Ama niko ne živi u ubjeđenju da ljudi što vode Akademiju su dobri, ali ne budi naporan. Svaki put trubiš jedno te isto. Kako ti ne dosadi jedno te isto ponavljati k'o papagaj.bordoboy2014 wrote:Na vašu žalost niko mi nije "ispusio". Čak šta više. U Akademiji je i igra, pa zato i pratim Akademiju. Ali i vidim da ovi što vode Akademiju nisu u stanju voditi ni Mladost iz Župče. A vi i dalje živite u ubjeđenju da su dobri. Ako uprava ubrzo ne primijeni nešto u Akademiji, propast će i Akademija, a onda i čitava priča oko Amidže.Obuca9 wrote:Pa ašćare mu neko ispušio ulazak u akademiju (sin, brat ili neko drugi), pa se maksuz registrovao zbog toga na forum. 15 postova i svih 15 kontra Akademije
FK Sarajevo Akademija.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#176 Re: FK Sarajevo Akademija.
- Obuca9
#177 Re: FK Sarajevo Akademija.
A ko živi u ubijeđenju da su dobri? Ko imalo prati Klub, već odavno govori da su svi ljudi tamo nestručni i da ih treba mijenjati. Ali registrovati se na forum samo zbog Akademije i pisati samo o tome, to je malo bolesno, moraš priznati.bordoboy2014 wrote:Na vašu žalost niko mi nije "ispusio". Čak šta više. U Akademiji je i igra, pa zato i pratim Akademiju. Ali i vidim da ovi što vode Akademiju nisu u stanju voditi ni Mladost iz Župče. A vi i dalje živite u ubjeđenju da su dobri. Ako uprava ubrzo ne primijeni nešto u Akademiji, propast će i Akademija, a onda i čitava priča oko Amidže.Obuca9 wrote:Pa ašćare mu neko ispušio ulazak u akademiju (sin, brat ili neko drugi), pa se maksuz registrovao zbog toga na forum. 15 postova i svih 15 kontra Akademije
- omega369
#178 Re: FK Sarajevo Akademija.
A to je ta varijanta sa stalnim kritikama
ma naravno da mora biti nesto, ne bi se on nadovezao dzaba

- Charuga
- Globalni moderator
#179 Re: FK Sarajevo Akademija.
U današnjem avazu piše da je, pred utakmicu sa Laciom, otrovano pet važnih igrača Sarajeva (Rastoder, Aganspahić, Herić, Simović i Miletić). Ibraković kaže da im je nešto stavljeno u hranu te da su osjetili jake bolove u stomaku. Istraga u toku i radi toga nije otkrio više detalja.
-
bordoboy2014
#180 Re: FK Sarajevo Akademija.
Je li bolesno imati 15-ak postova o temi koju dobro pratiš i poznaješ ili je bolesno imati na hiljade postova o temama koje baš i ne pratiš detaljno.Obuca9 wrote:A ko živi u ubijeđenju da su dobri? Ko imalo prati Klub, već odavno govori da su svi ljudi tamo nestručni i da ih treba mijenjati. Ali registrovati se na forum samo zbog Akademije i pisati samo o tome, to je malo bolesno, moraš priznati.bordoboy2014 wrote:Na vašu žalost niko mi nije "ispusio". Čak šta više. U Akademiji je i igra, pa zato i pratim Akademiju. Ali i vidim da ovi što vode Akademiju nisu u stanju voditi ni Mladost iz Župče. A vi i dalje živite u ubjeđenju da su dobri. Ako uprava ubrzo ne primijeni nešto u Akademiji, propast će i Akademija, a onda i čitava priča oko Amidže.Obuca9 wrote:Pa ašćare mu neko ispušio ulazak u akademiju (sin, brat ili neko drugi), pa se maksuz registrovao zbog toga na forum. 15 postova i svih 15 kontra Akademije
Naravno da ću ukazivati na loše stvari. Šteta bi bilo da Akademiju kao odličnu ideju i projekat upropaste ljudi koje to nisu u stanju iznijeti.
