Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
VjecitiStudent wrote:U svakom slučaju, svi su znakovi da izbori se bliže, milion puta oprobane taktike se opet koriste, uz ushićenje dobro istreniranih krda.
VjecitiStudent wrote:U svakom slučaju, svi su znakovi da izbori se bliže, milion puta oprobane taktike se opet koriste, uz ushićenje dobro istreniranih krda.
Nastavke ćemo tek vidjeti sljedećih mjeseci ...
bezze ti je prica, ishod izbora se vidi s Mjeseca i bez ubistava i napada na povratnike!
insomnia78 wrote:Tako je i svaki pokusaj organizovanja ljudi koji su shvatili sudbinu koja se sprema Bosni i Bosancima nazvan pozivanjem na rat i takvi ljudi cak i prijavljivani i uz pomoc komsija muslimana se nasli na sposkovima cetnika i JNA
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Kako li će se ovaj put dijaspora organizovati, živo me interesuje?
Jeste li već zakupili kafane, organizovali klađenje?
wolf07 wrote:Moze li se ista reci u odbranu rahmetli Ahmeda i protiv Nikole a da vi multikulturlije ne kazete kako ja i ovakvi poput mene ne pozivamo na rat. Jebo vas vise rat, ja sam u jednom bio od pocetka do kraja i to nije dovoljno nego je i previse, ali ako je cijena mira to da sutimo kad god se neki cetnik zazeli bosnjacke krvi jebes taj mir!
Ne moze jarane
Pazi dobro, za deset godina ce, sa ovakvim razvojem stvari, biti nepozeljno u federaciji reci da si bio u Armiji RBiH, skocice tvoji da ti usta zacepe jerbo "talasas" i rusis dobrosusjedske odnose
Plus nisi urban i cool ako pricas i podsjecas na ono sto se dogadjalo devedesetih
insomnia78 wrote:Tako je i svaki pokusaj organizovanja ljudi koji su shvatili sudbinu koja se sprema Bosni i Bosancima nazvan pozivanjem na rat i takvi ljudi cak i prijavljivani i uz pomoc komsija muslimana se nasli na sposkovima cetnika i JNA
Kako li će se ovaj put dijaspora organizovati, živo me interesuje?
Jeste li već zakupili kafane, organizovali klađenje?
Smjesan si
Citav rat sam proveo na strani ARBIH i dobar dio poslijeratnih godina
wolf07 wrote:Moze li se ista reci u odbranu rahmetli Ahmeda i protiv Nikole a da vi multikulturlije ne kazete kako ja i ovakvi poput mene ne pozivamo na rat. Jebo vas vise rat, ja sam u jednom bio od pocetka do kraja i to nije dovoljno nego je i previse, ali ako je cijena mira to da sutimo kad god se neki cetnik zazeli bosnjacke krvi jebes taj mir!
Ne moze jarane
Pazi dobro, za deset godina ce, sa ovakvim razvojem stvari, biti nepozeljno u federaciji reci da si bio u Armiji RBiH, skocice tvoji da ti usta zacepe jerbo "talasas" i rusis dobrosusjedske odnose
Plus nisi urban i cool ako pricas i podsjecas na ono sto se dogadjalo devedesetih
Dok se s druge strane treba sto vise raditi na tome da se Bosnje rasture na hiljadu nacina: sandzaklije, dijaspora, hercegovci, krajisnici, Zeljo-Sarajevo, RS-F BiH, vlast, opozicija, privatnici, "oni" na drzavnim jaslama.......
Sta imate sad branit covjeka kad nije među zivima?Trebali ste ga branit dok je bio ziv,sad je kasno.Zato bolje kad vec imate saznanja o cetnicima ili ga otresite na vrijeme ili ga prijavite.
Ne moze jarane
glupost. ova je price bila i prije 10 godina pa se nista desilo nije. odgovara samo vama sto bi pumpali napetost i prosipali zuc. a i ova za urban i cool je glupost. jos jedna izvlakusa i prosipanje zuci prema onima koji razmisljaju drugacije
snaga_znanja wrote: U praksi bi to bilo razjasnjavanje na nacin da ce vjerovatno neki srpski povratnik platiti glavom ili biti pretucen nakon par dana medijskog izivljavanja nad ovim zlocinom. Pa ce onda opet neki Bosnjacki povratnik platiti glavom. I tako u krug do nemira sirokih razmjera gdje svi ko razjarene kerovi proganjaju one koji su najugrozeniji u cijeloj prici.
Koji jeftin, oduran, mnogo puta viđen, pokušaj generalizacije i uspostavljanja ravnoteže među zvijezdama.
Jer sve je to isto, zločini tamo, zločini vamo, desio nam se ah taj nesretni rat, ako nekoliko puta u istom kontekstu spomenemo kako se eto to na sve strane dešava postaće istina, jel' tako?
Ma šta kažeš.
Jel' to problem osuditi krvločno ubistvo povratnika? Bez suvišnih "ali"?
Jel' to problem uočiti da je ubistvo počinio neko sa, evo biću blaga, pročetničkim simpatijama?
Problem je, dabome, ne stigne se od relativizacija...jer valja živjeti nekako sa sobom.
Vidis istina je da danas dvoje staraca povratnika sa slomljenim licima lezi u Zenici. To je ishod te herojske i junacke price sa pocetka teme.
