Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika BiH?!

Locked
hizo ramidovic

#176 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by hizo ramidovic »

ne vidim razloga da pojedinci pjene niti da se neki seru u gace od straha zbog talasa naseljavanja arapa ('iz najnizih slojeva', kako glavni baja veli) u bih.
naselja koja se prave iskljucivo sluze za odmor. ista takva naselja (istog tipa i na istom principu) vec postoje u svicarskoj. arapske agencije koje investiraju u ta naselja izdaju ih svojim klijentima na odredjeni period.
reis1

#177 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by reis1 »

Drinski wrote:
reis1 wrote:Dobar je i brat arapi brat srbin, kao susjed, kad su prishicki zdravi likovi.

Naravno da niko ne zeli za susjeda imati psihicki poremecenu osobu.
mene vala čudi da nisi rekao dobra je srpkinja u susjedstvu, ali ajd sad da ne kvarimo temu. :mrgreen:
Pa jel bolje imat u susjedstvu srpkinju ili arapkinju... :mrgreen: Ove arapkinje su nekak' - tajanstvene. :skoljka:
Hafis

#178 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hafis »

Drinski wrote:
Hafis wrote: Kako kome.
pa dobro, Vas iz Hercegovine i ne računam nikako. :mrgreen:
Jako smo tužni što nas taj val doseljavanja zaobilazi 8)
Drinski

#179 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

eluna wrote: nismo mi braća ni sa turcima ni sa arapima - ne brkajte pojmove .............. katolik kojem 1000 godina unazad svi žive i umiru u mostaru NIJE HRVAT, on je bosanac katoličke vjeroispovjesti - ali BOŠNJE ga zovu hrvatom jer nisu sposobni da spoznaju ni razlikuu prethodno navedenog, ni korist od toga da bosanci budu raznih vjeroispovjesti

rekoh neki dan jednom turčinu koji se be zove mojim bratom, pa da ponovim - NISMO BRAĆA, slični jesmo, ali braća NISMO ...... turci su ovdje 500 godina bili okupatori, dakle NISMO braća .... bosna je postojala i prije nego su je osmanlije osvojile, a bogami nastavila da postoji i poslije njih ...., nismo braća ni sa arapima iz istih razloga

AMerikanci, Britanci i Austalci pričaju istim jezikom, ali čak i tako nisu braća
ma ti ne kontas sta ti pišem.

Off topic: ja recimo mislim da bh Srbi nisu bosnaski pravoslavci, oni se tako ne izjašnjavaju, i to treba prihvatiti, mislim da bi bilo pravilnije tvrditi da su oni Srbijanci proruski orijentisani.
Drinski

#180 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

Hafis wrote: Jako smo tužni što nas taj val doseljavanja zaobilazi 8)
Vi to po kratkom postupku rjesavate.
Hajvan

#181 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hajvan »

Bodkin wrote:
Hajvan wrote:
tako je!!!

eno ih (govana) na temi "Istočno Sarajevo"!
tamo je sve fajn, oukej i normala, tamo svaki fašizam, ksenofobija, mržnja i isključivost imaju svoje u "relanosti" utemeljeno objašnjenje…

:mrgreen:
bujrum daj post pa da vidimo ;-) samo sto ces dati al u kur**. volite samo naprdjivati i lijepiti etikete. sto se mene tice nemam nista tog naselja u hadzicima. samo da ne bude kasnije plakanja kad se bude koristilo u politicke svrhe
kao štop rekoh- sve je FAJN, sve OUKEJ, ---- al7 u kurcu- da te parafraziram…
aut

#182 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by aut »

Samo mi je pravo drago što smo i dalje multikulti, multinaci isl.
U jebote, kad ljudi koji za sebe kažu da su ljevičari ovako razmišljaju :roll:
Kakavi su nam tek desničari...
arslanbey

#183 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by arslanbey »

vidim odjednom novi nickovi,sto li sto li :lol:
Hafis

#184 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hafis »

Drinski wrote:
Ma jok to. Vide da smo ozbiljni i poslovni ljudi, i tu nema sentiša..te vjera smo ista, te smo braća, te ovo-ono. Dođi jarane, vidi i razguli kući. Teško da bi im itko prodao zemlju.
Pa nas je i Torabi zaobišao...pametan čovjek, skontao na vrijeme.
arslanbey

#185 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by arslanbey »

aut wrote:Samo mi je pravo drago što smo i dalje multikulti, multinaci isl.
U Bosni ne postoje ljevicari i desnicari,ovi sto se ovdje opisuju kao desnicari vole sto su arapi tu,a ljevicari ih mrze i ne tolerisu :D
Objektivni navijac

#186 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Objektivni navijac »

Hafis wrote:
Drinski wrote:
Hafis wrote: Kako kome.
pa dobro, Vas iz Hercegovine i ne računam nikako. :mrgreen:
Vas je obisao taj val na vakat,jedno od najpoznatijih vasih hercegovackih katolickih plemena se zove Arapovici,zna se zasto ;-) :izet:
Drinski

