Budva ili Makarska
-
radostan dan
#176 Re: Budva ili Makarska
ako može, šerbet da se javi, da se ne sekiram bezveze... 
-
siimee
#177 Re: Budva ili Makarska
Not My Idea wrote:Budva.
Sto zbog nocnog zivota, sto zbog cijena, sto zbog ljubaznosti domacina.
U Makarskoj je sve bezobrazno skupo, npr kila grozdja oko sedam km, piva I ness 31 kunu..a o domacinima imam.jako lose misljenje. Prije dvije godine su nam se smijali u lice kad smo trazili apartman za sest noci. Kazu,ne isplati se to njima. Plus sto su cijene visoke.
U Budvi je drugacije. Domacini su jako prijatni. Smjestaj je daleko jeftiniji. Ono sto je u Makarskoj 12 eura, u Budvi je do 10. Mi smo imali veeeliki apartman, par minuta hoda od plaze, placali po 12 eura.
Cijene u marketima su iste kao kod nas, nesto I jeftinije. Apsolutno nista se ne mora nosit od kuce. U kaficima jest skuplje, al vrijedi.
Kafa je 1.5 eur. Piva 2-3. Hrana je slicno kao kod nas. Sladoled isto..
Ako te jos sta zanima,pitaj
Može li broj smještaja ili neki drugi kontakt? Hvala.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#178 Re: Budva ili Makarska
Walther wrote:a sta je to "elitno" u Budvi?aveos wrote:Najelitniji grad Crne Gore nasli mjerit s nekim bezveze gradom u RH,moze li Umag,Opatija,Porec,niđe veze..u ovom slucaju Budva naravno..
??
Ja plaze i pm. Valjda se ide na more da se relaksiras a ne umoris od guzve i koje kakvih ...
-
mefistofilis
#179 Re: Budva ili Makarska
vala ne znam. ja sam bio u Ulcinju, dvaput'. Prvi put mi bilo bezveze, bio na plazi odmah ondje na pocetku velike i na "majamiju" i na maloj plazi...katastrofa. Bar isto nije bio za kupanje uopste
drugi put isao skroz na kraj velike, poluprazno, nema muzike i guzve a vidio sam i jedan par golih sisa, zamislite
osim toga obisao adu bojanu, bio na plazi koju zovu borici,otrpilike
, skuzio dobre restorane i skontao da tu, ako zanemarim los put, imam sasvim solidan odmor
drugi put isao skroz na kraj velike, poluprazno, nema muzike i guzve a vidio sam i jedan par golih sisa, zamislite
osim toga obisao adu bojanu, bio na plazi koju zovu borici,otrpilike
- titinho
#180 Re: Budva ili Makarska
kolko se moze naci jeftino smjestaj u Makarskoj a kolko u Budvi i kolko je karta do Makarske i do Budve iz Sarajeva
-
Eek-A-Mouse
#181 Re: Budva ili Makarska
Budva ide od 6 eura pa prema gore.zavisi sta hoces.makarska koliko sam cuo (nisam 100% jel tacno) od 13 eura prema gore.
Budva povratna 62 iz Istocnog Sarajeva
Makarska povratna 68 sa autobuske u Sarajevu
- Butmiran
#182 Re: Budva ili Makarska
Najbolje ti je u Neumu, vjeruj.
- titinho
#183 Re: Budva ili Makarska
Makarskoj sam vec bio i bilo ekstra al eto cuo sam da je Budva nesto posebno a nisam nikad isao prema dole pa sad ne znam gdje mi je bolje ici.
gdje bolji nocni zivot, gdje su bolje trebe
-
Eek-A-Mouse
#184 Re: Budva ili Makarska
Pa s obzirom da u Makarskoj ima vise svaba a svabske cure lice na abortiranog morža sigurno da je bolje u Budvi,
-
golman
#185 Re: Budva ili Makarska
Jel se vi zajebavate ili ozbiljno pitate gdje je bolji noćni život...u Makarskoj ili Budvi?titinho wrote:Makarskoj sam vec bio i bilo ekstra al eto cuo sam da je Budva nesto posebno a nisam nikad isao prema dole pa sad ne znam gdje mi je bolje ici.
