Nikada se manje nije išlo na more..
- madner
#176 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Skole ronjena, jedrenja, windsurfinga itd... postoje i u Hr. Samo su skupe. Za razliku od Tr gdje se svako vrati sa novim skilom. 
- Ma.Le.Na
#177 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
kako nema ponude u Hr
pa stalno vas obilaze oni po plazama nude izlete po ostrvima ..cak i rafting gdje je to moguce (recimo Omis) ..izlet na plitvice i sl.
naravno da se to odvojeno placa..kao i svaki fakultativni izlet u Tr..
pa stalno vas obilaze oni po plazama nude izlete po ostrvima ..cak i rafting gdje je to moguce (recimo Omis) ..izlet na plitvice i sl.
-
Symantec
#178 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
I imaju one pedaline da se iznajme a ako smiješ ima i onaj padobran. Po vazdan voza po dvoje po troje po nebu, samo gledam kad će neko pasti odozgo.
A brate i došao sam na odmor i da se izbanjam u morskoj vodi i nemam snage ni da prošetam navečer a kamoli da đuskam do ujutru.
A ono jeste i prije rata je bilo papanki i papaka uz njih što lete sa plaže da se nacifraju pa da paradiraju korzom navečer. Snobovi jedni, nije sunce ni zašlo a oni u štiklama i haljinkama fol šetaju. Papci.
A brate i došao sam na odmor i da se izbanjam u morskoj vodi i nemam snage ni da prošetam navečer a kamoli da đuskam do ujutru.
A ono jeste i prije rata je bilo papanki i papaka uz njih što lete sa plaže da se nacifraju pa da paradiraju korzom navečer. Snobovi jedni, nije sunce ni zašlo a oni u štiklama i haljinkama fol šetaju. Papci.
-
Symantec
#179 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
I još bi dod'o hvala Bogu pa se može otići na more, kol'ko ljudi može samo sanjati o tome.
Zato se ne preseravajte sa all inclusivima.
Zato se ne preseravajte sa all inclusivima.
-
dječak sa šibicama
#180 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Nema, u HR su svi hoteli u rangu onog u Ilijasu.zigzag wrote:Zar postoji hotel u hvatskoj koji može parirati hotelima u Lari?
- LieToMe
#181 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
E sad si gotov...Hajd sto pljujes Tursku vec i Ilijasdječak sa šibicama wrote:Nema, u HR su svi hoteli u rangu onog u Ilijasu.zigzag wrote:Zar postoji hotel u hvatskoj koji može parirati hotelima u Lari?
-
detroit-mercy
#182 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Ma i meni kad kaze nema ponudeMa.Le.Na wrote:kako nema ponude u Hr
-
detroit-mercy
#183 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Ja sve roniocimadner wrote:Skole ronjena, jedrenja, windsurfinga itd... postoje i u Hr. Samo su skupe. Za razliku od Tr gdje se svako vrati sa novim skilom.
- Ma.Le.Na
#184 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
detroit-mercy wrote:Ma i meni kad kaze nema ponudeMa.Le.Na wrote:kako nema ponude u Hr
naravno da se to odvojeno placa..kao i svaki fakultativni izlet u Tr.., kako nema ponude, hoces na Plitivice, hoces u Mostar, Dubrovnik, na Biokovo, Korculu, Hvar, hoces ronit, wind-surffing, privatni camac iznajmit. U vecim mjestima imas festivale (Split, Dubrovnik). Pa nece ti organizovat festival u Bratusu
. Nego nasu raju kad ode u Cro ne interesuju puno ti izleti jer je vecinu mjesta ionako vidjela pa ko veli koji cu kurac gledati nesto sto sam vec vidio
, pa se onda zale kako nema neke ponude. Ima, samo se valja dodatno istresti
.
upravo
izlet iz antalije na pamukale 80 eura po osobi
al je zato puno dati 250kN za izlet u Hr
- LieToMe
#185 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Eeeee ali ako nemas sliku na facebooku i Pamukale u pozadini, jos u nekoj haljinici, bosaMa.Le.Na wrote:detroit-mercy wrote:Ma i meni kad kaze nema ponudeMa.Le.Na wrote:kako nema ponude u Hr
naravno da se to odvojeno placa..kao i svaki fakultativni izlet u Tr.., kako nema ponude, hoces na Plitivice, hoces u Mostar, Dubrovnik, na Biokovo, Korculu, Hvar, hoces ronit, wind-surffing, privatni camac iznajmit. U vecim mjestima imas festivale (Split, Dubrovnik). Pa nece ti organizovat festival u Bratusu
. Nego nasu raju kad ode u Cro ne interesuju puno ti izleti jer je vecinu mjesta ionako vidjela pa ko veli koji cu kurac gledati nesto sto sam vec vidio
, pa se onda zale kako nema neke ponude. Ima, samo se valja dodatno istresti
.
upravo
izlet iz antalije na pamukale 80 eura po osobi
al je zato puno dati 250kN za izlet u Hr
Eto recimo Peljesac, volja ti na Korculu, volja ti na Mljet, volja ti Hvar...volja ti da te neko camcem prebaci na one neke male otocice koji su ko raj na zemlji...ali eto...to je Hr
- LoveIsGone
#186 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Hrvatska je definitivno tako blizu, a toliko toga ima istraživati u smislu prirodnih ljepota i recimo nekih zanimljivih mjesta za kupanje, jer je more odlično. Što se te strane tiče, meni se do sada nigdje nije ljepše bilo okupati nego u Hrvatskoj, pogotovo na otocima.