U ovam sadašnjem sastavu ljudi koji vode Akademiju sigurno ima kvalitetnih ljudi koje će, uz nekoga ko bi im bio neka vrsta mentora, u budućnosti preuzeti brigu o Akademiji, ali za sada je ne mogu uspješno voditi.
-
JustNorth
#181 Re: FK Sarajevo Akademija.
Bordoboy brate ohladi malo..doduse treneri akademije trebaju bit stranci...Cisto da ubiju balkanski glupi sklop I lijenost I da Im USadi rad rad rad I disciplinu
- BHF_Manijak
#182 Re: FK Sarajevo Akademija.
Otkad ja govorim ne mozes ti postaviti Hurtica na celo akademije i ocekivati novog Pjanica!
Potvrdit ce to i jedan cijenjeni forumas, kojem to na kahvi rekoh.
Velkoski javii seee, javiii seee... 
- jeza u ledja
#183 Re: FK Sarajevo Akademija.
Previse cijeli sistem funkcionise na osnovu zaposljavanja bivsih igraca i neuspjelih trenera, bez da ijedan ima neku znacajnu praksu ili skolu da bi mogao voditi te programe.
Kod nas generalno uvijek preovladava taj sistem merhametluka i zaposljavanja ljudi koji se poznaju, sto mozda ne bi bio toliki problem da je iko od njih strucan. Bilo bi jako pozeljno da se u Akademiju dovede par strucnih ljudi iz vana koji bi sve doveli pod konac, ali nesto mi govori da bi za takav prijedlog postojao zestok otpor kod sve i jednog uposlenika u Akademiji.
Kod nas generalno uvijek preovladava taj sistem merhametluka i zaposljavanja ljudi koji se poznaju, sto mozda ne bi bio toliki problem da je iko od njih strucan. Bilo bi jako pozeljno da se u Akademiju dovede par strucnih ljudi iz vana koji bi sve doveli pod konac, ali nesto mi govori da bi za takav prijedlog postojao zestok otpor kod sve i jednog uposlenika u Akademiji.
- Maharadza
#184 Re: FK Sarajevo Akademija.
Sreća pa oni mogu samo kur.cu svirati, kad' Adži dopizdi i izda "dekret" lete svi i do jednog i dolaze (nadam se) školovani i provjereni stranci!jeza u ledja wrote:Previse cijeli sistem funkcionise na osnovu zaposljavanja bivsih igraca i neuspjelih trenera, bez da ijedan ima neku znacajnu praksu ili skolu da bi mogao voditi te programe.
-
doboj71
#185 Re: FK Sarajevo Akademija.
Almir Hurtic (1971),rodjen i odrastao u grapskoj kod Doboja .Branio za fk "Omladinac "Grapska ,a pred pocetak rata poceo trenirati u Dobojskoj Slogi .
Zavrsio srednju metalsku skolu u Doboju ,prosjecan ucenik.
Zavrsio srednju metalsku skolu u Doboju ,prosjecan ucenik.
-
baxus
#186 Re: FK Sarajevo Akademija.
Ja se bojim da ćemo mi i za 3 godine pricati: samo kad amidzi dopizdi..Maharadza wrote:Sreća pa oni mogu samo kur.cu svirati, kad' Adži dopizdi i izda "dekret" lete svi i do jednog i dolaze (nadam se) školovani i provjereni stranci!jeza u ledja wrote:Previse cijeli sistem funkcionise na osnovu zaposljavanja bivsih igraca i neuspjelih trenera, bez da ijedan ima neku znacajnu praksu ili skolu da bi mogao voditi te programe.
Kod nas generalno uvijek preovladava taj sistem merhametluka i zaposljavanja ljudi koji se poznaju, sto mozda ne bi bio toliki problem da je iko od njih strucan. Bilo bi jako pozeljno da se u Akademiju dovede par strucnih ljudi iz vana koji bi sve doveli pod konac, ali nesto mi govori da bi za takav prijedlog postojao zestok otpor kod sve i jednog uposlenika u Akademiji.Mislim, kroz historiju je dokazano da mi kao narod možemo biti produktivni isključivo dok nas neki stranac/diktator nadgleda i vodi, a čim smo prepušteni sami sebi - raspad sistema! Da se razumijemo, ovo su žalosne činjenice, uz par izuzetaka ali koji su jednostavno marginalni i bez ikakvog uticaja!
