AMERIKA

Post Reply
Objektivni navijac

#176 Re: AMERIKA

Post by Objektivni navijac »

BlackPool wrote:@Kaligula nije stos hoce li meni neko vjerovati ili ne, za ovo sto sam dozivio i vidio i cuo svojim usima. Citam temu i vidim da ima onih koji veze nemaju o americkoj vojsci niti imaju predstave ko sacinjava tu vojsku, pa reko da malo pokusam priblizit i dati neko svoje misljenje, naravno iz licnog iskustva u radu sa istom tom vojskom.

Procitah na temi da neko pominje njihove beneficije koje oni imaju. Na sve to mogu samo reci da im je najbolja od svih tih beneficija samo ta da ce imati besplatno zdravstveno u pola Amerike. Ono ostalo nabij na kurac hladno.
Price o besplatnom skolovanju za ucesnike strasne american army idu jako dobro upakovane u reklami, medjutim kada potpises ugovor koji je na volonterskoj bazi, onda ti oni tek pojasne da ces moci da se skolujes tek na nekoliko obicnih koledza koje su oni striktno odredili, a to nikako nisu Yale, Harvard,UCLA i te pizde materine, o kojim ovi sanjaju prilikom gledanja jeftinih i pomno smisljenih reklama.

Kad je rijec o zdravstvenom osiguranju, i tu je pomno izracunato koliko ce ucesnika raznih "oslobodilackih ratova po svijetu" da dodje kuci u kovcezima, (taj tacan broj zna samo americka vojska i roditelji vojnika koji ih ukopaju, a propaganda tipa poginulo 3 a ono ustvari 30 je za CNN, BBC, ESPN i ostale medijske kuce), koliko ce njih da dodje bukvalno puknuto ko krofna i od svega ce da im pomogne neka bolnica za zombije u nekoj zabiti, pa onda koliko ce njih da iskoristi stvarno te sve beneficije i tako dalje i tako blize. Ameriku mnogi ne shvataju na nacin da one bukvalno procjenjuje sve zivo prije nego dadne kakve beneficije svom narodu. Jako su dobri, najbolji, u zamazivanju ociju. Uostalom jebu citav svijet, sto ne bi i svoje ljude koje su oblikovali kako oni hoce.

Neko opet spomenu demokratiju koju amerikanci toliko sprovode diljem zemaljske kugle

@insomnia, sta ima starac u Francuskoj, sljaka se jelde? Ajd neka neka, to je tebi tvoja borba dala :bih:
Koja gomila nebuloza :-) :-)
Ocito je da ti nisu dali vise da ribas cenife,pa si se naljutio na njih :D :D
Bice jos americkih cenifa,ne brini :D
Debeli,glupi Amerikanci mogu dobro srati,pa ces opet imati posao :D
BlackPool

#177 Re: AMERIKA

Post by BlackPool »

Objektivni navijac wrote:
BlackPool wrote:@Kaligula nije stos hoce li meni neko vjerovati ili ne, za ovo sto sam dozivio i vidio i cuo svojim usima. Citam temu i vidim da ima onih koji veze nemaju o americkoj vojsci niti imaju predstave ko sacinjava tu vojsku, pa reko da malo pokusam priblizit i dati neko svoje misljenje, naravno iz licnog iskustva u radu sa istom tom vojskom.

Procitah na temi da neko pominje njihove beneficije koje oni imaju. Na sve to mogu samo reci da im je najbolja od svih tih beneficija samo ta da ce imati besplatno zdravstveno u pola Amerike. Ono ostalo nabij na kurac hladno.
Price o besplatnom skolovanju za ucesnike strasne american army idu jako dobro upakovane u reklami, medjutim kada potpises ugovor koji je na volonterskoj bazi, onda ti oni tek pojasne da ces moci da se skolujes tek na nekoliko obicnih koledza koje su oni striktno odredili, a to nikako nisu Yale, Harvard,UCLA i te pizde materine, o kojim ovi sanjaju prilikom gledanja jeftinih i pomno smisljenih reklama.

