PALESTINA (vidi 1. post)

Post Reply
jefferson

#176 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by jefferson »

cindrlimindrli wrote:
jefferson wrote:
Da, inace je Raif dokazani borac za dobrobit Bosne i Hercegovine. :roll:
Odakle samo izvlacite ove nebuloze?
Imas intervju sa Raifom u Danima od 2002 ili 2003 tako nesto.
Ma da, Raif je izdajnik. Valjda nije bio u mladim muslimanima pa ga to jebe.
Daj bolan uozbilji se, pun mi q mudrosera i Raifa koji su sve znali sta i kako treba 20 godina poslije. Je li ista uradio da iskoristi poziciju na kojoj se nalazio kako bi pomogao svom narodu? Nije.
Je li bar pokusao upozoriti na zlo koje dolazi, a znao je? Nije.

Dobro, eto dao je intervju nasim danima...hvala mu na par stranica budalastina.
Covjek rekao sta je bilo 1992.
Raifa niko od nash na vlasti nije nikad kontaktirao da bude nesto u diplomatiji BiH.
Drugo, mnogi su znali sta ce se desiti cim je puklo u HR, ali znas onu, za rat je potrebno dvoje.
Pun je i meni qrtz mudrosera kako nisu znali i kako su bili iznenadjeni. posebno onih koji su 1990, 91 i 92 donosili odluke.
G@ss

#177 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by G@ss »

Image
cindrlimindrli

#178 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by cindrlimindrli »

Ok, posto si ti bio informisan i imao viziju kako dalje, ne znam sta te sprijecilo da organizujes blokadu odlaska tenkova iz Zenice, umjesto sto si ih utovarao na vagone. :D
Bosanac sa dna kace

#179 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Bosanac sa dna kace »

Sva ironija Izraela kao drzave koja je osmisljena da bi bila utociste za Jevreje je u tome sto je to za Jevreje medju najmanje sigurnim mjestima na zemlji. Svakog trena na svakom mjestu mogu poginut od bombe i stalno zive s tom mislju....
jefferson

#180 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by jefferson »

cindrlimindrli wrote:Ok, posto si ti bio informisan i imao viziju kako dalje, ne znam sta te sprijecilo da organizujes blokadu odlaska tenkova iz Zenice, umjesto sto si ih utovarao na vagone. :D
Jbg, morao je i to neko, ha ja
Gojeni H

#181 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Gojeni H »

jefferson wrote:
Da, inace je Raif dokazani borac za dobrobit Bosne i Hercegovine. :roll:
Odakle samo izvlacite ove nebuloze?
Imas intervju sa Raifom u Danima od 2002 ili 2003 tako nesto.
Ma da, Raif je izdajnik. Valjda nije bio u mladim muslimanima pa ga to jebe.
:lol: :lol:
Sad si se totalno diskreditovao.
Cuj, Raifa Dizdarevica trebalo slusati. :-) Dizdarevic k'o Rizvanbegovic.
On vapio: "Dizite se braco u odbranu Bosne! Ja sam bio u Predsjednistvu, vidio sam sta se desava! JNA vise nije jugoslovenska! Cetnici su se povampirili!"
Fakat si sega.
Zaitsev

#182 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Zaitsev »

Stoner wrote:Razumijem ja to.

I ja ću kad me neko pita o Palestincima reći kako je to tužno, žao mi je evo plačem, volio bi da sve to prestane.

Ali svijet je takvo mjesto. Ratovi i ubijanja se trnutno dešavaju u Ukraijini, Iraku, Somaliji, Egiptu, Nigeriji, Meksiku.

U zadnje dvije decenije u oružanim sukobima stradala su djeca u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Kosovu, Gruziji, Filipinima i moja poenta je da je osim tu i tamo neke poruke suosjećanja i podrške od nas Palestincima sasvim dovoljna, jer mi ni nemamo kapaciteta za nešto više a kad ne bi bili licemjeri i kad jedne žrtve ne bi vrijedile više nego druge pa suosjećali i podržavali svakog ko što se podržavaju "nedužna" braća muslimani ne bi se živiti stiglo.
Odlično, realno i objektivno napisano i upravu si 100%...

Ali, kakvi bismo ljudi bili kada bismo se držali stava: "Ma libo me tuki, nek' ginu nedužni, mora i to neko..." Žao mi je svakog nedužno ubijenog, nebitno koje je religije... Kao što mi je žao Palestinaca, žao mi je i ono troje djece što je Hamas oteo pa ubio... Jebiga, najmanje što mogu jeste da mi bude žao i da se nasekiram kad vidim takve prizore... Možda bih i volio da sam ravnodušan, sigurno bi mi život bio lakši, ali jebiga, ne mogu protiv sebe...

