Znaci porodica bez glave(oca, nece cojk na more i cao
LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Moderator: anex
-
Nadzorna_ploca
#176 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Citao sam temu od pocetka, ali ajde i od mene par upita posto na moru nisam bio ima 6 godina mozda se sta i promjenilo
.
) zeljna finog odmora i cistoce. Nocni provod skoro pa ne bitan. Pozeljno je da ima mozda kakva staza za trcanje ili tome slicno
. Pare nisu toliko bitne, ali eto neka ne bude žara. I da, ima li nesto iza Makarske da valja jer ta rivijera mi nesto i ne lezi..Moze i dole lijevo prema CG. Neko mi je preporucio Basku Vodu. Ima li sta oko Splita da je fino? Gore dalje od Splita mi djeluje predaleko posto sam sa sjevera
. Bio bi 4-5 dana.
- Krizzia
#177 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Promajna, Mimice ...
- deer_hunter
#178 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Baska Voda je odlican izbor. plaze super(posebno Ikovac gdje je mladja raja), kafici na plazi(Juznjacka utjeha, Upitnik, 5.element,Viento), trcati mozes,ima put prema Baskom polju, dosta turista to koristi.dosta je cisto,ja bos hodam po cijelom gradicu. apartmani su od 15-20 eura po osobi. nocni zivot solidan,par kafica, naravno ne kao u Makarskoj. lose stvari su da je guzva u spici, stvarno ima dosta turista i ako ne dodjes na plazu u 8,9 neces sigurno naci mjesto u hladovini.ja idem vec 15 godina tamo svako ljeto(jbg nema se para za KaribeNadzorna_ploca wrote:Citao sam temu od pocetka, ali ajde i od mene par upita posto na moru nisam bio ima 6 godina mozda se sta i promjenilo.
Znaci porodica bez glave(oca, nece cojk na more i cao) zeljna finog odmora i cistoce. Nocni provod skoro pa ne bitan. Pozeljno je da ima mozda kakva staza za trcanje ili tome slicno
. Pare nisu toliko bitne, ali eto neka ne bude žara. I da, ima li nesto iza Makarske da valja jer ta rivijera mi nesto i ne lezi..Moze i dole lijevo prema CG. Neko mi je preporucio Basku Vodu. Ima li sta oko Splita da je fino? Gore dalje od Splita mi djeluje predaleko posto sam sa sjevera
. Bio bi 4-5 dana.
-
romeomoraprezivjeti
#179 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Ja rezervisao apartman u Promajni,valja li cemu Promajna????:-)Krizzia wrote:Promajna, Mimice ...
-
Sharif
#180 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
baska voda, brela, promajna, tucepi, podgora....sve je to u pet deka. Promajna je najmanja koliko ake me pamet sluzi.
Mala mjestasca odlicna za odmor pogotovo za porodice sa malom djecom.
Mala mjestasca odlicna za odmor pogotovo za porodice sa malom djecom.
-
Nadzorna_ploca
#181 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
@deer_hunter
To se zove konkretno. Zahvaljujem.
To se zove konkretno. Zahvaljujem.
-
Struja__
#182 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Valja ako volis tiho i mirno mjesto, jako je mala a mozes komotno pjehe do Baskih Voda otici, nije dalekoromeomoraprezivjeti wrote:Ja rezervisao apartman u Promajni,valja li cemu Promajna????:-)Krizzia wrote:Promajna, Mimice ...
-
romeomoraprezivjeti
#183 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Idem sa bebom,tako da je to veliki plus ako je mirno mjesto. Je li ima setaliste do Baske????Struja__ wrote:Valja ako volis tiho i mirno mjesto, jako je mala a mozes komotno pjehe do Baskih Voda otici, nije dalekoromeomoraprezivjeti wrote:Ja rezervisao apartman u Promajni,valja li cemu Promajna????:-)Krizzia wrote:Promajna, Mimice ...
- Mis mekinjas
#184 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Sta's u Rijeci?Sanda88 wrote:kakve su plaze oko rijeke? cini mi se da su pjescane, jer voda izgleda mutna iz slika![]()
opet mi se vise makarska svidja!
Opatija, sunca bude do 5, dalje ni za lijeka. Mjesto za penzice. RijekA okupana u suncu, ali plaza nema i ono sto ima je ispod srednje zalosti.
