Nek ti budesherbett wrote:Bog ne moze. Isus mozepatriot_1 wrote:Ne negiram,samo kažem da nije Židov iako Marija je!
Kako Bog može biti Židov?
Ja mislim drugčije!
Imam pravo na svoje mišljenje,ča ne?
Nek ti budesherbett wrote:Bog ne moze. Isus mozepatriot_1 wrote:Ne negiram,samo kažem da nije Židov iako Marija je!
Kako Bog može biti Židov?
I meni je poznata,studirao sam katoličku bogosloviju 2 g. za vejroučitelja(iako bijah i tada protestant).Odem ponekad na Misu,nisam antikatolik,dobri katolici su moja braća u vjeri.Često sam išao na seminare pokojnog Fra Zvjezana Linića,to je bio pravi sluga Božji.A i par puta sam bio na seminari Tomislava Ivančića!sherbett wrote:Ok...s baptizmom nisam upoznata. Poznata mi je teologija rimokatolika.patriot_1 wrote:Ispovjedam se jedino Bogu.Ni malu ni veliku Gospu ne slavim,poštujem Mariju Isusovu majku kao divan primjer vjere i povjerenja u Boga.Nema čistilišta,zašto bi vjerovao u nešto što ne postoji?Vjerujem da grijeha ima više od 7 i nijedan nije smrtni jer Bog svaki grijeh prašta ako se iskreno pokajemo!Sakramenata,,pa ja to tako ne zovem,poznato je da mi Baptisti imamo krštenje (i to odraslih) i Večeru Gospodnju(kako bi katolici rekli,euharistija).
Mozda se tu ne razumijemo
U pakao da,u čistilište ne!kerima1 wrote:Patriota jel' ti to ne vjerujes u pakao tj čistilište?
Otkud Isusu bijes prema gresnicima i a ceh kazniti paklom,a opisujete ga kao pun ljubavi,milosti prema svima?patriot_1 wrote:U pakao da,u čistilište ne!kerima1 wrote:Patriota jel' ti to ne vjerujes u pakao tj čistilište?
Ah,,teško je to objasniti,no On se često služio usporedbama,probat ću u ja.kerima1 wrote:Otkud Isusu bijes prema gresnicima i a ceh kazniti paklom,a opisujete ga kao pun ljubavi,milosti prema svima?patriot_1 wrote:U pakao da,u čistilište ne!kerima1 wrote:Patriota jel' ti to ne vjerujes u pakao tj čistilište?
Kako god ne uklapa se u onu milost koju spominjete za njega.Taj primjer sa sinom i ocem da se otac pita i moze sigurno bi spasio svoje dijete od droge,prema tome po toj logici ni Isus ne bi dopustio te patnje.Ah,,teško je to objasniti,no On se često služio usporedbama,probat ću u ja.
Otac govori sinu:"Nemoj uzimati drogu,to će te ubiti!"
On se urokava i rikne.
Jel otac kriv?
Bog kaže"Ne čini grijeh,on će te ubiti" , mi ga činimo i ,,,
No ima riješenje"Idi i ne griješi više"
Pokajanje je riješenje!I borba protiv grijeha!Dakle,ne šalje on,idemo sami!
Evo,,pretprošlu nedjelju je bila Misa iz moje crkve,tu sam negdje i ja:HTV 1sherbett wrote:Kod Linica sam isla i ja, ali Ivancic je puno vise utjecao na mene. Uz to, imala sam jakk dobrog vjeroucitelja, koji je trazio da razmisljamo i promisljamo...radi njih, ne mogu ja svakog svecenika dq slusam, niti da podnesem svakog vjernika..osobito FRAMAse
![]()
Kazem, ja protestantizam nisam proucavala, ... koje su temeljne razlike?
Dobro si opisala to sa patnjama duse.a otkud tebi da je Isus bijesan na ikoga?
U Krscanstvu, Bog ne kaznjava! Bog nije Bog kazne nego Bog ljubavi. To je nauk koji u Novom zavjetu propovjeda Isus, naspram Starog zavjeta i Boga koji kaznjava. Zato ga, izmedju ostalo, pismoznanci i kler zidova nisu voljeli. Kvario im je koncepciju strasnog boga koji kaznjava, izvor straha i kazne.
