15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
shake69

#176 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by shake69 »

Kad raciju dam prostora, kazem 2:1 za Argentince, a navijacu - 1:1 i pomislim, da li bi to bosanska srca izdrzala!? Mozda je zato bolje da zijanimo! :)
SkyLimit

#177 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by SkyLimit »

Ne bih ja baš podcjenjivao argentinsku odbranu.Svakako da nije na nivou njihovog napada,ali nije ni loša.Očekuje se zadnja linija Zabaleta - F. Fernandez - Garay - Rojo.

Zabaleta - standardni desni bek ekipe Manchester City

F. Fernandez- standardni stoper Napolia

Garay - nekad bio u Real Madridu,uglavnom klupa iako bi solidno obavljao zadatke kada bi dobio priliku,oživio karijeru u Benfici,mogao bi ponovno završiti u nekom od najvećih klubova

Rojo - u Argentini igra lijevog beka,ja sam ga upamtio kao mladog stopera koji nikako nije mogao da se ustali u prvoj postavi Spartak Moskve,no prešao je u Sporting Lisabon i tamo igra redovno i dobro

Dakle,nije to baš tako loša zadnja linija.
mali_balon

#178 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by mali_balon »

Meni fakat nije jasno sto je to Argentian favorit, zbog mesija, di marije, kepeca, dajte ljudi uozbiljite se, lako se moze desiti da ih dobijemo ili da bude nerjeseno.
Izvikani bezveze, ako se sretnu sa italijanima poredart ce ih zabari, poderat ce ih svabe, mozda ih dernu holandjani, da ne spominjem brazli...prosjecna reprezntacija, vade ih imena i nista vise.

Jaki jesu upravo zbog tih pojedinaca ali kao tim su karine obicne, mozda nas dobiju jer smo u startu tu tekmu halalili i zbog tog je dobro sto odma igramo sa njima tu tekmu, ono hajd da zavrsimo da se koncentrisemo na nigeriju i iran, ako usicarimo sta dobro je ako ne nikom nista...
Logovan

#179 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Logovan »

mali_balon wrote:Meni fakat nije jasno sto je to Argentian favorit, zbog mesija, di marije, kepeca, dajte ljudi uozbiljite se, lako se moze desiti da ih dobijemo ili da bude nerjeseno.
Izvikani bezveze, ako se sretnu sa italijanima poredart ce ih zabari, poderat ce ih svabe, mozda ih dernu holandjani, da ne spominjem brazli...prosjecna reprezntacija, vade ih imena i nista vise.

Jaki jesu upravo zbog tih pojedinaca ali kao tim su karine obicne, mozda nas dobiju jer smo u startu tu tekmu halalili i zbog tog je dobro sto odma igramo sa njima tu tekmu, ono hajd da zavrsimo da se koncentrisemo na nigeriju i iran, ako usicarimo sta dobro je ako ne nikom nista...
Čuj nije ti jasno zašto su favoriti, čuj da se uozbiljimo...
Naravno da se lako može desiti da ih pobijedimo ili da bude remi ali oni su favoriti. Nabrajaš jake reprezentacije i govoriš da će ih poderati i to eto kao neki argument da nisu favoriti protiv nas, da su izvikani, itd. :-)
mali_balon

#180 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by mali_balon »

Pa sto su favoriti. Podastri cinjenice, ali izostavi mesija, kuna i dimariju. ustvari izostavi samo mesija. Argentina vazda bila izvikani favorit, uspjelo im jednom a i tad je bila na djelu tkz Bozja ruka. Kao sto rekoh zbog nekih imena su maaaalo iznad prosjeka. Naravno favoriti jesu da nas dobiju ako nista onda zbog iskustva igranja na velikim takmicenjima.
Ali reci da su favirti za osvajanje svjetskog je malo pretjerano.
Oni su obicne tarabe, da je sad malo ciro tamo da naloze nase :D vidio bi ti kako musa dere jarca.

A ne da klepnu usima ko pizde i ponavljaju argentina faviorit, argentina favorit, blablablalba
Logovan

#181 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Logovan »

mali_balon wrote:Pa sto su favoriti. Podastri cinjenice, ali izostavi mesija, kuna i dimariju. ustvari izostavi samo mesija. Argentina vazda bila izvikani favorit, uspjelo im jednom a i tad je bila na djelu tkz Bozja ruka. Kao sto rekoh zbog nekih imena su maaaalo iznad prosjeka. Naravno favoriti jesu da nas dobiju ako nista onda zbog iskustva igranja na velikim takmicenjima.
Ali reci da su favirti za osvajanje svjetskog je malo pretjerano.
Oni su obicne tarabe, da je sad malo ciro tamo da naloze nase :D vidio bi ti kako musa dere jarca.

