Žilić: Želim u BiH investirati 5 milijardi eura
Moderator: anex
- insomnia78
#176 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
Nema on marke, kakve milijarde
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
rekla-kazala
#177 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
Budite ozbiljni, kakvo osiguranje i kakvo reosiguranje.
Nisu ni osiguranja sisala veslo, ne plaćaju ni oni za namjerno učinjenu štetu.
-
Miljarder78
#178 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
http://www.republikainfo.com/index.php/ ... u-domovini
Odakle vam da nema marke? Covijek je dokazani miljarder, cak je to ovdje bilo na vijestima i u novinama.
Odakle vam da nema marke? Covijek je dokazani miljarder, cak je to ovdje bilo na vijestima i u novinama.
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#179 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
Miljarder78 wrote:http://www.republikainfo.com/index.php/ ... u-domovini
Ako kazu trecerazreni portali i televizije, onda je to tako
-
rekla-kazala
#180 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
Jesi li to ti Ivane ?Miljarder78 wrote:http://www.republikainfo.com/index.php/ ... u-domovini
Izgleda da mu nije žene ne bi imao ni za hljeba.
- mirsek
#181 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
Auto firme se osiguravaju u slucaju tuzbi protiv njih za razne izgubljene parnice.Zilic je spomenuo da npr. ford godisnje uplati 30 miliona eura premija osiguranju za slucajeve poput ovoga kad moze da izgubi parnicu.rekla-kazala wrote:Budite ozbiljni, kakvo osiguranje i kakvo reosiguranje.
On je godinama pokusavao da dobbije parnicu protiv forda al mu nije uspijevalo.
Fazon je u tome sto je Zilic kako je spomenuo dobio izjavu i priznanje da mu je nacinjena steta zbog opstrukcije advokata (jel njegovih ili od osiguravajuce kuce, nije mi bas skroz jasno, koji su bili potkupljeni od strane autoproizvodjaca )te tim i parnicu da mu osiguranje mora placati za patent a oni neka pare traze od autokuca po sudovima( s tim je on skinuo sa sebe teret da se mora godinam tuziti sa auto firmama), nesto u tom smislu je izjavio.
Ovo govorim iz sjecanja jer sam intervju gledao poodavno a i u njemu je neke stvari Zilic konfuzno objasnio.
Sjecam se jos da je izjavio da nema pojma zasto su potpisali ti advokati ili njihova advokatska komora da mu je nacinjena steta jer mu je upravo to pomoglo da dobije slucaj na sudu.
- mirsek
#182 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
FACETV trecerazredna ?Picajzla wrote:Miljarder78 wrote:http://www.republikainfo.com/index.php/ ... u-domovini
Odakle vam da nema marke? Covijek je dokazani miljarder, cak je to ovdje bilo na vijestima i u novinama.![]()
![]()
Mislim ima dosta toga sto mozda nije razjasnjeno ali isto tako mozemo se pitati sta je radio nacelnik varesa kod Ivana na videu ako je prica tako prozirna.Nije valjda poletio da se izofira na televiziji
-
rekla-kazala
#183 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
U tome i jeste problem što je on sav konfuzan.mirsek wrote:Auto firme se osiguravaju u slucaju tuzbi protiv njih za razne izgubljene parnice.Zilic je spomenuo da npr. ford godisnje uplati 30 miliona eura premija osiguranju za slucajeve poput ovoga kad moze da izgubi parnicu.rekla-kazala wrote:Budite ozbiljni, kakvo osiguranje i kakvo reosiguranje.
On je godinama pokusavao da dobbije parnicu protiv forda al mu nije uspijevalo.
Fazon je u tome sto je Zilic kako je spomenuo dobio izjavu i priznanje da mu je nacinjena steta zbog opstrukcije advokata (jel njegovih ili od osiguravajuce kuce, nije mi bas skroz jasno, koji su bili potkupljeni od strane autoproizvodjaca )te tim i parnicu da mu osiguranje mora placati za patent a oni neka pare traze od autokuca po sudovima( s tim je on skinuo sa sebe teret da se mora godinam tuziti sa auto firmama), nesto u tom smislu je izjavio.
Ovo govorim iz sjecanja jer sam intervju gledao poodavno a i u njemu je neke stvari Zilic konfuzno objasnio.
Sjecam se jos da je izjavio da nema pojma zasto su potpisali ti advokati ili njihova advokatska komora da mu je nacinjena steta jer mu je upravo to pomoglo da dobije slucaj na sudu.
