21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
lua

#176 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by lua »

reis1 wrote:Sta vam je baa, Irana nisu mogli dobiti.

Koliko su ih neki nahvalili, ja konto Nigerija masinerija, haman Argentina 2. A suplji ko sir... ne mogu dva pasa povezati.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Jesu vala i kakili u izjavama. :D Kako fanovi, tako igrači, pa i trener. Jbte igra vam Mikel, Bog vas ne ubio, to što Murinjo misli da ćete proći ne čini vas Njemačkom.
MOSALJOZE

#177 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by MOSALJOZE »

Ne upratih,ali sam primjetio da Mikela svi guraju naprijed,a frajer se gubi na toj poziciji.Ne znam kako je kod Kešija
madner

#178 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by madner »

Gazi sve Nigere, sve su to pickice bez tehnike :D
sumirprimus

#179 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by sumirprimus »

MOSALJOZE wrote:Ne upratih,ali sam primjetio da Mikela svi guraju naprijed,a frajer se gubi na toj poziciji.Ne znam kako je kod Kešija
suti dobro je klasicna desetka... :D
p206

#180 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by p206 »

Njihov najbolji igrać Peter Odemwinge (ili kako se već piše) nije trebao biti ni pozvan, savez ga stavio na spisak. .. a jedini kreativac u ekipi..i eto onaj Moses ali on nije ni blizu ovom. Ostalo fizikaneri, tako da će naši morati dobro zapeti da ih nadtrče ko što su Argentinu...
Mračajski proto

#181 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mračajski proto »

Ubit ćemo ih 2:2.
ILVIIR

#182 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by ILVIIR »

Infaze Studio wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Argentina pusti Nigeriju, zatvori se krug od tri reprezentacije, oni završe na drugom mjestu i bum-tras na Francuze, ili čak ispadnu.
Šta vam je ljudi. :)
Kakav krug?? Citava prica je oko naseg moguceg remija sa Nigerijom.

Ali gdje mogu kalkulisati (sad je ovo ona zesca teorija, o kojoj sam govorio malom ljoze-u :D )
je da nakon osvojenih 6 boba protiv nas i Irana, i nasih 3 protiv Nigerije (tipujuci na nasa 3 boda protiv Irana) oni puste Nigere (sto ovima nista nebi znacilo) sa dovoljnom gol razlikom da bi nas izbacili na 1. mjesto, a sve to u slucaju da budu sigurni da ce Svicarska biti 1. u svojoj grupi. Pa sad ti kontaj :D :D

Win-Win Mi i Argentina.. Oni dobijaju Svicarsku, mi Francuze. :evil: :D
prvi smo samo pod uslovom da protiv irana ne dadnu previse golova! inace cemo tesko imati bolju gol razliku. ipak bi bilo ofirno da puste nigeriju da ih srokaju 4:0 :P
mushkile chibira

#183 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by mushkile chibira »

E jbg., na temu moguci raspleti mene najvise plasi slijedece (a vec sam pisao o tome):

- Mi kalkulisemo i idemo svjesno da ne izgubimo od Nigerije znaci na jedan bod,
- Argentina dobija Iran,
- Zadnju protiv Irana moramo na pobjedu (postoji mogucnost i da izgorimo u zelji) al' recimo da ih dobijemo,
- Smrde argentinske odigraju bezveze i izgube od Nigerije ili im svjesno puste (dovoljno i 1:0).

Valjda je svima jasno da smo u tom slucaju treci sa maksimalno 4 boda dok je Nigerija druga sa 5.

Razmisljajuci o nekom daljnjem raspletu a sto jeste u domenu naucne fantastike (mislim na finalnu utakmicu) logicno je da je argentincima draze da igraju protiv Nigerije eventualno u finalu nego protiv nas (mislim da ni mi, ni argentinci a ni nigerijci necemo vidjeti finala osim na TV-u ali ovo je samo moje misljenje).

Neko "zatvaranje" kruga sa tri reprezentacije sa istim brojem bodova nakon dosadasnje dvije utakmice u grupi je matematicki moguce ali tesko ostvarivo jer po toj logici Iran treba da tuce Argentinu, Nigerija odigra sve tri nerijeseno i ispada a mi dobijemo Iran u zadnjoj (ili zamijenite mjesta Iranu i Nigeriji).

