Alfa 159 kupovina?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
emko1234

#176 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:Ovaj Emko je nevjerovatno smiješan lik. Pa ti čovječe sam sebe pobijaš.

Prvo si platio A4 90000. Ok. Ajd nam reci koliko sada vrijedi takav Audi, tj. koliko ga možeš prodati? Pričao si nekada da si prošli A4 prodao za smiješno male pare jer ti niko nije davao više.

Druga stvar. NEdavno si punim ustima hvalio Hyundai. Ok, ja nisam rekao ni da je loš, ni da je dobar. Ali kako je to Hyundai dobar kada ga ne možeš polovnog nikome prodati, a i ako prodaš cifra je smijurija-pad vrijednosti ogroman.

Treća stvar na koju ni ti, a ni niko drugi sličan tebi nikada nije smio odgovoriti. Koje su to karakteristične mane/kvarovi Alfe pa ste zaključili da je smeće? Ti nabrojiš neke, utvrdi se da su tačne, ja ti nabrojim bar isti broj mana kod švaba. Može? Pošteno?
razlika izmedju hyundaia i alfe je u tome sto hyundai kao firma i kao proizvodjac a boga mi i kao brend od pocetka proizvodnje i prodaje ide samo uzlaznom putanjom. zato sam ga hvalio i zato cu ga hvaliti. ljudi su primjer kako se trud, ulaganje i razvoj na kraju uvijek isplate. hyundai grupa koja je izmedju ostalog vlasnik i kia motorsa je sine dragi konglomerat koji nema sta ne pravi i vrijedi vise nego komplet fiat grupa sa privrednim i teretnim programom.
osim toga pogledaj na kojem su mjestu po prodaji zavrsili proslu godinu, pogledaj kakav rejting imaju po kvaliteti i izdrzljivosti, pogledaj im garancije i pogledaj iskustva kupaca. kad to sve saberes, onda ti do mozga dodje mozda zasto je ta automobilska marka napravila najveci bum u zadnjih 5 godina.

s druge strane pljujem alfu zato sto sve ovo sto ima hyundai oni nemaju. strasna historija, reputacija, motori, ljepota, sarm, dizajn i sve ostalo sto je krasilo tu alfu je propalo zato sto se nije ulagalo, nije s razvijalo, nije proucavalo sta hoce kupci i trziste i mislilo se da se moze zivjet od stare slave. to moze mercedes, alfa def ne moze.
i pitas me sto hvalim hyundai? zato sto proizvodna linija jednog i30 vrijedi koji cijeli proizvodni program alfa romea, a ljudi su do prije 10 godina bili smijesan proizvodjac za razliku od jedne alfe koja postoji koliko, 60-70 godina ili vise?!

eto, to je odgovor na tvoje smijesno pitanje.
Walther wrote:
emko1234 wrote:lupio si jarane. znam i ja par ljudi koji uzimaju auta i prodaju ovdje i imaju firme naravno. uglavnom se auta uzimaju od lizing kuca kojima firme vrate auta nakon par godina koristenja. to su auta koja su bila na operativnom lizingu i koja kroz 3-4 godine predju po 200-250 hiljada kilometara. nadje su i auta s normalnim kilometrazama al uglavnom to ide tako.
a ta auta s licitacija su toliko sjebana da se u njih mora uloziti more para da se dovedu u stanje da se mogu podvalit.
sjedio sam u jednom takvom autu. bilo kod karabinjera. alfa 159 1.9jtdm. unistena skroz.
lizing auta idu na licitaciju, obicno u paketima po 3 ili 4..... lizing kuce se u pravilu ne bave sa prodajom i zajebancijom oko auta jer to nije njihov posao

automobili se prodaju as-is tj. for export i nista se ne sredjiva, obicno se jos nabije 100.000km na sat zbog poreza