Uglavnom, pogodio si srž... :thumbup:
salik79

#183 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by salik79 »

Zaitsev wrote:

I ja ću kad me neko pita o Palestincima reći kako je to tužno, žao mi je evo plačem, volio bi da sve to prestane.

Ali svijet je takvo mjesto. Ratovi i ubijanja se trnutno dešavaju u Ukraijini, Iraku, Somaliji, Egiptu, Nigeriji, Meksiku.

U zadnje dvije decenije u oružanim sukobima stradala su djeca u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Kosovu, Gruziji, Filipinima i moja poenta je da je osim tu i tamo neke poruke suosjećanja i podrške od nas Palestincima sasvim dovoljna, jer mi ni nemamo kapaciteta za nešto više a kad ne bi bili licemjeri i kad jedne žrtve ne bi vrijedile više nego druge pa suosjećali i podržavali svakog ko što se podržavaju "nedužna" braća muslimani ne bi se živiti stiglo.

Ali, kakvi bismo ljudi bili kada bismo se držali stava: "Ma libo me tuki, nek' ginu nedužni, mora i to neko..." Žao mi je svakog nedužno ubijenog, nebitno koje je religije... Kao što mi je žao Palestinaca, žao mi je i ono troje djece što je Hamas oteo pa ubio... Jebiga, najmanje što mogu jeste da mi bude žao i da se nasekiram kad vidim takve prizore... Možda bih i volio da sam ravnodušan, sigurno bi mi život bio lakši, ali jebiga, ne mogu protiv sebe...

Postoji li barem jedan, makar fabricirani, dokaz za ovo?
Zaitsev

#184 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Zaitsev »

salik79 wrote:
Zaitsev wrote:

Postoji li barem jedan, makar fabricirani, dokaz za ovo?
Konkretan neki dokaz nisam našao... Pozvao sam se na ovo: http://www.klix.ba/vijesti/svijet/prona ... /140630145

Mada je moguće da je sve to ispolitizarno i naštimano, ali da ne bi rekli da sam pristrasan ili nešto, ja sam vjerovao na napisano... :D
salik79

#185 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by salik79 »

False flagovi cionistickog entiteta mi ne dozvoljavaju takvo sta.

Izmedju ostalog, evo i zasto:

http://www.theguardian.com/environment/ ... rgy-crisis
salvatore paradise

#186 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by salvatore paradise »

limeni wrote:
salvatore paradise wrote:
Gojeni H wrote:Stipu ga ba. Isto kao da je neko pitao Palestince za bilo sta, ukljucujuci granice buducih drzava.
Zasto bi iko ista pitao Palestince? Oni nisu imali drzavu, bili su pod kolonijalnom vlascu Britanije. Ni druge arapske drzave nije niko nista pitao, a ni africke. I to je razlog da se pokusa mucki unistiti Izrael? I onda kad su dobili po tamburi (vise puta) pocinje kmecanje
tvojom logikom ne treba pitati ni skutore koji kmece da su majorizirani iako je zakon takav da bosnjaci (i hrvati) imaju pravo birati bosnjackog i hrvatskog clana predsjednistva?
da li je bih zemlja bosnjackog naroda koji svakako cini vec 55-60% stanovnistva sa prognozom da bi mogli stici 70% do 2030?
da li treba pripadnicima hrvatskog naroda reci da imaju tamo svoju rep. hrvatsku i da svakako nisu imali svoju medjunarodno priznatu rep. u bih? imali vecina pravo istjerati manjinu jer "sila boga ne moli"?

sto se tice palestine, ona realno danas i nepostoji. imaju neka naselja, tj. rezervati koji su ogradjeni kao zatvor.
prvo su britanci zavlacili sve dok jevreji ne postanu dovoljno jaki da preuzmu vlast, da im nije u interesu bilo ne bi oni tu zemlju predali. kasnije su zavlacili ameri nekakvim planovima dok se i danas kao ne mogu dogovoriti oko "dvije drzave" dok se nova naselja na veliko grade.
treba naravno i izraelcima omoguciti sigurnost i drzavu ali ovo otimanje zemlje (zauzeli 98% teritorije) ih ne cini simpaticnim. bojim se da su oni tek poceli otimati i da su sledeci na redu sinai, golanska brda..
nadam se samo da ovo ne preraste u opsti haos obzirom u kakvom je stanju citav bliski istok.
Pa eto ni te "skutore" niko nista ne pita. Bosnjaci su im izabrali predstavnika i nikom nista. Sto opet ide u prilog mojoj tezi, da ne mozes ici glavom u zid samo zato sto si mozda u pravu.
Sve je bilo lijepo dogovoreno dok Palestinci (uz podrsku druge brace Arapa) nisu odlucili da ne zele Izrael u svojoj blizini. Onda su popusili i sad treba da ih zalim zbog toga?
salvatore paradise

