Bojkot Neuma

Locked
Potrosni_Materijal

#176 Re: Bojkot Neuma

Post by Potrosni_Materijal »

DaysleepeR wrote:
Potrosni_Materijal wrote:@DaysleepeR pa dobro drug, malo se pomjesalo, klek, peljesac, jebiga :D kolko ih je sto nisu znali ni za jedno ni za drugo, hajde boga ti :D :D

uglavnom, da valja ne bi nas zap'o.
to je sramota haveru iskreno, fundamentalno nepoznavanje svoje zemlje, tako se prvo patriotizam dokazuje
:? :D jel ti drago sad? osjecas se ko na konju. ja pomjeso dva poluostrva ti me ispravio, vau. raja ti klapce, svi su u deliriju. gospodine nepogresivi i sveznajuci :D
Bodkin

#177 Re: Bojkot Neuma

Post by Bodkin »

cpu_fan wrote:
Bodkin wrote:
kad pacijenti kao ti zive u zemlji nije ni cudo da je zemlja u kurcu. sta mislis sta traze valonci kad onu u flamanski dio belgije u prodavnici? sta mislis da traze svicarci iz njemackog dijela kad odu u francuski? sta mislis da traze italijani sa sjevera italije iz tirola kad odu u rim? idi bolan vrati se u rupu iz koje si izasao pred izbore
Nije problem u onome što se traži več u reakciji. Ovo o čemu ja pričam veze nema sa izborima. Ima veze sa fašističkom prezentacijom Neuma, godinama.
kojoj bolan reakciji. otidji u valonski dio belgije i trazi hljeb na flamanskom. pa ces vidjeti. ili u madrid i trazi na katalonskom. niste u zivotu makli iz svoje ulice, a serete i podizete medjunacionalnu mrznju. idi u beograd i naruci burek, a da ne kazes sa cime je pa da vidimo sta ces dobiti.

a jos gori ovaj sto nas tjera u tursku. rekao bih mu sta ce sa tom turskom ali necu ban zbog pacijenta da dobijem. a onda moze i CG jer je eto bolja od HR...
travnik

#178 Re: Bojkot Neuma

Post by travnik »

Nomo wrote:
hrasno38 wrote:Sve dok je apartman u Neumu 50 KM a u Hrvatskoj 50 EUR tesko da ce biti ikakvog bojkota jer i ovo sto je napisano nije napisano od svih gradjana Neuma, kao sto
nisu ni svi gradjani Fojnice napali djecake
u kockastim dresovima niti su svi gradjani Mostara zapalili zastave BiH, niti su svi gradjani Sarajeva zapalili vrata pravoslavne crkve na Ilidzi itd itd. Uvijek postoje pocinioci kojih je par a ne par stotina ili hiljada. Ne moze se kompletan bosnjacki narod optuziti zato sto je jedan kreten pobio hrvatsku porodicu na badnje vece. Za sva nedjela postoje pocinioci sa imenom i prezimenom i treba cijelu F BiH obljebiti njihovim slikama ma iz kog naroda da dolaze pa kad na svakoj banderi vidi svoju sliku, ime i prezime onda ce se poceti bojati i vlastite sjene i nece im na um padati ovakve gadosti.
nije ih napao niko koliko ja vidim . poskok i forumas travnik i nisu bas neki izvor informacija . ni izvjestaja ni iz policije niti iz bolnice ...
Hehe ja pročitao na centralna.ba, pa na klix.ba i postao izvor, ...ovo oko policije i bolnice, u našim uvjetima, je smješno. Pa gdje živiš? Kakva nam je policija? Masa ljudi se boji prijaviti napad, kriminal, korupciju i sl. iz straha. Je li to što nema prijava za kriminal i korupciju u milijun naših ustanova, znači da tamo toga nema? Da ovo što mi gledamo, čujemo, samo nam se čini? Odnosno, drugim riečima, naši političari andđeli, poštenjačine. Koliko to ima prijava za kriminal i korupciju u zdravstvu, obrazovanju i sl.? Po tome, mi bi bili zemlja za poželiti. Presmješno!

