IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
- Klavikula
#176 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
kontra Bakira Alijinog.
-
swanfilter
#177 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Ja cu, onako, iz dosade, braci Hrvatima svojim glasom pomoci da dobiju svog legitimnog predstavnika, Martina Raguza. Kada vec sami ne znaju da izaberu ...
-
wolf07
#178 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
bas me cudi tvoj izbor obzirom na lokaciju s koje nam se javljas!Klavikula wrote:kontra Bakira Alijinog.
- Klavikula
#179 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Seher kontra Bakirawolf07 wrote:bas me cudi tvoj izbor obzirom na lokaciju s koje nam se javljas!Klavikula wrote:kontra Bakira Alijinog.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#180 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
+1 kontra Bakira.
-
Naslovnica
-
wolf07
#182 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Nemas ti nikakve veze sa tim seherom, to stoji onako.Klavikula wrote:Seher kontra Bakirawolf07 wrote:bas me cudi tvoj izbor obzirom na lokaciju s koje nam se javljas!Klavikula wrote:kontra Bakira Alijinog.
- Klavikula
#183 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
wolf07 wrote:Nemas ti nikakve veze sa tim seherom, to stoji onako.Klavikula wrote: Seher kontra Bakira
- lua
#184 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Hvala ti na ovoj rečenici, hajd što sam oplakala od smijeha, al' ima onaj štih istine koji fali često. Inače, ne znam stvarno kome ću dati glas.It_is_a_Leclerc wrote:Bakir Izetbegović - čovjek sa rezultatima !![]()
Mandat iskoristio da se susretne sa Angelinom Jolie, da padne niz stepenice, ženu uvali za direktora bolnice i operiše kataraktu. Fakat. Niko mu nije ni do koljena. Jer je taj do koljena u govnima. Gdje mu je, u konačnici, i mjesto.
-
racionalista
#185 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Izetbegović ovo hladno uzima. Ima čovjek mašineriju iza sebe, a i ne pravi gafove kao ovi ostali. Bar ih do sada nije pravio 
- Šunj
#186 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Ovi izbori su, kao i svi prethodni, kerov
*
/
-
/
*
, sto bi nas narod rekao!
Code: Select all
*** SPAM ***/vijesti/126715_Vise-biraca-nego-popisanih.html?cats=K,33,1,date,desc_Ostalo.htmlViše birača nego popisanih!
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH pokazao je da u nekim opštinama u BiH ima više registrovanih birača nego popisanih, što otvara prostor za manipulacije, prije svega, tokom izbornog procesa.
Izvor: Nezavisne novine 07.11.2013 u 08:14 h
Naime, u opštini Kozarska Dubica pravo glasa na posljednjim izborima imalo je 23.696 građana, a preliminarni podaci završenog popisa pokazuju da su u ovoj opštini popisana 23.074 stanovnika. Slična situacija je i u opštini Krupa na Uni, gdje prema podacima Centralne izborne komisije BiH pravo glasa ima 1.799 stanovnika, a ukupan broj popisanih je 1.687.
Nesrazmjerno je i u Banjaluci, gdje je popisan 199.191 stanovnik, dok je pravo glasa na lokalnim izborima imalo njih 181.530, ili 91 odsto od popisanih ove 2013.
Aleksandar Radeta, predsjednik banjalučke izborne komisije, rekao je da su, sudeći po broju registrovanih birača, očekivali da u Banjaluci živi između 240.000 i 260.000 stanovnika, što se na kraju ispostavilo da nije tačno.
"Nesrazmjeran broj birača i stanovnika otvara mogućnost za manipulacije. Popis je pokazao da je u Banjaluci mnogo onih koji su tu izvadili ličnu kartu, a uopšte ne žive ovdje već negdje u Švedskoj, Danskoj, Njemačkoj i tako dalje", kazao je Radeta.
On je naveo da opštinske izborne komisije tu ne mogu ništa, jer spisak preuzmu samo od Centralne izborne komisije, koja u saradnji s Agencijom za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH pravi konačan izborni spisak.
Stevo Pašalić, demograf, smatra kako je odnos biračkog tijela u ukupnoj populaciji, a koji iznosi od 79 do 80 odsto, jasan znak da su podaci iz biračkih spiskova prenaduvani.
"Da su podaci iz biračkih spiskova pouzdani, popis nam ne bi ni trebao. Njima se može manipulisati, jer neko može imati dvojno državljanstvo, a da se prijavi i glasa u BiH. Oni mogu da budu kao jedan od orijentira, ali pod uslovom da nisu naduvani", kazao je on.