Kad je rijec o zdravstvenom osiguranju, i tu je pomno izracunato koliko ce ucesnika raznih "oslobodilackih ratova po svijetu" da dodje kuci u kovcezima, (taj tacan broj zna samo americka vojska i roditelji vojnika koji ih ukopaju, a propaganda tipa poginulo 3 a ono ustvari 30 je za CNN, BBC, ESPN i ostale medijske kuce), koliko ce njih da dodje bukvalno puknuto ko krofna i od svega ce da im pomogne neka bolnica za zombije u nekoj zabiti, pa onda koliko ce njih da iskoristi stvarno te sve beneficije i tako dalje i tako blize. Ameriku mnogi ne shvataju na nacin da one bukvalno procjenjuje sve zivo prije nego dadne kakve beneficije svom narodu. Jako su dobri, najbolji, u zamazivanju ociju. Uostalom jebu citav svijet, sto ne bi i svoje ljude koje su oblikovali kako oni hoce.

Neko opet spomenu demokratiju koju amerikanci toliko sprovode diljem zemaljske kugle

@insomnia, sta ima starac u Francuskoj, sljaka se jelde? Ajd neka neka, to je tebi tvoja borba dala :bih:
Imao sam posao koji su vecinom dobijali crnci sa stelom jer se jako malo radilo na tom mjestu (MWR Coordinator,kasnije MWR Technician) a plata, Americka naravno :izet: , ponekad sam se pitao sto me toliko placaju majku mu, drkam kurac i provociram americke vojnike. Al dobro, ko ce to glupom Bosnji da objasni da se i to moze u americkoj firmi.

Zao mi vas je sto mislite da znate nesto o Amerikancima citajuci internet. :bih:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#178 Re: AMERIKA

Post by UnscarD »

Ahh odakle poceti o Americi ... to je jedan divan politicki koncept, jedna plemenita ideja koja je pocetkom proslog vijeka oteta od Americkog naroda. Tacan datum te otmice je 23 Decembara 1913 godine. Toga dana je ponosnoj Americkoj drzavi oduzeta mogucnost da sama regulise novcane tokove i da sama proizvodi svoju valutu. Skupina uticajnih bankara je izlobirala FederalReserve ACT dan pred Bozic kada dobar dio kongresmena nije bilo na poslu. Od tada ta skupina bankara koristi Ameriku i njen narod za ostvarivanje svojih interesa sirom svijeta, tom istom narodo to predstavljajuci kao borbu za ljudka prava i demokratiju a sve u skladu sa Walter Lipmanovom defincijom "proizvodnje pristanka" jer obican gradjanin jednostavno ne moze i ne treba da zna sta je dobro za njega.
Kriza 1929 je vjestacki kreirana kako bi se kompletan fin.sistem stavio pod kontrolu najmocnijih banaka. Nakon drugog svijetskog rata (a o USA znacaju u pobijedjivanju Nacista mozemo kasnije ali je puno manja nego sto bi to da mi mislimo - Rusi su naciste sami samcati pobijedili a Ameri su se ukljuculi pred kraj aktivno , prije su samo slali oruzje, da ne bi u nastajucem blokovskom svijetu uloga SSSRa bila prevelika) u dogovoru zvanom Breton Woods je ustanovljen USD kao rezervna valuta svijeta pod uslovom da bude uvijek zamjenjiva za zlato. To je kao sto znamo Nixon unilateralno ukinuo ali je istovremno izlobirao da S.Arabija i ostale clanice OPEC-a trguvinu naftom iskljucivo obavljaju u USD. To je nastanak pojma petrodolari. Invazija na Irak i kasnije na Libiju kao i pritisak na Iran preko Sirije su direktno povezani sa tendencijom ovih zemalja da svoje resurse prodaju mimo US dolara. To je naravno za USA veoma vazno jer ukoliko bi USD prestao biti rezervna valuta, imali bi ogromnu inflaciju u USA sto bi dovelo do sloma ekonomije. To je kljucno pitanje za USA koja zna da samo vojskom moze nametati taj duznicki sitem ciji pravi gospodari su sacica bankara.
Ja nemam nista protiv Amerikanaca, znam ih dosta i uglavnom mi ih bude zao u nekim stvarima a u drugim im po malo zavidim. Ali imam i te kako protiv te sacice bankara kojima su USA glavno oruzje i koje su USA otele i koji vrijednost kreiraju ni iz cega. Oni nemaju svoju zastavu i nemaju svoju drzavu. Njihove banke su medjunarodne (ukljucujuci i krovnu "Banku za medjunarodna poravnanja - Bazel Svajcarska), njihov uticaj nije ogranicen samo na odredjenu zemlju. Svadje oko zemalja, nacija zadtava rasa i religija , oni prepustaju nama, neukim.
UnscarD