Ono što se može naći na internetu na njemačkom jeziku je njegova priča da je oštećen i prevaren od strane advokata i Forda, dalje ima ponovo njegova prijava samog sebe za utaju poreza na 800 miliona eura koje je navodno dobio na sporuzumnoj nagodbi sa Fordom za korištenje patenta u periodu od 1999. do 2006. god. Navodno su ga njegovi advokati pokrali i podmitili sljedeće ljude:
- Richter am Landgericht Düsseldorf: Dr. Kühnen, Schmidt, Frau Voß, Frau Klepsch, Dr. Stapper, Rinken, Frau von Gregory, Dr. Wirtz, Frau Dr. Kohlhof-Mann, Dr. Grabinski, Klus, Lambrecht, Dr. Stapper,- Richter am OLG Düsseldorf: Steinacker, Kappelhoff, Rütz, Dr. Becker, Dr. Bünten, Dr. Fleischer, Mielke,- Richter am Landgericht Frankfurt: Rau, Frau Wehn-Sälzer, Dr. Kochendörfer,- Richter am Arbeitsgericht Köln: Dr. Fabricius, Frau Bock, Löhr-Steinhaus, Esser, Colto,- Richter am Amtsgericht Köln: Luhmar, Baumgarten, Dr. Dahlmann, Langner, Bartels, Rey, Frau Nollau-Haeusler, der Präsident des Amtsgerichts Schulz,- Richter am Landgericht Köln: Frau Oswald, Reuter-Jaschick, Freudenstein, Dr. Webering,- Bauer, Vizepräsident des Landesarbeitsgerichts Köln, Dr. Kalb,- Richter am Landesarbeitsgericht Köln: Dr. Backhaus, Bielefeldt, Schergel,- Richter am Landgericht Saarbrücken: Frau Hugo, Frau Wirtsch, Frau Friedrich, Schulz, Peil,- Richter am OLG Saarbrücken: Dr. Mader-Groß, Herr Dr. Knerr, Herr Dr. Eckstein-Puhl,- Richter am Amtsgericht Bochum: Dr. Deutscher,- Richter am Bundespatentgericht München: Herrn Zglinitzki,- Richter am Bundesarbeitsgericht Erfurt: Müller-Gloge, Mikosch, Laux,- Generalstaatsanwaltschaft Köln: Dr. Lenz, Komp, Esser, Frau Stamer, Frau Auchter-Mainz, Lorscheid, Albrecht,- Generalstaatsanwaltschaft Düsseldorf: Dr. Mattulke, Stockhausen, Kaune-Gebhardt, Baumert,- Generalstaatsanwalt Berlin: Sahm,- Staatsanwaltschaft Köln: Frau Müller, Böshagen, Frau Franz, Frau Meinert, Dr. Lenz, Quack-Kummrow, Frau Meinert, Frau Brorhilker, Rötgen,- Staatsanwaltschaft Düsseldorf: Caspers, Schöfferle, Frau Hoffmann,- Staatsanwaltschaft Frankfurt: Haas,- Staatsanwälte Bochum: Hermann,- Staatsanwaltschaft München: Dr. Hödl,- Polizeipräsidium Köln: Helsper, Wolfgang Witt, Polizeipräsidenten Köln Klaus Steffenhagen,- Präsident des Deutsches Patent- und Markenamtes, München: Herr Dr. Jürgen Schade,- Anwälte Köln: Frau Dr. Gabriele Kippels, Frank W. G. Dahlmann, Dr. Thomas Schulte-Beckhausen, Holger Rüttgen, Alexander Stevenson, Dirk M. Rothstein, Lazaros Kyritsis, Frau Angela Otto, Stefan Lauterbach, Malte Mörger, Mustafa Kaplan, Frau Sibel Zeybek-Kaplan, Hasan Yildirim, Udo Henn, Marcus Palm, Harry Steiger, Christoph Oldenburg, Gerd Nogossek, Wolfgang Hoffmann, Sadik Bozkurt, Frau Nurten Satilmis,- Anwälte Essen: Michael Knipp, Eckhard Funke, Mesut Darici,- Anwälte Düsseldorf: Bernhard Fuchs, Hans Günter Reinhold, Josipa Salm-Francki, Ulrich Voß,- Anwalt Overath: Karsten Frings,- Anwalt Wesseling: Peter D. Götzmann,- Anwalt Bochum: Thomas Scuric, Dr. jur. Peter Haas,- Anwalt Dortmund: Axel Pohlmann,- Anwalt Berlin: Falk Emmerich, Frau Melanie Krasemann, Frau Lisbeth Bechtel,- Anwalt Trier: Robert Nieporte,- Anwältin Euskirchen: Frau Susanne Sicher,- Anwalt München: Dr. Stephan Gruber,- Anwältin Teheran/Iran: Mahtaban Eghdam,- Anwalt Belgrad/Serbien: Goran Petronijevic,- Anwalt Thessaloniki/Grichenland: Dr. Ioannis Men. Papagiannis,- Patentanwälte Köln: Dr. Wulf Bauer, Dr. Felix Wolff,- Patentanwalt Düsseldorf: Ivo Stute,- Patentanwaltskammer München: Frau Dr. Wittenzellner,- Patentanwalt Breda/Niederlade: Joost A.M. Grootscholten,- Rechtsreferenten am European Court of Humar Right Strasbourg: Frau K. Uerpmann, A. Müller-Eischer,- Politiker: Müller-Pieppenkötter, Frau Zypries, Frau Merkel, die Präsidentin des Landtages NRW (27.11.2007), Dr. Schäuble, u. a.