Ako si u Rijeci, Krk je super, preko mosta si tamo za po sata. Rab je ludilo. Ima trajekt.
Govori ti neko ko je sve to obisao.
Ako ti isto nije predaleko, istarski ipsilon je super cesta, Rovinj je odlican. Unutrasnjost Istre nesto sto covjek za zivota mora obici.
Cres, isto super, Lubenice treba vidjeti, Beli takodjer.
Pula je u kljunu poluotoka, iz Rijeke se dosje za malo manje od 2 sata, najbolja plaza ikad vidjena, je isto u kljunu i zove se rt Kamenjak.
-
Struja__
#185 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Ima, staza za setanje odmah iznad plaze sve do Baskih Vodaromeomoraprezivjeti wrote:Idem sa bebom,tako da je to veliki plus ako je mirno mjesto. Je li ima setaliste do Baske????Struja__ wrote:Valja ako volis tiho i mirno mjesto, jako je mala a mozes komotno pjehe do Baskih Voda otici, nije dalekoromeomoraprezivjeti wrote: Ja rezervisao apartman u Promajni,valja li cemu Promajna????:-)
- Lunetina
#186 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Ćao raja!
Evo da se i ja priključim temi...
Od pobrojanih mjesta Makarske rivijere, definitivno izdvajam Brela. Dvije godine zaredom smo dole ljetovali i bilo nam je super. Apartman smo plaćali oko 50 EUR-a (ako me pamćenje dobro služi) i bili smo smješteni u samom centru Brela (za one koji znaju, blizu pekare Palma), bukvalno 3 minute šetnjice do prve plaže. Na stranu priča o apartmanu i našoj gazdarici, Brela su predivno mjesto. Plaža i hladovine ima k'o u priči, pravo mjesto za odmor. Posebno izdvajam poznatu Punta Rata plažu koja je sva smještena u borovoj šumici. Inače, pošto putujemo sa starijom ženom (a i zbog nas), izuzetno nam je važno da se ne moramo tući s ljudima za mjesto u hladovini. Za one koji vole duge šetnje prije spavanja, a i inače, ovo mjesto je pun pogodak. Za omladinu nije preporuka, jer je noćni život oskudan, mada za ljude srednjih godina i one koji se isključivo žele odmoriti, ima sasvim pristojan broj restorana i slastičarna Roma, koje se sa radošću sjećam
, koji rade do nekih 23/24 sata.
Nemojte slušati priče da su Brela preskupa ili nešto slično, nije istina. Cijene su u pet deka iste kao i u ostalim ljetovalištima duž Makarske rivijere, s tim da u Brelama postoji i Konzum gdje su cijene identične (kada se kune pretvore u KM-ove) cijenama u BiH. Barem je tako bilo pretprošlu godinu i godinu prije.
Od kolegice sam načula da se od ove godine u Baškoj Vodi plaća ulaz na plažu. Koliko je to istina, ne znam, mada je ona prilično pouzdan izvor informacija, a da li će to vrijediti i za sva ostala mjesta Makarske rivijere, ni to ne znam, ali ne bi bilo loše provjeriti prije nego krenete/krenemo na put, da ne bi bilo neprijatnih iznenađenja.
Ove godine planiramo ljetovati u nekom mjestu prije Makarske, jer nam se put do Brela malo oduži, pošto auto nema klimu (osim Toshibe
), a ipak starica ide sa nama. Razmišljali smo o Drveniku krajem avgusta/početkom septembra, pa svi oni koji su ljetovali tamo, neka podijele utiske, biću vrlo zahvalna ili ako imate preporuke za neki solidan apartman, proslijedite informacije ili eventualno broj telefona.