gdje su one silne 159 po 2500?€ jesi vec analizirao koji od nabrojanih je vise izgubio? :lol:
smijesan si, samo cu ti to reci. nema tu sine licitacija, nego imas nesto sto se zove ugovor s lizing kucom. i po tom ugovoru koji si sklopio imas pravo prvenstva kad se prodaju odredjeni kontigenti auta, u zavisnosti od toga kakav si kupac.
cuj licitacija. pa samo VB lizing ti ima preko 10 000 auta sad na stanju svuda po europi. kakva licitacija i ko bi organizvao te licitacije?
auta se tako ne kupuju osim ako ih ne prodaje drzavna firma. samo imovina drzavnih firmi ide na licitacije zato sto sve u prodaji mora biti transparentno, lizing kuce to ne rade jer su u privatnom vlasnistvu.
raspitaj se malo pa onda pisi gluposti.
citroen xm

#177 Re: Odg: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

ElDzidziIbnDzo wrote:
citroen xm wrote:Pa šta ćeš jarane kad nemaš para za Pasat pa kupuješ te kante. ;D

Znas kako glupo podjePavanje,da to nije normalno. Dok je takvih ko ti,vazda ce biti ovakvih prepucavanja. Svidja ti se citroen C5,uzivaj u njemu i sretno ti.Neću da ulazim u to jesi li imao više para da kupiš Passata ili Alfu ili Mercedesa.Šta mene boli K za to.
Ali isto tako ne treba nikoga da boli K,hoću li ja prvenstveno izabrati tog istog Passata,a npr.Mercedesa,Alfu,ili Citroena neću ni pogledati. Ovo ti samo karikiram.

Uzimajmo svi što nam u datoj situaciji odgovora a ne serimo drugome kako se zajePo,a eto mi pametni...Mislim nidje veze.
Ništa ti jarane nisi skonto. Pročitaj bolje moje postove, sad ti neću zamjeriti.

@Emko presmiješan si, ali baš presmiješan. I opet ništa o kvarovima, pojela maca jezik?
ElDzidziIbnDzo

#178 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

elys wrote:Planiram da nadjem alfu sebi vani i da je uvezem. Kakva su iskustva sa autom? Odrzavanje, kvarovi, potrosnja, mane, znam da je alfa masna za odrzavati ali koje skuplje auto nije, tako da me zanimaju da li postoje neki specijalni skupi kvarovi :D

Lik postavio sam jedan post i pametno se ispalio :lol:
citroen xm

#179 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Pa kada su ušle švabe i zatrovale temu. I šta čovjek sada još da pita?
ElDzidziIbnDzo

#180 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

Pa nek pita šta je bolje Alfa ili Švabo :lol: :lol:
citroen xm

#181 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Švabo :lol:
_mufljuz_

#182 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by _mufljuz_ »

Industrialyzer

#183 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Industrialyzer »

A7 redizajn, tu su novi farovi :mrgreen:

Image
_mufljuz_

#184 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by _mufljuz_ »

i novi broj tablica

a sve ce biti jedno 20-30k € skuplje :mrgreen:
almir90

#185 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by almir90 »

Ja kalaje, za dan 8 stranica se ispisa, Golf bi joj zavidio. :lol:
Shavobass

#186 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Shavobass »

almir90 wrote:Ja kalaje, za dan 8 stranica se ispisa, Golf bi joj zavidio. :lol:
vala baš :lol: :lol:
emko1234

#187 Re: Odg: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:
ElDzidziIbnDzo wrote:
citroen xm wrote:Pa šta ćeš jarane kad nemaš para za Pasat pa kupuješ te kante. ;D

Znas kako glupo podjePavanje,da to nije normalno. Dok je takvih ko ti,vazda ce biti ovakvih prepucavanja. Svidja ti se citroen C5,uzivaj u njemu i sretno ti.Neću da ulazim u to jesi li imao više para da kupiš Passata ili Alfu ili Mercedesa.Šta mene boli K za to.
Ali isto tako ne treba nikoga da boli K,hoću li ja prvenstveno izabrati tog istog Passata,a npr.Mercedesa,Alfu,ili Citroena neću ni pogledati. Ovo ti samo karikiram.