Na zalost, prije svega moju, nekako mi je prvonavedena opcija najrealnija (ili se jednostavno u svom mom strahu ona "urezala") a generalno mislim da smrde iz Argentine boli neka stvar za fair-play i da nakon vjerovatne pobjede nad Iranom ulaze 100 % u utakmicu sa Nigerijom. Oni u toj utakmici mogu kalkulisati kako hoce i realno je da se cuvaju za osminu finala i eventualni daljnji plasman.

Stoga opet ponavljam da je nama sa Nigerijom biti ili ne biti i da mi to moramo dobiti a ne kalkulisati. Uvjeren sam da dobijamo igrajuci nasu napadacku igru sa dva spica (mada ponavljam da ih mozda dobijemo i sa jednim jer me nigerijci nisu nesto impresionirali). Naposlijetku nek' Pape lomi glavu i pokusa ostvariti cilj kako misli da je najbolje a ja ga nemam namjeru prozivati ni da izgubimo od nigerijaca.

Bilo bi idealno kad bi "stocari" kad su vec na guzove dobili nas dobiju i druge dvije utakmice makar sa 2 razlike pa da mi odemo dalje i sa eventualna dva X-a bez previse rizika a zbog bolje gol razlike mada ne vjerujem u takav rasplet do kraja.

Eto ja opet napisah esej (ovaj put sam vodio racuna o "velikom skupu slova" da nekog glava ne zaboli citajuci :lol:) i molim Boga da su svi moji strahovi neopravdani i da se nece desiti najgore po nas.

Hajmo Bosno i Hercegovino ! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
racionalista

#184 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by racionalista »

Vala ono što su pokazali Nigerijci i Iranci je na nivou kantonalne lige, ako ne uspijemo da se sa njima izborimo ne trebamo dalje ni ići. Naša igra i zalaganje protiv Argentine su u odnosu na njihovo prikazano umijeće vrh vrhova
Mračajski proto

#185 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mračajski proto »

Kako ružno izgleda ova tabela grupe u kojoj smo mi, brate slatki. :oops:
Sarcom

#186 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Sarcom »

p206 wrote:Njihov najbolji igrać Peter Odemwinge (ili kako se već piše) nije trebao biti ni pozvan, savez ga stavio na spisak. .. a jedini kreativac u ekipi..i eto onaj Moses ali on nije ni blizu ovom. Ostalo fizikaneri, tako da će naši morati dobro zapeti da ih nadtrče ko što su Argentinu...
Trenutno imamo najvise pretrcanih km na jednoj utakmici od svih reprezentacija.
cLo

#187 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by cLo »

E, je li moguće da se desi situacija da Argentina namjerno pusti neke bodove Nigeriji ili Iranu da bi nas zavalili?
arslanbey

#188 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by arslanbey »

Ovako se slavio gol Ibisevica u Skoplju medju bosnjacima,albancima i turcima :)

https://www.youtube.com/watch?v=JLRDeGY ... e=youtu.be
shandrprcSA

#189 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by shandrprcSA »

arslanbey wrote:Ovako se slavio gol Ibisevica u Skoplju medju bosnjacima,albancima i turcima :)

skenderija04

#190 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by skenderija04 »

Zasto bi Argentina nekome pustala da nas zajebe?

Ako nas vec smatraju opasnim, zar nije logicnije da nas posalju na Francusku recimo?

Procitao sam "sta ce argentina sa rezervama" :shock: Lavezzi, Palacio itd, itd, jednino sto zele je da zabiju 5 komada Nigeriji i da pogledaju selektora u oci.

Mi protiv Nigerije na pobjedu, naravno. Ako ides na pobjedu mozes odigrati i nerjeseno. Ako igras na nulu, najcesce izgubis
zecko_kupuz

#191 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by zecko_kupuz »

Nigerijci tehnički jesu talašika, ali mene Šuko sinoć isprepada izjavama o Cuiabi. Jedva se diše, smrša se 2 kile tokom tekme... a i sam vidim da se igrači zalijevaju vodom kad god stignu. Nadam se da je to samo do Rusa :D , inače bismo mogli imati minimalno jednog šetača na terenu.

Mislim da smo od meča Irana i Nigerije zvanično sami sebi najveća (potencijalna) prepreka. Ali na hajr i na dobro sve. :bih:
reis1

#192 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by reis1 »

Image
agnostic_front

#193 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by agnostic_front »

Odakle dođe mišljenje da su Argentinci smrde i da hoće da nas zavale? Jesmo mi to neki rivali, pa nas mrze? O čemu se radi? Ili su smrde zato što su nas pobijedili?
It_is_a_Leclerc

#194 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

reis1 wrote:Sta vam je baa, Irana nisu mogli dobiti.