Dalje, kamo sreće da su centalna.ba ili klix.ba ili 'ko već to izmsilio. Bolje i to, nego da je doista ne'ko stradao, naročito djeca.
sumirprimus

#179 Re: Bojkot Neuma

Post by sumirprimus »

Hafis wrote: Ipak, treba shvatiti...izazov je prevelik. Turska je Turska, nije šala. Druga ili treća (nebitno) sila u NATO, sedmaosma ekonomska sila, ima nuklearno oružje, grade nosač aviona, imaju Erdogana osvjedočenog prijatelja, 5-6 milijuna Bošnjaka, navijaju za zmajeve a i zmajevi za njih....Ja miaslim da onaj tko ima para treba ići u Tursku na ljetovanje, a ovi ostali nek' odluče: Jablaničko ili Neum. Pa da se postavi anketa.
malo i ti zajebavas...
ko ima para,hoda svugdje po svijetu,a prosjecna balkansa porodica(u sto spadate i vi hercegovci) sastavlja kraj s krajem od 1 do 1...
i bezveze mi se na tu temu zajebavat...
palermo

#180 Re: Bojkot Neuma

Post by palermo »

Ozbiljno da nešto napišem, ja u sedmom i osmom mjesecu nikada ne idem na more, jbg, gužva, i vala ne vidim neke razlike između Neuma i Makarske u to doba.I jeste istina da u ta doba u Neum ide onaj nešto sirotinjskijji dio BiH....al opet, baš kao i u Gradac, Makarsku, ili Brist...

U septembru ili junu odem do Neuma, šta'š kad je nama južnjacima blizu, mnogo mi je draže otići nego u dalamciju, em nemam zajebavanja sa kunama, em možeš kupiti brajlovićeve ćevape :D (šalim se) ma osjetim miris Bosne i Hercegovine....em je u ta doba i more čisto i nema gužve, jefitinija kafana da ne zaboravim....ma glupo je što ova tema ovoliko vremena uopšte živi naforumu....čuj bojkot sopstvene zemlje
cpu_fan

#181 Re: Bojkot Neuma

Post by cpu_fan »

Bodkin wrote:
cpu_fan wrote:
Bodkin wrote:
kad pacijenti kao ti zive u zemlji nije ni cudo da je zemlja u kurcu. sta mislis sta traze valonci kad onu u flamanski dio belgije u prodavnici? sta mislis da traze svicarci iz njemackog dijela kad odu u francuski? sta mislis da traze italijani sa sjevera italije iz tirola kad odu u rim? idi bolan vrati se u rupu iz koje si izasao pred izbore
Nije problem u onome što se traži več u reakciji. Ovo o čemu ja pričam veze nema sa izborima. Ima veze sa fašističkom prezentacijom Neuma, godinama.
kojoj bolan reakciji. otidji u valonski dio belgije i trazi hljeb na flamanskom. pa ces vidjeti. ili u madrid i trazi na katalonskom. niste u zivotu makli iz svoje ulice, a serete i podizete medjunacionalnu mrznju. idi u beograd i naruci burek, a da ne kazes sa cime je pa da vidimo sta ces dobiti.

a jos gori ovaj sto nas tjera u tursku. rekao bih mu sta ce sa tom turskom ali necu ban zbog pacijenta da dobijem. a onda moze i CG jer je eto bolja od HR...
Drug pravo da ti kažem sve znam. Znam i za Belgiju i Holandiju , Francusku koje se prodaju pod slobodne zemlje a u njihovoj suštini je duboko ukorjenjen rasizam. Ali oni nisu tema, ne živimo tamo, ne tuku nas tamo i boli nas neka stvar za njih. Mene lično bole poruke s naše teritorije kad nam procentualno minoran al' opet ustavom konstitutivan narod (mrzim ovu rijeć) šalje fašističke poruke.
dobojlija81

#182 Re: Bojkot Neuma

Post by dobojlija81 »

cpu_fan wrote:
dobojlija81 wrote:koja svrha bojkotirati Neum a ici u Makarsku i sl ?Gdje da odem, u Albaniju...