Sve se to zapravo temelji ma izboru. Imas slobodu da biras kako ces postupiti..ali opet, ne smijes upasti u zamku slobode jwr sloboda je odabir dobra. Ukoliko izabires zlo, postajes rob zla ili grijeha. U svakom trenutku mozes se snagom volje, vjere i duha odhrvati zlu i postajes bozji. Ukoliko nastavljas, tamo i zavrsavas. Pakao nije posebno fizicko mjesto. Zar ne zivi u paklu svaka dusa koja zivi u grijehu? Griznja savjesti, nemir, uskracivanje oprosta, ljubomora, ubojstvo, tjeskoba...? Zar nije to muka? Mucenje radi vlastita loseg odabira? E sad, ako se ne ocistis i ne obratiss..ostajes u tome..u paklu.
Uvijek moze drugacije..
http://www.bczagreb.hr/index.php/o-nama ... u-baptistisherbett wrote:Kod Linica sam isla i ja, ali Ivancic je puno vise utjecao na mene. Uz to, imala sam jakk dobrog vjeroucitelja, koji je trazio da razmisljamo i promisljamo...radi njih, ne mogu ja svakog svecenika dq slusam, niti da podnesem svakog vjernika..osobito FRAMAse
![]()
Kazem, ja protestantizam nisam proucavala, ... koje su temeljne razlike?
Kur'an ništa ne poriče ne negira ne izmišlja i ne kopira već jednostavno nastavlja i kaže da sve što je bilo prije bilo je, to poštujte a od sad pa do dana sudnjega je ovako... vi koji vjerujete ćete poštovati a vi koji nevjerujete.... ???šcki wrote:Chagalj wrote:Isus je bio musliman, i propovjedao je islam. cak se to moze saznati iz orginalnih biblijskih tekstova na aramejskom, jeziku isusa.
Isus je pricao hebrejski! Kakav aramejski? Mozda u filmu Mel Gibsona"Pasija"!
Muslimani i Islam su se pojavili 600 godina kasnije i prekopirali komplet jevrejsku vjeru sa dosta promijena! Krscani isto tako a jos vise izmisljotina!
Tako npr.zrtvovanje su izmislili Jevreji,oni kazu korban!Salom=Selam! Svi likovi iz Kur'ana su ustvari Jevreji i njihova istorija kao sto je i sama Biblija(Stari Zavjet!)
Takodjer obrezivanje,ili sunecenje,izmisli Jevreji! Post-Jevreji! Zabranju jedenja svinjetine itd itd!
Cak i Dzehenem je na jevrejskom Gehonim,mjesto gdje se necisti spaljuju!
Nema nista smjesnije nego kad neki muslimani kazu kako su svi prije Muhameda takodje bili Muslimani!I Adam i Mojsije i Eva i Isus! Pa ako su bili muslimani sto onda nemaju arapska imena vec hebrejska???
Imaju hebrejska imena i ta imena u hebrejskom jeziku imaju posebna znacenja,a ne u arapskom il nekom drugom jeziku
Ne treba puno logike a ni knjiga da se zakljuci da je Isus bio Jevrej!
Mozda u nekom duhovnom smislu jest bilo"musliman" kao "dobrar vjernik,covjek" ali sto onda da kazemo bas "musliman"! Mozemo reci i npr.da je bio pravoslavac=prave vjere i sl!
Vjerovao bih, odnosno znao da postoji. Ali opet mu se ne bih klanjao i pratio religijske propise. Jednostavno ne postujem bice koje je vijekovima dopustilo toliko stradanja i nepravde na svijetu, te kojem je bitnije da li vjerujes u njega od toga kakav si covjek.Symantec wrote:A hajd' ovo mi vi recite, ako bi vam se Bog pokazao da li biste vi bili vjernici i obavljali sve što vam je On naredio do kraja života?
Da li garantujete da biste bili vjernici i umirali kao vjernici i da ne biste ništa svjesno zgriješili, obzirom da ste Ga vidjeli i uvjerili se u njegovo postojanje?