#187 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

Hafis wrote: Ma jok to. Vide da smo ozbiljni i poslovni ljudi, i tu nema sentiša..te vjera smo ista, te smo braća, te ovo-ono.
ma ja to i ovdje objasnjavam, ali dzaba.
Dođi jarane, vidi i razguli kući. Teško da bi im itko prodao zemlju.
pa niste ludi...pa da Vam Međugorje drze Arapi. :lol: :lol:
aut

#188 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by aut »

arslanbey wrote:
U Bosni ne postoje ljevicari i desnicari,ovi sto se ovdje opisuju kao desnicari vole sto su arapi tu,a ljevicari ih mrze i ne tolerisu :D
Odlično primjećeno. Kod nas sve definicije padaju u vodu.
Tvrtko II Kotromanić

#189 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Tvrtko II Kotromanić »

jaoo ksenofoba na temi :-)

neko napisa par stranica prije (insomnia mescini) da se zalimo na to kako nas prosjecan danac, francuz, njemac gleda smao zbog naseg imena, vjere i identiteta a vidi ovo....
cim bosnjo dobije priliku odmah ide pljuc, pljuc :run:

nemoj bogati da nam se iko doseljava, niko nek ni marke ne ulozi u ovu zemlju, sagradit zid oko granica i ovih 51129 km kvadratnih ostavit kao park prirode da mi majmuni zivimo sami, sami smo sebi dovoljni izgleda
Joe McCarthy

#190 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Joe McCarthy »

hizo ramidovic wrote:ne vidim razloga da pojedinci pjene niti da se neki seru u gace od straha zbog talasa naseljavanja arapa ('iz najnizih slojeva', kako glavni baja veli) u bih.
naselja koja se prave iskljucivo sluze za odmor. ista takva naselja (istog tipa i na istom principu) vec postoje u svicarskoj. arapske agencije koje investiraju u ta naselja izdaju ih svojim klijentima na odredjeni period.
Ovo. :thumbup:

Jedini problem ovdje je što gdje god vreće para koje pričaju arapski dođu, životni standard i cijene odu u tri pi*** materine. To se možda ne osjeća u već navedenoj Švicarskoj, ali u vukojebini poput Bosne gdje poskupljivanje hljeba za 10 feninga nosi rizik spaljivanja državnih istitucija samo maloumna budala ili izdajica kod Bošnjala to može priželjkivat.

Ali da Arapi ulažu u infrastrukturu ili bošnjačke start up kompanije onda bi ih dočekao u bratski zagrljaj. Sada sa ovim rasipanjem novca i ulaganjem u projekte koje pune đepove SDA gmizavcima, a uništavaju bošnjačke zajednice vidim ih kao istu prijetnju poput naše "slavenske rodbine".
Drinski

#191 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

Joe McCarthy wrote:
Jedini problem ovdje je što gdje god vreće para koje pričaju arapski dođu, životni standard i cijene odu u tri pi*** materine. To se možda ne osjeća u već navedenoj Švicarskoj, ali u vukojebini poput Bosne gdje poskupljivanje hljeba za 10 feninga nosi rizik spaljivanja državnih istitucija samo maloumna budala ili izdajica kod Bošnjala to može priželjkivat.
da zabranimo svima koji imaju primanja preko 5.000 Eura (to je otprilike prosjecna plata u BIH) u godini da uđu u BIH?
emko1234

#192 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by emko1234 »

Drinski wrote:
emko1234 wrote: glupi bosnjo kaze neka arapa brata, bolje on nego srbin.
pa zar nije bolje?
nije burazeru, bolje mi je imat normalnog komsiju druge vjere. nego ekstremistu muslimana.
Hafis

#193 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hafis »

Objektivni navijac wrote:
Hafis wrote:
Drinski wrote: pa dobro, Vas iz Hercegovine i ne računam nikako. :mrgreen:
Vas je obisao taj val na vakat,jedno od najpoznatijih vasih hercegovackih katolickih plemena se zove Arapovici,zna se zasto ;-) :izet:
Klan Arapovića iz Slipčića...u stvari iz Biletića. Stari kneževski rod po imenu Orlovići...plemići. Imaju ostatke starih gradina gore u brdima, čak i ostatke vodenica uz Neretvu. Da si sarajevski ribić koji redovito dolazi na Neretvu znao bi gdje je Arapovac....niže ušća Bune, s desne obale Neretve..nekih 8-9 kilometara.

