Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika BiH?!
-
hizo ramidovic
#176 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
ne vidim razloga da pojedinci pjene niti da se neki seru u gace od straha zbog talasa naseljavanja arapa ('iz najnizih slojeva', kako glavni baja veli) u bih.
naselja koja se prave iskljucivo sluze za odmor. ista takva naselja (istog tipa i na istom principu) vec postoje u svicarskoj. arapske agencije koje investiraju u ta naselja izdaju ih svojim klijentima na odredjeni period.
naselja koja se prave iskljucivo sluze za odmor. ista takva naselja (istog tipa i na istom principu) vec postoje u svicarskoj. arapske agencije koje investiraju u ta naselja izdaju ih svojim klijentima na odredjeni period.
- reis1
#177 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Pa jel bolje imat u susjedstvu srpkinju ili arapkinju...Drinski wrote:mene vala čudi da nisi rekao dobra je srpkinja u susjedstvu, ali ajd sad da ne kvarimo temu.reis1 wrote:Dobar je i brat arapi brat srbin, kao susjed, kad su prishicki zdravi likovi.
Naravno da niko ne zeli za susjeda imati psihicki poremecenu osobu.
-
Hafis
#178 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Jako smo tužni što nas taj val doseljavanja zaobilaziDrinski wrote:pa dobro, Vas iz Hercegovine i ne računam nikako.Hafis wrote: Kako kome.
-
Drinski
#179 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
ma ti ne kontas sta ti pišem.eluna wrote: nismo mi braća ni sa turcima ni sa arapima - ne brkajte pojmove .............. katolik kojem 1000 godina unazad svi žive i umiru u mostaru NIJE HRVAT, on je bosanac katoličke vjeroispovjesti - ali BOŠNJE ga zovu hrvatom jer nisu sposobni da spoznaju ni razlikuu prethodno navedenog, ni korist od toga da bosanci budu raznih vjeroispovjesti
rekoh neki dan jednom turčinu koji se be zove mojim bratom, pa da ponovim - NISMO BRAĆA, slični jesmo, ali braća NISMO ...... turci su ovdje 500 godina bili okupatori, dakle NISMO braća .... bosna je postojala i prije nego su je osmanlije osvojile, a bogami nastavila da postoji i poslije njih ...., nismo braća ni sa arapima iz istih razloga
AMerikanci, Britanci i Austalci pričaju istim jezikom, ali čak i tako nisu braća
Off topic: ja recimo mislim da bh Srbi nisu bosnaski pravoslavci, oni se tako ne izjašnjavaju, i to treba prihvatiti, mislim da bi bilo pravilnije tvrditi da su oni Srbijanci proruski orijentisani.
-
Drinski
#180 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Vi to po kratkom postupku rjesavate.Hafis wrote: Jako smo tužni što nas taj val doseljavanja zaobilazi
- Hajvan
#181 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
kao štop rekoh- sve je FAJN, sve OUKEJ, ---- al7 u kurcu- da te parafraziram…Bodkin wrote:bujrum daj post pa da vidimoHajvan wrote:
tako je!!!
eno ih (govana) na temi "Istočno Sarajevo"!
tamo je sve fajn, oukej i normala, tamo svaki fašizam, ksenofobija, mržnja i isključivost imaju svoje u "relanosti" utemeljeno objašnjenje…
samo sto ces dati al u kur**. volite samo naprdjivati i lijepiti etikete. sto se mene tice nemam nista tog naselja u hadzicima. samo da ne bude kasnije plakanja kad se bude koristilo u politicke svrhe
-
aut
#182 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Samo mi je pravo drago što smo i dalje multikulti, multinaci isl.
U jebote, kad ljudi koji za sebe kažu da su ljevičari ovako razmišljaju
Kakavi su nam tek desničari...
U jebote, kad ljudi koji za sebe kažu da su ljevičari ovako razmišljaju
-
arslanbey
#183 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
vidim odjednom novi nickovi,sto li sto li 
-
Hafis
#184 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Ma jok to. Vide da smo ozbiljni i poslovni ljudi, i tu nema sentiša..te vjera smo ista, te smo braća, te ovo-ono. Dođi jarane, vidi i razguli kući. Teško da bi im itko prodao zemlju.Drinski wrote:Vi to po kratkom postupku rjesavate.Hafis wrote: Jako smo tužni što nas taj val doseljavanja zaobilazi
Pa nas je i Torabi zaobišao...pametan čovjek, skontao na vrijeme.
-
arslanbey
#185 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
U Bosni ne postoje ljevicari i desnicari,ovi sto se ovdje opisuju kao desnicari vole sto su arapi tu,a ljevicari ih mrze i ne tolerisuaut wrote:Samo mi je pravo drago što smo i dalje multikulti, multinaci isl.
U jebote, kad ljudi koji za sebe kažu da su ljevičari ovako razmišljaju![]()
-
Objektivni navijac
#186 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Vas je obisao taj val na vakat,jedno od najpoznatijih vasih hercegovackih katolickih plemena se zove Arapovici,zna se zastoHafis wrote:Jako smo tužni što nas taj val doseljavanja zaobilaziDrinski wrote:pa dobro, Vas iz Hercegovine i ne računam nikako.Hafis wrote: Kako kome.