#187 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Zaitsev wrote:
salvatore paradise wrote: Tipovi poput tebe jedino i znaju da se naseravaju, posto nista pametno nemaju da kazu. Cim kazes Cifuti jasno je da si antisemit i kao takav pun mrznje. A covjek pun mrznje ne moze pravilno da rasudjuje. Inace ova prica o tome ko je prvi bio mi smrdi na onu srpsku o vekovnim zemljama. Nebitno ko je bio tu prije hiljadu godina, bitna je sadasnjost. Nisu ni ovdje bili Slaveni, pa sad jesu. Boze moj, stanovnistvo se vremenom mijenja.
Sad si i psiholog? Aferim... Svaka tvoja je prepametna i svi ostali koji ti iznose činjenice na ovoj temi su glupi, samo si ti pametan... Ali eto, opet ću pokušati:

Nisam antisemit ! To što govorim ćifuti, dovoljan je dokaz. Ne govorim Jevreji jer nisu svi Jevreji krivi za ovo u Palestini. Krvi su ćifuti ! Da si kliknuo na link ispod kojem sam ti napisao da ti izvršim veliku nuždu na filozofiju i pametovanje, vjerujem da bi ti bilo malo jasnije... Najprostije rečeno - ćifut = četnik - Ljudi koji s brda gledaju kako granate neselektivno padaju po djeci i ženama ne zaslužuju ništa drugo nego da se nazovu nekim pogrdnim imenom i to je najmanje što ja mogu učiniti...

Smatram se altruistom i filantropom i ako to ne govore moji argumenti, ne znam onda šta čitaš...

Kažeš da je nebitno ko je bio tu prije hiljadu godina, a na početku kad si pisao u temi si se prvi pozivao na historiju, pa i u par postova poslije pominješ neka prošla vremena... Sad odjednom se zanimaš za sadašnjost...

Slika 1

Slika 2

Slika 3

Slika 4

Slika 5

Slika 6

Slika 7

Slika 8

Tražiti opravdanje i braniti ljude koji su sposobni za ovako nešto... Znaš šta, za mene si isti kao i oni !
Ma ne zanima me sta sam ja za tebe, to mi je iskreno najmanji problem. Ja niti branim nekog niti trazim opravdanje, vec iznosim cinjenice hronoloski, onako kako su se desavale. Nastao Izrael, Arapi ga napali i popusili. Nakon toga opet napadali i opet pusili. Sada pokusavaju terorizmom da ostvare svoje sizofrene ciljeve da uniste Izrael i Jevreje. I na taj nacin samo daju opravdanje Izraelu da ih nastavi tamaniti. To se zove glupost.
salvatore paradise

#188 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Stoner wrote:Pa šta ako ih ubijaju?

Najviše što mogu uraditi oni koji su na strani Palestinaca je da suosjećaju, eventualno da naulje kalaš i odu u Jihad.
Mi imamo nezaposlenost od 40%, korupcija i nepotizam žderu državu i društvo, obrazovanje je jedno od najgorih u Evropi, mladi samo gledaju kako da odu. I šta?

Šta Bošnjaci mogu uraditi osim naprđivati po forumima dok im se država raspada?

I ovdje su bili genocidi i etnička čišćenja pa nije da je čitav svijet suze lio.

