Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
-
sportman1
#176 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
pravo pitanje je dali su bosnjaci i bh patrioti spremni da i oruzjem sprijece raspad bih,a ostalo je naprdjivanje. 
- Drvosjeca iz Dejcica
#177 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Svi ti nosioci ondašnje jugoslovenske ideje prvo nisu bili nacionalno opterećeni pa ih ne možeš dijeliti tek tako sa ovdašnje tačke vremena i prostora. To su bili ljevičari u pravom smislu te riječi a ne kao današnji SNSD koja samo u svom imenu ima pomen socijaledmokratija, doduše to je imao i NSDP svojevremeno (Deutsche Nationalsozialistische Arbeiterpartei).Objektivni navijac wrote:Izgoglaj nosioce jugoslovenske ideje,revolucionare stvaraoce Jugoslavije,pa vidi brojcani odnos medju njima Hrvata/Slovenaca sa jedne strane, a Bosnjaka,pa i Srba sa druge strane.Pogledaj snagu ljevice u Hrvatskoj/Sloveniji i uporedi sa nepostojecom ljevicom u Srbiji/BiH ( SDP nije ljevica,oni su tvrdokorni kleronacionalisti,to je sestrinska stranka SDA )Juvelandia wrote:Objektivni navijac wrote:
Netacno,ideja bratstva i jedinstva juznoslovenskih naroda je daleko jaca danas,tamo gdje je i pocela u Zapadnim juznoslavenskim drzavama,Sloveniji i Hrvatskoj,koje su tokom istorijskoga razvoja ,industrijski i drustveno razvijenije od BiH.
Da Hrvati imaju kod kuće jednu tvorevinu kao RS vidio bih ti bratstva i jedinstva, ocistili ljudi drzavu pa sad mogu da seru o jedinstvu i pametni su, jedinstvo regije samo kad njima odgovara i kad je to ekonomski pogodno.
Slovenci zradili na raspadu bratstva i jedinstva, kupuju sta hoce i sjede sa visoka i mogu da seru sad o jedinstvu al ono sa podsmjehom![]()
Samo glupi prosjecni Bosanac jos uvijek to bratstvo gleda iskljucivo i prvenstveno emocionalno, neki bi i dali guze da se pobrate sa komsijama, a drugi samo svoj interes pa kad ojacaju i svjetske prilike se promjene uzece se stiva Dobrice Ćosića pa krenuti opet da kolje, jah eto ne znamo mi komsije, sve fini ljudi.
Naravno da se prilikom svakoga ujedinjavanja gleda interes,valjda je logicno. Jbt,kada se zenis gledas interes a ne kada pravis drzavuInace ,cini mi se da nisi bas citao Dobricu . Preporucujem Vreme zla,vrijedno citanja.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#178 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
sportman1 wrote:pravo pitanje je dali su bosnjaci i bh patrioti spremni da i oruzjem sprijece raspad bih,a ostalo je naprdjivanje.
jes vidio kako ti isti skočiše da pomazu narodu .
zar sumnjas da bi mirno gledali taj film.
- Drvosjeca iz Dejcica
#179 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Amin!crysis wrote:sportman1 wrote:pravo pitanje je dali su bosnjaci i bh patrioti spremni da i oruzjem sprijece raspad bih,a ostalo je naprdjivanje.
- Država
#180 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Amin!crysis wrote:sportman1 wrote:pravo pitanje je dali su bosnjaci i bh patrioti spremni da i oruzjem sprijece raspad bih,a ostalo je naprdjivanje.
Kad krenemo da vratimo okupirani teritorij u Ustavno-Pravni poredak BiH (namjerno nisam napisao "ako" krenemo), bude li mi neko ponovo dao PAP-ovku ima da ga udavim. Tražit' ću isključivo VBR...
-
Objektivni navijac
#181 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Vidim okuplja se minhensko/stokholmska udarano jurisna bojnasportman1 wrote:pravo pitanje je dali su bosnjaci i bh patrioti spremni da i oruzjem sprijece raspad bih,a ostalo je naprdjivanje.
- Drvosjeca iz Dejcica
#182 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Jes, od Salzburg-a već krenulo u konvojim na serBsku nejač da udare.Objektivni navijac wrote:Vidim okuplja se minhensko/stokholmska udarano jurisna bojnasportman1 wrote:pravo pitanje je dali su bosnjaci i bh patrioti spremni da i oruzjem sprijece raspad bih,a ostalo je naprdjivanje.![]()
- sinuhe
#183 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Kako je 90-te bila pogresna procjena da nece biti rata tako je danas pogresno reci da ce ga biti.