Uzimajmo svi što nam u datoj situaciji odgovora a ne serimo drugome kako se zajePo,a eto mi pametni...Mislim nidje veze.
Ništa ti jarane nisi skonto. Pročitaj bolje moje postove, sad ti neću zamjeriti.

@Emko presmiješan si, ali baš presmiješan. I opet ništa o kvarovima, pojela maca jezik?
ti si presmijesan. alfa se ne prodaje zato sto je kvalitetna, zato sto se ne kvari i zato sto je dobar omjer ulozeno/dobiveno.
il mora da su masoni tu uletili pa je sjebali tako da je ostala na 3 modela.
ja samo ne znam kakav vam argument vise treba kad marka ima 3 modela u ponudi, 8 motora i kad ne moze da proda ni 300 000 auta godisnje. eto kakav argument razumnom covjeku treba vise da skonta da se radi o smecu i od marke i od auta, pogotovo kad se uzme u obzir to sto je imala jako respketabilnu historiju.
emko1234

#188 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

_mufljuz_ wrote:i novi broj tablica

redizajnirali bi i zabari kad bi imali sta redizajnirat :D :D , mozda punta da probaju jedno sesti put il cromu.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#189 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

Alfa Romeo nema tri auta u prodaji,jer limitirano izdanje 4C mislim da ne mozemo nazvati kao auto koje mozes bas tako lako naruciti. Cak je Alfa Romeo za nju dobila neko posebno odobrenje EU,da ne mora zadovoljavati odredjene uslove jer se radi o limitiranoj proizvodnji cca 3500 kom godisnje,od cega 1500 ide za USA,1500 za Europu i 500 kom za ostatak svijeta.
Sta sam htio reci. Alfa Romeo ima samo dva modela,MiTo i Giulietta,koji se prodaju iskljucivo samo na Europskom trzistu. I tu je prodaja slaba,cini mi se da je pala na nekih 70 000 kom za 2013 god,dok je 2012 bila nesto malo iznad 100 000. Garantujem ti da je ponude u ostatku svijeta,npr Kina kao najbrze rastuce trziste i u USA kao najvece trziste na svijetu,da bi sa ova 2 modela prebacila prodaju od 200 000.

P.S. Kad poredis Hyundai Grupu i Fiat,pravis malu gresku. Poredis konglomerat i proizvodjaca auta.
Uporedi Hyundai Group i EXOR :wink:
_mufljuz_

#190 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by _mufljuz_ »

emko1234 wrote:

redizajnirali bi i zabari kad bi imali sta redizajnirat :D :D , mozda punta da probaju jedno sesti put il cromu.
ja mislim da je A159 jedini auto kojem ne bih pozelio redizajn ni slucajno - mozda napravit neku zestoko GTA verziju sa intimnim krilcima usisnicima za zrak a'la Subaru 8-) a za VAUvufvuf hakarete ni Kim Jong IL dizajnerskim umijecima ne bi pomog'o :lol:
_mufljuz_

#191 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by _mufljuz_ »

mali_milojica wrote:Alfa Romeo nema tri auta u prodaji,jer limitirano izdanje 4C mislim da ne mozemo nazvati kao auto koje mozes bas tako lako naruciti. Cak je Alfa Romeo za nju dobila neko posebno odobrenje EU,da ne mora zadovoljavati odredjene uslove jer se radi o limitiranoj proizvodnji cca 3500 kom godisnje,od cega 1500 ide za USA,1500 za Europu i 500 kom za ostatak svijeta.
Sta sam htio reci. Alfa Romeo ima samo dva modela,MiTo i Giulietta,koji se prodaju iskljucivo samo na Europskom trzistu. I tu je prodaja slaba,cini mi se da je pala na nekih 70 000 kom za 2013 god,dok je 2012 bila nesto malo iznad 100 000. Garantujem ti da je ponude u ostatku svijeta,npr Kina kao najbrze rastuce trziste i u USA kao najvece trziste na svijetu,da bi sa ova 2 modela prebacila prodaju od 200 000.