#179 Re: AMERIKA

Post by UnscarD »

Da jos dodam da je poslednji USA predsjednik koji je pokusao da se bori protiv te bankarske bande bio John_F._Kennedy i da je pokusao da progura izvrsnu naredbu br. 11110 ali je ubijen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Executive_Order_11110

Kada Kennedy prica o zavjeri u svom cuvenom govoru, prica upravo o ovoj bankarskoj bandi :
UnscarD

#180 Re: AMERIKA

Post by UnscarD »

Nekoliko citata Americkih predsjednika (dok su jos imali integritet i protiv istih se borili) o ovoj bankarskoj bandi :
If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation, the banks…will deprive the people of all property until their children wake-up homeless on the continent their fathers conquered…. The issuing power should be taken from the banks and restored to the people, to whom it properly belongs. – Thomas Jefferson in the debate over the Re-charter of the Bank Bill (1809)
“I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies.” – Thomas Jefferson

… The modern theory of the perpetuation of debt has drenched the earth with blood, and crushed its inhabitants under burdens ever accumulating. -Thomas Jefferson

History records that the money changers have used every form of abuse, intrigue, deceit, and violent means possible to maintain their control over governments by controlling money and its issuance. -James Madison

If congress has the right under the Constitution to issue paper money, it was given them to use themselves, not to be delegated to individuals or corporations. -Andrew Jackson

The Government should create, issue, and circulate all the currency and credits needed to satisfy the spending power of the Government and the buying power of consumers. By the adoption of these principles, the taxpayers will be saved immense sums of interest. Money will cease to be master and become the servant of humanity. -Abraham Lincoln

Issue of currency should be lodged with the government and be protected from domination by Wall Street. We are opposed to…provisions [which] would place our currency and credit system in private hands. – Theodore Roosevelt

I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men. -Woodrow Wilson nakon sto je upravo on potpisao 1913 Federal Reserve Act.

The real truth of the matter is,as you and I know, that a financial
element in the large centers has owned the government ever since
the days of Andrew Jackson… -Franklin D. Roosevelt
(in a letter to Colonel House, dated November 21, 1933)
BlackPool

#181 Re: AMERIKA

Post by BlackPool »

sluga_okupatora wrote:
BlackPool wrote:
jefferson wrote: hajde ne valjaj gluposti!

Da si dozivio da ides na posao u pola 8 ujutro i zateknes vojnika naslonjenog na zid sa puskom pored sebe da gleda u jednu tacku, pa onda ga zateknes tu na istom mjestu i tokom pauze za rucak pa i za veceru i kontas koju tacku gleda, onda bi skontao da ne pricam gluposti.

Ili da si recimo ti "zatvarao" tim istim vojnicima internet i onemogucavao im da dodju do istog jer je u bazi dosla obavijest o smrti nekoliko njihovih vojnika, to se inace zove black out, kako ne bi mogli da jave prijateljima svojih bliznjih prije nego im jave ovi iz komande, pa tako nekoliko puta u mjesecu, ili da su ti helikopteri sa ranjenim vojnicima, slijetali iza ledja zgrade u kojoj radis, a kad ih pogledas ugledas crveni krst na njima i odmah znas sta je u pitanju, znao bi onda da ne pricam gluposti.

Al' ajd.... :kiss:

Kome si ti k'o civil "zatvarao" internet zivota ti? :lol:
Koji su ovo prenosi jbt :D
Eeeee ovcice moje :mrgreen:

Padobranac do padobranca na ovoj temi....

Ajd proguglaj malo MWR Technician poziciju u KBR kompaniji. Nek ti se samo kaze :kiss:
sluga_okupatora

#182 Re: AMERIKA

Post by sluga_okupatora »

BlackPool wrote:
sluga_okupatora wrote:
BlackPool wrote:
Da si dozivio da ides na posao u pola 8 ujutro i zateknes vojnika naslonjenog na zid sa puskom pored sebe da gleda u jednu tacku, pa onda ga zateknes tu na istom mjestu i tokom pauze za rucak pa i za veceru i kontas koju tacku gleda, onda bi skontao da ne pricam gluposti.

