Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
glitch

#176 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

naleti tako nekad su laganiji nekad teži

ako imaš level 2 refrešuj stalno
ova vina se svako malo pojavljuju i
kad završiš i kaže ti ono bla bla maximum
ne zatvaraj tab refrešuj 5-6 puta
možda ga opet ti otvori :mrgreen:
a imaš brate i ovih transcribe from a receipt -wallmart
, walgreens i to 5 c

ili find the quantity and price(ja ne mogu ove više trenutno prekuco 100 zadataka to im maximum dok ne izbace novu seriju)

ne treba ti minut -dva po zadatku
sad ih ima samo refrešuj stalno ovu stranicu sa zadacima :thumbup:
my world

#177 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

Ljudi imam ozbiljan problem. Do sad nisam vrsio ipslate,mislio sam neka s emalo nakupi para,da se ne smaram sa sicom
i pogledajte sta mi se desilo kad sam pokusao da isplatim

"There is an issue with Paypal. The error we get is:

PayPal withdrawal ID 148059379 failed with reason code 3148: Receiver's address is in a non-receivable country or a PayPal zero country

Thank you"

kako je to moguce,kako vi podizete svoje pare,u istoj smo drzavi
mikrozadatak

#178 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

my world wrote:Ljudi imam ozbiljan problem. Do sad nisam vrsio ipslate,mislio sam neka s emalo nakupi para,da se ne smaram sa sicom

PayPal withdrawal ID 148059379 failed with reason code 3148: Receiver's address is in a non-receivable country or a PayPal zero country

Thank you"

Da ti nije do banke? Nazovi ih i pitaj rade li sa PayPal-om. Ako ne uspiješ ništa rješiti čujemo se ovih dana preko PP ili mi napiši mail (imaš moju mail adresu na blogu http://mikrozadaci.blog.hr/) pa ću se pokušati raspitati. Nekim čudnim spletom okolnosti poznajem par ljudi koji rade za PayPal, upravo na podršci za korisnike.
Ono što znam sa sigurnošću je da Rajfajzen banka BiH prebacuje pare bez ikakvih problema, Nova Ljubljanska banka traži da odeš na šalter i zahtijevaš da ti omoguće PayPal transakcije. Nakon par dana pare će ti leći. Raspitaj se prvo u svojoj banci, ako ne rješiš problem javi mi se da vidim šta mogu učiniti.
Evo javno obećavam svima koji se registruju na Neobux i Clix Sense preko mene da će imati bolju korisničku podršku na PayPal-u :).

Sinoć sam bio vrijedan :) moram se pohvaliti
Image
my world

#179 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

Da ti nije do banke? Nazovi ih i pitaj rade li sa PayPal-om. Ako ne uspiješ ništa rješiti čujemo se ovih dana preko PP ili mi napiši mail (imaš moju mail adresu na blogu http://mikrozadaci.blog.hr/ ) pa ću se pokušati raspitati. Nekim čudnim spletom okolnosti poznajem par ljudi koji rade za PayPal, upravo na podršci za korisnike

Pa ne znam da li treba neka posebna dozvola da posalju transakciju na paypal,ja sam do sad koristio paypal i kupovao stvari na ebay-u,s te tacke gledista je uredu,ali sma ocekivao ako mogu kupiti nesto i dati pare,vajda ih mogu i dobiti
AhmetShabo

#180 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

imam pitanje. na nekim zadacima mi je nazalost pala preciznost, npr ondaj da uporedim 2 posla. koji mi se cinio lagan i dobro se placao. Medjutim sad mi kaze expelled mode, i low accuaracy. To znaci da nikad vise necu moci raditi taj zadatak???
ivmilicevic

#181 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by ivmilicevic »

Ti zadatci se resetiraju nakon nekoliko dana, ovisi o zadatku koliko traje
babaroga1x

#182 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

my world wrote:Ljudi imam ozbiljan problem. Do sad nisam vrsio ipslate,mislio sam neka s emalo nakupi para,da se ne smaram sa sicom

Thank you"

jesi možda u srbiji ili crnoj gori?

Paypal ne posluje još u srbiji i crnoj gori.... nažalost...

na clixsensu ti je jedina opcija onda ček...

Baba
babaroga1x

#183 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

niho92 wrote:Pozz da se i ja ukljucim malo :-D

Hajde ako moze da kad neko uradi neki od zadataka da postavi ovdje. Znaci naziv zadatka i objasnjenje pocetnicima a i ostalima kako je uradio, da bi manje grijesili.