BiH se u dvadeset godina demokratizovala i uljudila iako to tako mozda i ne izgleda.
BiH se u dvadeset godina demokratizovala i uljudila iako to tako mozda i ne izgleda.
-
sportman1
#184 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Objektivni navijac wrote:Vidim okuplja se minhensko/stokholmska udarano jurisna bojnasportman1 wrote:pravo pitanje je dali su bosnjaci i bh patrioti spremni da i oruzjem sprijece raspad bih,a ostalo je naprdjivanje.![]()
-pa te bojne pomazu izdaleka i sada kad treba zbog poplava,a o doznakama novca da ne pricamo.
pitanje koliko bi siromasnih vise bilo u bih da ih nema.
minkenske/stokholmske i ostale bojne su logistika,a bez jake logistike nema jake vojske. zar to ne znas?
zato se mani bojni vec zakopaj pusku u dvoristu sa dovoljno olova. u slucaju ocepljenja.
bojne izdaleka svakako pomazu vec 20 godina ,a pomagace i dalje.
-
Objektivni navijac
#185 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Apsolutno tacna konstatacija,ratovi,promjene granica,otcepljenja ,pricepljenja,nacepljenja i slicna verbalna dijareja je stvar proslosti,kojom politicari,POPOVI i ostali pokusavaju plasiti neuki puk i odrzati se na vlasti da bi nastavili krasti jadni narod.sinuhe wrote:Kako je 90-te bila pogresna procjena da nece biti rata tako je danas pogresno reci da ce ga biti.
Jedino se ne slazem sa konstatacijom da smo se mi demokratizovali i uljudili,meni izgledamo nikada gori i izludzeniji ,no promijenila se politicka situacija i odnos snaga,kako u regionu,tako i u Evropi i nasa plemenska klanja ce morati dobro da se nacekaju. Stariji su naredili djeci,da se lijepo igraju
-
sportman1
#186 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
sinuhe wrote:Kako je 90-te bila pogresna procjena da nece biti rata tako je danas pogresno reci da ce ga biti.
-jedina garancija da ne bude rata ili da su sanse za rat sto manje jeste da su svi naoruzani. ostalo je naprdjivanje.
- nemampojma0
#187 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Vidim da je cetnicka propaganda fino isprala mozgove ovim modernim ljevicarima,pa se uporedjuju s ljevicarima iz 30-tih godina proslog vijeka,cirkus sta drugo reci.
A to po pitanju nemogucnosti novog rata..pa sta reci ljudima koji ne razmisljaju,ako je bio moguc onda nakon 40 godina mira i relativnog prosperiteta,bratstva i jedinstva,radnih mjesta,para,godisnjih odmora i sl.,koja budala moze ustvrditi da danas nije moguc kad se uzme u obzir ovako los standard i pojacana,a uz to i nagradjena mrznja cetnika prema nama.Za zlodjela poslije onog rata su koliko-toliko odgovarali i morali se sakriti,preobuci i pricati price o jedinstvu,a istovremeno jedan dio srpskog naroda je istinski bio protiv cetnistva,dok poslije posljednjeg rata su nagradjeni,dobili pola drzave,podsticu se i dalje i ponose zlodjelima,negiraju genocid i druga zlodjela koja su pocinili.I na takvu sliku stanja neko "pametan" kaze da su izgledi za novi rat nemoguci..ma hajde.
A o tome koliko se ne spremaju za novi rat mozda najbolje pokazuje postojanje lovackog udruzenja "Vukovi s Drine",a oni koji se sjecaju znaju da je to bila zloglasna cetnicka,elitna jedinica.Dakle ona i dalje postoji,pod istim imenom i s istim clanstvom,samo modificirana u lovacko udruzenje,a ne borbenu jedinicu,ali zato spremna u roku sat vremena da postroji bataljon i ponovo napadne.
Hebem ti "pametne i moderne" balije...