Ili da si recimo ti "zatvarao" tim istim vojnicima internet i onemogucavao im da dodju do istog jer je u bazi dosla obavijest o smrti nekoliko njihovih vojnika, to se inace zove black out, kako ne bi mogli da jave prijateljima svojih bliznjih prije nego im jave ovi iz komande, pa tako nekoliko puta u mjesecu, ili da su ti helikopteri sa ranjenim vojnicima, slijetali iza ledja zgrade u kojoj radis, a kad ih pogledas ugledas crveni krst na njima i odmah znas sta je u pitanju, znao bi onda da ne pricam gluposti.

Al' ajd.... :kiss:

Ajd proguglaj malo MWR Technician poziciju u KBR kompaniji. Nek ti se samo kaze :kiss:

Ja da guglam "MWR Technician"? :lol:

Jbt te pozicije su davane raji kojoj je i ribanje cenifa bilo u domenu nuklearne fizike - mahom propali studenti koji su se ufuravali da imaju neku poziciju :lol:
BlackPool

#183 Re: AMERIKA

Post by BlackPool »

sluga_okupatora wrote:
BlackPool wrote:
sluga_okupatora wrote:

Jbt te pozicije su davane raji kojoj je i ribanje cenifa bilo u domenu nuklearne fizike - mahom propali studenti koji su se ufuravali da imaju neku poziciju :lol:
E moj napaceni Bosnjo :lol: za tvoju info tu poziciju nisi mogao da dobijes aplicirajuci za posao odavdje, nego iskljucivo u Iraku ili Afganistanu, zavisno koju si zemlju dobio da radis tamo. To sto ti pricas o MWR Coordinator poziciji, za koju si mozebitno samo cuo od nekoga, to pokazuje koliko znas o tome.

Kazem ti da proguglas poziciju da ti se samo objasni vezano za internet konekciju tamo, a ti hoces da ispadnes pametan pa ko magarac njačeš misleci da znas nesto o tome... :-)

E tugo moja....
sluga_okupatora

#184 Re: AMERIKA

BlackPool wrote:
sluga_okupatora wrote:
BlackPool wrote:

E moj napaceni Bosnjo :lol: za tvoju info tu poziciju nisi mogao da dobijes aplicirajuci za posao odavdje, nego iskljucivo u Iraku ili Afganistanu, zavisno koju si zemlju dobio da radis tamo. To sto ti pricas o MWR Coordinator poziciji, za koju si mozebitno samo cuo od nekoga, to pokazuje koliko znas o tome.

Kazem ti da proguglas poziciju da ti se samo objasni vezano za internet konekciju tamo, a ti hoces da ispadnes pametan pa ko magarac njačeš misleci da znas nesto o tome... :-)

E tugo moja....
Znaci MWR Technician job openings nije bilo nikada na KBR-ovoj stranici, samo oni koji su vec bili na LOGCAP-u su mogli dobiti taj posao? :lol:
Hajde ti nama objasni kako si vojsci "ukidao" internet zbog blackout-a, jel' samo iscupas kabal iz uticnice ili je bio neki slozeniji proces :lol:

Ja koliko znam samo je TOC mogao donijeti i sprovesti odluku o blackout-u al' eto vidis haman da su i zaposlenici KBR-a imali ovlastenja da "ukidaju" internet :lol:

Sinko nemam ja sta guglati pozicije u KBR-u, dok si ti u Iraku pekao kokice i ubacivao CD-ove u play station ja sam bio PA u toj istoj zemlji i u toj istoj firmi. :lol:
UnscarD

#185 Re: AMERIKA

Post by UnscarD »

Ja placenickih - sluga - okupatpora sto se prepucavaju :D :D :D

Zezam se no hard feelings ...
sluga_okupatora

#186 Re: AMERIKA

UnscarD wrote:Ja placenickih - sluga - okupatpora sto se prepucavaju :D :D :D

Zezam se no hard feelings ...