Bogu je itekako bitno kakav si ti čovjek.Bitnije od toga dali vjeruješ u njega.Novi Zavjet jasno piše(poslanica Jakovljeva) da i đavo vjeruje.I ostaje zao!I kaže"Što koristi ako netko ima vjeru a nema djela!"shbc wrote:Vjerovao bih, odnosno znao da postoji. Ali opet mu se ne bih klanjao i pratio religijske propise. Jednostavno ne postujem bice koje je vijekovima dopustilo toliko stradanja i nepravde na svijetu, te kojem je bitnije da li vjerujes u njega od toga kakav si covjek.Symantec wrote:A hajd' ovo mi vi recite, ako bi vam se Bog pokazao da li biste vi bili vjernici i obavljali sve što vam je On naredio do kraja života?
Da li garantujete da biste bili vjernici i umirali kao vjernici i da ne biste ništa svjesno zgriješili, obzirom da ste Ga vidjeli i uvjerili se u njegovo postojanje?
http://www.krscanstvo.net/index.php/o-v ... i-li-pakaokerima1 wrote:Dobro si opisala to sa patnjama duse.a otkud tebi da je Isus bijesan na ikoga?
U Krscanstvu, Bog ne kaznjava! Bog nije Bog kazne nego Bog ljubavi. To je nauk koji u Novom zavjetu propovjeda Isus, naspram Starog zavjeta i Boga koji kaznjava. Zato ga, izmedju ostalo, pismoznanci i kler zidova nisu voljeli. Kvario im je koncepciju strasnog boga koji kaznjava, izvor straha i kazne.
Sve se to zapravo temelji ma izboru. Imas slobodu da biras kako ces postupiti..ali opet, ne smijes upasti u zamku slobode jwr sloboda je odabir dobra. Ukoliko izabires zlo, postajes rob zla ili grijeha. U svakom trenutku mozes se snagom volje, vjere i duha odhrvati zlu i postajes bozji. Ukoliko nastavljas, tamo i zavrsavas. Pakao nije posebno fizicko mjesto. Zar ne zivi u paklu svaka dusa koja zivi u grijehu? Griznja savjesti, nemir, uskracivanje oprosta, ljubomora, ubojstvo, tjeskoba...? Zar nije to muka? Mucenje radi vlastita loseg odabira? E sad, ako se ne ocistis i ne obratiss..ostajes u tome..u paklu.
Uvijek moze drugacije..![]()
A otkud mi da je Isus bijesan,pa Patriot-1 kaze da vjeruje u pakao,a valjda znanje crpi iz Biblije,zato sam pitala.
1. Ne kazem da mu nije bitno, ali mu je definitivno bitnije jesi li vjernik. Barem sudeci po religijama, gdje je u haman svakoj najveci grijeh nevjerovanje. Ubistvo, kradju, silovanje ce i oprostiti, ali ovo gore... Pa nije lud.patriot_1 wrote: Bogu je itekako bitno kakav si ti čovjek.Bitnije od toga dali vjeruješ u njega.Novi Zavjet jasno piše(poslanica Jakovljeva) da i đavo vjeruje.I ostaje zao!I kaže"Što koristi ako netko ima vjeru a nema djela!"
Isus pak kaže:"– Zašto me zovete “Gospodine, Gospodine!”, a ne vršite što kažem? Neće svaki koji mi govori “Gospodine, Gospodine!” ući u kraljevstvo nebesko nego onaj koji vrši volju moga nebeskog Oca. (Lk 6,46; Mt 7,21)",,čak kasnije kaže da će takvi biti bačeni u pakao.
Niti vjera odvojena od djela niti djela bez vjere nas neće spasiti,potrebno je oboje.
Biti siguran da Bog postoji (vidjeti Ga)ne znači postati savršen i nepogrešiv jer mi ljudi smo itekako ,po naravi skloni grešenju!
E sad,dozvolio stradanja,,,pa ti za ono što ljudi čine jedni drugima,optužuješ Boga!Zgodno!
Npr,ti imaš petero djece,dobar si čovjek i tako djecu odgajaš da budu dobri a oni,,neki da neki postanu zli.Pa nisi ih ti mogao PRISILITI da budu dobri.
1)Nije ni čudo da nisi vjernik jer za spoznati Boga treba ti mudrostshbc wrote:1. Ne kazem da mu nije bitno, ali mu je definitivno bitnije jesi li vjernik. Barem sudeci po religijama, gdje je u haman svakoj najveci grijeh nevjerovanje. Ubistvo, kradju, silovanje ce i oprostiti, ali ovo gore... Pa nije lud.patriot_1 wrote: Bogu je itekako bitno kakav si ti čovjek.Bitnije od toga dali vjeruješ u njega.Novi Zavjet jasno piše(poslanica Jakovljeva) da i đavo vjeruje.I ostaje zao!I kaže"Što koristi ako netko ima vjeru a nema djela!"