Jedan im je od klanovskih vođa bio crn k'o Arap (u stvari sada znam da se radilo o poodmaklom stadiju Adisonove bolesti, koju karakterizira izrazita pigmentacija, i nekada se čak zvala ''arapska booest''.) i po njemu su ih iz nekih starih nenaplaćenih računa taj klan prozvali Arapovićima. I sve do danas.
Objektivni navijac

#194 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Objektivni navijac »

arslanbey wrote:
Jok :oops: Kod nas su desnicari klero nacionalisti i ocekuju da bi im dolazak Arapa pojacao poziciju da par glasova,jer vide da kraj rahat patnje nece zivi docekati :D
No,Arap je sve go peder,kurvar,narkoman i alkoholicar,tako da ovi desni od njih nece bas hajra vidjeti a i plasljivi su. Na prvi znak balkanskoga propizdavanja ce pobjeci,neces im moci u trag uci :D
arslanbey

#195 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by arslanbey »

emko1234 wrote:
Drinski wrote:
emko1234 wrote: glupi bosnjo kaze neka arapa brata, bolje on nego srbin.
pa zar nije bolje?
nije burazeru, bolje mi je imat normalnog komsiju druge vjere. nego ekstremistu muslimana.
ti onda drzi to za sebe,vecina ljudi je hvala Bogu pametniji danas

a cuj ekstemisti,prosli ramazan arap hoce pivo u sred ramazana,a nisu sluzil tokom ramazana..to bilo negdje u sred bascarsije..eto ti vjernika :lol:
Last edited by arslanbey on 03/06/2014 12:45, edited 1 time in total.
Joe McCarthy

#196 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Joe McCarthy »

Drinski wrote:
Joe McCarthy wrote:
da zabranimo svima koji imaju primanja preko 5.000 Eura (to je otprilike prosjecna plata u BIH) u godini da uđu u BIH?
Pročitaj ponovo.
Drinski

#197 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

emko1234 wrote: nije burazeru, bolje mi je imat normalnog komsiju druge vjere. nego ekstremistu muslimana.
eh. onda u redu.
nisi nigdje tako napisao nego se samo poredio Srbe i Arape, bez ovog epiteta. Vjerovatno tako mislis i da je bolje imati normalnog Arapa nego ekstremistu Srbina.
Pol_Pot

#198 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Pol_Pot »

Hafis wrote:
Drinski wrote:
Ma jok to. Vide da smo ozbiljni i poslovni ljudi, i tu nema sentiša..te vjera smo ista, te smo braća, te ovo-ono. Dođi jarane, vidi i razguli kući. Teško da bi im itko prodao zemlju.
Pa nas je i Torabi zaobišao...pametan čovjek, skontao na vrijeme.
Zato vas gospa redovno posjećuje, glupa neka treba šta li :D
Hafis

#199 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hafis »

emko1234 wrote: nije burazeru, bolje mi je imat normalnog komsiju druge vjere. nego ekstremistu muslimana.
Slažem se. Konkretno u mom slučaju, bilo bi on ili ja.
emko1234

#200 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by emko1234 »

Alfons Kauders wrote:i moze li mi neko odgovoriti na prilicno banalno pitanje oko kojeg se i vrti cijela diskusija

dakle ima li dokaza da se ti ljudi ovdje kontaju naseliti, ili pak samo prave kuce za odmor... jer jebi ga, ja sam koliko toliko racionalna osoba i volim kada se u raspravi koriste cinjenice... dakle svi vi koji tvrdite da se ti ljudi ovdje naseljavaju... bi valjda trebali ponuditi dokaze za tu tvrdnju?

jer ja nisam cuo nijedan... a cijela diskusija se bazira na prici o naseljavanju... odnosno na teoriji zavjere

ako niste u stanju navesti nijedan razlog ili podatak koji bi opravdao vase bojazni... mozda bi se trebali pogledati u ogledalo i potraziti pomoc... strucnu...

e sad... moguce je da su avaz i FTV do te mjere retardirali ljude da im jednostavno ne treba nikakav dokaz da povjeruju u neku glupost, nesto kao onima u RS... razumijem i to, ali ne mozete svoje paranoicne ocjene i razne izmisljotine predstavljati kao cinjenice... sacuvajte ih za ordinaciju, jer im u ozbiljnoj diskusiji nije mjesto...

i bujrum prijavite ovaj post moderaciji - ali za mene svako ko moze vjerovati u nesto bez ikakvih dokaza bolestan i potencijalno opasan... mislim, necu da prejudiciram, ali smatram da bi takvim osobama trebalo oduzeti poslovnu sposobnost, a neke bi iz sigurnostih razloga trebalo izolovati (arapi u vikendice, ludaci u sobe s mekanim zidovima)
ti trazis dokaz?
a kakav dokaz ti imas da ce oni ovdje dolaziti samo na odmor?
daj molim te. nemoj biti smijesan.
uostalom treba li ti crtat?
ko pravi naselja za 20-30 hiljada ljudi za odmore? evo nek budu tu po 10 dana, znacii u ljetnoj sezoni u nekih 4-5 mjeseci, moze ih se smjenit i 200 000 jel? to bi znacilo da petina kuvajta ljetuje u BIH?
dobar si momak :thumbup:
Locked