:D
UnscarD

#187 Re: AMERIKA

Post by UnscarD »

Prorocke rijeci Njemackog kancelara povodom ubistva Linkolna ...

“The death of Lincoln was a disaster for Christendom. There was no man in the United States great enough to wear his boots and the bankers went anew to grab the riches. I fear that foreign bankers with their craftiness and tortuous tricks will entirely control the exuberant riches of America and use it to systematically corrupt civilization.” Otto von Bismark (1815-1898), German Chancellor, after the Lincoln assassination
agnostic_front

#188 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

Haha, najjači su ovi likovi koji su bili par godina po američkim bazama u Iraku/Afganistanu i sve znaju. Pio frajer Mtn Dew, jeo KFC, išao u teretanu, imao fancy opis posla, a u biti, radiš par sati dnevno posao koji svaki srednjoškolac može raditi, samo ako znaš osnove engleskog.
Aferim što si zaradio love, što si se odlučio da odeš tamo, ali nemoj života ti nastupati sa nekakve visine.
agnostic_front

#189 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

UnscarD wrote:I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men. -Woodrow Wilson nakon sto je upravo on potpisao 1913 Federal Reserve Act.
Dakle, čovjek potpiše ovo i odmah kaže kako je uništio svoju zemlju jer je potpisao to?

Dakle,

"A great industrial nation is controlled by its system of credit.…" - "Monopoly, Or Opportunity?" (1912), criticizing the credit situation before the Federal Reserve was created, also in The New Freedom (1913), p. 185

"We have come to be one of the worst ruled… Governments…." - "Benevolence, Or Justice?" (1912), also in The New Freedom (1913), p. 201

Prve dvije rečenice iz tog lažnog citata se uopšte ne mogu pronaći, a ostalo je kombinacija njegovih citata koji su izvađeni iz konteksta i spojeni u ovo što si ti napisao. I FED nije privatna banka. Ako je FED privatna banka zato što joj Predsjednik ne može naređivati šta da radi, onda je i sudstvo privatno jer Predsjednik ne može narediti sudiji kako da sudi.
Kaligula I

#190 Re: AMERIKA

Post by Kaligula I »

jefferson wrote:
BlackPool wrote:

Ti si sine imas problem. Haman te Amerika zaglupljuje pravo.

S' tim sto iznosim cinjenice neke, ne znaci da sam rekao ili negdje napisao : zivio Iran, zivjela Allahova borba, zivio Dzihad.... ?

Nabijem i Iran, Tursku, preko Malezije i Pakistana pa sve do Kine i RUsije na racku, ako ce ti biti lakse da me svrstas u grupu ljudi koji eto vole Čemeriku.

Ja sine iznosim cinjenice da je americka vojska glupa ko tocak, a da imaju najbolje oruzje i da su najbolje organizovana vojska to ne poricem.

Zato nemoj da si bukvalan sine.... skontaj se, pa onda otkucaj nesto. Ovako ispadas smijesan i povrsan. :kiss:
De mi objasni kako ovo ide jedno s drugim?
... :lol: :lol: :lol: :lol:

...hajde ti ne valjaj gluposti...čuj njega, kako to dvoje ide skupa?...čovjek ti priča običnim vojnicima, a ne oficirima...on ti priča o topovskom mesu koje gine za ultra bogataše i njihove interese...
...nego mijenjaj taj nik ako ti je stalo do toga da se Jefferson okreće u grobu...nije ovo ona Amerika za koju se on zalagao, a koju ti slijepo braniš...spucala te emocija malo previše...
Kaligula I

#191 Re: AMERIKA

Post by Kaligula I »

animals wrote:Pricate gluposti..pametni i glupi vojnici..pa ni jedan pametan covjek se nece dobrovoljno prijaviti da ide ratovati i ubijati u stranu zemlju..oni koji ratuju za slobodu svoje zemlje su nesto drugo..i za ovog pametnjakovica koji kaze da su Amerikanci glupi.. :-) ma da, Rusi ili Kinezi ili Iranci imaju nobelovce u vojsci..
...za slobodu svoje države oni ratuju na tlu tuđe države... :lol: :lol: :lol: ...i btw ubiju par miliona ljudi kao npr. u Vijetnamu, Avganistanu, Iraku, Libiji itd. itd...hajd što su istrijebili Indijance, oni su 'njihovi' sunarodnici, ali zašto druge?...
...@BlackPool nije rekao da je glup američki narod, nego vojnici koji idu u rat...tome treba dodati i iskvarenost onih koji ih šalju u te ratove...a ti ako ne uočavaš očito, onda :cry: ...
Objektivni navijac