Koliko su ih neki nahvalili, ja konto Nigerija masinerija, haman Argentina 2. A suplji ko sir... ne mogu dva pasa povezati.
Činjenica je da je Iran autobusom branio bod. Oni žele sa tri boda ići u drugi krug.
Međutim, jednako tako je činjenica da Nigerijci nisu izgledali impresivno. Naročito kad se brane.

Ja se samo nadam da ćemo mi biti fizički spremni da zatvaramo bokove. I to je to. Oni, realno i ljudski, bez potcjenjivanja nama gol mogu dati jedino na prepad i nikako više.

Što se klime tiče, igrači dolaze u Cuiabu čini mi se u četvrtak navečer, pa će odraditi i trening i sve. Nadati se da će se minimalno aklimatizirati na sve, i da će 100 % ući u utakmicu.

Isto tako, Safet mora odigrati ključnu ulogu - da li igrati na bod ili na 3. Ja, iskreno, radije bih da igramo na 3 boda, nego da branimo nulu, pa da neka frljoka upadne u 82. mnuti, puj, puj, puj, gluho, daleko i ćoravo bilo.
statixx

#195 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by statixx »

Razmisljajuci o nekom daljnjem raspletu a sto jeste u domenu naucne fantastike (mislim na finalnu utakmicu) logicno je da je argentincima draze da igraju protiv Nigerije eventualno u finalu nego protiv nas (mislim da ni mi, ni argentinci a ni nigerijci necemo vidjeti finala osim na TV-u ali ovo je samo moje misljenje).
Ako je nesto u domenu naucne fantastike, onda nema ni smisla traziti bilo kakvu logiku. Messi zeli popraviti sezonu, uzeti svjetsko i dokazati jos jednom da je najbolji. Siguran sam da ce igrati i protiv Nigerije.

Nisam siguran kakvu formaciju postaviti. Sinoc sam gledao Papeta i ocito je da i on nije, ali kako god bude, ne smije se dozvoliti bekovima da idu u napad i da pozadi ostavljaju prazan prostor (kao protiv Slovacke kad se Sestak setao u kontrama po krilu). Ako se to desi, Moses koji je daleko bolji i brzi igrac, imat ce puno prostora i kada se nadje jedan na jedan sa Bicakcicem lose nam se pise.
lua

#196 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by lua »

http://www.ghanasoccernet.com/21-dead-n ... tre-blast/

O.o

Jbte ako protiv Bosne izgube ima da Nigerije nestane. Pobiše se ljudi džaba.
Infaze Studio

#197 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Infaze Studio »

ILVIIR wrote:
Infaze Studio wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Argentina pusti Nigeriju, zatvori se krug od tri reprezentacije, oni završe na drugom mjestu i bum-tras na Francuze, ili čak ispadnu.
Šta vam je ljudi. :)
Kakav krug?? Citava prica je oko naseg moguceg remija sa Nigerijom.

Ali gdje mogu kalkulisati (sad je ovo ona zesca teorija, o kojoj sam govorio malom ljoze-u :D )
je da nakon osvojenih 6 boba protiv nas i Irana, i nasih 3 protiv Nigerije (tipujuci na nasa 3 boda protiv Irana) oni puste Nigere (sto ovima nista nebi znacilo) sa dovoljnom gol razlikom da bi nas izbacili na 1. mjesto, a sve to u slucaju da budu sigurni da ce Svicarska biti 1. u svojoj grupi. Pa sad ti kontaj :D :D

Win-Win Mi i Argentina.. Oni dobijaju Svicarsku, mi Francuze. :evil: :D
prvi smo samo pod uslovom da protiv irana ne dadnu previse golova! inace cemo tesko imati bolju gol razliku. ipak bi bilo ofirno da puste nigeriju da ih srokaju 4:0 :P
Nebi valjda?? :D
Malo se zajebavam sa ovim gore, a na kraju krajeva sve i da hoce da nas izbace na 1. mjesto, ne mora znaciti da trebaju Nigeriju pustiti 3 ili 4-0.
Argentina igra na "domacem terenu" i sa po 30-40 milja svojih navijaca na svakoj utakmici, sve ce dati da pobjede, mada ove kalkulacije sa ukrstanjem grupa nisu nimalo nepoznate. :wink:
cLo