- Zviz
#186 Re: Budva ili Makarska
Eek-A-Mouse wrote:Pa s obzirom da u Makarskoj ima vise svaba a svabske cure lice na abortiranog morža sigurno da je bolje u Budvi,
Jarane gdje si ti vidio Sabe u Makarskoj? Ako ima 15% da ne zna beknuti YUGo jezik ja cu se poceti s proteinima drogirati!
-
Eek-A-Mouse
#187 Re: Budva ili Makarska
Jarane zivio sam u Makarskoj nekoliko godina pa valjda znam.
A rekao sam da ima vise svaba u Makarskoj nego u Crnoj Gori
A rekao sam da ima vise svaba u Makarskoj nego u Crnoj Gori
-
siimee
#188 Re: Budva ili Makarska

Ako mi neko kaže da Petar Pan ili Deep u Makarskoj mogu parirati ovome gdje je svaku noć 10.000 ljudi, nešto nije u redu sa njima
- aveos
#189 Re: Budva ili Makarska
Jel to Ceca zavijasiimee wrote:
Ako mi neko kaže da Petar Pan ili Deep u Makarskoj mogu parirati ovome gdje je svaku noć 10.000 ljudi, nešto nije u redu sa njima
-
siimee
#190 Re: Budva ili Makarska
Jok, jok, samo house udara (koliko sam ja bio), poznati DJ-evi.aveos wrote:Jel to Ceca zavijasiimee wrote:
Proglašena za najbolju diskoteku na svijetu prije 2-3 godine. Na sred diskoteke neke plesačice u zraku plešu na sajlama, ma perverzno urađeno, jedva čekam za koji dan kad odem da opet posjetim
-
siimee
#191 Re: Budva ili Makarska
Do 1 rade kafići na plaži, imaš pregršt izbora. Poslije 1 su aktuelne 3 diskoteke: Sparta, Trocadero i Top Hill.sherbett wrote:Di se ide van u Budvi?
Sada ti sve zavisi od toga šta voliš. Domaća/Strana mix je Sparta, Trocadero najčešće koncerti tipa Lexington Benda, Tropico Benda i sl., dok je Top Hill house muzika.
I da, sve diskoteke poslije 1 se plaćaju 5 eura, ili 7 kad neko nastupa. Pitaj ako te još nešto interesuje.
- Raigor Stonehoof
#192 Re: Budva ili Makarska
Zviz wrote:Eek-A-Mouse wrote:Pa s obzirom da u Makarskoj ima vise svaba a svabske cure lice na abortiranog morža sigurno da je bolje u Budvi,
Jarane gdje si ti vidio Sabe u Makarskoj? Ako ima 15% da ne zna beknuti YUGo jezik ja cu se poceti s proteinima drogirati!
kad si ti zadnji put bio u Makarskoj?
Sto se tice nocnog zivota, Makarska je bila vrh prije 10-15 godina, iz vremena Opere i Grote. Sad je u tom segmentu propala totalno, tako da ne sumnjam da je Budva bolja.
Svako ima svoje razloge i prioritete zbog kojih ide na more. Kome je vazan nocni zivot, odabrat ce Budvu. Kome su vazne plaze, ici ce u Makarsku.
-
Eek-A-Mouse
#193 Re: Budva ili Makarska
Bio prije 3 mjeseca sto pitas?
- Raigor Stonehoof
#194 Re: Budva ili Makarska
Ne ti bolan, ovaj sto kaze da nema stranaca
- Zviz
#195 Re: Budva ili Makarska
Raigor Stonehoof wrote:Ne ti bolan, ovaj sto kaze da nema stranaca
2003 ili 2004 pojma nemam davno bilo. Ima preko 10 godina zasigurno. Ali nebitno tad nije bilo nesto pretjerano na sprem Istre i nece mi niko moci reci da ima nesto pretjerano danas. Ipak je to ogranicen broj to sto se vidi brdo stranih tablica ne znaci da Jürgen vozi, pretezno so tu neki tamo iz neke zabiti koji su zahvaljujuci hratu zbrisali.
Ja sam imao razgovor sa dva ko neka investitora u izgradnje apartamana koje prodaju i posteno sam ga pitao ko su ti kupci, rekao mi je covjek, mozda mi neces htjei vjerovati ali od prodanih 20tak stanova imao je svega jedan mjesani brak ona sa tih prostor on njemac, sve ostalo su YUGOS iz dijaspore.