#192 Re: AMERIKA

Post by Objektivni navijac »

BlackPool wrote:
Objektivni navijac wrote:

Imao sam posao koji su vecinom dobijali crnci sa stelom jer se jako malo radilo na tom mjestu (MWR Coordinator,kasnije MWR Technician) a plata, Americka naravno :izet: , ponekad sam se pitao sto me toliko placaju majku mu, drkam kurac i provociram americke vojnike. Al dobro, ko ce to glupom Bosnji da objasni da se i to moze u americkoj firmi.

Zao mi vas je sto mislite da znate nesto o Amerikancima citajuci internet. :bih:
Cuj MWR technician :D i ono provocira americke vojnike :-) :D :lol: :lol:
Jbg,ja samo 15 godina ribam americke cenife,sirom svijeta i US. Sreca pa su Ameri debeli i glupi,pa seru pored solje,tako da posla ima i bice,bice cenifa :D A plata,pa u rijetkim trenucima kada dodjem u Bosniu,imam za kafe i kifli,glupom Bosnji je to dosta :D
UnscarD

#193 Re: AMERIKA

Post by UnscarD »

agnostic_front wrote:
UnscarD wrote:I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men. -Woodrow Wilson nakon sto je upravo on potpisao 1913 Federal Reserve Act.
Dakle, čovjek potpiše ovo i odmah kaže kako je uništio svoju zemlju jer je potpisao to?

Dakle,

"A great industrial nation is controlled by its system of credit.…" - "Monopoly, Or Opportunity?" (1912), criticizing the credit situation before the Federal Reserve was created, also in The New Freedom (1913), p. 185

"We have come to be one of the worst ruled… Governments…." - "Benevolence, Or Justice?" (1912), also in The New Freedom (1913), p. 201

Prve dvije rečenice iz tog lažnog citata se uopšte ne mogu pronaći, a ostalo je kombinacija njegovih citata koji su izvađeni iz konteksta i spojeni u ovo što si ti napisao. I FED nije privatna banka. Ako je FED privatna banka zato što joj Predsjednik ne može naređivati šta da radi, onda je i sudstvo privatno jer Predsjednik ne može narediti sudiji kako da sudi.
Lijepo sto si se potrudio pa (ne zamjeri ali cini mi se ipak povrsno) procitao :
http://en.wikiquote.org/wiki/Talk:Woodr ... _man....22

Da si procitao do kraja, vidio bi da je sama izjava predmet debate a pominje su u sljedecim knjigama :
The American Mercury by George Jean Nathan, Henry Louis Mencken, 1924, p. 56 [12]

"President Woodrow Wilson-( After breaking with the engineers of the Fed Act, and near his death), "I am a most unhappy man; unwittingly I have ruined my ..."

The Federal Reserve Hoax By Wickliffe B. Vennard, 1959, p. 27, full quote [13]

Richard Cotten's Conservative Viewpoint by Richard B. Cotten [14]

"PRESIDENT WOODROW WILSON - (After breaking with Colonel House) who with Warburg engineered the Fed. act: "I am a most unhappy man; unwittingly I have ruined ..."

To All My Children As the World Turns By Gyeorgos C. Hatonn, 1993, p. 152 [15]

"Even Woodrow Wilson would regret his actions and before his death, stated: "I am a most unhappy man--unwittingly I have ruined my country."