A ne da klepnu usima ko pizde i ponavljaju argentina faviorit, argentina favorit, blablablalba
Kako što su favoriti, je l' fakat trebam pisati zašto su favoriti protiv nas? Joj što ti lupaš... Sad navodiš da su favoriti samo zbog iskustva.

Ja ovo boldirano nisam rekao. Ne znam što si ovo spomenuo.
Bosanski_kralj

#182 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Bosanski_kralj »

Kako bi nam remi protiv Argentine dobro došao, čak bolje od pobjede. Ne bi bilo euforije, a ne bi bilo ni kritika poslije takvog rezultata. I Argentina bi u ostalim utakmicama morala zapeti 100%, tako da se ne bi morali plašiti da li će u 3. kolu izaći na megdan Nigeriji sa rezervnim sastavom.
Dead Man Walking

#183 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Dead Man Walking »

Kako se utakmica blizi sve sam veci optimista. Nekako njusim 1:1. :D
skenderija04

#184 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by skenderija04 »

Polako, smirite se :D :D :D

Otvaranje utakmice je najvaznije. Ne kazem da se trebamo braniti, naprotiv, treba im doci pred gol sto prije da vide da mogu dobiti po nosu. Ako se sve bude odvijalo na nasoj polovini mrka kapa. Ne znamo se mi organizovano braniti 90 minuta. Padne koncentracija, neko ispadne u pokrivanju i eto problema.

Ja samo zelim da budu oni, i da igraju kao protiv bilo kog drugog protivnika. Sve neke velike takticke zamisli neka sacuvaju za Nigeriju i Iran.
SkyLimit

#185 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by SkyLimit »

Prema kladionicama šanse su nam za nijansu veće nego Hondurasu protiv Francuske.
rex1990

#186 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by rex1990 »

Mesi,mesi,mesi??? Velikog li cuda, pa zar i BiH nema svojih mesija?
Misimovic pa Pjanic su nasi aduti daleko veci i opasniji za Argentinu u odnosu na opasnost nama od Mesija!
Vjerujem da smo bar nijansu jaci u sredini terena, a ko ima premoc u sredini ima vece sanse da dobije mec.
Mesi je izgubljen kao I svaki napadac bez jake srednje podloge dok su daleko slabiji napadaci superiorniji sa jakim srednjim redom koji je ustanju uzdrmati protivnicku odbranu i tako otvoriti proctor napadacima sto ocekujem da ce biti nas stil igre koji ce obiljeziti ovo prvenstvo sto su vec nagovjestile probne utakmice.
samkoF

#187 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by samkoF »

Dead Man Walking wrote:Kako se utakmica blizi sve sam veci optimista. Nekako njusim 1:1. :D
Ih pa do nedelje ima da nanjusis I pobjedu nasu :D
phillie

#188 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by phillie »

Samo da pregrme prvih 90 minuta, ostalo cemo lako :D
Dead Man Walking

#189 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Dead Man Walking »

rex1990 wrote:Mesi,mesi,mesi??? Velikog li cuda, pa zar i BiH nema svojih mesija?
Misimovic pa Pjanic su nasi aduti daleko veci i opasniji za Argentinu u odnosu na opasnost nama od Mesija!
Vjerujem da smo bar nijansu jaci u sredini terena, a ko ima premoc u sredini ima vece sanse da dobije mec.
Mesi je izgubljen kao I svaki napadac bez jake srednje podloge dok su daleko slabiji napadaci superiorniji sa jakim srednjim redom koji je ustanju uzdrmati protivnicku odbranu i tako otvoriti proctor napadacima sto ocekujem da ce biti nas stil igre koji ce obiljeziti ovo prvenstvo sto su vec nagovjestile probne utakmice.
Isprintati i podijeliti djeci u osnovnim skolama. Tipican primjer covjeka diskonektovanog iz realnosti i nacina na koji ne treba razmisljati.
dert

#190 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by dert »

Samo hrabro :bih: Niko nije nepobjediv pa ni :izet: Argentina . Ne skidati gace prije nego je utakmica pocela.