-
Drinski
#187 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
ma ja to i ovdje objasnjavam, ali dzaba.Hafis wrote: Ma jok to. Vide da smo ozbiljni i poslovni ljudi, i tu nema sentiša..te vjera smo ista, te smo braća, te ovo-ono.
pa niste ludi...pa da Vam Međugorje drze Arapi.Dođi jarane, vidi i razguli kući. Teško da bi im itko prodao zemlju.
-
aut
#188 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Odlično primjećeno. Kod nas sve definicije padaju u vodu.arslanbey wrote:U Bosni ne postoje ljevicari i desnicari,ovi sto se ovdje opisuju kao desnicari vole sto su arapi tu,a ljevicari ih mrze i ne tolerisuaut wrote:Samo mi je pravo drago što smo i dalje multikulti, multinaci isl.
- Tvrtko II Kotromanić
#189 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
jaoo ksenofoba na temi
neko napisa par stranica prije (insomnia mescini) da se zalimo na to kako nas prosjecan danac, francuz, njemac gleda smao zbog naseg imena, vjere i identiteta a vidi ovo....
cim bosnjo dobije priliku odmah ide pljuc, pljuc
nemoj bogati da nam se iko doseljava, niko nek ni marke ne ulozi u ovu zemlju, sagradit zid oko granica i ovih 51129 km kvadratnih ostavit kao park prirode da mi majmuni zivimo sami, sami smo sebi dovoljni izgleda
neko napisa par stranica prije (insomnia mescini) da se zalimo na to kako nas prosjecan danac, francuz, njemac gleda smao zbog naseg imena, vjere i identiteta a vidi ovo....
cim bosnjo dobije priliku odmah ide pljuc, pljuc
nemoj bogati da nam se iko doseljava, niko nek ni marke ne ulozi u ovu zemlju, sagradit zid oko granica i ovih 51129 km kvadratnih ostavit kao park prirode da mi majmuni zivimo sami, sami smo sebi dovoljni izgleda
- Joe McCarthy
#190 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Ovo.hizo ramidovic wrote:ne vidim razloga da pojedinci pjene niti da se neki seru u gace od straha zbog talasa naseljavanja arapa ('iz najnizih slojeva', kako glavni baja veli) u bih.
Jedini problem ovdje je što gdje god vreće para koje pričaju arapski dođu, životni standard i cijene odu u tri pi*** materine. To se možda ne osjeća u već navedenoj Švicarskoj, ali u vukojebini poput Bosne gdje poskupljivanje hljeba za 10 feninga nosi rizik spaljivanja državnih istitucija samo maloumna budala ili izdajica kod Bošnjala to može priželjkivat.
Ali da Arapi ulažu u infrastrukturu ili bošnjačke start up kompanije onda bi ih dočekao u bratski zagrljaj. Sada sa ovim rasipanjem novca i ulaganjem u projekte koje pune đepove SDA gmizavcima, a uništavaju bošnjačke zajednice vidim ih kao istu prijetnju poput naše "slavenske rodbine".
-
Drinski
#191 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
da zabranimo svima koji imaju primanja preko 5.000 Eura (to je otprilike prosjecna plata u BIH) u godini da uđu u BIH?Joe McCarthy wrote:
Jedini problem ovdje je što gdje god vreće para koje pričaju arapski dođu, životni standard i cijene odu u tri pi*** materine. To se možda ne osjeća u već navedenoj Švicarskoj, ali u vukojebini poput Bosne gdje poskupljivanje hljeba za 10 feninga nosi rizik spaljivanja državnih istitucija samo maloumna budala ili izdajica kod Bošnjala to može priželjkivat.
-
emko1234
#192 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
nije burazeru, bolje mi je imat normalnog komsiju druge vjere. nego ekstremistu muslimana.Drinski wrote:pa zar nije bolje?emko1234 wrote: glupi bosnjo kaze neka arapa brata, bolje on nego srbin.
-
Hafis
#193 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Klan Arapovića iz Slipčića...u stvari iz Biletića. Stari kneževski rod po imenu Orlovići...plemići. Imaju ostatke starih gradina gore u brdima, čak i ostatke vodenica uz Neretvu. Da si sarajevski ribić koji redovito dolazi na Neretvu znao bi gdje je Arapovac....niže ušća Bune, s desne obale Neretve..nekih 8-9 kilometara.Objektivni navijac wrote:Vas je obisao taj val na vakat,jedno od najpoznatijih vasih hercegovackih katolickih plemena se zove Arapovici,zna se zastoHafis wrote:Jako smo tužni što nas taj val doseljavanja zaobilaziDrinski wrote: pa dobro, Vas iz Hercegovine i ne računam nikako.![]()
Jedan im je od klanovskih vođa bio crn k'o Arap (u stvari sada znam da se radilo o poodmaklom stadiju Adisonove bolesti, koju karakterizira izrazita pigmentacija, i nekada se čak zvala ''arapska booest''.) i po njemu su ih iz nekih starih nenaplaćenih računa taj klan prozvali Arapovićima. I sve do danas.