After Fascism By Abid Ullah Jan, p. 31, full quote [16]

Web of Debt By Ellen Hodgson Brown. p. 127, partial quote [17]

Na kraju krajeva, ono sto je u izjavi sporno je njen pocetak " Duboko sam nesretan covijek upropastio sam svoju zemlju..." a sama sustina i to da se Willson kasnije (i ja nisam napisao odmah nakon izbora) pokajao zbog FederAL rESERVE aCTA uopste nije sporna a ti ukoliko mi ne vjerujes pozabavi se temom dublje.
Na kraju krajeva, da li je samo ova izjava sporna a ostale nisu? Eto neka je ova potpuno izmisljena, sta je sa ostalim pa i njegovom drugom iz knjige :The New Freedom koju pominjes
"Since I entered politics, I have chiefly had men's views confided to me privately. Some of the biggest men in the United States, in the field of commerce and manufacture, are afraid of somebody, are afraid of something. They know that there is a power somewhere so organized, so subtle, so watchful, so interlocked, so complete, so pervasive, that they had better not speak above their breath when they speak in condemnation of it."

Moze li ova pa se pozabavi i njom?

Sto se tice toga da li je FED privatan ili ne, iako na FED-ovoj stranici eksplicitno navode na nisu privatni, moras se malo dublje zaroniti u tematiku a za pocetak ti preporucujem sljedeci link :
http://www.globalresearch.ca/who-owns-t ... erve/10489

Ukratko, FED je institucija kreirana od strane bankara sa jedinom misijom da zastiti interese velikih banki. Jedno tijelo unutar vlade USA koje je kao niti jedno drugo.
jefferson

#194 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

Samo 8 stranica? Pa u cemu je problem?
UnscarD

#195 Re: AMERIKA

Post by UnscarD »

jefferson wrote:Samo 8 stranica? Pa u cemu je problem?
Polako , ja sam tu tek od sedme :-D
agnostic_front

#196 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

@unscard,
Sporna je čitava izjava, jer se dijelovi "izjave" nalaze u izjavama objavljenim prije.
Ja nisam komentarisao značenje izjave, nego samo njenu istinitost.

FED nije privatna banka jer:
"After paying expenses, the Fed turns our profits over to the Treasury Department each year."
Koja to privatna banka daje profit državi?

"The Board of Governors, the Federal Reserve Banks, and the Federal Reserve System as a whole are all subject to several levels of audit and review. Under the Federal Banking Agency Audit Act (enacted in 1978 as Public Law 95-320), which authorizes the Comptroller General of the United States to audit the Federal Reserve System, the Government Accountability Office (GAO) has conducted numerous reviews of Federal Reserve activities."
U kojoj privatnoj banci reviziju vrši državna agencija?

U kojoj privatnoj banci glavnog čovjeka postavlja Predsjednik?

Može se razgovarati o potezima FED-a, ali nije to nije privatna banka.
UnscarD

#197 Re: AMERIKA

Post by UnscarD »

Procitaj barem ovaj dio a grijesis u postavci , FED NIJE BANKA uopste, u smislu koji tipicno koristimo kada mislimo na komercijalnu banku.

Not Private and Not for Profit?

The Fed’s website insists that it is not a private corporation, is not operated for profit, and is not funded by Congress. But is that true? The Federal Reserve was set up in 1913 as a “lender of last resort” to backstop bank runs, following a particularly bad bank panic in 1907. The Fed’s mandate was then and continues to be to keep the private banking system intact; and that means keeping intact the system’s most valuable asset, a monopoly on creating the national money supply. Except for coins, every dollar in circulation is now created privately as a debt to the Federal Reserve or the banking system it heads.4 The Fed’s website attempts to gloss over its role as chief defender and protector of this private banking club, but let’s take a closer look. The website states:

* “The twelve regional Federal Reserve Banks, which were established by Congress as the operating arms of the nation’s central banking system, are organized much like private corporations – possibly leading to some confusion about “ownership.” For example, the Reserve Banks issue shares of stock to member banks. However, owning Reserve Bank stock is quite different from owning stock in a private company. The Reserve Banks are not operated for profit, and ownership of a certain amount of stock is, by law, a condition of membership in the System. The stock may not be sold, traded, or pledged as security for a loan; dividends are, by law, 6 percent per year.”

* “[The Federal Reserve] is considered an independent central bank because its decisions do not have to be ratified by the President or anyone else in the executive or legislative branch of government, it does not receive funding appropriated by Congress, and the terms of the members of the Board of Governors span multiple presidential and congressional terms.”