Ove price o relativizaciji i ostalim glupostima prodaji nekom drugom...
Sta imate sad branit covjeka kad nije među zivima?Trebali ste ga branit dok je bio ziv,sad je kasno.Zato bolje kad vec imate saznanja o cetnicima ili ga otresite na vrijeme ili ga prijavite.
Ova prica i jeste radi onih koji su zivi i nalaze se medju cetnicima, a svidjalo se to nekome ili ne takvih je velika vecina u RS-u. KAd se suti na ovake stvari onda to oni shvataju kao slabost i raspale jos jace. Prema tome, ne radi se tu ni o kakvom pozivanju na rat. Samo se radi o tome da se izvrsi sto je moguce veci pritisak nenasilnim putem da se ovakve stvari u buducnosti sprijece, sutnja tjera vodu na mlin onih koji bi sad najradije poklali i opljackali ono malo Bosnjaka u RS-u. Ne samtram ni da je ovo naduravanje na ovom forumu neka narocito znacajna stvar ali je daleko bolja od nekakvih supljih prica o toleranciji, multikulti, komsiluku.........
snaga_znanja wrote:
Vidis istina je da danas dvoje staraca povratnika sa slomljenim licima lezi u Zenici. To je ishod te herojske i junacke price sa pocetka teme.
Sve što će ti pomoći da mirno zaspiš večeras, bez da osudiš, bez da se zgroziš, na činjenicu da je lokalni četalj raskomado starca od 80 godina...jer je četalj.
Ali ne možeš ti to...
Jebeš ga, ovaj raskomado dedu od 80 godina, tako su brate mili hiljadupetsoineke nabili na kolac đeda od strica...jelde?
snaga_znanja wrote:
Sve što će ti pomoći da mirno zaspiš večeras, bez da osudiš, bez da se zgroziš, na činjenicu da je lokalni četalj raskomado starca od 80 godina...jer je četalj.
Ali ne možeš ti to...
Jebeš ga, ovaj raskomado dedu od 80 godina, tako su brate mili hiljadupetsoineke nabili na kolac đeda od strica...jelde?
Kad godinama zivis, radis, volis na tjelima na najgnjusnije nacine pobijenih sugradjana, koji su ubijani samo zbog pogresnog imena, tesko da ce te sitnica poput ubistva nekog tamo starca posebno nasikirati
snaga_znanja wrote:
Ali ne možeš ti to...
Njah njah. Ja cetnik jer necu da budem forumski internet fanatik. Haj zdra'o i ti.
Sta se sve nece uraditi samo da se govnetu ne kaze da je govno! Evo gledam ovu budalastinu od spinovanja sa @Insomnia78! Prvo napadnes covjeka da je dijasporac, pa onda kad ovaj kaze da je cijeli rat proveo u A R BiH slijedi ono - "hoces ljiljana"??? De nam legendo sviju ti na svijetu reci, pokazi, nacrtaj kakav je po tebi Bosnjo OK? Gdje je bio i sta je radio u periodu 92-95, sta radi nakon rata, gdje mu je mjesto u ovom kosmosu osim u nekoj masovnoj grobnici?
snaga_znanja wrote:
Ali ne možeš ti to...
Kad godinama zivis, radis, volis na tjelima na najgnjusnije nacine pobijenih sugradjana, koji su ubijani samo zbog pogresnog imena, tesko da ce te sitnica poput ubistva nekog tamo starca posebno nasikirati
Jes' da im je stopa samoubistava zadnjih godina u stalnom porastu, ali nemam iluzije da sikiranje oko takvih stvari ima veze s tim, da bar.
wolf07 wrote:Sta se sve nece uraditi samo da se govnetu ne kaze da je govno! Evo gledam ovu budalastinu od spinovanja sa @Insomnia78! Prvo napadnes covjeka da je dijasporac, pa onda kad ovaj kaze da je cijeli rat proveo u A R BiH slijedi ono - "hoces ljiljana"??? De nam legendo sviju ti na svijetu reci, pokazi, nacrtaj kakav je po tebi Bosnjo OK? Gdje je bio i sta je radio u periodu 92-95, sta radi nakon rata, gdje mu je mjesto u ovom kosmosu osim u nekoj masovnoj grobnici?
Ispravka, nisam bio u vojsci, na kraju rata sam imao sedamnaest godina, nego na teritoriji pod kontrolom iste
wolf07 wrote:Sta se sve nece uraditi samo da se govnetu ne kaze da je govno! Evo gledam ovu budalastinu od spinovanja sa @Insomnia78! Prvo napadnes covjeka da je dijasporac, pa onda kad ovaj kaze da je cijeli rat proveo u A R BiH slijedi ono - "hoces ljiljana"??? De nam legendo sviju ti na svijetu reci, pokazi, nacrtaj kakav je po tebi Bosnjo OK? Gdje je bio i sta je radio u periodu 92-95, sta radi nakon rata, gdje mu je mjesto u ovom kosmosu osim u nekoj masovnoj grobnici?
Ispravka, nisam bio u vojsci, na kraju rata sam imao sedamnaest godina, nego na teritoriji pod kontrolom iste
U tom slucaju ti ne valjas zato sto nisi kao maloljetnik stupio u vojsku a ja ne valjam zato sto sam bio punoljetan i jesam bio u vojsci!