Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
alenthekiller wrote:Volio bih uci u glave politicara, da vidim kako ce moci gledati ove ljude nakon ovih poplava. Sta ce se lagati i kako ce se uzimati bodovi pred izbore. Nadam se da kad se probudim ujutru necu zateci neku tuznu vijest i da ce ova kisa prestati vise
It_is_a_Leclerc wrote:Pročitah danas da je voda ušla u prostorije tehnološkog fakulteta u Tz.
To mi je teško povjerovati, pa ako neko zna...
I ja sam to procitao pa sam tamo oko 00:00 maksuz odvezao se, Jala nije jos presla korito, mada je blizu, tako da jedino nije krov prokisao ili da se nije nakupilo vode okolo pa prodrlo unutra (u manjoj kolicini, neznatnoj, nadam se.
snaga_znanja wrote:Voda na brani Modrac pocela preljevati u 01:20.
Ko je su sve moguce posljedice, koliko je opasno i koliko ljudi je ovim ugrozeno?
Veceras sam gledao direktora JP Spreča (oni vode brigu o brani) na FTV-u i kaze da nema opasnosti po konstrukciju brane ali da ce ovo uzrokovati svakako povecanje kolicine vode nizvodno od brane. Kako god okrenes ne valja...
U samom gradu u Zenici trenutno su ova dva crvena kruga kritična. A ako naraste još jedan metar i izlije se kraj narandžaste linije nek nam je Bog na pomoći svima... iako sumnjam da je tako nešto moguće da se desi jer nije se nikad prelila u grad od kad je korito 70-tih napravljeno...
stihija wrote:Kaže prijateljica iz Lukavca da se tamo oko pola 3 oglasila zračna uzbuna, ili kako se to već zove...
To je bio znak uzbunjivanja od prirodne nepogode. Zračna uzbuna je bombardovanje.
Inače nekad prije rata značilo da svo radno sposobno stanovništvo prema već organizovanom planu mora da se stavi na raspolaganje. Kao što vidimo sad čekamo da nas voda odnese...
stihija wrote:Kaže prijateljica iz Lukavca da se tamo oko pola 3 oglasila zračna uzbuna, ili kako se to već zove...
To je bio znak uzbunjivanja od prirodne nepogode. Zračna uzbuna je bombardovanje.
Inače nekad prije rata značilo da svo radno sposobno stanovništvo prema već organizovanom planu mora da se stavi na raspolaganje. Kao što vidimo sad čekamo da nas voda odnese...
Slažem se s tobom. Ima nas koji bi pomogli sigurno ugroženim, ja evo hodam cijelu noć oko proizvodnog objekta i ne vidim da se bilo šta dešava. Svi spavaju a Spreča samo raste. Ne znam ljudi su prepušteni sami sebi a da se pouzdaš u neke službe odnijela bi te voda do Save.
Ljudi ne shvataju ozbljnost situacije, previše su opušteni k'o veli nek' sam ja suh i nek' meni nije ništa drugi me ne interesuju. Fali nama odavno saosjećanja sa drugima, eto takvi smo postali.