-
dječak sa šibicama
#187 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Ja znam samo da Cesi vole Biokovo... neki toliko, da nikad sa njega ne sidju (crni humor, ne zamjerite mi)
Dakle, opcije postoje
Dakle, opcije postoje
-
dječak sa šibicama
#188 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Nasa raja nema pojma, samo Krka ili Zrmanja recimo, to je fantazija proci camcem.LoveIsGone wrote:Hrvatska je definitivno tako blizu, a toliko toga ima istraživati u smislu prirodnih ljepota i recimo nekih zanimljivih mjesta za kupanje, jer je more odlično. Što se te strane tiče, meni se do sada nigdje nije ljepše bilo okupati nego u Hrvatskoj, pogotovo na otocima.
Ili Cetina, od Omisa pa uzvodno. Ili iz Trilja nizvodno
Te rijeke su u rangu Une, po ljepoti.
-
detroit-mercy
#189 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Ma opcije postoje naravno ali niko ih ne koristidječak sa šibicama wrote:Ja znam samo da Cesi vole Biokovo... neki toliko, da nikad sa njega ne sidju (crni humor, ne zamjerite mi)
Dakle, opcije postoje
-
detroit-mercy
#190 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Biokovo, tako pitomo a tako surovodječak sa šibicama wrote:Ja znam samo da Cesi vole Biokovo... neki toliko, da nikad sa njega ne sidju (crni humor, ne zamjerite mi)
Dakle, opcije postoje
- Hajvan
#191 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Dalmacija dobra za vikende i produžene vikende…
mre prehladno, vrijeme varljivo za duži boravak…
sve ostalo je šuplja
super blizu za vikende na obali i produzene vikende na otocima…
budimo realni i iskreni- za klasični odmor u resortu hrvatska nema te kapacitete niti nudi približan ekvivalent za novac koji trazi za uzvrat…
mozete se ljutiti do prekosutra, to je moj stav
meni je dalnmacija dobra za aktivne vikende, kao oni po Bosni… znaci, kad idem vozat biciklo, pecat, roniti.. uglavnom po mnanje pristupacnim mjestima i (polu)divljini…
van toga sve je dosadno vec nakon prve popijene kafe na Stradunu ili Opatiji. toliko puta viđeno i posjećeno.
sve ostalo je šuplja
budimo realni i iskreni- za klasični odmor u resortu hrvatska nema te kapacitete niti nudi približan ekvivalent za novac koji trazi za uzvrat…
meni je dalnmacija dobra za aktivne vikende, kao oni po Bosni… znaci, kad idem vozat biciklo, pecat, roniti.. uglavnom po mnanje pristupacnim mjestima i (polu)divljini…
van toga sve je dosadno vec nakon prve popijene kafe na Stradunu ili Opatiji. toliko puta viđeno i posjećeno.
- Ma.Le.Na
#192 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
pa po toj logici bi ti i antalija dosadila da je posjecujes posljednjih 30 godina 
vidjeno i dozivljeno
pa ljudi odu 3 puta u istambul i dosadi im
sjo price
vidjeno i dozivljeno
sjo price
- LoveIsGone
#193 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Također da i ne govorim koliko lijepih mjesta propuštamo u našoj zemlji, naravno ne svi, ali mislim da generalno kao narod slabo istražujemo svoju zemlju. Za dosta lijepih mjesta, prirodnih ljepota u državi znam, ali na dosta njih nisam bio.dječak sa šibicama wrote:Nasa raja nema pojma, samo Krka ili Zrmanja recimo, to je fantazija proci camcem.LoveIsGone wrote:Hrvatska je definitivno tako blizu, a toliko toga ima istraživati u smislu prirodnih ljepota i recimo nekih zanimljivih mjesta za kupanje, jer je more odlično. Što se te strane tiče, meni se do sada nigdje nije ljepše bilo okupati nego u Hrvatskoj, pogotovo na otocima.
Ili Cetina, od Omisa pa uzvodno. Ili iz Trilja nizvodno![]()
- Hajvan
#194 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
jah, odakle si?Ma.Le.Na wrote:pa po toj logici bi ti i antalija dosadila da je posjecujes posljednjih 30 godina
vidjeno i dozivljeno
sjo price
kotraš iz nikargve možda?
-
dječak sa šibicama
#195 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Dze si Berluskoni, nismo te prepoznaliHajvan wrote:Dalmacija dobra za vikende i produžene vikende…
sve ostalo je šuplja
Tvoj stav je tvoj stav, a Hrvatska od jadranskog turizma utrzi 7 milijardi eura.
