Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post Reply

Kako ce Kusturicu historija opisati?

Kao izdajicu svog naroda, svoje mahale, svog grada, svoje drzave, ukratko petokolonasa u toku agresije
78
64%
Ili nekako drugcije
44
36%

Total votes: 122

Banksy

#176 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Banksy »

hAZNADAR wrote:
Nije ovdje tema o bosnjackom nacionalizmu, muslimanskom licemjerju, kako Saraj´vo vise nije isto,... vec je tema o Kusti.
Naprotiv, tema i nije otvorena da se govori o Kusturici, već da frustrirane sluge velikosprstva još jednom pljunu na Sarajevo.
Mister Yes

#177 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Mister Yes »

Šta god da je Kusturica radio nije pucao po Sarajevu sa Jevrejskog groblja. Vučić jeste. A Vučić je dobrodošao u Sarajevo reće član predsjedništva BiH nekidan. Osim toga Vučić je i dosta popularan u Sarajevu pa se često čuju komentari tipa "da je nama jedan poput Vučića". Lider treće najjače stranke u Bošnjaka hvali Vučića i Vučić hvali njega.

Dakle šta nam ostaje? Ostaje ta činjenica da je Emir izdajica a Aleksandar nije.
spreca

#178 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by spreca »

Mister Yes wrote:Šta god da je Kusturica radio nije pucao po Sarajevu sa Jevrejskog groblja. Vučić jeste. A Vučić je dobrodošao u Sarajevo reće član predsjedništva BiH nekidan. Osim toga Vučić je i dosta popularan u Sarajevu pa se često čuju komentari tipa "da je nama jedan poput Vučića". Lider treće najjače stranke u Bošnjaka hvali Vučića i Vučić hvali njega.

Dakle šta nam ostaje? Ostaje ta činjenica da je Emir izdajica a Aleksandar nije.
Znaci i nama treba jedan koji bi puco po Begisu i da hapsi bandu sto nije lose a u Begisu bi bio popularan i dobro dosao.........a vala ti je i usporedba buduceg predsjednika vlade ma kakv bio i obicnog kokosara
sinuhe

#179 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by sinuhe »

Mister Yes wrote:Šta god da je Kusturica radio nije pucao po Sarajevu sa Jevrejskog groblja. Vučić jeste. A Vučić je dobrodošao u Sarajevo reće član predsjedništva BiH nekidan. Osim toga Vučić je i dosta popularan u Sarajevu pa se često čuju komentari tipa "da je nama jedan poput Vučića". Lider treće najjače stranke u Bošnjaka hvali Vučića i Vučić hvali njega.

Upravo tako. Dovoljna je njegova jedna lijepa rijec i eto mu sestoaprilska nagrada. Kod Bosnjaka je to tako.
Sezam

#180 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Sezam »

Ne treba zaboraviti da je Emir takodjer autor genocidno-ljubavnih stihova......Ko ne voli radovana ne video djurdjevdana, ko ne voli Dabic Rasu popusio kitu nasu. :evil:

Mislim da ne treba uopste isticati o kakvom se svetskom umetniku radi bre :evil:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#181 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Chmoljo »

nisam znao da je Vučić rođeni Sarajlija.
Banksy

#182 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Banksy »

Banksy wrote:
Naprotiv, tema i nije otvorena da se govori o Kusturici, već da frustrirane sluge velikosprstva još jednom pljunu na Sarajevo.
PM72

#183 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by PM72 »

Kao prvo,Vučić nije "rođeni sarajlija".Njegovi sa očeve strane su negdje iz okoline Bugojna.Zatim,ko u Sarajevu hvali i veliča tog ortodoksnog četnika? Nikolić je četnički vojvoda a on mu bio pomoćnik.Zanosio je muda na krivini čak i Šešelju.Neko reče da je pucao sa jevrejskog groblja po Sarajevu.Sumnjam u to,on je bio četnik koji laje sa distance i njegov jezik je bio gori nego nečiji automat.Možda je bio na jevrejskom ali u obilasku položaja zajedno sa drugim četničkim glavešinama.

Emir je (po meni) postao takav kakav jeste iz inata.Kad je rat počeo on je bio u Parizu,čak ga je i Senad Hadžifejzović zvao pa je TADA apelovao da se ne gađa njegov grad.I senad pećanin (namjeno pišem malim slovima iako je golem konj) ga je prozivao.Te kad ćeš se vratiti,hoćeš li postati pripadnik TOBiH itd.Kusturica jeste mangup i to školovani pa ga je zatjerao u neku stvar jer je njemu bilo šega da ga jedan sandžaklija zove u vlastiti grad itd.

Ja mu jedino zamjeram što je vjeru promjenio i što se prekrstio a ovo što je odjebao Sarajevo - neka je.
Mister Yes

#184 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Mister Yes »

Chmoljo wrote:

Pa kažem, Emir izdajica a Aleksandar nije.
LBVIEW

#185 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:Kao prvo,Vučić nije "rođeni sarajlija".Njegovi sa očeve strane su negdje iz okoline Bugojna.Zatim,ko u Sarajevu hvali i veliča tog ortodoksnog četnika? Nikolić je četnički vojvoda a on mu bio pomoćnik.Zanosio je muda na krivini čak i Šešelju.Neko reče da je pucao sa jevrejskog groblja po Sarajevu.Sumnjam u to,on je bio četnik koji laje sa distance i njegov jezik je bio gori nego nečiji automat.Možda je bio na jevrejskom ali u obilasku položaja zajedno sa drugim četničkim glavešinama.