Neka im neko da golova koliko im je Pape dao :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Haj'mo BOSNO haj'mo HERCEGOVINO :bih: :bih:
sumirprimus

#191 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by sumirprimus »

da gaj zabit,et samo to...
dajte go dajte go dajte goooo...
dajte go da slavimoo..
bingov buraz

#192 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by bingov buraz »

koliko god se insan trudi nemoguce je ne preci iz realnog u euforija mod :D
mali_balon

#193 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by mali_balon »

Vidim ovdje vrvi od miseva, procitaju Argenita ili Messi odma se upiske, jebo vas Messi vidite da povraca nemoze nista ostat u njemu, nema kuveta, nek Kolasinac samo protrci pored njega ovaj ce past.
ISto ste kakve pice, jebo vas Messi, sta ste se uprpali, mi im zabijamo prvi gol vidjet cete.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#194 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Slo Burner »

Image

A za to vrijeme u Banja Luci ludnica !
Idemedosumom

#195 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Idemedosumom »

Samo da nas sudija ne bude klao sistematski. Ono k'o protiv Portugala, svaki najmanji fizicki kontakt s igracem Argentine da bude faul...
sumirprimus

#196 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by sumirprimus »

bingov buraz wrote:koliko god se insan trudi nemoguce je ne preci iz realnog u euforija mod :D
euforija?nama?kakvi mi i euforija mi smo realni,bice gusto bice nula dva... :izet: :D
jebiga ja bi volio da im zabijemo,cisto da vidim kolika bi ludnica bila u gluho doba... :D
saim_adka

#197 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by saim_adka »

Utakmica pocinje:
02' Argentici su zaprijetili, kiks naše odbrane nije kažnjen.
07' Dobra kontra argentinaca, ali Spahic otklanja opasnost.
15' Loš pas prema Begoviću, presjeca Aguero - ali šuta pored gola.
22' Prva prilika za naše i korner.
27' Argentinci vrše pritisak, Mesi pogađa stativu.
32' Di Maria odlično šutira. Begović vadi nemoguće! Sjajna parada.
33' Korner za Argentinu, gol poništen - Aguero igrao rukom.
37' Hajrović istrčao sam pred golmana, pomoćni podiže zastavicu, oštećeni smo! Nije bio ofsajd!!!
42' Aguero, prečka! Begović skreće loptu u korner.
45' Penal! Crveni karton Spahiću. Pokradeni smo!!! Aguero odlično simulirao i prevario sudiju.
47' I dalje se bunimo i publika se digla zbog nepravde!!! Sudija od utakmice pravi cirkus.
48' Žute dobijaju Makserano i Bešić zbog tenzija na terenu i koškanja. Penal izvodi Mesi i pogađa za 1:0
Poluvrijeme
45' Izmjena, Ulazi Bičakčić - izlazi Misimović
46' Aguero 2:0 (sa igračem više, nije bilo teško izigrati našu odbranu)
50' Džeko odlično šutira, al s gol linije čisti Zabaleta
56' Mesi iz slobodnog udarca pogađa za 3:0
60' Izlazi Lulić - ulazi Medunjanin
65' Argentici usporavaju igru i polako se povlače da privedu utakmicu kraju
72' Pjaniiiiiiic pogađa sa 30m same raslje, smanjujemo na 3:1 sa igračem manje
81' Maskerano drugi žuti karton - očita sudijska kompenzacija
80' Aguero istrčava 1na1 i Begović izlazi kao pobjednik
82' Izlazi Bešić - ulazi Ibišević
85' Korner za BiH, Ibišeeeeeević glavom pogađa za 3:2
88' Izjednačeni smo na terenu i napadamo za izjednačenje
90' Džeko pogađa stativu, argentinci zadnjih 10min igraju totalno povučeno
94' Korner za BiH, posljednja šansa na utakmici, ali kontra argentinaca i Aguero pogađa za 4:2
Kraj

Evo jedan scenarij od mene :D :D :D
Last edited by saim_adka on 12/06/2014 09:29, edited 2 times in total.
sumirprimus

#198 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by sumirprimus »

prije bi ja pare stavio,agero il dimaria izalze do 30-te osteceinh koljena.. :D
skenderija04

#199 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by skenderija04 »

Romero, Zabaleta, F. Fernandez, Garay, Rojo; Gago, Mascherano, Di Maria , Messi; Lavezzi Aguero.

Danas na treningu su probali ovo. Novinar je stavio 4-4-2 a vjerovatno je 4--2-3-1

Henrique Fernandes - Radio Globo - Belo Horizonte
moa

#200 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by moa »

ja citav dan pricam isto kao da navijam.. puko, ali ne smetaa, ne smetaaaaa
Locked