Ljudi budimo relani ipak HR nije tako zanimljiva kao sto neki tvrde. Ja trvdim da je HR izgubila ono sto neko pamti iz 80ih! Jer jarane ko se sjeca tj. ko je 80ih bio vani i zaradjivo taj zna da je YUGA bila dzaba drzava mogao je za pola mjesece plate u to vrijeme da jede, pije i jebe te da u luksuzu hrce i da mu ostane. Najluskuzniji smjestaji u to vrijeme kostali 14DM noc! Inace privatne smjestaje ste mogli dobiti za 3-5DM noc da zines!
Jednostavno Jugoslavija i jadransko more su bili budi posto u svoje vrijeme i vecina truista iz Njemacke je bila obicna radna klasa kao isto i iz Velike Britanije, Nizozemske itd. Koji su u to vrijeme imali malo dublji dzep su isli u Francusku ili na zapadnu obalu Italije dok istocna strana je isto bila budi posto.
Opet cu reci, u HR se moze naci dobar deal ali treba uloziti dosta vremena, pa cak cu reci da vezano za restorane (i ako mislim, da ponude nisu na nivou u restoranima, bar ne za moj ukus) prihvatljivie po pitanju cijene.
Sta mene smara jeste. Gdje u HR mozes dobiti vilu sa bazenom ali po normalnon cijeni a ne skuplje nego da iznajmim dvorac u Njemackoj ili Francuskoj, da mene jeftinije dodje da iznajmim dvorac sa jos 7 osoba mimo sebe nego jedna vila u HR.. Smjestaj kod privatnika mi ide na zivice jer ih moram pozdravljati a uvijek je tu i drugih porodica koje mi isto idu na zivice jer ih moram slusati. U hotelu dolazi samo pod obzir da mi dozvole kad mi sve odvrce muzik do daske da se niko nebuni jer ja inace obozavam kad grmi u kuci s muzikom pogotovo, ili ono u hotelu poslje 22 nema kupanja u bazenu jedini smisao bazena jeste da se kupas izmedju 22 i 7 ujutru. Znaci hocu 100000% privatluk, da radim sta hocu i kako hocu, ja cu to platiti ali po normalnoj cijeni a ne da mi napalcijes neke prazne pice. Gdje to mogu dobiti u HR, ajde eksperti recite? A kad usporedis cijene u Grckoj kucu sa bazenom za 7 dana dobijes za 40% jeftinije nego u Hrvatskoj ko nema para za bacanje ce sigurno izabrati Grcku, ko ima mozda nece.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#196 Re: Budva ili Makarska
Sjecas li se ti svog zivota kao izbjeglica? Djelujes mi ko prepotentan cigan (bez uvrede romskoj populaciji).Zviz wrote:Raigor Stonehoof wrote:Ne ti bolan, ovaj sto kaze da nema stranaca
2003 ili 2004 pojma nemam davno bilo. Ima preko 10 godina zasigurno. Ali nebitno tad nije bilo nesto pretjerano na sprem Istre i nece mi niko moci reci da ima nesto pretjerano danas. Ipak je to ogranicen broj to sto se vidi brdo stranih tablica ne znaci da Jürgen vozi, pretezno so tu neki tamo iz neke zabiti koji su zahvaljujuci hratu zbrisali.
Ja sam imao razgovor sa dva ko neka investitora u izgradnje apartamana koje prodaju i posteno sam ga pitao ko su ti kupci, rekao mi je covjek, mozda mi neces htjei vjerovati ali od prodanih 20tak stanova imao je svega jedan mjesani brak ona sa tih prostor on njemac, sve ostalo su YUGOS iz dijaspore.
Ljudi budimo relani ipak HR nije tako zanimljiva kao sto neki tvrde. Ja trvdim da je HR izgubila ono sto neko pamti iz 80ih! Jer jarane ko se sjeca tj. ko je 80ih bio vani i zaradjivo taj zna da je YUGA bila dzaba drzava mogao je za pola mjesece plate u to vrijeme da jede, pije i jebe te da u luksuzu hrce i da mu ostane. Najluskuzniji smjestaji u to vrijeme kostali 14DM noc! Inace privatne smjestaje ste mogli dobiti za 3-5DM noc da zines!