Isus pak kaže:"– Zašto me zovete “Gospodine, Gospodine!”, a ne vršite što kažem? Neće svaki koji mi govori “Gospodine, Gospodine!” ući u kraljevstvo nebesko nego onaj koji vrši volju moga nebeskog Oca. (Lk 6,46; Mt 7,21)",,čak kasnije kaže da će takvi biti bačeni u pakao.
Niti vjera odvojena od djela niti djela bez vjere nas neće spasiti,potrebno je oboje.
Biti siguran da Bog postoji (vidjeti Ga)ne znači postati savršen i nepogrešiv jer mi ljudi smo itekako ,po naravi skloni grešenju!
E sad,dozvolio stradanja,,,pa ti za ono što ljudi čine jedni drugima,optužuješ Boga!Zgodno!
Npr,ti imaš petero djece,dobar si čovjek i tako djecu odgajaš da budu dobri a oni,,neki da neki postanu zli.Pa nisi ih ti mogao PRISILITI da budu dobri.
2. Ne krivim ja boga jer ne vjerujem u njega. Krivim ljude. Ali ako postoji krivio bih ga sto nije zaustavio. Ipak je dobar dio svega toga u njegovo ime.
1. Jah... Vidim ja tu mudrost medju velikom vecinom vjernika. Neka hvala.patriot_1 wrote: 1)Nije ni čudo da nisi vjernik jer za spoznati Boga treba ti mudrost.Vjernik,ako je pravi neće ni ubijati ni krast ni silovat.To su izvanjski vjernici,ne iznutra.Tko u Boga vjeruje,ne čini to.
2)Ništa nije u njegovo ime,jer to nije njegova volja već ljudska.Ti možeš činiti zlo ili initi dobro,o tebi ovisi,ne o Bogu!
Bez brige,jednom će on to zaustaviti!
shbc wrote:1. Jah... Vidim ja tu mudrost medju velikom vecinom vjernika. Neka hvala.patriot_1 wrote: 1)Nije ni čudo da nisi vjernik jer za spoznati Boga treba ti mudrost.Vjernik,ako je pravi neće ni ubijati ni krast ni silovat.To su izvanjski vjernici,ne iznutra.Tko u Boga vjeruje,ne čini to.
2)Ništa nije u njegovo ime,jer to nije njegova volja već ljudska.Ti možeš činiti zlo ili initi dobro,o tebi ovisi,ne o Bogu!
2. Cija god da je volja, na njega se pozivaju, a on, ako ga ima, nijemo posmatra. Ili je kukavica ili ga boli ona stvar.
p.s. I ja cu jednom nategnuti Jennifer Lopez. Bez brige.
I nevjernik isto ako je pravi covjek nece to cinitiVjernik,ako je pravi neće ni ubijati ni krast ni silovat
Mudar čovjek vjeruje da je Bog svemoguć,a da svemogući nešto nemože može tvrditi samo nemudar!kerima1 wrote:Patriota-1I nevjernik isto ako je pravi covjek nece to cinitiVjernik,ako je pravi neće ni ubijati ni krast ni silovat![]()
Mudar covjek ne vjeruje da se Bog moze utjelovit u covjeka .
Svećenici osobno ubijali?crysis wrote:shbc wrote:1. Jah... Vidim ja tu mudrost medju velikom vecinom vjernika. Neka hvala.patriot_1 wrote: 1)Nije ni čudo da nisi vjernik jer za spoznati Boga treba ti mudrost.Vjernik,ako je pravi neće ni ubijati ni krast ni silovat.To su izvanjski vjernici,ne iznutra.Tko u Boga vjeruje,ne čini to.
2. Cija god da je volja, na njega se pozivaju, a on, ako ga ima, nijemo posmatra. Ili je kukavica ili ga boli ona stvar.
p.s. I ja cu jednom nategnuti Jennifer Lopez. Bez brige.
patriote koliko je crkva ubila ljudi u ime boga, a zelim vjerovati da svecenici vjeruju u boga.