Ratova i ubijanja je uvijek bilo i bit će ih, mi imamo dovoljno svojih problema.
:thumbup:
Nomo

#189 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Nomo »

joooj price i poredjenja mati moja , treci entitet i palestina .hrvati bosanski palestinci :lol: :lol: da vas cuje franjo tudjman :shock:
salvatore paradise

#190 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Nomo wrote:joooj price i poredjenja mati moja , treci entitet i palestina .hrvati bosanski palestinci :lol: :lol: da vas cuje franjo tudjman :shock:
Gdje ti vidis poredjenje? Cinjenica je da su Bosnjaci izabrali hrvatskog clana predsjednistva.
Cyrax

#191 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Cyrax »

Nomo wrote:joooj price i poredjenja mati moja , treci entitet i palestina .hrvati bosanski palestinci :lol: :lol: da vas cuje franjo tudjman :shock:
Tudjmanovci su ga od davnina siljili na jizrael, nikakva tajna to nije
iscrtani čovek

#192 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by iscrtani čovek »

Jedna žrtva u Izraelu, 200 u Palestini.
Ne kažem da se ne treba braniti kad te neko napadne, ali očito je da ovim putem se neće ništa odbraniti. Moraju lobirati po svetu, naći neko rešenje, neki kompromis sa Izraelom.
Stvarno ne kontam da se neko pali na postupke Hamasa. Šta postižeš što ispališ 100 raketa ( od kojih polovinu presretnu i obore)na 100 puta jačeg protivnika, koji ti onda uzvrati po x-i put tako što ti poravna sve živo? Šta misle da će postići s time, ne mogu da proniknem ?
salvatore paradise

#193 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

G@ss wrote:Image
Nisu zapadni, zato sto znaju da su popuslic u tom slucaju. Medjutim to im nije smetalo da napadaju Izrael niti da se lese izmedju sebe, jer eto imaju citave dvije razlike u vjeri...
BHCluster

#194 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

Gdje ti vidis poredjenje? Cinjenica je da su Bosnjaci izabrali hrvatskog clana predsjednistva.
Po zakono za koji su i Hrvati glasali i po sporazumu koji su Hrvati potpisali. :lol: :lol: :lol: :lol: Imal' jos koja fantazija?
salvatore paradise

#195 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

iscrtani čovek wrote:Jedna žrtva u Izraelu, 200 u Palestini.
Ne kažem da se ne treba braniti kad te neko napadne, ali očito je da ovim putem se neće ništa odbraniti. Moraju lobirati po svetu, naći neko rešenje, neki kompromis sa Izraelom.
Stvarno ne kontam da se neko pali na postupke Hamasa. Šta postižeš što ispališ 100 raketa ( od kojih polovinu presretnu i obore)na 100 puta jačeg protivnika, koji ti onda uzvrati po x-i put tako što ti poravna sve živo? Šta misle da će postići s time, ne mogu da proniknem ?
Misle? Ne bih ja upotrebljavao taj pojam. Oni da ista misle ne bi im palo na pamet da raketiraju Izrael. A postizu to da im narod gine poslije svake njihove akcije.
salvatore paradise

#196 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

BHCluster wrote:
Po zakono za koji su i Hrvati glasali i po sporazumu koji su Hrvati potpisali. :lol: :lol: :lol: :lol: Imal' jos koja fantazija?
Ma znam ja da Bosnjaci (i opcenito muslimani ma gdje se nalazili) ne mogu napraviti nista pogresno, te da su uvijek bas oni zrtve. Stoga ne bih ulazio u dalju polemiku oko ovoga.
BHCluster

#197 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

BHCluster wrote:
salvatore paradise wrote: Gdje ti vidis poredjenje? Cinjenica je da su Bosnjaci izabrali hrvatskog clana predsjednistva.
Ma znam ja da Bosnjaci (i opcenito muslimani ma gdje se nalazili) ne mogu napraviti nista pogresno, te da su uvijek bas oni zrtve. Stoga ne bih ulazio u dalju polemiku oko ovoga.
Kada ti cinjenice ne odgovaraju dobro je da znas svoj domet. :lol:
Nomo

#198 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Nomo »

mogli bi bosnjaci i na sljedecim izborima izabrati KANDIDATA IZ REDA HRVARSKOG NARODA ( to nije nikakav hrvatski clan ) u skladu sa zakonom i ustavom . u skaldu sa sporuzmima iz wachingtona i daytona .
ps i po ovoj digresiji se vidi ko si i sta si . Zlo !
arslanbey

#199 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by arslanbey »

Bosanac sa dna kace wrote:Sva ironija Izraela kao drzave koja je osmisljena da bi bila utociste za Jevreje je u tome sto je to za Jevreje medju najmanje sigurnim mjestima na zemlji. Svakog trena na svakom mjestu mogu poginut od bombe i stalno zive s tom mislju....
Islamski svijet je za njih bio sigurna oaza stoljecima,to su oni sami promjenili
SmokingMan

#200 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by SmokingMan »

@Saalvatore nađi kakav posao... 8-)
Post Reply