On je napomenuo kako je i Haški tribunal na osnovu biračkih spiskova pokušao da izrađuje svoje studije, koje je on uspio da pobije.
Prema Pašalićevim riječima, postoje i opštine gdje biračko tijelo čini 50 ili 60 odsto od ukupnog broja stanovnika, što ponovo ukazuje na manipulaciju.
"U Drinjači, kod Zvornika, ima registrovanih 500 birača, a na popisu je upisano 1.100 ljudi. Inače, ova mjesna zajednica nema više od stotinu učenika, što jasno pokazuje da su ovdje popisivana i lica iz inostranstva", naveo je Pašalić.
Maksida Pirić, portparol CIK-a, kazala je kako oni pred svake izbore od Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH traže podatke o aktivnim prebivalištima i ažuriraju spiskove.
"Birači iz inostranstva se moraju posebno registrovati inače neće biti upisani u spiskove", kazala je ona.
Pravo glasa na lokalnim izborima prošle godine imalo je 3.144.296 građana, dok je popis, prema preliminarnim rezultatima, pokazao kako u BiH živi njih 3.721.622.
- lua
#187 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Izetbeg Veličanstveni ne pravi gafove?
Bez zajebancije ja bih tom čovjeku dala nadimak "Hodajuća mašinerija provala".
Prvo je gafir'o oko poplava. Da je meni kojim slučajem kuću odnijela podivljala Bosna i da sam bez ičeg ostala, njegove "riječi utjehe" bi mi došle k'o kec na desetku da ga išamaram. Znači on u kontekstu poplava i neimaštine spominje ZARU i bonove za hranu. PAZI! Bonove za hranu. Ne mogu uopšte da obuhvatim mislima kakav je to bezobrazluk. Pa devedesetosme niko nije pričao o bonovima za hranu, narode nebeski, koji vam je ?!
Onda dođe laf na CNN. Kaže "Landmines that where under control, are NOW displaced." Ja da sam ona žena pitala bih ga: "Što koji klinac imaš mine burazeru ludi, rat prošao prije 20 godina, a nije ti zemlja veličine Rusije?!". Znači nevjerovatno. Dođe na TV sa Komšićem i ponaša se kao oni dosadni maloumni štreberi što sve napamet uče i pitaju, dok si TI u po' rečenice, prekidajući te klošarski: "E'o mogu li ja?" "Ja ću tu temu.", "Evo ja ću Željko.". Nemoj ti, Bakire, jarane, molim te više.
Da se samo razumijemo, ja nisam ni iz jedne stranke, samo pratim izjave tih ljudina po tv-u i u novinama i Bake je usr'o motku. Bar ako je građaninu IQ-u viši od IQ-a usamljenog, osušenog puža golaća. Nek mi niko ne zamjeri, ali Bakir meni bar, nije opcija ni za kakav napredak. A i lopov je. Jest. I bezobrazan je. I ne zaslužuje više ni m od mandata. Al' fala Bogu ima klijentele i za Baketa. Ta će vam pos'o. Sredit će vam Bake Zarin kaput i dva bona za običnu s mlijekom i po' kile zeljanice.
Prvo je gafir'o oko poplava. Da je meni kojim slučajem kuću odnijela podivljala Bosna i da sam bez ičeg ostala, njegove "riječi utjehe" bi mi došle k'o kec na desetku da ga išamaram. Znači on u kontekstu poplava i neimaštine spominje ZARU i bonove za hranu. PAZI! Bonove za hranu. Ne mogu uopšte da obuhvatim mislima kakav je to bezobrazluk. Pa devedesetosme niko nije pričao o bonovima za hranu, narode nebeski, koji vam je ?!
Onda dođe laf na CNN. Kaže "Landmines that where under control, are NOW displaced." Ja da sam ona žena pitala bih ga: "Što koji klinac imaš mine burazeru ludi, rat prošao prije 20 godina, a nije ti zemlja veličine Rusije?!". Znači nevjerovatno. Dođe na TV sa Komšićem i ponaša se kao oni dosadni maloumni štreberi što sve napamet uče i pitaju, dok si TI u po' rečenice, prekidajući te klošarski: "E'o mogu li ja?" "Ja ću tu temu.", "Evo ja ću Željko.". Nemoj ti, Bakire, jarane, molim te više.