-
Objektivni navijac
#194 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Jokarslanbey wrote:U Bosni ne postoje ljevicari i desnicari,ovi sto se ovdje opisuju kao desnicari vole sto su arapi tu,a ljevicari ih mrze i ne tolerisuaut wrote:Samo mi je pravo drago što smo i dalje multikulti, multinaci isl.
No,Arap je sve go peder,kurvar,narkoman i alkoholicar,tako da ovi desni od njih nece bas hajra vidjeti a i plasljivi su. Na prvi znak balkanskoga propizdavanja ce pobjeci,neces im moci u trag uci
-
arslanbey
#195 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
ti onda drzi to za sebe,vecina ljudi je hvala Bogu pametniji danasemko1234 wrote:nije burazeru, bolje mi je imat normalnog komsiju druge vjere. nego ekstremistu muslimana.Drinski wrote:pa zar nije bolje?emko1234 wrote: glupi bosnjo kaze neka arapa brata, bolje on nego srbin.
a cuj ekstemisti,prosli ramazan arap hoce pivo u sred ramazana,a nisu sluzil tokom ramazana..to bilo negdje u sred bascarsije..eto ti vjernika
Last edited by arslanbey on 03/06/2014 12:45, edited 1 time in total.
- Joe McCarthy
#196 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Pročitaj ponovo.Drinski wrote:da zabranimo svima koji imaju primanja preko 5.000 Eura (to je otprilike prosjecna plata u BIH) u godini da uđu u BIH?Joe McCarthy wrote:
-
Drinski
#197 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
eh. onda u redu.emko1234 wrote: nije burazeru, bolje mi je imat normalnog komsiju druge vjere. nego ekstremistu muslimana.
nisi nigdje tako napisao nego se samo poredio Srbe i Arape, bez ovog epiteta. Vjerovatno tako mislis i da je bolje imati normalnog Arapa nego ekstremistu Srbina.
-
Pol_Pot
#198 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Zato vas gospa redovno posjećuje, glupa neka treba šta liHafis wrote:Ma jok to. Vide da smo ozbiljni i poslovni ljudi, i tu nema sentiša..te vjera smo ista, te smo braća, te ovo-ono. Dođi jarane, vidi i razguli kući. Teško da bi im itko prodao zemlju.Drinski wrote:Vi to po kratkom postupku rjesavate.Hafis wrote: Jako smo tužni što nas taj val doseljavanja zaobilazi
Pa nas je i Torabi zaobišao...pametan čovjek, skontao na vrijeme.
-
Hafis
#199 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
Slažem se. Konkretno u mom slučaju, bilo bi on ili ja.emko1234 wrote: nije burazeru, bolje mi je imat normalnog komsiju druge vjere. nego ekstremistu muslimana.
-
emko1234
#200 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi
ti trazis dokaz?Alfons Kauders wrote:i moze li mi neko odgovoriti na prilicno banalno pitanje oko kojeg se i vrti cijela diskusija
dakle ima li dokaza da se ti ljudi ovdje kontaju naseliti, ili pak samo prave kuce za odmor... jer jebi ga, ja sam koliko toliko racionalna osoba i volim kada se u raspravi koriste cinjenice... dakle svi vi koji tvrdite da se ti ljudi ovdje naseljavaju... bi valjda trebali ponuditi dokaze za tu tvrdnju?
jer ja nisam cuo nijedan... a cijela diskusija se bazira na prici o naseljavanju... odnosno na teoriji zavjere
ako niste u stanju navesti nijedan razlog ili podatak koji bi opravdao vase bojazni... mozda bi se trebali pogledati u ogledalo i potraziti pomoc... strucnu...
e sad... moguce je da su avaz i FTV do te mjere retardirali ljude da im jednostavno ne treba nikakav dokaz da povjeruju u neku glupost, nesto kao onima u RS... razumijem i to, ali ne mozete svoje paranoicne ocjene i razne izmisljotine predstavljati kao cinjenice... sacuvajte ih za ordinaciju, jer im u ozbiljnoj diskusiji nije mjesto...
i bujrum prijavite ovaj post moderaciji - ali za mene svako ko moze vjerovati u nesto bez ikakvih dokaza bolestan i potencijalno opasan... mislim, necu da prejudiciram, ali smatram da bi takvim osobama trebalo oduzeti poslovnu sposobnost, a neke bi iz sigurnostih razloga trebalo izolovati (arapi u vikendice, ludaci u sobe s mekanim zidovima)
a kakav dokaz ti imas da ce oni ovdje dolaziti samo na odmor?
daj molim te. nemoj biti smijesan.
uostalom treba li ti crtat?
ko pravi naselja za 20-30 hiljada ljudi za odmore? evo nek budu tu po 10 dana, znacii u ljetnoj sezoni u nekih 4-5 mjeseci, moze ih se smjenit i 200 000 jel? to bi znacilo da petina kuvajta ljetuje u BIH?
dobar si momak