Eto ko moze i ko ima vremena :)
pozdrav niho92

možemo mi staviti objašnjenja na forum, kako se rješava neki task... ali postoji caka...

postoji određen broj zadataka koji kad se riješe, više ih nema... znači, umjesto da zaradjujem pare, ja bi trebao pisati upute... bez uvrede, ali koji put to problem ;)

najbolji savjet ti je da klikneš na svaki dostupan task i vidiš jel ga razumiješ i jel ti se svidja... znam ljude koji zaradjuju pristojne pare na zadacima koji se meni generalno gade, a kamoli da sam skužio upute...

pozdrav, Baba
babaroga1x

#184 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

Drinski wrote:Ljudi pricaju sami sa sobom.
Pozdrav Drinski

Ovo je forum...

na forumu ljudi pričaju o temama koje ih zaimaju... tako se ovdje na ekonomiji skupila grupica ljudi koji pričaju o mikrozadacima... izmjenjuju iskustva, savjete, hvale se, zezaju se...

neće se nitko ovdje obogatiti preko noći... mukotrpnim radom (da, mikrozadaci su posao ko i svaki drugi) će zaraditi nešto para te će s tim parama kupiti sebi i osobama koje su im drage nešto lijepo...

postoje na ovom forumu i druge teme koje mene ne zanimaju (recimo dionice).... ja nisam uletio tamo i rekao da su to sve gluposti... ne zanima me, preksočim temu i idem dalje...

Lijep pozdrav
Baba
glitch

#185 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

Thank you"

čitao sam da su ljudi imali isti taj problem jer im mail nije bio verifikovan :)
my world

#186 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

glitch wrote:

Thank you"

čitao sam da su ljudi imali isti taj problem jer im mail nije bio verifikovan :)

I ja sam upravo sad naletio na takvo nesto,probacu verifikovati,a onda ponovo podnijeti zahtjev za isplatu,u poendjeljak navec cu znati jesu li pare legel,pa cu javiti da li sam uspio. :D
babaroga1x

#187 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

my world wrote:
glitch wrote:

Thank you"

I ja sam upravo sad naletio na takvo nesto,probacu verifikovati,a onda ponovo podnijeti zahtjev za isplatu,u poendjeljak navec cu znati jesu li pare legel,pa cu javiti da li sam uspio. :D
ako nisi verificirao account na paypalu, ne možeš povući pare

takodjer pazi na povlačenje para s paypala tokom mjeseca jer plaćaš naknadu od min 5 $
najbolje ti je čekati prvi u mjesecu kad ti paypaal automatki šalje pare na račun, bez naknade...

naravno, osim ako na paypaal računu nemaš 500 $ i hitno ti treba lova ;)

Baba
mikrozadatak

#188 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

my world wrote: I ja sam upravo sad naletio na takvo nesto,probacu verifikovati,a onda ponovo podnijeti zahtjev za isplatu,u poendjeljak navec cu znati jesu li pare legel,pa cu javiti da li sam uspio. :D
Sumnjam da ćeš završiti sve do ponedjeljka. Kad započneš verifikaciju account-a, prvo će ti skinuti 1.96$ s računa, nakon 3-4 dana na izvodu iz banke ćeš naći četverocifreni kod koji ćeš ukucati na PayPal-u i verifikovati account.
Ali što kaže babaroga, ako ti nije frka, verifikuj account i sačekaj prvi oktobar. PayPal svakog prvog u mjesecu automatski prebacuje pare na tvoj račun, bez naknade.

Pozdrav
AhmetShabo

#189 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

MOram da se pohvalim malo. evo samo u ova 2 dana sto sam odradio zadataka, Definitvno sve krece kada se predje na lvl 1. zadataka ima more, ne znas koji bi prije uradio.. za dan danas 2 dolara zarade,
Image
Vamzemoljac

#190 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Koji je ovo sajt?
Što ne radite na microworkers.com ,tamo dnevno uzmem 5-6 $ za sat
Vamzemoljac

#191 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Joj vidim sad gdje radite,PTC sranja od sajtova,daj ljudi manite se tih gluposti ode vam život.
Na micorworkers uzmeš kao što rekoh 5-6 $ za sat dnevno ,a ko ima malo bolje uslove tj. yahoo answers level 2 ,stranice i slično uzme 3 puta više dnevno...
AhmetShabo

#192 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

Vamzemoljac wrote:Joj vidim sad gdje radite,PTC sranja od sajtova,daj ljudi manite se tih gluposti ode vam život.
Na micorworkers uzmeš kao što rekoh 5-6 $ za sat dnevno ,a ko ima malo bolje uslove tj. yahoo answers level 2 ,stranice i slično uzme 3 puta više dnevno...
koje zadatke rjesvaas na micro. oduzimaju dosta vremena da se urade, ja sam se i tamo rego, ali ne djeluje mi lagano.. Imas li kakvih preporuka za pocetak'???
mikrozadatak

#193 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

.
Last edited by mikrozadatak on 07/09/2014 17:42, edited 1 time in total.
mikrozadatak

#194 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

niho92 wrote:Pozz da se i ja ukljucim malo :-D

Hajde ako moze da kad neko uradi neki od zadataka da postavi ovdje. Znaci naziv zadatka i objasnjenje pocetnicima a i ostalima kako je uradio, da bi manje grijesili.