Da se samo razumijemo, ja nisam ni iz jedne stranke, samo pratim izjave tih ljudina po tv-u i u novinama i Bake je usr'o motku. Bar ako je građaninu IQ-u viši od IQ-a usamljenog, osušenog puža golaća. Nek mi niko ne zamjeri, ali Bakir meni bar, nije opcija ni za kakav napredak. A i lopov je. Jest. I bezobrazan je. I ne zaslužuje više ni m od mandata. Al' fala Bogu ima klijentele i za Baketa. Ta će vam pos'o. Sredit će vam Bake Zarin kaput i dva bona za običnu s mlijekom i po' kile zeljanice.
Last edited by lua on 18/08/2014 16:23, edited 1 time in total.
-
wolf07
#188 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Kad covjek sve sabere i oduzme, ovlasti i zakonske mogucnosti JEDNOG clana Predsjednistva BiH i jesu takve da covjek moze malo sta tu da uradi i da se to vidi. Jedino sto je lako uocljivo je kad se neko od njih onako provali nekom gluposcu sto Izetbegovic objektivno nije radio u onoj mjeri koliko su to radili neki drugi (mislim i na clanove Predsjednistva iz prethodnih mandata). Al' ko ce to objasnit nekim ljudima koji su se u pracenje BH politickih zbivanja ukljucili juce poslije podne.racionalista wrote:Izetbegović ovo hladno uzima. Ima čovjek mašineriju iza sebe, a i ne pravi gafove kao ovi ostali. Bar ih do sada nije pravio
-
wolf07
#189 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Drugim rijecima receno: "Mi njih ubijali i protjerivali, a oni bi da glasaju"!Šunj wrote:Ovi izbori su, kao i svi prethodni, kerov*
/
-
/
*
, sto bi nas narod rekao!
Code: Select all
*** SPAM ***/vijesti/126715_Vise-biraca-nego-popisanih.html?cats=K,33,1,date,desc_Ostalo.htmlViše birača nego popisanih!
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH pokazao je da u nekim opštinama u BiH ima više registrovanih birača nego popisanih, što otvara prostor za manipulacije, prije svega, tokom izbornog procesa.
Izvor: Nezavisne novine 07.11.2013 u 08:14 h
Naime, u opštini Kozarska Dubica pravo glasa na posljednjim izborima imalo je 23.696 građana, a preliminarni podaci završenog popisa pokazuju da su u ovoj opštini popisana 23.074 stanovnika. Slična situacija je i u opštini Krupa na Uni, gdje prema podacima Centralne izborne komisije BiH pravo glasa ima 1.799 stanovnika, a ukupan broj popisanih je 1.687.
Nesrazmjerno je i u Banjaluci, gdje je popisan 199.191 stanovnik, dok je pravo glasa na lokalnim izborima imalo njih 181.530, ili 91 odsto od popisanih ove 2013.
Aleksandar Radeta, predsjednik banjalučke izborne komisije, rekao je da su, sudeći po broju registrovanih birača, očekivali da u Banjaluci živi između 240.000 i 260.000 stanovnika, što se na kraju ispostavilo da nije tačno.
"Nesrazmjeran broj birača i stanovnika otvara mogućnost za manipulacije. Popis je pokazao da je u Banjaluci mnogo onih koji su tu izvadili ličnu kartu, a uopšte ne žive ovdje već negdje u Švedskoj, Danskoj, Njemačkoj i tako dalje", kazao je Radeta.
On je naveo da opštinske izborne komisije tu ne mogu ništa, jer spisak preuzmu samo od Centralne izborne komisije, koja u saradnji s Agencijom za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH pravi konačan izborni spisak.
Stevo Pašalić, demograf, smatra kako je odnos biračkog tijela u ukupnoj populaciji, a koji iznosi od 79 do 80 odsto, jasan znak da su podaci iz biračkih spiskova prenaduvani.
"Da su podaci iz biračkih spiskova pouzdani, popis nam ne bi ni trebao. Njima se može manipulisati, jer neko može imati dvojno državljanstvo, a da se prijavi i glasa u BiH. Oni mogu da budu kao jedan od orijentira, ali pod uslovom da nisu naduvani", kazao je on.
On je napomenuo kako je i Haški tribunal na osnovu biračkih spiskova pokušao da izrađuje svoje studije, koje je on uspio da pobije.
Prema Pašalićevim riječima, postoje i opštine gdje biračko tijelo čini 50 ili 60 odsto od ukupnog broja stanovnika, što ponovo ukazuje na manipulaciju.