- Steuerberater: Günther Hans-Joachim Meyer, u. a.- Vermittler: Dr. W. Leskau, Arndt Vierhaus, Salayev, Ivan Miletic, Adrianus W.A.J. van den Elshout, Adrian van der Wouden, u. a.- Presse: Guido Eckert, Die Bestechungen wurden, wie bei meiner früheren Anwältin Frau Dr. Gabriele Kippels, über die Sparkasse KölnBonn - Deutschland, oder über LGT Lichtenstein, Nordea Schweden, UBS Schweiz, u. a. abgewickelt.
Njih stotinjak.
Ja mu ne vjerujem ni riječi, dok se ne pojavi na Forbesovoj listi milijardera ili ne pokaže neki drugi validan dokumenat koji dokazuje da ima novac.
Do tad ga smatram lažovom.
Last edited by rekla-kazala on 27/03/2014 21:54, edited 1 time in total.
- SmokingMan
#184 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
It seems like a fraud story.
- Picajzla
#185 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
mirsek wrote:FACETV trecerazredna ?Picajzla wrote:Miljarder78 wrote:http://www.republikainfo.com/index.php/ ... u-domovini
Odakle vam da nema marke? Covijek je dokazani miljarder, cak je to ovdje bilo na vijestima i u novinama.![]()
![]()
Mislim ima dosta toga sto mozda nije razjasnjeno ali isto tako mozemo se pitati sta je radio nacelnik varesa kod Ivana na videu ako je prica tako prozirna.Nije valjda poletio da se izofira na televiziji
- newlevel
#186 Re: AW: Ivan Žilić, bosanski milijarder
A mozda je to u njega samo nedan ruzan san.
Sent from my Nokia 3310.
Sent from my Nokia 3310.
-
swanfilter
#187 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
Da ja vas nes preupitam .. Zasto, u slucaju da nema marke u dzepu ili ima sicu, poziva drzavu da mu omoguci ulaganje. I samo investicije 100 milki +. Zasto to radi?
- Picajzla
#188 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
A inace investitori idu tako od portala do portala i nude se. Koja suplja.swanfilter wrote:Da ja vas nes preupitam .. Zasto, u slucaju da nema marke u dzepu ili ima sicu, poziva drzavu da mu omoguci ulaganje. I samo investicije 100 milki +. Zasto to radi?
- insomnia78
#189 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
Pa sto ne ulozi, sta mu ima ko omogucavati?
- agnostic_front
#190 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
On da ima ove pare, on bi bio na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi.
Meni je nevjerovatno da na ovom vaktu gdje se skoro sve o svakome zna, o ovoj osobi samo portali iz BiH pišu.
Meni je nevjerovatno da na ovom vaktu gdje se skoro sve o svakome zna, o ovoj osobi samo portali iz BiH pišu.
-
swanfilter
#191 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
Da si gledao/citao, mozda bi i znao. Zeli projekte iza kojih ce stajati i drzava kao nekakva garancija. Ti bi u BiH na svoju ruku dosao uloziti 100 milki i vise na projekat u ovakvom poslovnom okruzenju? Kontaj malo ...insomnia78 wrote:Pa sto ne ulozi, sta mu ima ko omogucavati?
-
swanfilter
#192 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
A, zasto se nudi na ovaj nacin, eksponira? Samo mu odmaze ...Picajzla wrote:A inace investitori idu tako od portala do portala i nude se. Koja suplja.swanfilter wrote:Da ja vas nes preupitam .. Zasto, u slucaju da nema marke u dzepu ili ima sicu, poziva drzavu da mu omoguci ulaganje. I samo investicije 100 milki +. Zasto to radi?
