Dwndler wrote:Da si procitao link u vezi broja nocenja u Danskoj vidio bi da je izvor informacija danski zavod za statistiku, a ne Visitdenmark.
Jebalo mater u svakom tvom postu ti znas nekoga, ko ima veze sa bas tom temom o kojoj se prica.
Broj ovih nocenja je samo dokaz da nemoras imat vremenske uslove da bi imao turizam.
"Slusaj ti MAMLAZE, da ti vako kazem, ja imam vise pojma nego sto ti mislis, a to sto ti vjerujes u bajke da novac pada sa neba i koje kakvim brojkama to je tvoja naivnost.
Mamlaz jesam, jer sam se opet upalio na tvoje lupetanje, ali hajd mi objasni kakve veze broj nocenja u DK ima sa bajkama o padanju novca s neba, tj. gdje sam ja nesto rekao o tome?
Popij svoje tablete i hajd spavat.
A da si ti pocito moj post vidio bi da znam odakle dobivaju infomacije, tj. sami licno gotovo nista ne prave, jer znam! Da ja znam podosta ljudi i to je cinjenica, zasto, zato sto imam onaj sarm, sta ces sav sam taki, meni upoznati bilo koga pa cak i politicare i vuci vodu na svoj mlin NIJE NIKADA BIO PROBLEM! Od svakoga ima korist.

To se zove talent - pa nek misli o njemu sta ko hoce.
Pa evo tebi jedno pitanje, profesore, sta bi ti turisticki nudio? Jesi gledao neku vece debatu o turizmu u Danskoj? U gotovo sat i koji minut emisije, ja nisam cuo niti jednu jedinu pozitivnu rijec o turizmi od strane gostiju koji vode neku vrstu turizma u Danskoj. Jedino predstavnik jedne turisticke agencije koja salje ljude van Danske na odmor je hvali lose uslove i vrijeme.
Predstavnik jednog parka u Sjeveru Danske . Fårup Sommerland, je rekao da vec pet godina biljeze drasticne minuse, a jos su pokusali ispraviti krivu drinu ulaganjem u nove atrakcije i nije pomoglo. Kaze bili smo prinudjeni upucati sami sebe u nogu, podiglismo cijene a narod molimo da nas podrze i dodju u park. CIjena ulaza za osobu gotovo 40€ nebitno dijete ili odrasli. Isto se jadio i dirketor Djursland koji je eto kod Århusa gdje ima i znatno vise stanovnika. Profit imaju turisticke agenije koje nude odmor u npr. Grckoj.
Jedino nako, ni slan ni sladak je bio direktor Lalandije koji kaze nas spasava sto imam zatvorene atrakcije. Gdje kosta u kod njega samo najam teniskog igralista 55min. 80€
Turizam u Danskoj! Ako ti uspije ikada dovuci autobuse Francuza i Spanaca, nemoj zaboraviti da ces mozda najvise zaraditi prodajom kisobrana.
Kad samo znao kolisni procentic u drzavnom budgetu dolazi od turistickih dohoda onda bi tek skontako da od Danskog turizma nema fajde. I sama cinjenica da jedva 100.000 ljudi radi u turistickoj bransi, a od toga 1/3 samo poluvremenski ili bolje receno sezonski, govori da to nije bas to. Samo u sekotoru za ciscenje je zaposleno preko 30.000