A to po pitanju nemogucnosti novog rata..pa sta reci ljudima koji ne razmisljaju,ako je bio moguc onda nakon 40 godina mira i relativnog prosperiteta,bratstva i jedinstva,radnih mjesta,para,godisnjih odmora i sl.,koja budala moze ustvrditi da danas nije moguc kad se uzme u obzir ovako los standard i pojacana,a uz to i nagradjena mrznja cetnika prema nama.Za zlodjela poslije onog rata su koliko-toliko odgovarali i morali se sakriti,preobuci i pricati price o jedinstvu,a istovremeno jedan dio srpskog naroda je istinski bio protiv cetnistva,dok poslije posljednjeg rata su nagradjeni,dobili pola drzave,podsticu se i dalje i ponose zlodjelima,negiraju genocid i druga zlodjela koja su pocinili.I na takvu sliku stanja neko "pametan" kaze da su izgledi za novi rat nemoguci..ma hajde.
A o tome koliko se ne spremaju za novi rat mozda najbolje pokazuje postojanje lovackog udruzenja "Vukovi s Drine",a oni koji se sjecaju znaju da je to bila zloglasna cetnicka,elitna jedinica.Dakle ona i dalje postoji,pod istim imenom i s istim clanstvom,samo modificirana u lovacko udruzenje,a ne borbenu jedinicu,ali zato spremna u roku sat vremena da postroji bataljon i ponovo napadne.
Hebem ti "pametne i moderne" balije...
-
Juvelandia
#188 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Uzmeš samo jedan od podrinjskih gradova i lokalne "milicajce" sto se danas slobodno krecu a zlocine tolike napravili, te sad kad vide da mogu nekaznjeno proci poslije najstrasnijih zlocina to im da je polet i njima slicnima da bez problema opet isto urade samo dok se malo konsoliduju, a ovaca ce ocigledno bit opet.
- nemampojma0
#189 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Juvelandia wrote:Uzmeš samo jedan od podrinjskih gradova i lokalne "milicajce" sto se danas slobodno krecu a zlocine tolike napravili, te sad kad vide da mogu nekaznjeno proci poslije najstrasnijih zlocina to im da je polet i njima slicnima da bez problema opet isto urade samo dok se malo konsoliduju, a ovaca ce ocigledno bit opet.
Upravo tako jarane.Samo da hoce otic klat ove ovce sto naprdjuju ovdje,ususkane negdje u FBIH,kojima drzava i pocinje i zavrsava u njihovoj carsiji,nego ce opet udariti po Podrinjcima,al nije vise 92. i nema JNA.
A ovim naprdjivacima porucujem da dobro izuce bratstvo i jedinstvo,jer ako ih cetnici zarobe da im mogu objasnit da ih vole i da su oni braca.
-
haluga
#190 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
sportman1 wrote:Objektivni navijac wrote:Vidim okuplja se minhensko/stokholmska udarano jurisna bojnasportman1 wrote:pravo pitanje je dali su bosnjaci i bh patrioti spremni da i oruzjem sprijece raspad bih,a ostalo je naprdjivanje.![]()
-pa te bojne pomazu izdaleka i sada kad treba zbog poplava,a o doznakama novca da ne pricamo.
pitanje koliko bi siromasnih vise bilo u bih da ih nema.
minkenske/stokholmske i ostale bojne su logistika,a bez jake logistike nema jake vojske. zar to ne znas?
zato se mani bojni vec zakopaj pusku u dvoristu sa dovoljno olova. u slucaju ocepljenja.![]()
bojne izdaleka svakako pomazu vec 20 godina ,a pomagace i dalje.
ja se samo pitam jesi li HOSovci Blaza Kraljevica pogrdno zvali "stas ti dijasporac" a vi se toliko pjenite na dijasporu. Budite sretni sto se dijaspora zanima sa domovinu, i budite svjesni, ne samo da ce biti logistika, vec i par "ludo hrabri" jedinica koji ce pomoci domovine i u nedaj Boze ratu
nismo imali dijaspore zadnji rat, tj. ni jedan rat, tako ni novca, ni logistike ni organizacije ...a trenutno, dijaspora je organizovanija neko cijela BiH
Last edited by haluga on 24/05/2014 13:48, edited 1 time in total.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#191 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
evo dokaza da su se zločinci pokajali i da neče nikada više ... a ni manje
kad ovakve stvari pjevaju na svadbama i narodnim veseljima i kada ih nije stid pokazati u javnosti dapače ponose se time šta mislite šta tek kriju u prsima i šta govore na sijelima bez kamera
ko tebe glupom pričom i demagogijom ti njega ovim video klipovima
kad ovakve stvari pjevaju na svadbama i narodnim veseljima i kada ih nije stid pokazati u javnosti dapače ponose se time šta mislite šta tek kriju u prsima i šta govore na sijelima bez kamera
ko tebe glupom pričom i demagogijom ti njega ovim video klipovima
-
Lune
#192 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Otac mi je rođen u Zetskoj Banovini u Kraljevini Jugoslaviji.I on kaže da mu je Republika Srpska otadžbina.dustaban wrote:Sve u vezi sa RS je bolesno. To najbolje oslikava ovaj post. Velis Republika Srpska je tvoja otadzbina. Otadzbina je ono gdje ti je rodjen otac. Koliko ti otac ima godina? Dvadeset?!Lune wrote:... Vidite komšija, naša domovina ili kako mi više volimo da kažemo otadžbina jeste Republika Srpska.Poplava, požara i sličnih nepogoda će biti ali kad je riječ o domoljubnim osjećanjima građana Republike Srpske,tu se ništa neće mijenjati.