Od pobrojanih mjesta Makarske rivijere, definitivno izdvajam Brela. Dvije godine zaredom smo dole ljetovali i bilo nam je super. Apartman smo plaćali oko 50 EUR-a (ako me pamćenje dobro služi) i bili smo smješteni u samom centru Brela (za one koji znaju, blizu pekare Palma), bukvalno 3 minute šetnjice do prve plaže. Na stranu priča o apartmanu i našoj gazdarici, Brela su predivno mjesto. Plaža i hladovine ima k'o u priči, pravo mjesto za odmor. Posebno izdvajam poznatu Punta Rata plažu koja je sva smještena u borovoj šumici. Inače, pošto putujemo sa starijom ženom (a i zbog nas), izuzetno nam je važno da se ne moramo tući s ljudima za mjesto u hladovini. Za one koji vole duge šetnje prije spavanja, a i inače, ovo mjesto je pun pogodak. Za omladinu nije preporuka, jer je noćni život oskudan, mada za ljude srednjih godina i one koji se isključivo žele odmoriti, ima sasvim pristojan broj restorana i slastičarna Roma, koje se sa radošću sjećam
Nemojte slušati priče da su Brela preskupa ili nešto slično, nije istina. Cijene su u pet deka iste kao i u ostalim ljetovalištima duž Makarske rivijere, s tim da u Brelama postoji i Konzum gdje su cijene identične (kada se kune pretvore u KM-ove) cijenama u BiH. Barem je tako bilo pretprošlu godinu i godinu prije.
Od kolegice sam načula da se od ove godine u Baškoj Vodi plaća ulaz na plažu. Koliko je to istina, ne znam, mada je ona prilično pouzdan izvor informacija, a da li će to vrijediti i za sva ostala mjesta Makarske rivijere, ni to ne znam, ali ne bi bilo loše provjeriti prije nego krenete/krenemo na put, da ne bi bilo neprijatnih iznenađenja.
Ove godine planiramo ljetovati u nekom mjestu prije Makarske, jer nam se put do Brela malo oduži, pošto auto nema klimu (osim Toshibe
-
Struja__
#187 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Hm u baskoj vodi ima vise plaza, kako ce vrsiti naplatu nije mi jasno. Da nije neka privatna plaza u pitanju?
-
Gandra_1
#188 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Plan je u dosta mjesta na Makarskoj rivijeri (provjereno znam za Tučepe) da se uvede naplata javnih plaži...
Zagradit će se plaže, sada ne znam da li ce se na sve i naplacivati ulaz... Gosti koji su smješteni i plaćaju boravak, u okviru boravišne takse koju plate će dobiti propusnice za plaže, dok svi koji dolaze na dan ili slicno će placati ulaz... Domaci ce naravno imati slobodan ulaz uz propusnice...
E sada da li ce im ova praksa donijeti dobro ili lose, vidjet cemo... Jos uvijek se na ovu temu raspravlja, gradske uprave su za uvođenje ovog, dok dosta stanovništva je protiv...
Zagradit će se plaže, sada ne znam da li ce se na sve i naplacivati ulaz... Gosti koji su smješteni i plaćaju boravak, u okviru boravišne takse koju plate će dobiti propusnice za plaže, dok svi koji dolaze na dan ili slicno će placati ulaz... Domaci ce naravno imati slobodan ulaz uz propusnice...
E sada da li ce im ova praksa donijeti dobro ili lose, vidjet cemo... Jos uvijek se na ovu temu raspravlja, gradske uprave su za uvođenje ovog, dok dosta stanovništva je protiv...
Last edited by Gandra_1 on 16/07/2014 09:15, edited 1 time in total.
-
Struja__
#189 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
A odkud to? Ima li neki link il nesto?
-
Gandra_1
#190 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Ja sam ovo cuo od mještana... Cak i da su bili neki sastanci na ovu temu građana i gradskih uprava prije sezone...Struja__ wrote:A odkud to? Ima li neki link il nesto?
Neko evo spomenu da se u Baskoj Vodi to vec negdje uvelo, sto nije nemoguce...
- cyprus
#191 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Ima li ko kakvih iskustava sa Zakintosa?
- Krizzia
#192 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Za mozak na pasu, ekstraromeomoraprezivjeti wrote:Ja rezervisao apartman u Promajni,valja li cemu Promajna????:-)Krizzia wrote:Promajna, Mimice ...
Sent from my HTC Desire HD A9191
- deer_hunter
#193 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
nema govora o naplacivanju ulaza na plazu u Baskoj Vodi. mozda postoje neke privatne plaze koje se naplacuju, ali ove dvije glavne,javne plaze se ne naplacuju. naplacuje se tusiranje vec par godina, 2 kn za 30 sekundi tusiranja. od mene mogu dobiti samo racku, radije cu pustiti da me sol zivog izjede nego njima dati dvije kuneLunetina wrote:Ćao raja!