Pitanje se odnosi na ovaj sveprisutni jet set i elitu ovdje :)
A koja je svrha ići dole, trošiti svoj novac i preživljavati uvrede počevši od banalnog primjerama kad u prodavnici tražiš hljeb umjesto kruha (ne kažem da ovoga nema širom lijepe naše), a da ne pričamo o drugim stvarima.
pa odes u Konzum i kupis,ne moras ni progovoriti,i vjerovao ili ne,primaju konvertibilne marke i dobijes fiskalni racun uredno :),salim se malo,al za malo siromasniju raju Neum je ipak more
DaysleepeR

#183 Re: Bojkot Neuma

Post by DaysleepeR »

Potrosni_Materijal wrote:
DaysleepeR wrote:
Potrosni_Materijal wrote:@DaysleepeR pa dobro drug, malo se pomjesalo, klek, peljesac, jebiga :D kolko ih je sto nisu znali ni za jedno ni za drugo, hajde boga ti :D :D

to je sramota haveru iskreno, fundamentalno nepoznavanje svoje zemlje, tako se prvo patriotizam dokazuje
:? :D jel ti drago sad? osjecas se ko na konju. ja pomjeso dva poluostrva ti me ispravio, vau. raja ti klapce, svi su u deliriju. gospodine nepogresivi i sveznajuci :D
nije mi drago, stid me zbog tebe i tebi sličnih. nisi jedini koji je ovdje to miješao. kako bi sutra da je rat, i ti za topom a komandant ti kaže tuci Pelješac, a ti bi po svojoj drževi opleo... sramota
Fljamurtari

#184 Re: Bojkot Neuma

Post by Fljamurtari »

Hafis wrote:ima nuklearno oružje

nema nuklearno, gdje će Turčin u to... nije ti to kebab
Objektivni navijac

#185 Re: Bojkot Neuma

Post by Objektivni navijac »

DaysleepeR wrote:

Pises po forumu a ne znas gdje je Klek :? :? :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja bi na tvom mjestu izvrsio ritualno samobanovanje :D :D :D
Drinski

#186 Re: Bojkot Neuma

Post by Drinski »

DaysleepeR wrote: kako bi sutra da je rat, i ti za topom a komandant ti kaže tuci Pelješac, a ti bi po svojoj drževi opleo... sramota
Ma ko zna, mozda bi on i namjerno opalio po ovima dolje...
detroit-mercy

#187 Re: Bojkot Neuma

Post by detroit-mercy »

Bodkin wrote:
cpu_fan wrote:
A koja je svrha ići dole, trošiti svoj novac i preživljavati uvrede počevši od banalnog primjerama kad u prodavnici tražiš hljeb umjesto kruha (ne kažem da ovoga nema širom lijepe naše), a da ne pričamo o drugim stvarima.
Inace razlike izmedju valonskog, flamanskog, njemackog, italijanskog su fakat kao i razlike izmedju jezika koje se upotrebljavaju u nasim krajevima :mrgreen: . Jedan Italijan razumije Svabu ko sto Hrvat razumije Bosanca :mrgreen:, jebote jest ti glupo poredjenje. Da si rekao da Britanci koriguju svoj jezik kada dodju u USA pa hajde, mada Britanci ne koriguju u USA niti Ameri u Britaniji ali strasno se razumiju i nemaju problema. Btw, jednom je tako jedna snasa u mene hanumi tako u prodavnici pokusala s tom forom da ne razumije sta je hljeb, pa je bila tako ispickana da je od tada pa do kraja odmora bila jako usluzna i znala je sta je i hljeb i sve ostalo :mrgreen: .
Mislim, ako se vec pozivas na civilizovanost onda bi trebao zemljacima objasniti da se nalaze u usluznoj djelatnosti gdje je cutomer king :mrgreen:, a ne lijecenje kompleksa neke prodavacice koja nema ni osam razreda osnovne kako treba i koju gazda svako jutro dobro izjebe pa onda trazi prvu zrtvu da se i ona huda istrese :skoljka: .
Glede bojkota, jebes bojkot, Neum je BiH :bih: .
Potrosni_Materijal

#188 Re: Bojkot Neuma

Objektivni navijac wrote: Pises po forumu a ne znas gdje je Klek :? :? :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jes vidio, kakav lik :lol: :lol: nevjerovatno

@DaysleepeR

Jesi li ti bolan ne bio svjestan da ima pun kurac stvari koje ti ne znas niti si im prismrdio. pocevsi od geografije, istrorije, bilogije, i fizickog vaspitanja svoje zemlje? jesi li svijestan? pa sta mislis da te neko ispravlja kad pogrjesis uz pricu 'mene je stid zbog tebe' :lol: :lol: cuj topovi, patriotizam :lol: :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#189 Re: Bojkot Neuma

