem, pođite od sebe i prebrojte koliko vam se momaka javljaJa znam da svaka cura kojoj se javim ima bar još dvojicu-trojicu koji nešto pokušavaju
Pa nekako mislim da je tu ipak do karaktera osobe... onaj koji to "radi" virtualno, radit će i "oprave", samo kada dobije priliku. A pogledajmo oko sebe: prilika sijaset. Svako od nas, da je svaki puta "padao" na neke komplimente, udvaranja, bilo uživo ili preko društvenih mreža, gdje bismo bili... kao i u svemu, tako i u ovome, ako ste osoba sa integritetom, onda ne vidim opasnost od društvenih mreža, interneta općenito. Ima i onih koji svjesno ulaze u takve veze, ali nije moje da im sudim.direktni wrote:FB, forumi.....itekako mogu uticati na porodičnu stabilnost, a naročito kod osoba koje su kroz život "povlačili" pogrešne poteze. Život prije braka, pun trauma, frustracija, nedorečenosti...., a onda se pojavi nešto novo (internet, FB, forumi), a osoba već sklona, da ne kažem labilna, predbračnim životom i nesuvislim poimanjem života u braku je lagan plijen za manipulaciju.
Pa danas imamo primjere osoba u braku koje najmanje po par sati (dragocjenog vremena) provedu za računarom. Glava im puna informacija, a to dragocjeno vrijeme su mogli provesti u okopavanju bašte, sređivanju voćnjaka - cvjetnjaka, u kuhinji, čišćenju snijega, pravljenju kućice za ptice....., uglavnom milion korisnijih stvari.
Međutim ne. Radije će se prijaviti da bude pjevaljka/pjevač i ispuniti svoj dugogodišnji san na nekom od reality show-a, nego to vrijeme provesti sa djecom. Imaju želju da kafe ispijaju u gradu, u petoj-šestoj deceniji života i da razgledaju izloge, umjesto da se usavršavaju u kuhinji ili nekom hobiju za dobrobit porodice.
Imamo osobe koje će rado istetovirati ime neke djevojke, momka na ramenu, prsima, leđima i prije ženidbe-udaje ne pitajući se kako će sutra njihova djeca komentarisati/proživljavati te tetovaže, a na tetovaži im nije ime majke-oca.
Imamo osobe, kojima preintezivne misli, ne dopuštaju da misle, a onda im društvene mreže, TV sapunice, FB, kvazi-prijatelji/ce, virtualni kvazi-prijatelji/ce sa foruma, te preintezivne misli usmjere samo ka jednom - a rezultat - razvali porodicu - nije to to - ja sam očekivao/la nešto sasma drugo i drugačije.
Na kraju moral i etika....na kraju razvaljena porodica....na kraju niko nije sretan....na kraju djeca primarni gubitnici i na emocionalnom i u fizičkom razvoju.
Krajnji rezultat - utakmica izgubljena katastrofalno - fijasko nesagledivih posljedica, a osoba (pokretač svega) sretna i zadovoljna u svom kutku svemira - zvanom globalna budalaština.
Meni su veći problem oni koji "nasjednu" na nekoga, na nečiju priču na društvenoj mreži.
Što će reći, nije ni internet za svakoga, kao i demokratija, ako dodje prebrzo, a mase nisu obučene, od dobre i korisne stvari postaju svoja suprotnost.
- iz dna duše
#192 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Ja znam za neke primjere, kada su osobe, NAKON što im je propao brak, obnovili kontakte iz mladosti... Doduše, oni kažu da se desilo NAKON što im je prethodna veza pukla, hajd' ga znajinsomnia78 wrote:Pa jasta je nego moguce, znam i previse primjera
Jbg, nismo svi isti
-
Sunny-7
#193 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Najveci razlog za razvod je tanak karakter partnera.
-
nightvision
#194 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
nigdje veze... kao da je neko tankog karaktera ako zatrazi razvod nakon saznanja da je partner nevjeran. ili mozda treba ostati u takvom braku i pomiriti se da partner sara okolo?! To je sad kao "debeo" karakter?!Sunny-7 wrote:Najveci razlog za razvod je tanak karakter partnera.
-
prog321
#195 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Ako muško vara ne bi trebalo biti razloga za razvod 
- ja nisam ja
#196 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Svaka castiz dna duše wrote:A sada ozbiljno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#197 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
vjerovatno je riječ o nestabilnim osobamaiz dna duše wrote:A sada ozbiljno.
-
Sunny-7
#198 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Nisi skontao. I mislila sam na te tanjeze koji varaju, koji nemaju osjecaj odgovornosti prema porodici, koji dozvole da se zbog vlastitog cejfa raspadne porodica. Ne postoje ideali, i svakako da se u svakoj relaciji kad tad pojave problemi; brak je nesto veliko na cemu se radi svaki dan, to je zajednica koju treba cuvati i njegovati, pristati na kompromise, to je prijateljstvo sa partnerom, uzajamno postovanje, podrska; zaljubljenost koja uzrokuje brak bi trebala prerasti u nesto vece i vrijednije-ljubav.nightvision wrote:nigdje veze... kao da je neko tankog karaktera ako zatrazi razvod nakon saznanja da je partner nevjeran. ili mozda treba ostati u takvom braku i pomiriti se da partner sara okolo?! To je sad kao "debeo" karakter?!Sunny-7 wrote:Najveci razlog za razvod je tanak karakter partnera.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#199 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Problem je što pucaju brakovi i nastaje raspad sistema čim se pojavi prvi problem. Čim počne prva kriza i neimanje para za neke stvari počinju čarke i svađe, koja se obično završi pakovanjem prnja mlade i nazad kod roditelja....vidio i čuo x puta 
- Muhamed Đakmić
#200 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Ja se s ovim ne mogu složiti. Mislim da nisu pare glavni uzročnik, jer da jesu, ne bi se bogati nikad razvodiliLajavikrelac wrote:Problem je što pucaju brakovi i nastaje raspad sistema čim se pojavi prvi problem. Čim počne prva kriza i neimanje para za neke stvari počinju čarke i svađe, koja se obično završi pakovanjem prnja mlade i nazad kod roditelja....vidio i čuo x puta
Treba naći balans između finansijskih potreba i stvarne povezanosti s osobom s kojom se stupa u brak. Mislim da samo nijendno ni drugo nisu garancija ničemu, mada je meni lično ovo drugo bitnije.