Eto ko moze i ko ima vremena :)
Sam sebi sam obećao da ću posebno pomagati ljude koji se uključe preko mene, ali evo jedan koristan savjet za sve.
Zadatak What is the format of this event? za 6 centi na Neobux-u, na ClixSensu 5 centi, inače jako dosadan.
Ali pokušajte ovo, otvorite ponuđeni link i na stranici gdje se objašnjava koij "event" je u pitanju, skrolajte pri dnu stranice i kliknite na link "View organizer profile". U velikoj većini slučajeva tu će vam tačno pisati u koju kategoriju event spada.

Još samo dobro obratite pažnju da li se radi o dobrotvornom ili event-u posvećenom djeci.
Imate još oko 3000 zadataka, pa bujrum ko voli.

Pozdrav
my world

#195 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

Mjesečno oko 30 $ džeparca za nikakav rad vam nije loše.
nisam bas upratio sta se tamo dseava,ali ja na clixsensu zaradjujem mnogo vise od 30 dolara za manje od sat vremena dnevno (samo ako ima normalnih taskova)
mikrozadatak

#196 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Novajlija10 wrote:koliko dugo radiš na clixsensu?
Zarađivao sam i ja preko 100 $ mjesečno ali sada nemam potrebe jer radim druge stvari,bolje.Ovdje jedino uradim ovako bolje zadatke tipa android aplikacija jer mi je tel uvijek pri ruci i što ne bih onda uzeo pola dolara za običnu instalaciju ili dobro plaćenu registraciju koja oduzima ni pet minuta meni.
Što bi rekli, nije sve kao u pjesmi.
Nemaš ni tamo nekog posla, (odlično znam o čemu govorim) osim ako nećeš pisati tekstove na engleskom jeziku. Onda radije daj u oglase, prevodi, zaradit ćeš više. Koliko ti aplikacija ponudi dnevno da skineš?
Vidi, svi mi znamo da ovo nije jedini način zarade preko net-a, znamo svakako da nije ni najbolji, ali našli smo se ovdje, lijepo nam ide ... i guramo. Ja sam recimo znao za jedan dan zaraditi 16$, nije bilo puno takvih dana, ali kad skontaš neke cake, brzo furaš kroz zadatke.
Malo me nervira što se ovdje samo pojave ljudi i kažu mi :"Od ovoga ne možeš zaraditi". E jbg kome sad da vjerujem njima ili mom izvodu sa PayPal-a.

A ovo: Zarađivao sam i ja preko 100 $ mjesečno ali sada nemam potrebe... ako je fakat ovako, onda čestitam, iskreno, nije šuplja.

Pozdrav
glitch

#197 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

Image
evo ga zarada za septembar tj. proteklih 6 dana bez bonusa +12% na ovo

ja radim ovako naveče 2-4 sata usput dok sam za compom
i sasvim sam zadovoljan zaradjenim "džeparcem" :)

btw priča da su poslovi od 1 do 10 centi je nigdje veze ima ih i po 30-40 centi pa do 90 tak
evo ga taze 8-)
trebalo odabrati kategoriju i broj članova jel veći il manji od 1000 za 5 kompanija
par minuta :D
Image

op još jedan :mrgreen:
Image
Last edited by glitch on 08/09/2014 01:39, edited 1 time in total.
AhmetShabo

#198 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

evo upravo sam i ja uradio taj zadatak samo sto je kod mene placen 0,7 dolara.Dakle trebalo mi je par minuta da ga zavrsim.
Da je barem vise ovakvih, ali doci ce.
Image
glitch

#199 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

:thumbup:
samo polako
uglavnom vidiš da se može :mrgreen:
Averus

#200 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Averus »

Za one koji su dobri sa engleskim jezikom, mogu toplo preporučiti Postloop.
Pišete postove na forumima i blogovima i dobijate bodove. 100 bodova = $5. :)

Ja sam do sad fakat mnogo zaradio na toj stranici...

Sad sam se registrovao na TranscribeMe i uradio ispit.
Na netu sam čitao da je ispit iz engleskog jezika pretežak (jeste) i da rijetko ko položi. Čak i TranscribeMe tvrdi da položi tek 30% kandidata.
Ja ga iz prve položio bez pripreme, rezultat mi 96% 8-)

Sad ću da zarađujem :izet:

A nekad kasnije ću i njemački da odradim :bih:
Post Reply