Iskreno se nadam da ce se desiti ovo sto pisete, al poznavajuci kako stvari kod nas idu
Jebote isto smo GRAS..sluzimo za uhljebljavanje
-
JustNorth
#187 Re: FK Sarajevo Akademija.
To je to sazaljenje. Covjek nema cim hranit djecu umrijece odgladi dadnimu da bude trener bio je sanama kad smo mi bjeda bili...NEMOZE TAKO..DINO SELIMOVICU ILI RADI STA JE TVOJ POSO ILI DAJ OTKAZ-e TVOJE DA DAS ODKAZ KO NEZNA I DA ZAPOSLIS KO ZNA...A NE DABUDEMO MERHAMET ...Kao sto Sam reko mora stranc doci u akademiju pa I na klupi prvog tima...IMAMO PARE DA MOZEMO STRANCE PRIUSTIT ...OVE LIMARE TESARE MEHANICARE MORAMO ODPUSTA OTICEMO U PONOR U KOIM SU SVI VEC KLUBOVI BOSNE..
- jeza u ledja
#188 Re: FK Sarajevo Akademija.
Lijepo receno.JustNorth wrote:To je to sazaljenje. Covjek nema cim hranit djecu umrijece odgladi dadnimu da bude trener bio je sanama kad smo mi bjeda bili...NEMOZE TAKO..DINO SELIMOVICU ILI RADI STA JE TVOJ POSO ILI DAJ OTKAZ-e TVOJE DA DAS ODKAZ KO NEZNA I DA ZAPOSLIS KO ZNA...A NE DABUDEMO MERHAMET ...Kao sto Sam reko mora stranc doci u akademiju pa I na klupi prvog tima...IMAMO PARE DA MOZEMO STRANCE PRIUSTIT ...OVE LIMARE TESARE MEHANICARE MORAMO ODPUSTA OTICEMO U PONOR U KOIM SU SVI VEC KLUBOVI BOSNE..
-
north
#189 Re: FK Sarajevo Akademija.
Misliš napisano
Ali hajde nećemo o pravopisu, jasno je da Akademija za manje od godinu dana ne može polučiti vrhunske rezultate, veliki klubovi decenijama imaju svoje akademije, mi tek počinjemo, ovo nije alibi nego činjenic..., mora se ulagati u stručni kadar, moraju se pronalaziti mladi treneri, educirati ih, platiti njihovo školovanje, jer vrhunske firme plaćaju svoje najbolje zaposlenike i šalju ih vani da uče da bi od njih kroz koju godinu profitirali...Nije problem ako Hurtić trenutno nema dovoljno obrazovanja za nešto veliko, ali problem će biti ako tako ostane, svaki trener u Akademiji treba proći vrhunske seminare, vidjeti kako to izgleda po Evropi i ta iskustva ovdje primjenjivati....nije dovoljno samo naći Hurtića, rumenog Selimovića ili Uščuplića i reći hajde vodi djecu i to je to..mora se imati vizija, jasan cilj i plan, a jasan cilj i plan je da svake godine iz te Akademije mora minimum jedan-dva igrača konkurisati za seniorski tim, sa tim igračem potpisati profesionalni ugovor kada se steknu uslovi i postepeno tom igraču dozirati minutažu kroz prvi tim, dok se ne nametne..za igrača koji ne uspije da se nametne zbog jake konkurencije imaš opciju posudbe ili ti kaljenja, pošalješ ga u drugi klub na godinu ili dvije, pratiš ga, čim vidiš da ga ide ponovo ga vratiš u Sarajevo....dakle, rezultat Akademije nije otići na turnir i pobijediti Romu na nekom turniru, rezultat Akademije je da ista u kontinuitetu izbacuje igrače koji se mogu priključiti i biti okosnica prvog tima FKS..a to je proces koji ne može preko noći....I naravno, sa takvim igračem/ima, imati čvrst ugovor da ti ne smije otići za kikiriki ko što su ranije odlazili mladi igrači, nego da napokon počnemo ubirati plodove od prodaje takvih talenata koji se dokažu i koga neki klub iz Evrope zapika...