-
Eborg
#193 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
Ha mozda je lud frajer, sve neke zavjere i 17 pokusaja ubistva, koliko ono vec. Pa nije Fidel Castro.
- navedeni
#194 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
Dragi moji, ovaj čovjek nema ni marke i oni koji tvrde suprotno su stereotipi koji vjeruju Jer je Senad htio na sebe malo pażnje privuci, jer nema ni on 1 marke za dobar film ili seriju
- madesa
#195 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
bravoagnostic_front wrote:On da ima ove pare, on bi bio na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi.
- McMoy
#196 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
Ima li kakav humanitarni telefon, da pomognemo čovjeku?
Mislim, naše je gore list, ne odriče se svog porijekla, djeluje da je dobar čovjek...
Al' šta ćeš, bolest ne bira.
Mislim, naše je gore list, ne odriče se svog porijekla, djeluje da je dobar čovjek...
Al' šta ćeš, bolest ne bira.
- OldMayor
#197 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
Ne znam, ali nesto oko ovoga ima. Jer covjek je ocito bio skonto taj patent i prijavio ga, to se moze naci. Stoji njegovo ime Ivan Zilic. Ili je mozda zajebao i njemce?
Samo sto je ovdje problem sto ni on sam nije objasnio otkud mu pare. Jer koliko se i ja sjecam nesto je spominjao osiguranje. Te da ce mu ono isplacivati 2,4 mld godisnje. Ne ford, ne neka kompanija, nego osiguranje.
Ali i ovo se lako moze provjeriti, on kaze da treba uplatiti milijardu godisnje poreza Luksemburgu. Eto, neka to novinari provjere je li uplaceno i kraj price. Ako je uplatio porez, znaci da on ima te pare.
Meni je glupo da i nasi politicari odu i traze lovu, da se brukaju, a da ne provjere. Pa eno Bevanda je priznao da je isao kod covjeka?
Sto se tice auto industrije, pogledajte dokumentarce ljudi koji su se pokusali boriti s njima. Malo ko je uspio. Pa danas postoje sve predispozicije da vozimo elektricna auta, pa ih ne vozimo. Industrija je uradila sve da ti automobili budu sto puta skuplji i da je obicnom covjeku prakticno nemoguce doci do njih. Osudili su te na benzin i na njihovo smece, a oni uzimaju milijarde godisnje.
Samo sto je ovdje problem sto ni on sam nije objasnio otkud mu pare. Jer koliko se i ja sjecam nesto je spominjao osiguranje. Te da ce mu ono isplacivati 2,4 mld godisnje. Ne ford, ne neka kompanija, nego osiguranje.
Ali i ovo se lako moze provjeriti, on kaze da treba uplatiti milijardu godisnje poreza Luksemburgu. Eto, neka to novinari provjere je li uplaceno i kraj price. Ako je uplatio porez, znaci da on ima te pare.
Meni je glupo da i nasi politicari odu i traze lovu, da se brukaju, a da ne provjere. Pa eno Bevanda je priznao da je isao kod covjeka?
Sto se tice auto industrije, pogledajte dokumentarce ljudi koji su se pokusali boriti s njima. Malo ko je uspio. Pa danas postoje sve predispozicije da vozimo elektricna auta, pa ih ne vozimo. Industrija je uradila sve da ti automobili budu sto puta skuplji i da je obicnom covjeku prakticno nemoguce doci do njih. Osudili su te na benzin i na njihovo smece, a oni uzimaju milijarde godisnje.
-
Drinski
#198 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
Ma nema on marke u dzepu, ali slazem se ovo je kljucno...
[quote="OldMayor", on kaze da treba uplatiti milijardu godisnje poreza Luksemburgu. Eto, neka to novinari provjere je li uplaceno i kraj price. Ako je uplatio porez, znaci da on ima te pare.[/quote]
[quote="OldMayor", on kaze da treba uplatiti milijardu godisnje poreza Luksemburgu. Eto, neka to novinari provjere je li uplaceno i kraj price. Ako je uplatio porez, znaci da on ima te pare.[/quote]
- strong69
#199 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
Ja mu vjerujem jedino to da mu je Lijanovic trazio novac 
- karanana
#200 Re: Ivan Žilić, bosanski milijarder
pa da je platio milijardu poreza valjda bi pokazao taj porezni papir. a ne da mase sa onim papirom od 3 cifre.