P.S. Kad poredis Hyundai Grupu i Fiat,pravis malu gresku. Poredis konglomerat i proizvodjaca auta.
moze i sa Kawasaki Heay Industries ili Hitachi Heavy Industries 8-) 8)
ado-šampion

#192 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ado-šampion »

Ridjobrki wrote:Mislim da sam negdje čuo da Kramar uvozi auta sa lizinga u Francuskoj. Navodno imaju ekskluzivne ugovore sa nekim lizing-kućama i onda preuzimaju auta kojima je istekao lizing, koja se mijenjaju ili koja budu zaplijenjena. Zato su im auti onako novi i očuvani, jer su faktički svo vrijeme bili u vlasništvu banaka i lizing-kuća.
Uvoze iz Belgije i Holadnije.
emko1234

#193 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

mali_milojica wrote:Alfa Romeo nema tri auta u prodaji,jer limitirano izdanje 4C mislim da ne mozemo nazvati kao auto koje mozes bas tako lako naruciti. Cak je Alfa Romeo za nju dobila neko posebno odobrenje EU,da ne mora zadovoljavati odredjene uslove jer se radi o limitiranoj proizvodnji cca 3500 kom godisnje,od cega 1500 ide za USA,1500 za Europu i 500 kom za ostatak svijeta.

ja sam hyundai grupu usporedio s fiat grupom. a alfu kao proizvodjaca s hyundaijem kao proizvodjacem.

a sto se tice prodaje, svi si time rekao. zar u dobu kapitalizma prodaja nije jedan od najreferentnijih podataka u kvaliteti nekog proizvoda, bez obzira o cemu se radilo?
_mufljuz_ wrote:
emko1234 wrote:

ja mislim da je A159 jedini auto kojem ne bih pozelio redizajn ni slucajno - mozda napravit neku zestoko GTA verziju sa intimnim krilcima usisnicima za zrak a'la Subaru 8-) a za VAUvufvuf hakarete ni Kim Jong IL dizajnerskim umijecima ne bi pomog'o :lol:
nju bi prvo trebalo na dobru dijetu. da joj se skine jedno 200-300 kila. onda joj ne bi trebao nikakav redizajn.
Qler

#194 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Qler »

Sto si ti emko navalio na kilazu u zadnje vrijeme...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#195 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

emko1234 wrote: ja sam hyundai grupu usporedio s fiat grupom. a alfu kao proizvodjaca s hyundaijem kao proizvodjacem.

a sto se tice prodaje, svi si time rekao. zar u dobu kapitalizma prodaja nije jedan od najreferentnijih podataka u kvaliteti nekog proizvoda, bez obzira o cemu se radilo?

nju bi prvo trebalo na dobru dijetu. da joj se skine jedno 200-300 kila. onda joj ne bi trebao nikakav redizajn.
Uporedio si Konglomerat Hyundai koji se bavi sa najmanje 20 razlicitih stvari i Fiat grupu koja se bavi samo proizvodnjom auta. Kazem ti da si napravio gresku. Realno je poredjenje ono sto sam ti ja rekao. Uporedi ga Konglomeratom EXOR.
Da si uporedio Hyundai Motor Company sa Fiat SPA to je onda ispravno i ne bih nista rekao.
Alfa 159 je dozivjela redizajn. I kile su skinute ima vec 5-6 godina,ali vidim prespavao si :wink:

P.S Ne bih da se vracam na kvalitetu hrane u McDonaldsu,kvaliteti Coca Cole i broju prodatih hamburgera i limenki.
emko1234

#196 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

jesi navalio na exor, eto nek bude exor. u pet deka su.
a sto se alfe tice, sve sto je prosla nije joj pomoglo.
Ridjobrki

#197 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Ridjobrki »

Dnevni presjek teme:

Ljudi koji voze Alfe se pozitivno izjašnjavaju o svojim vozilima i najavljuju produženje sradnje sa talijanskim proizvođačem.

Stižu izvješća sa terena o prodavačima Alfi koji ne pristaju ni za kakve zamjene osim onih za novije i skuplje Alfe.