-
Objektivni navijac
#193 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
haluga wrote:
ja se samo pitam jesi li HOSovci Blaza Kraljevica pogrdno zvali "stas ti dijasporac" a vi se toliko pjenite na dijasporu. Budite sretni sto se dijaspora zanima sa domovinu, i budite svjesni, ne samo da ce biti logistika, vec i par "ludo hrabri" jedinica koji ce pomoci domovine i u nedaj Boze ratu
nismo imali dijaspore zadnji rat, tj. ni jedan rat, tako ni novca, ni logistike ni organizacije ...a trenutno, dijaspora je organizovanija neko cijela BiH
Jok,Blazu su govorili : ra-ta-ta-ta-ta
Djeca,lovacko drustvo : Vukovi sa Drine i dijaspora
Ludi pop u napadu i strasna dijasporska odbrana pred sijedom bradom
RS u Istocnoj Bosni ima vojno sposobnih muskaraca,kao omanja sarajevska MZ a Srbija je na putu evropskih reintegracija,mira i prosperiteta
Mi mirno spavamo,jer rata nece biti a vi prebacite komande na W,D i namjestite misha da mozete pucati i lijevim klikom
-
haluga
#194 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
hvala Bogu da rata nece biti ....a sta ce biti za 50 godina? ...koliko dugo je Blaz Kraljevic se spremao u hrvatskom revolucionarnom bratstvu? - neki 40 godina!! ...odakle ti dosao ministar odbrane RH 1992? - iz Kanade!!Objektivni navijac wrote:haluga wrote:
nismo imali dijaspore zadnji rat, tj. ni jedan rat, tako ni novca, ni logistike ni organizacije ...a trenutno, dijaspora je organizovanija neko cijela BiH![]()
![]()
![]()
![]()
Pa pola dijasporaca ne zna ni pravilno padeze upotrijebiti i oni ce nesto braniti
![]()
![]()
Jok,Blazu su govorili : ra-ta-ta-ta-ta![]()
Djeca,lovacko drustvo : Vukovi sa Drine i dijaspora![]()
Sve vrli ratnici ,cuvari Bosne
![]()
Ludi pop u napadu i strasna dijasporska odbrana pred sijedom bradom![]()
RS u Istocnoj Bosni ima vojno sposobnih muskaraca,kao omanja sarajevska MZ a Srbija je na putu evropskih reintegracija,mira i prosperiteta![]()
Mi mirno spavamo,jer rata nece biti a vi prebacite komande na W,D i namjestite misha da mozete pucati i lijevim klikom
a ti zivi od danas do sutra, pa onda opet na sav glas dozivaj sadaku ...
PS: ismijavaj znas vec koga, ja cu ipak ici sutra tovariti sljedeci sleper pomoci za poplavljanje podrucja, mi smo svjesni nase domovine, koliko god nas mrzili takvi kao ti, a nebi ja bio u tudjini da me nije natjeralo prijatelju
-
Objektivni navijac
#195 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Lune wrote:Otac mi je rođen u Zetskoj Banovini u Kraljevini Jugoslaviji.I on kaže da mu je Republika Srpska otadžbina.dustaban wrote:Sve u vezi sa RS je bolesno. To najbolje oslikava ovaj post. Velis Republika Srpska je tvoja otadzbina. Otadzbina je ono gdje ti je rodjen otac. Koliko ti otac ima godina? Dvadeset?!Lune wrote:... Vidite komšija, naša domovina ili kako mi više volimo da kažemo otadžbina jeste Republika Srpska.Poplava, požara i sličnih nepogoda će biti ali kad je riječ o domoljubnim osjećanjima građana Republike Srpske,tu se ništa neće mijenjati.