-
Alkos
#190 Re: FK Sarajevo Akademija.
jeza u ledja wrote:Lijepo receno.JustNorth wrote:To je to sazaljenje. Covjek nema cim hranit djecu umrijece odgladi dadnimu da bude trener bio je sanama kad smo mi bjeda bili...NEMOZE TAKO..DINO SELIMOVICU ILI RADI STA JE TVOJ POSO ILI DAJ OTKAZ-e TVOJE DA DAS ODKAZ KO NEZNA I DA ZAPOSLIS KO ZNA...A NE DABUDEMO MERHAMET ...Kao sto Sam reko mora stranc doci u akademiju pa I na klupi prvog tima...IMAMO PARE DA MOZEMO STRANCE PRIUSTIT ...OVE LIMARE TESARE MEHANICARE MORAMO ODPUSTA OTICEMO U PONOR U KOIM SU SVI VEC KLUBOVI BOSNE..
@bordoboy2014, druže, ohani malo živ bio. Niko se ne slaže da se radi savršen posao, da je trenutno rukovodstvo Akademije stručno, treneri koji rade u njoj... Siguran sam da će se i za to naći neko rješenje, ovo je samo prijelazno. Pa Akademija je tu 8 mjeseci ne znam šta očekujete ljudi, zvanično haman i nije počela sa radom jer infrastruktura (bez koje Akademija nije Akademija) nije još završena.
Po tvojim postovima se vidi da si ljut, frustriran, jer si, kako sam napisao neki dan, a sada je to već očigledno, imao neko negativno iskustvo sa trenerima, Hurtićem, Akademijom. Treba ukazati na loše stvari, na nedostatke, ali konstantno pisati protiv je malo beze!
- Maharadza
#191 Re: FK Sarajevo Akademija.
Ili još bolje kod nijaza!wannabe_ultra wrote:mozda mu mali nije dovoljno talentovan da bi ostao u akademiji![]()
pokusaj kod komsija, tamo sve prolazi
- Butmiran
#192 Re: FK Sarajevo Akademija.
Ja znam par momaka što su prešli ili u Želju ili Olimpic. Sad, možda nisu dovoljno kvalitetni za Akademiju a možda su i nestručni u Akademiji, nemoguće je reći tačno.
- Dr. Kuca
#193 Re: FK Sarajevo Akademija.
Sta fali kritici? Momak je upucen i treba reci!
- ZonFon
#194 Re: FK Sarajevo Akademija.
Nema on sta ovdje mahalat. Telefon u ruke, nazovi klub, dogovori sastanak sa direktorom i/ili predsjednikom i iznesi probleme. Ovo piskaranje po forumu znaci ili da laze ili da zeli namjerno da unese nemir.Dr. Kuca wrote:Sta fali kritici? Momak je upucen i treba reci!
-
bordoboy2014
#195 Re: FK Sarajevo Akademija.
Ova dva gola Romi na turniru KW u Rimu, nisu mjerilo jer je Roma došla sa 15 igrača 98 godište, 5 igrača 97 godište i jedan igrač 99 godiše., i naravno to niti jedan naš portal ili tiskani medij ne objavi kao jako bitnu stvar.ZonFon wrote:Nema on sta ovdje mahalat. Telefon u ruke, nazovi klub, dogovori sastanak sa direktorom i/ili predsjednikom i iznesi probleme. Ovo piskaranje po forumu znaci ili da laze ili da zeli namjerno da unese nemir.Dr. Kuca wrote:Sta fali kritici? Momak je upucen i treba reci!