Emko vazda po svom.
ado-šampion

#198 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ado-šampion »

emko1234 wrote:
Brate u ovo neces haman nikog na ovom forumu ubijediti. Ja sam pokusavao bezuspjesno. A tako je jednostavno. :-)

U kapitalizmu, prodaja je osnovno mjerilo koliko je neki proizvod visoke proizvodnje dobar. Sve na stranu, dusa, dobar za voziti, ovo-ono, ali na kraju krajeva prave se da bi se prodali. Svi. I Alfa Romeo i VW i Reno i Pezo, cak i Audi i BMW. Da nema prodaje i BMW bi propao, dzaba freude am fahren. :-)

Nazalost, posto dosta ljudi ovdje jos zivi u nekom proslom vremenu, a svakako po mentalitetu mi Bosanci (i svi ostali iz Ex-Yu) uvijek smo bili najpametniji u svemu, pa tako najbolje znamo i da je svakom proizvodjacu najbolje praviti "auta za dusu" i otici u bankrot. Jer, dusa ce dati tim ljudima koji rade u fabrikama hljeba da jedu. :-)

Mogao bih i dalje, ali ne bih da u konverzaciju na podforumu Auto uvlacim elemente koji tu ne spadaju...
emko1234

#199 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

ma znam ja to sve. uvjerio sam se vise puta da je tesko ljudima objasnit ulogu prodaje u opstanku necega cemu je prodaja glavni izvor prihoda.
evo vidis, milojica je pitanje izignorisao hladno kao i vecina ostalih koji se odjednom usute ili promjene temu kad se spomene prodaja.
Ridjobrki wrote:Dnevni presjek teme:

Ljudi koji voze Alfe se pozitivno izjašnjavaju o svojim vozilima i najavljuju produženje sradnje sa talijanskim proizvođačem.

Stižu izvješća sa terena o prodavačima Alfi koji ne pristaju ni za kakve zamjene osim onih za novije i skuplje Alfe.

Emko vazda po svom.
samo me zanima sta li cete svi vi fanovi alfe vozat kroz par godina? mozda vam prekroje 4c da moze sjesti vise od pola covjeka unutra.
novije i skuplje alfe do 12 000 :lol: :lol: :lol:
Ridjobrki

#200 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Ridjobrki »

Koliko se meni čini Alfa još nije propala, a ka'će ne zna se.

To kakva je čija business-orijentacija i politika je stvar njihovih managementa i ne znam zašto bi se bilo ko od nas smarao sa tim. Sve se svodi na to hoćeš li ti kupiti njihov proizvod ili nećeš a meni je njihov proizvod predmet želje i tačka. Nema tu marketinga i advertisinga koji će te natjerati da ga poželiš - proizvod je poželjan sam po sebi kad je Alfa u pitanju.

E, onda uđu u priču elementi tipa ko je najprodavaniji ovo-ono ali to nema veze sa autom kao takvim. Njemačka auto-industrija je premoćna i diktira pravila. Njemačko tržište guta automobile i nameće svima pravila - samim tim što tolikom prodajom proizvodi najviše polovnjaka nanijela je neizmjernu štetu svima ostalima pa i Talijan kupuje Švabu jer mu je isplatnije. Danas kad je kvalitet svih proizvođača na visokom nivou Nijemci ekonomskim nasiljem nad ostalima čuvaju svoju dominaciju i super im ide - svaka čast kad mogu i znaju tako.

Ovu tvrdnju potkrijepljujem onim lažiranjem testova od strane Auto Bilda koji je na silu poturio Golfa 7 kao naj-auto iako su testovi pokazali drugačiju sliku. Kasnije se lafo izvinjavali zbog propusta kao da svima nije jasno da to nije nikakav propust neko ciljana politika u kojoj i Vlada ima svoje prste.

Kod mene lično se priča svodi na sljedeće: ako kupiš Alfu zajebao si sam sebe za svoj ćeif, kupiš li Golfa zajebao te VW za svoj profit. Ne znam doplaćuje li im se još za radio u autu....
Post Reply