Od pobrojanih mjesta Makarske rivijere, definitivno izdvajam Brela. Dvije godine zaredom smo dole ljetovali i bilo nam je super. Apartman smo plaćali oko 50 EUR-a (ako me pamćenje dobro služi) i bili smo smješteni u samom centru Brela (za one koji znaju, blizu pekare Palma), bukvalno 3 minute šetnjice do prve plaže. Na stranu priča o apartmanu i našoj gazdarici, Brela su predivno mjesto. Plaža i hladovine ima k'o u priči, pravo mjesto za odmor. Posebno izdvajam poznatu Punta Rata plažu koja je sva smještena u borovoj šumici. Inače, pošto putujemo sa starijom ženom (a i zbog nas), izuzetno nam je važno da se ne moramo tući s ljudima za mjesto u hladovini. Za one koji vole duge šetnje prije spavanja, a i inače, ovo mjesto je pun pogodak. Za omladinu nije preporuka, jer je noćni život oskudan, mada za ljude srednjih godina i one koji se isključivo žele odmoriti, ima sasvim pristojan broj restorana i slastičarna Roma, koje se sa radošću sjećam, koji rade do nekih 23/24 sata.
Ove godine planiramo ljetovati u nekom mjestu prije Makarske, jer nam se put do Brela malo oduži, pošto auto nema klimu (osim Toshibe), a ipak starica ide sa nama. Razmišljali smo o Drveniku krajem avgusta/početkom septembra, pa svi oni koji su ljetovali tamo, neka podijele utiske, biću vrlo zahvalna ili ako imate preporuke za neki solidan apartman, proslijedite informacije ili eventualno broj telefona.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#194 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
I ja sumLJam u to. Priobalni pojas je zaštićen i javno je dobro, i tu nema gradnje i zakupljanja. Znam da u Makarskoj na plaži je bar Buba i narod se uredno kupa na njenoj plaži i stavlja peškire, i ja isto sam to radio niko me nije ništa ni upitao...jedino ako ćeš na ležaljke i pod suncobrane moraš naručiti piće što je po meni sasvim ok 
- hopi
#195 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Ako neko možda zna koliko bi bio smještaj u CG za četiri osobe, po mogućnosti što jeftinije, bez tv, interneta, klima i ostalih čuda. Neki apartman, ili dvije sobe tako neka kombinacija, npr herceg novi, 3 noćenja.
- terra_incognita
#196 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Ja sam nasla apartman sa bastom za 5 osoba za 50 eura.hopi wrote:Ako neko možda zna koliko bi bio smještaj u CG za četiri osobe, po mogućnosti što jeftinije, bez tv, interneta, klima i ostalih čuda. Neki apartman, ili dvije sobe tako neka kombinacija, npr herceg novi, 3 noćenja.
350 m od plaze, mogu javiti kako je bilo, idem pocetkom avgusta.
-
Gandra_1
#197 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Prosle godine mi placali u Budvi mali dvosoban stan za 4 osobe sa klimom, tv-om, kuhinjom 50 eur, nije predaleko od glave plaze, mada smo mi skoro svaki dan zbog guzvi isli na okolne plaze...hopi wrote:Ako neko možda zna koliko bi bio smještaj u CG za četiri osobe, po mogućnosti što jeftinije, bez tv, interneta, klima i ostalih čuda. Neki apartman, ili dvije sobe tako neka kombinacija, npr herceg novi, 3 noćenja.
U Herceg Novom sigurno ima i jeftinije...Moja preporuka, krenite bez rezervacije u mjesto koje naumite i uvijek ima ljudi na ulici koji nude smjestaj i naravno mozete se sjenkati...
-
artime
#198 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Da li neko zna za dobar smještaj u Brelima. Molim vas da me kontaktirate na pp. Od 1. 9.
Hvala unaprijed.
Hvala unaprijed.
-
Shark2014
#199 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
cyprus wrote:Ima li ko kakvih iskustava sa Zakintosa?
-
Shark2014
#200 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
jel ko bio u Egiptu ove godine, ja idem sl mjesec pa imali neko nekakve preporuke