Naši su igrali sa 6 igrača 96. godište, 10 igrača 97. godište i 1 igrač 98. godište.
Kada se to iznese na forumu onda je to mahalanje!!!
Otkud znaš da nisam već razgovarao sa predsjednikom?
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#196 Re: FK Sarajevo Akademija.
I sta ti je rekao?
- ZonFon
#197 Re: FK Sarajevo Akademija.
Ako cemo tako gledati onda ni porazi od LAcijala nisu mjerilo jer nam je jedan dio igraca sa repkom, a jedan dio otrovan.bordoboy2014 wrote:Ova dva gola Romi na turniru KW u Rimu, nisu mjerilo jer je Roma došla sa 15 igrača 98 godište, 5 igrača 97 godište i jedan igrač 99 godiše., i naravno to niti jedan naš portal ili tiskani medij ne objavi kao jako bitnu stvar.ZonFon wrote:Nema on sta ovdje mahalat. Telefon u ruke, nazovi klub, dogovori sastanak sa direktorom i/ili predsjednikom i iznesi probleme. Ovo piskaranje po forumu znaci ili da laze ili da zeli namjerno da unese nemir.Dr. Kuca wrote:Sta fali kritici? Momak je upucen i treba reci!
Naši su igrali sa 6 igrača 96. godište, 10 igrača 97. godište i 1 igrač 98. godište.
Kada se to iznese na forumu onda je to mahalanje!!!
Otkud znaš da nisam već razgovarao sa predsjednikom?
NAcin na koji si pisao, tj. "ton" tvog posta izgledao je kao mahalanje. Nigdje nisi napisao da si razgovarao sa nekim iz kluba i skrenuo paznju na taj problem, da jesi nebi niko od forumasa tako reagovao. Mozda bi neko drugi "uticajniji" ili vise blizak upravi procitao pa bi i on sugerisao i nesto bi se promjenilo.
- Obuca9
#198 Re: FK Sarajevo Akademija.
Pa ukazuj ko ti brani. Samo se bojim da osim što se praviš pametan, ništa drugo nećeš postići pisanjem na Klix forumu. Eto garant će ljudi u Klubu nekoga smjeniti iz Akademije, jer se brat od nekog ko igra tamo (vjerovatno sjedi na klupi), satra pljujući po Akademiji na forumu.bordoboy2014 wrote:Je li bolesno imati 15-ak postova o temi koju dobro pratiš i poznaješ ili je bolesno imati na hiljade postova o temama koje baš i ne pratiš detaljno.Obuca9 wrote:A ko živi u ubijeđenju da su dobri? Ko imalo prati Klub, već odavno govori da su svi ljudi tamo nestručni i da ih treba mijenjati. Ali registrovati se na forum samo zbog Akademije i pisati samo o tome, to je malo bolesno, moraš priznati.bordoboy2014 wrote: Na vašu žalost niko mi nije "ispusio". Čak šta više. U Akademiji je i igra, pa zato i pratim Akademiju. Ali i vidim da ovi što vode Akademiju nisu u stanju voditi ni Mladost iz Župče. A vi i dalje živite u ubjeđenju da su dobri. Ako uprava ubrzo ne primijeni nešto u Akademiji, propast će i Akademija, a onda i čitava priča oko Amidže.
Naravno da ću ukazivati na loše stvari. Šteta bi bilo da Akademiju kao odličnu ideju i projekat upropaste ljudi koje to nisu u stanju iznijeti.
U ovam sadašnjem sastavu ljudi koji vode Akademiju sigurno ima kvalitetnih ljudi koje će, uz nekoga ko bi im bio neka vrsta mentora, u budućnosti preuzeti brigu o Akademiji, ali za sada je ne mogu uspješno voditi.
Samo nastavi, nikad se ne zna, možda i uspiješ
- emigrazione
#199 Re: FK Sarajevo Akademija.
A sta je konkretno problem sa akademijom
-
bordoboy2014
#200 Re: FK Sarajevo Akademija.
Evo Radovac dade gol Makedoncima!