"U Drinjači, kod Zvornika, ima registrovanih 500 birača, a na popisu je upisano 1.100 ljudi. Inače, ova mjesna zajednica nema više od stotinu učenika, što jasno pokazuje da su ovdje popisivana i lica iz inostranstva", naveo je Pašalić.
Maksida Pirić, portparol CIK-a, kazala je kako oni pred svake izbore od Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH traže podatke o aktivnim prebivalištima i ažuriraju spiskove.
"Birači iz inostranstva se moraju posebno registrovati inače neće biti upisani u spiskove", kazala je ona.
Pravo glasa na lokalnim izborima prošle godine imalo je 3.144.296 građana, dok je popis, prema preliminarnim rezultatima, pokazao kako u BiH živi njih 3.721.622.
-
HomeArt
- GaizkaMendieta
#191 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Suljagić: gade mi se ljevičari u krilu Bakira Izetbegovića!
Ponekad ne mogu da vjerujem kako poneki daju nepromisljene izjave pa onda zeleci da pljuju druge ujedno pljunu i sebe. Jasno je da DF i Suljagić očekuju najveći broj glasova lijeve orijentacije, ali isti taj Suljagić je u koaliciji u RS sa SDA.
Ponekad ne mogu da vjerujem kako poneki daju nepromisljene izjave pa onda zeleci da pljuju druge ujedno pljunu i sebe. Jasno je da DF i Suljagić očekuju najveći broj glasova lijeve orijentacije, ali isti taj Suljagić je u koaliciji u RS sa SDA.
-
wolf07
#192 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Suljagic nije za politike! Ja shvatam zasto je on pobrao simpatije nekih ljudi ali ko hoce da bude bar 1% objektivan taj shvata da Suljagicu najbolje stoji da vodi neku NVO kao sto je "1.mart". Politika ne trpi ljude "kratkog fitilja" kakav je Suljagic i takvi brzo propadnu u tom poslu.GaizkaMendieta wrote:Suljagić: gade mi se ljevičari u krilu Bakira Izetbegovića!
- lua
#193 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Vuče, je l' objektivan što i on voli Izetbega Veličanstvenog?
Btw sudeći po tom kako lično shvataš stvari krenuvši od zlatnih kašika pa nadalje, vjerujem da ima samo jedna istina: ti si Bakir Izetbegović i došao si da diskredituješ sviJu redom.
Btw sudeći po tom kako lično shvataš stvari krenuvši od zlatnih kašika pa nadalje, vjerujem da ima samo jedna istina: ti si Bakir Izetbegović i došao si da diskredituješ sviJu redom.
Last edited by lua on 19/08/2014 09:47, edited 1 time in total.
- reis1
- reis1
#195 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Ovaj trojac uopce nisu Bosanci, a samo Sefer od njih moze bit Bosnjak mozda, tako da zivim za dan kad ce ih neko nasilno naebat im se matere i deportovat u srbijansko-crnogorske vukojebine iz kojih su sljegli ovamo, da budu "presednici", sto im bh ovce blekajuci i omogucavaju:
HALILOVIĆ SEFER - BPS-Sefer Halilović
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA BiH
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB BiH-Fahrudin Radončić
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bivsi UDBA-si, porjeklom iz onih ustaskih krajeva gdje si mogao napredovati samo ako si pristao biti zbir i spijun. Znaci jos tada su pristali jesti govna i lizat WC solje za malo vlasti, to je taj profil licnosti, a mozes misliti danas - prodali bi boga oca, i majku, i svu familiju za fotelju, da ne govorimo koliko ih se hebe za narod.
BUDIMIR ŽIVKO - SPP
CERIĆ MUSTAFA - Nezavisni kandidat
ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BiH
RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990
E gledaj ti jada jarane na kojem ostanes kad iskljucis ova gore govna:
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP BiH
SULJAGIĆ EMIR - DF-Željko Komšić
HALILOVIĆ SEFER - BPS-Sefer Halilović
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA BiH
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB BiH-Fahrudin Radončić
Bivsi UDBA-si, porjeklom iz onih ustaskih krajeva gdje si mogao napredovati samo ako si pristao biti zbir i spijun. Znaci jos tada su pristali jesti govna i lizat WC solje za malo vlasti, to je taj profil licnosti, a mozes misliti danas - prodali bi boga oca, i majku, i svu familiju za fotelju, da ne govorimo koliko ih se hebe za narod.