Jednostavno Jugoslavija i jadransko more su bili budi posto u svoje vrijeme i vecina truista iz Njemacke je bila obicna radna klasa kao isto i iz Velike Britanije, Nizozemske itd. Koji su u to vrijeme imali malo dublji dzep su isli u Francusku ili na zapadnu obalu Italije dok istocna strana je isto bila budi posto.
Opet cu reci, u HR se moze naci dobar deal ali treba uloziti dosta vremena, pa cak cu reci da vezano za restorane (i ako mislim, da ponude nisu na nivou u restoranima, bar ne za moj ukus) prihvatljivie po pitanju cijene.
Sta mene smara jeste. Gdje u HR mozes dobiti vilu sa bazenom ali po normalnon cijeni a ne skuplje nego da iznajmim dvorac u Njemackoj ili Francuskoj, da mene jeftinije dodje da iznajmim dvorac sa jos 7 osoba mimo sebe nego jedna vila u HR.. Smjestaj kod privatnika mi ide na zivice jer ih moram pozdravljati a uvijek je tu i drugih porodica koje mi isto idu na zivice jer ih moram slusati. U hotelu dolazi samo pod obzir da mi dozvole kad mi sve odvrce muzik do daske da se niko nebuni jer ja inace obozavam kad grmi u kuci s muzikom pogotovo, ili ono u hotelu poslje 22 nema kupanja u bazenu jedini smisao bazena jeste da se kupas izmedju 22 i 7 ujutru. Znaci hocu 100000% privatluk, da radim sta hocu i kako hocu, ja cu to platiti ali po normalnoj cijeni a ne da mi napalcijes neke prazne pice. Gdje to mogu dobiti u HR, ajde eksperti recite? A kad usporedis cijene u Grckoj kucu sa bazenom za 7 dana dobijes za 40% jeftinije nego u Hrvatskoj ko nema para za bacanje ce sigurno izabrati Grcku, ko ima mozda nece.
- Zviz
#197 Re: Budva ili Makarska
Za razliku od tebe ja nikada nisam imao status izbjeglice - ti meni djelujes kao glup i ne nacitan covjek (bez uvrede budalama).topcam wrote:Sjecas li se ti svog zivota kao izbjeglica? Djelujes mi ko prepotentan cigan (bez uvrede romskoj populaciji).Zviz wrote:Raigor Stonehoof wrote:Ne ti bolan, ovaj sto kaze da nema stranaca
- topcam
#198 Re: Budva ili Makarska
gdje 13 ?.. Tucepi apartman 80€ mali, drugi (veci)isto 80 € u kompletu sa prvim.. Inace cijene individualne..Eek-A-Mouse wrote:Budva ide od 6 eura pa prema gore.zavisi sta hoces.makarska koliko sam cuo (nisam 100% jel tacno) od 13 eura prema gore.
isti apartmani sljedecim gostima 160€ noc.. (bar ovaj veci) cijene su recimo prilicno relativne, stalni gost.. leteci itd.
- topcam
#199 Re: Budva ili Makarska
Dobro, onda si sigurno Azilant..Zviz wrote:Za razliku od tebe ja nikada nisam imao status izbjeglice - ti meni djelujes kao glup i ne nacitan covjek (bez uvrede budalama).topcam wrote:
Sjecas li se ti svog zivota kao izbjeglica? Djelujes mi ko prepotentan cigan (bez uvrede romskoj populaciji).
- Zviz
#200 Re: Budva ili Makarska
Ako te zanima zivim u Danskoj a nisam od 2004 vise drzavljanin Danske, a davnih dana smo se odrekli SFRJ pasosa za Danski. Pa ti sada vidi u koju grupu azilanata to moze da spada.. Kad imas privilegij da se mozes odreci i Danskog za jos nesto boljetopcam wrote:Dobro, onda si sigurno Azilant..Zviz wrote:Za razliku od tebe ja nikada nisam imao status izbjeglice - ti meni djelujes kao glup i ne nacitan covjek (bez uvrede budalama).topcam wrote:
Sjecas li se ti svog zivota kao izbjeglica? Djelujes mi ko prepotentan cigan (bez uvrede romskoj populaciji).![]()