- Ma.Le.Na
#196 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
blizu blizu 
realno, to sto je nama - vama dosadila HR jer je posjecujete od malih nogu ne znaci da nema ponude
samo vam je dosadila
i to je posteno
promijenis i kafic kad ti dosadi
ovdje je bila prica o povoljnosti
i koliko je Tr povoljna , djabe i sl
u odnosu na enermne cijene pizze po HR 
realno, to sto je nama - vama dosadila HR jer je posjecujete od malih nogu ne znaci da nema ponude
samo vam je dosadila
i to je posteno
promijenis i kafic kad ti dosadi
ovdje je bila prica o povoljnosti
-
dječak sa šibicama
#197 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
A to je posebna tema, nasa raja ne vidi dalje od Vrela Bosne, a samo sira okolina Sarajeva je prepuna predivnih lokacija za izlete, za boravak, duzi ili kraci, seoski turizam, ovo ono. Od Crepoljskog, Zvijezde, dole ispod Treskavice rafting istina to je popularizirano, pa na dalje, da ne nabrajam sada.LoveIsGone wrote:Također da i ne govorim koliko lijepih mjesta propuštamo u našoj zemlji, naravno ne svi, ali mislim da generalno kao narod slabo istražujemo svoju zemlju. Za dosta lijepih mjesta, prirodnih ljepota u državi znam, ali na dosta njih nisam bio.dječak sa šibicama wrote:Nasa raja nema pojma, samo Krka ili Zrmanja recimo, to je fantazija proci camcem.LoveIsGone wrote:Hrvatska je definitivno tako blizu, a toliko toga ima istraživati u smislu prirodnih ljepota i recimo nekih zanimljivih mjesta za kupanje, jer je more odlično. Što se te strane tiče, meni se do sada nigdje nije ljepše bilo okupati nego u Hrvatskoj, pogotovo na otocima.
Ili Cetina, od Omisa pa uzvodno. Ili iz Trilja nizvodno![]()
Mozda je pojedincima pun k sume, iz razumljivih razloga
- agent_zero
#198 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Ovdje se neviđene nebuloze lupaju + što pojedinci pokazuju zabrinjavajući nivo nepoznavanja osnova matematike.
Porede se, eto reda nekog radi, cijene nakih apartmana kod baba i deda, gdje sam kuhaš na ringli od šporeta i svako jutro gegaš po vrućini do studenca ili lidla, a do plaže u najboljem slučaju 300-400m, a obično i mnogo više, sa ALL INCLUSIVE HOTELIMA u turskoj koji su NA SAMOJ PLAŽI i gdje JEDEŠ I PIJEŠ KOLIKO HOĆEŠ I KADA HOĆEŠ.
Šta reći, kakvu posluku porati?
Porede se, eto reda nekog radi, cijene nakih apartmana kod baba i deda, gdje sam kuhaš na ringli od šporeta i svako jutro gegaš po vrućini do studenca ili lidla, a do plaže u najboljem slučaju 300-400m, a obično i mnogo više, sa ALL INCLUSIVE HOTELIMA u turskoj koji su NA SAMOJ PLAŽI i gdje JEDEŠ I PIJEŠ KOLIKO HOĆEŠ I KADA HOĆEŠ.
Šta reći, kakvu posluku porati?
- Šveđanin
#199 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Upravo..
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
- Alhemicarkaa
#200 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Ih, čuj dagnje, kako ne kontaš da u Turskoj imaš koliko hoćeš i šta hoćeš i to hrane, odmah na sabahu janje, pa baklava. Čuj dagnje.LieToMe wrote:
Poredjenja radi, prosle godine, destinacija Peljesac, malo dalje od Stona, i racun sam ostavila jer mi niko nije vjerovao (a mogu i poslikati popodne pa okaciti) znaci porcija dagnji za dvoje sto ukljucuje i domaceg kruha iz one njihove peci koliko hoces, casa domaceg vina, nes kafa i porcija palacinaka ravno 78 kuna i jos su me kupili kad su dosli da pitaju treba li za bebu da ugriju mlijeko ili nesto
Majke vam je li to smisao odmora trpati u tanjir bukadar hrane i prežderavati se janjetinom, teletinom, baklavama i čokoladnom tortom na plus 40?Šveđanin wrote:Bio sam prošle godine u Turskoj all inclusive.
Buđenje u 7, pa na jagnjetinu rane zore (nema klasika doručka gdje ti uvale one mazalice od kojih budeš gladan već ima svega pa biraj), pa na plažu, pa pivo jedno drugo treće, pa baklava, pa nešto popiti.. onda na bazen pod suncobran jer je vani ugrijalo.. oko 3 ručak, prvi dan pečena teletina a odozgo posuti neki začini, trpaj u tanjir koliko god možeš.. pa onda nešto popiti pa na plažu do 5-6.. onda u sobu pa se spremati za večeru, prvi dan neka njihova pica, pa onda desert čokoladna torta.Poslije u grad.
![]()
Meni je na moru i organizovani doručak obaveza i vezivanje, najmanje sam u hotelu.
Nego LTM, jesi li ti tamo jela ili si se patila dagnjama