* “The Federal Reserve’s income is derived primarily from the interest on U.S. government securities that it has acquired through open market operations. . . . After paying its expenses, the Federal Reserve turns the rest of its earnings over to the U.S. Treasury.”5

So let’s review:

1. The Fed is privately owned.

Its shareholders are private banks. In fact, 100% of its shareholders are private banks. None of its stock is owned by the government.

2. The fact that the Fed does not get “appropriations” from Congress basically means that it gets its money from Congress without congressional approval, by engaging in “open market operations.”

Here is how it works: When the government is short of funds, the Treasury issues bonds and delivers them to bond dealers, which auction them off. When the Fed wants to “expand the money supply” (create money), it steps in and buys bonds from these dealers with newly-issued dollars acquired by the Fed for the cost of writing them into an account on a computer screen. These maneuvers are called “open market operations” because the Fed buys the bonds on the “open market” from the bond dealers. The bonds then become the “reserves” that the banking establishment uses to back its loans. In another bit of sleight of hand known as “fractional reserve” lending, the same reserves are lent many times over, further expanding the money supply, generating interest for the banks with each loan. It was this money-creating process that prompted Wright Patman, Chairman of the House Banking and Currency Committee in the 1960s, to call the Federal Reserve “a total money-making machine.” He wrote:

“When the Federal Reserve writes a check for a government bond it does exactly what any bank does, it creates money, it created money purely and simply by writing a check.”

3. The Fed generates profits for its shareholders.

The interest on bonds acquired with its newly-issued Federal Reserve Notes pays the Fed’s operating expenses plus a guaranteed 6% return to its banker shareholders. A mere 6% a year may not be considered a profit in the world of Wall Street high finance, but most businesses that manage to cover all their expenses and give their shareholders a guaranteed 6% return are considered “for profit” corporations.

In addition to this guaranteed 6%, the banks will now be getting interest from the taxpayers on their “reserves.” The basic reserve requirement set by the Federal Reserve is 10%. The website of the Federal Reserve Bank of New York explains that as money is redeposited and relent throughout the banking system, this 10% held in “reserve” can be fanned into ten times that sum in loans; that is, $10,000 in reserves becomes $100,000 in loans. Federal Reserve Statistical Release H.8 puts the total “loans and leases in bank credit” as of September 24, 2008 at $7,049 billion. Ten percent of that is $700 billion. That means we the taxpayers will be paying interest to the banks on at least $700 billion annually – this so that the banks can retain the reserves to accumulate interest on ten times that sum in loans.

The banks earn these returns from the taxpayers for the privilege of having the banks’ interests protected by an all-powerful independent private central bank, even when those interests may be opposed to the taxpayers’ — for example, when the banks use their special status as private money creators to fund speculative derivative schemes that threaten to collapse the U.S. economy. Among other special benefits, banks and other financial institutions (but not other corporations) can borrow at the low Fed funds rate of about 2%. They can then turn around and put this money into 30-year Treasury bonds at 4.5%, earning an immediate 2.5% from the taxpayers, just by virtue of their position as favored banks. A long list of banks (but not other corporations) is also now protected from the short selling that can crash the price of other stocks.
Last edited by UnscarD on 29/05/2014 22:17, edited 2 times in total.
jefferson

#198 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

Jos cudniej je sto je 8 stranica, a Amerika jos nije propala :lol:
UnscarD

#199 Re: AMERIKA

Post by UnscarD »

jefferson wrote:Jos cudniej je sto je 8 stranica, a Amerika jos nije propala :lol:
Ja nikada ne bih volio da Amerika propadne ...volio bih da propadne struktura u pozadini koja vodi sou...a da se Amerika vrati pravim vrijednostima koje su danas samo dio PR propgande a koje je izmedju ostalih proklamovao i taj ciji nick nosis ...
jefferson

#200 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

UnscarD wrote:
jefferson wrote:Jos cudniej je sto je 8 stranica, a Amerika jos nije propala :lol:
Ja nikada ne bih volio da Amerika propadne ...volio bih da propadne struktura u pozadini koja vodi sou...a da se Amerika vrati pravim vrijednostima koje su danas samo dio PR propgande a koje je izmedju ostalih proklamovao i taj ciji nick nosis ...
STa ces, mors neko propagandu prodavati glupim Amerima. Sreca tu su pametni Bosanci da ih nauce :lol:
Post Reply