Post by hrasno38 »

to je sramota haveru iskreno, fundamentalno nepoznavanje svoje zemlje, tako se prvo patriotizam dokazuje[/quote]

:? :D jel ti drago sad? osjecas se ko na konju. ja pomjeso dva poluostrva ti me ispravio, vau. raja ti klapce, svi su u deliriju. gospodine nepogresivi i sveznajuci :D[/quote]

nije mi drago, stid me zbog tebe i tebi sličnih. nisi jedini koji je ovdje to miješao. kako bi sutra da je rat, i ti za topom a komandant ti kaže tuci Pelješac, a ti bi po svojoj drževi opleo... sramota[/quote]

s obzirom kakvo naoruzanje posjedujemo morao bi mu i reci tuci Klek da bi pogodio Peljesac:)
DaysleepeR

#190 Re: Bojkot Neuma

Post by DaysleepeR »

@DaysleepeR

Jesi li ti bolan ne bio svjestan da ima pun kurac stvari koje ti ne znas niti si im prismrdio. pocevsi od geografije, istrorije, bilogije, i fizickog vaspitanja svoje zemlje? jesi li svijestan? pa sta mislis da te neko ispravlja kad pogrjesis uz pricu 'mene je stid zbog tebe' :lol: :lol: cuj topovi, patriotizam :lol: :lol:
buraz umjesto da se poklopiš zbog neznanja, ti hoćeš neko priznanje, šta li?

ja ako nešto ne znam, barem se ne provaljujem nego se poklopim, ćutim, i ako me neko ispravi, kažem hvala, nisam znao, nije mi jasno šta ti hoćeš? poklopi se haveru, djeca ti se smiju
Potrosni_Materijal

#191 Re: Bojkot Neuma

Drinski wrote:
DaysleepeR wrote: kako bi sutra da je rat, i ti za topom a komandant ti kaže tuci Pelješac, a ti bi po svojoj drževi opleo... sramota
Ma ko zna, mozda bi on i namjerno opalio po ovima dolje...
ja pacifista u dusi. i ja patriotizam mjerim stepenom spoznaje koliko je ova zemlja napucena supcima i smorovima :D

a napucena je masala. i prenapucena :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#192 Re: Bojkot Neuma

Post by hrasno38 »

DaysleepeR wrote:

@DaysleepeR

ja ako nešto ne znam, barem se ne provaljujem nego se poklopim, ćutim, i ako me neko ispravi, kažem hvala, nisam znao, nije mi jasno šta ti hoćeš? poklopi se haveru, djeca ti se smiju
Ma to je krivo nase skolstvo: vice se uci o Filipinima nego o BiH :mrgreen:
Potrosni_Materijal

#193 Re: Bojkot Neuma

DaysleepeR wrote:

@DaysleepeR

ok, predajem se. evo ti na, zasluzio se :D

Image

i jedna iz geografije

Image
Objektivni navijac

#194 Re: Bojkot Neuma

Post by Objektivni navijac »

hrasno38 wrote:

s obzirom kakvo naoruzanje posjedujemo morao bi mu i reci tuci Klek da bi pogodio Peljesac:)
Tuci Peljesac,tamo nema srpskoga zivlja mnogo :D :D :D
Potrosni_Materijal

#195 Re: Bojkot Neuma

:D :D :D

jao kralja, sviju mi :lol: :lol:
sumirprimus

#196 Re: Bojkot Neuma

Post by sumirprimus »

neki dan stuko dvije rakijice a meza nije bila spremna... :D
snaga_znanja

#197 Re: Bojkot Neuma

Post by snaga_znanja »

Necu ni ja u Neum. Fuj gade mi se. Idem u Tucepe. :izet: :D
Potrosni_Materijal

#198 Re: Bojkot Neuma

nego hocemo li mi bojkotovati neum? klek i peljesac svakako ne mozemo i da hocemo :D
DaysleepeR

#199 Re: Bojkot Neuma

Post by DaysleepeR »

da ti neko dođe u Sarajevo i kaže za Trebević da je Igman ismijao bi ga samo tako

e upravo si ti to uradio
Potrosni_Materijal

#200 Re: Bojkot Neuma

DaysleepeR wrote:da ti neko dođe u Sarajevo i kaže za Trebević da je Igman ismijao bi ga samo tako

e upravo si ti to uradio

Image
Locked