razlika izmedju hyundaia i alfe je u tome sto hyundai kao firma i kao proizvodjac a boga mi i kao brend od pocetka proizvodnje i prodaje ide samo uzlaznom putanjom. zato sam ga hvalio i zato cu ga hvaliti. ljudi su primjer kako se trud, ulaganje i razvoj na kraju uvijek isplate. hyundai grupa koja je izmedju ostalog vlasnik i kia motorsa je sine dragi konglomerat koji nema sta ne pravi i vrijedi vise nego komplet fiat grupa sa privrednim i teretnim programom.citroen xm wrote:Ovaj Emko je nevjerovatno smiješan lik. Pa ti čovječe sam sebe pobijaš.
Prvo si platio A4 90000. Ok. Ajd nam reci koliko sada vrijedi takav Audi, tj. koliko ga možeš prodati? Pričao si nekada da si prošli A4 prodao za smiješno male pare jer ti niko nije davao više.
Druga stvar. NEdavno si punim ustima hvalio Hyundai. Ok, ja nisam rekao ni da je loš, ni da je dobar. Ali kako je to Hyundai dobar kada ga ne možeš polovnog nikome prodati, a i ako prodaš cifra je smijurija-pad vrijednosti ogroman.
Treća stvar na koju ni ti, a ni niko drugi sličan tebi nikada nije smio odgovoriti. Koje su to karakteristične mane/kvarovi Alfe pa ste zaključili da je smeće? Ti nabrojiš neke, utvrdi se da su tačne, ja ti nabrojim bar isti broj mana kod švaba. Može? Pošteno?
osim toga pogledaj na kojem su mjestu po prodaji zavrsili proslu godinu, pogledaj kakav rejting imaju po kvaliteti i izdrzljivosti, pogledaj im garancije i pogledaj iskustva kupaca. kad to sve saberes, onda ti do mozga dodje mozda zasto je ta automobilska marka napravila najveci bum u zadnjih 5 godina.
s druge strane pljujem alfu zato sto sve ovo sto ima hyundai oni nemaju. strasna historija, reputacija, motori, ljepota, sarm, dizajn i sve ostalo sto je krasilo tu alfu je propalo zato sto se nije ulagalo, nije s razvijalo, nije proucavalo sta hoce kupci i trziste i mislilo se da se moze zivjet od stare slave. to moze mercedes, alfa def ne moze.
i pitas me sto hvalim hyundai? zato sto proizvodna linija jednog i30 vrijedi koji cijeli proizvodni program alfa romea, a ljudi su do prije 10 godina bili smijesan proizvodjac za razliku od jedne alfe koja postoji koliko, 60-70 godina ili vise?!
eto, to je odgovor na tvoje smijesno pitanje.
smijesan si, samo cu ti to reci. nema tu sine licitacija, nego imas nesto sto se zove ugovor s lizing kucom. i po tom ugovoru koji si sklopio imas pravo prvenstva kad se prodaju odredjeni kontigenti auta, u zavisnosti od toga kakav si kupac.Walther wrote:lizing auta idu na licitaciju, obicno u paketima po 3 ili 4..... lizing kuce se u pravilu ne bave sa prodajom i zajebancijom oko auta jer to nije njihov posaoemko1234 wrote:lupio si jarane. znam i ja par ljudi koji uzimaju auta i prodaju ovdje i imaju firme naravno. uglavnom se auta uzimaju od lizing kuca kojima firme vrate auta nakon par godina koristenja. to su auta koja su bila na operativnom lizingu i koja kroz 3-4 godine predju po 200-250 hiljada kilometara. nadje su i auta s normalnim kilometrazama al uglavnom to ide tako.
a ta auta s licitacija su toliko sjebana da se u njih mora uloziti more para da se dovedu u stanje da se mogu podvalit.
sjedio sam u jednom takvom autu. bilo kod karabinjera. alfa 159 1.9jtdm. unistena skroz.
automobili se prodaju as-is tj. for export i nista se ne sredjiva, obicno se jos nabije 100.000km na sat zbog poreza
gdje su one silne 159 po 2500?€ jesi vec analizirao koji od nabrojanih je vise izgubio?
cuj licitacija. pa samo VB lizing ti ima preko 10 000 auta sad na stanju svuda po europi. kakva licitacija i ko bi organizvao te licitacije?
auta se tako ne kupuju osim ako ih ne prodaje drzavna firma. samo imovina drzavnih firmi ide na licitacije zato sto sve u prodaji mora biti transparentno, lizing kuce to ne rade jer su u privatnom vlasnistvu.
raspitaj se malo pa onda pisi gluposti.