Dje's ba,Srbendo
Ako si ti Srbin iz Bosne,onda sam ja Papa Ivan Pavao II ,ponovo uskrsnuo medju Bosnjacima
Trolanje je umetnost,trebas poraditi na tehnikama
- no_mani=no_fjučr
#196 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Definitifno bi trebao vise koristiti srednji prst, gaji tehniku srednjaka. Giro usta , guzica, uho, suho grlo nos! Ma.Objektivni navijac wrote:![]()
![]()
![]()
Dje's ba,Srbendo![]()
![]()
Ako si ti Srbin iz Bosne,onda sam ja Papa Ivan Pavao II ,ponovo uskrsnuo medju Bosnjacima![]()
![]()
-
Objektivni navijac
#197 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Pa Hrvatima bi puno bolje islo u ratu i poslije rata da im se nije dovukao imigrantsko-teroristicki olos iz bijeloga svijeta. No,sa obzirom da su oni finansirali HDZ,morali su im dati dio kolaca,no Hrvatska se je danas dobrim dijelom distancirala od takvih.haluga wrote:
hvala Bogu da rata nece biti ....a sta ce biti za 50 godina? ...koliko dugo je Blaz Kraljevic se spremao u hrvatskom revolucionarnom bratstvu? - neki 40 godina!! ...odakle ti dosao ministar odbrane RH 1992? - iz Kanade!!
PS: ismijavaj znas vec koga, ja cu ipak ici sutra tovariti sljedeci sleper pomoci za poplavljanje podrucja, mi smo svjesni nase domovine, koliko god nas mrzili takvi kao ti, a nebi ja bio u tudjini da me nije natjeralo prijatelju
Ne zivim ja od danas do sutra,zato i ne padam na ove nacionalisticke histerije. A sadaku niti dajem,niti primam.
Lijepo je sto pomazete domovini ali prolazno je to proci ce vas a tako i treba. Imate vi svoj zivot u svojoj zemlji,zivite ga. I da,odkuda ti uopste to da te mrzim
Samo sam ti htio poruciti da ne rasipas energiju na gluposti tipa opasnosti kojih nema,poput nepostojecega rata i slicnoga nacionalistickoga smeca.
Last edited by Objektivni navijac on 24/05/2014 14:28, edited 1 time in total.
-
haluga
#198 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
ne dijelimo ista misljenja ...jer "prolazno je to proci ce vas " ti je misljenje koje nikad dijeliti necemo ....eto toliko, sretnoObjektivni navijac wrote:Pa Hrvatima bi puno bolje islo u ratu i poslije rata da im se nije dovukao imigrantsko-teroristicki olos iz bijeloga svijeta. No,sa obzirom da su oni finansirali HDZ,morali su im dati dio kolaca,no Hrvatska se je danas dobrim dijelom distancirala od takvih.haluga wrote:
hvala Bogu da rata nece biti ....a sta ce biti za 50 godina? ...koliko dugo je Blaz Kraljevic se spremao u hrvatskom revolucionarnom bratstvu? - neki 40 godina!! ...odakle ti dosao ministar odbrane RH 1992? - iz Kanade!!
Ne zivim ja od danas do sutra,zato i ne padam na ove nacionalisticke histerije. A sadaku niti dajem,niti primam.
Lijepo je sto pomazete domovini ali prolazno je to proci ce vas a tako i treba. Imate vi svoj zivot u svojoj zemlji,zivite ga. I da,odkuda ti uopste to da te mrzimJa ne mrzim skoro nikoga a posebno nemam razloga da mrzim tebe
-
Lune
#199 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Šta je trebalo da napišem,patriotska osjećanja uz domovinu.da sve prevodim nekom ko ne vlada uopšte terminologijomObjektivni navijac wrote:![]()
![]()
![]()
Dje's ba,Srbendo![]()
![]()
Ako si ti Srbin iz Bosne,onda sam ja Papa Ivan Pavao II ,ponovo uskrsnuo medju Bosnjacima![]()
![]()
Nisam Srbenda,zapravo se gnušam Srbendi i velikobošnjaka i velikohrvata ali jesam pripadnik srpskog naroda u Republici Srpskoj i građanin Republike Srpske i regionalno nisam porijeklom iz Bosne nego iz Hercegovine.
-
Haman
#200 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji
Izgleda da odavde sve pocinje. Vjera i politika?
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/kome-se ... arh-irinej

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/kome-se ... arh-irinej