BUDIMIR ŽIVKO - SPP
CERIĆ MUSTAFA - Nezavisni kandidat
ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BiH
RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990
E gledaj ti jada jarane na kojem ostanes kad iskljucis ova gore govna:
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP BiH
SULJAGIĆ EMIR - DF-Željko Komšić
- Joe McCarthy
#196 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
It_is_a_Leclerc wrote:Ja ću glasati za Emira Suljagića.
-
Innovation
#197 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Bakir Izetbegović rođen je u Sarajevu gdje je završio osnovnu i srednju školu. Nakon toga pohađao je Fakultet arhitekture u Sarajevu, na kojemu je diplomirao 1981.
Gdje i kad je zavrsio osnovnu, srednju, fakultetFahrudin Radončić rođen je 1957. u Crnoj Gori u nekadašnjem Ivangradu, a današnjem gradu Berane. Roditelji su mu podrijetlom iz Plava u Crnoj Gori gdje je on radio kao novinar i dužnosnik bivšeg Saveza komunista. U Sarajevo je se doselio 1991. godine.
Halilović je rođen u Prijepolje u Sandžaku. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu, nakon čega je obrazovanje nastavio na vojnoj akademiji kopnene vojske i Fakultetu političkih znanosti u Beogradu i vojnoj akademiji u Zadru. S vojne akademije diplomirao je 1975. U JNA služio je u Mostaru, Vinkovcima i Đakovu. Dvogodišnji časnički kadar završio je 1990. U čin bojnika promaknut je 1991
Bakir Hadžiomerović rođen je u Sarajevu, diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti, a novinarstvom se bavi od 1995.
Mustafa Cerić je rođen 1952. godine u Velikom Čajnom kod Visokog. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1972. godine. Diplomirao je na Sveučilištu u al-Azhar u Kairu 1978. godine.
Koga i gdje treba "vratiti".Emir Suljagić rođen je 21. maja 1975. u Ljuboviji, Srbija. Doktorirao je 2009. godine na Univerzitetu u Hamburgu.
-
weredsf
#198 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Gdje si Kato, sto te nemaKatarinaKosaca wrote:+1 kontra Bakira.
- reis1
#199 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Izetbegovici uopce nisu Bosnjaci/Bosanci! Zakotili se na Adi Ciganliji, odakle ih je Karadjordje ili ko vec napenalio 'vamo nama. Zato je Alija i pis'o islamsku dekleraciju, kako ce pisati bosansku/bosnjacku kad uopce s Bosnom nikakve veze nemaju.Innovation wrote:Bakir Izetbegović rođen je u Sarajevu gdje je završio osnovnu i srednju školu. Nakon toga pohađao je Fakultet arhitekture u Sarajevu, na kojemu je diplomirao 1981.Gdje i kad je zavrsio osnovnu, srednju, fakultetFahrudin Radončić rođen je 1957. u Crnoj Gori u nekadašnjem Ivangradu, a današnjem gradu Berane. Roditelji su mu podrijetlom iz Plava u Crnoj Gori gdje je on radio kao novinar i dužnosnik bivšeg Saveza komunista. U Sarajevo je se doselio 1991. godine..
Halilović je rođen u Prijepolje u Sandžaku. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu, nakon čega je obrazovanje nastavio na vojnoj akademiji kopnene vojske i Fakultetu političkih znanosti u Beogradu i vojnoj akademiji u Zadru. S vojne akademije diplomirao je 1975. U JNA služio je u Mostaru, Vinkovcima i Đakovu. Dvogodišnji časnički kadar završio je 1990. U čin bojnika promaknut je 1991Bakir Hadžiomerović rođen je u Sarajevu, diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti, a novinarstvom se bavi od 1995.Mustafa Cerić je rođen 1952. godine u Velikom Čajnom kod Visokog. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1972. godine. Diplomirao je na Sveučilištu u al-Azhar u Kairu 1978. godine.Koga i gdje treba "vratiti".Emir Suljagić rođen je 21. maja 1975. u Ljuboviji, Srbija. Doktorirao je 2009. godine na Univerzitetu u Hamburgu.
Isto ovi ostali, Sefer, Radoncic, Suljagic... Ne znam samo odakle je ovaj mali bakir sljego.
Jbt. kandidati za predsjednika kod Bosnjaka, vise od pola ih nije iz Bosne, uopce sa BiH nikakve veze nemaju do prije par desetljeca.
- lua
#200 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Nikad se otarasit' okupatora.