#198 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by cLo »

agnostic_front wrote:Odakle dođe mišljenje da su Argentinci smrde i da hoće da nas zavale? Jesmo mi to neki rivali, pa nas mrze? O čemu se radi? Ili su smrde zato što su nas pobijedili?
Ja samo bezze pitam, postoji li neka šansa :D A da smo rivali, pokazali smo....Jes vala strašno su nas pobijedili, više sreće neg pameti :D
Idemedosumom

#199 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Idemedosumom »

@mushkile chibira

I ovaj put jako pregledno :thumbup:

Raja se masovno buni protiv nekog "kalkulisanja". Pa kalkulisanje nije jednako igracemo bunker, idemo na X, itd.. Mi cemo pokusat ovu Nigeriju pobijediti uz Boziju pomoc. Stvar je u tome sto se ne smijemo zaletit ko luđaci, grlom u jagode... (ipak se ne radi o sanmarinu)

JER: eventualni poraz (ned'o Allah) bi znacio da smo ispali, a eventualna pobjeda ne garantuje prolazak dalje (treba jos bod protiv Irana). Nerjesen ishod bi znacio da vise stvari ne drzimo u svojim rukama, ali teoretski mozemo proci cak i s 2 boda (sto je za mene mnogo vjerovatnije nego da Argentina pusti Nigeriji da pobijedi).

Posljednje 3-4 utakmice, u kojima smo primjenjivali formacije s 2 špica smo jako lose odigrali po mom misljenju. Otkako smo poceli 4-2-3-1 formaciju koristiti, nismo niti jednom podbacili sto se same igre tice (mexico, obala bj, argentina). Ne vidim zasto ovakvu postavku mijenjati, pogotovo kada su glavni aduti naseg protivnika brzina i kondicija.
wolf07

#200 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by wolf07 »

Prva stvar, tekma Iran-Nigerija je bila sve samo nije bila fudbal!!! Vidi se iz aviona da ni jedna ni druga ekipa tehnicki za nama zaostaju 100 godina. To sto su prikazali ne moze se pravdati ni sa losim danom, ni sa sudijom, ni sa vremenom, ni sa protivnikom koji je igrao ovako ili onako. Jednostavno, oni su iza nas po tom segmentu. I to treba iskoristiti.

Drugo, nimalo mi se ne svidjaju ovi komentari da mi treba nesto da mudrujemo i cuvamo se jer Nigerija mora da nas napadne jer je to njihova jedina sansa bla bla bla. A sta je gospodo nasa sansa???? Manite se vise supljaka o tome protiv koga smo igrali, kako smo igrali, koliko smo pretrcali.... cinjenica je da smo mi IZGUBILI jednu od tri tekme u prvom krugu takmicenja i to je jedino sto se pika. Ne kazem ja da je NIgerija ekipa u rangu sa Lihtenstajnom ali bi moglo biti na smrt dosadno ako podjemo igrati kao da se branimo od Argentine. I onda je to ona situacija koja je vec vidjena na tekmi Iran - Nigerija. I onda ulazimo u trece kolo s vodom u usima protiv Irana koji htjeli mi to priznati ili ne stvarno zna da se brani. Po meni su nam daleko vece sanse da prodjemo u drugi krug ako pobijedimo Nigeriju tako da im u ranoj fazi damo go i otvorimo ih pa da onda sa Iranom igramo oprezno i eventualno na X nego da radimo obrnuto. Ako i bude nerijeseno sa Nigerijom onda moramo k'o muhe bez glave da napadamo na Iran i da se jos brinemo hoce li Gaucosi da nakantaju Nigeriju. I zamisli sad poluvrijeme sa Iranom bez golova a tamo Nigerija dala go Argentini ili i u njih u bilo kojoj kombinaciji nerijeseno na poluvremenu. Ko bi to bio u stanju odigrati kako treba tekmu do kraja sa Iranom???? MOras sve rijesiti u 45 minuta i jos ovisis o drugoj utakmici. Meni je to recept za katastrofu!
Nigeriju treba napasti od prve minute utakmice, hoce li to biti s bokova, kroz sredinu, ispod zemlje ili padobrancima manje je bitno. Ono sto nas ostavlja u zivotu je pobjeda a do nje mozemo doci samo ako napadnemo. Toliko puta se pokazalo da to mozemo i znamo i ne razumijem otkud sad neke bajke o opreznoj igri koja nas je vec kostala protiv Argentine.
Locked