Emir je (po meni) postao takav kakav jeste iz inata.Kad je rat počeo on je bio u Parizu,čak ga je i Senad Hadžifejzović zvao pa je TADA apelovao da se ne gađa njegov grad.I senad pećanin (namjeno pišem malim slovima iako je golem konj) ga je prozivao.Te kad ćeš se vratiti,hoćeš li postati pripadnik TOBiH itd.Kusturica jeste mangup i to školovani pa ga je zatjerao u neku stvar jer je njemu bilo šega da ga jedan sandžaklija zove u vlastiti grad itd.

Ja mu jedino zamjeram što je vjeru promjenio i što se prekrstio a ovo što je odjebao Sarajevo - neka je.
To,kako ti kazes,"odjebavanje" Sarajeva, je znacilo ideolosko svrstavanje rame uz rame s onima sto su i rodnom gradu i narodu iz kojeg je potekao pripremali,a i pokusali sprovesti u djelo nestanak. Onakve bljuvotine,lazi,opravdavanje i relativizaciju zlocina koje je doticni, sve u cilju dodvoravanja Slobi & co, a zaradi osobne materijalne koristi, pricao gdje god je svoju njusku pomolio, od Mokre Gore do Kana, mu k'o biva "halalis"? :-) A Hadzifejzovic i njegovo porijeklo su za ovakvo ponasanje rezisera i "antiglobaliste"(nakon sto su ga odjebali u Hollywood-u) relevantni k'o i lanjski snijeg.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#186 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Chmoljo »

Mister Yes wrote:
grada, ne vjere, kako se inputira. zemlje, ne pripadnosti religiji.
DoZeN

#187 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by DoZeN »

York Light 100`s wrote: Šta je sa Mirjanom Karanović, Miroslavom Ilićem, Balaševićem? Da li je Kusturica veći Srbin od njih zato što je podržavao onaj sistem a ovi navedeni nisu?
Bi li bilo dovoljno za Kusturicu da je promjenio vjeru a distancirao se od Miloševića i ostalih ili je preduslov za pravoslavstvo (za razliku od drugih vjera) podrška najnegativnijim ličnostima u historiji inače ne bih ni vidjeo crkvu iznutra?
Pa eto vi pojedinci na ovom forumu što ismijavate glupe Bošnje, ako ste toliko pametni objasnite mi definiciju šta je pravi, ponosni, veliki srbin
Miroslav Ilic je bio u SPS-u,pa napustio,Mirjana Karanovic nikada nije rekla da je RS genocidna tvorevina,Balasevic niti smrdi niti mirise,Balasevic je nebitan.
Mirjana Karanovic itekako cijeni Kusturicu,kao i Miki Manojlovic, drugi Srbin koji dolazi u Sarajevo neometano.
Zdravko Colic npr nije nikada osudio VRS i obruc oko Sarajeva,sto o njemu ne polemisite?
ili Goran Bregovic koji je cak izjavio:Necu da sviram za "Alino Sarajevo"
boli Kusturica,boli kao izdajnik, ali to Sarajevo su izdali i svi oni koji su bili u VRS, a rodili se na Kosevu,ali se nesto ne osvrcu kada im neko tako nesto kaze?
Banksy

#188 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Banksy »

DoZeN wrote: boli Kusturica,boli kao izdajnik ...
Poenta teme,

Vas boli ... I njega boli ... Što nas više ne boli.
Mister Yes

#189 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Mister Yes »

Chmoljo wrote:
Mister Yes wrote:
grada, ne vjere, kako se inputira. zemlje, ne pripadnosti religiji.
Ja sam napisao izdajica a nisam ni rekao ni inputirao čega. A izdajica je više stvari. I grada i zemlje i vjere i naroda i ljudskosti.
DoZeN

#190 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by DoZeN »

Banksy wrote:
Poenta teme,

Njega ne boli, ima se njemu ko diviti, Sarajevo ima svoje "albance" od Lukavice do Bosanskog Novog,Sarajevo ima svoje problem,u pravu si
hebo Kusturicu,
Danguba

#191 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Danguba »

Mister Yes wrote:
Chmoljo wrote:
Sta je i koga Vucic izdao?
Mister Yes

#192 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Mister Yes »

Danguba wrote:
Mister Yes wrote:
Chmoljo wrote:
Sta je i koga Vucic izdao?
:? Pa rekoh da nije a ne da jeste. Problemi sa čitanjem? :?
PM72

#193 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by PM72 »

LBIEW,

Ja i Nemanja Kusturica smo bili na suprotnim stranama.I sad smo.Ne bih mu otišao u Mećavnik ili Andrić grad -nema teorije.Ali,u pravu je što je odjebao zvanično Sarajevo jer si svjedok toga šta su uradili od našeg grada.Alija,Bakir i ta politika.A upravo su oni otjerali Kusturicu.Bolje bi nam bilo da je bio s nama.Jutros sam psovao sve po spisku kad sam pročitao da je neki sandžački debil pušten iz bolnice nakon što je golfom VI ubio ženu u Nedžarićima.Je li to pošteno i je li to pravda,zakon...i za to je kriv Alija i njegovi poltroni.Da se razumijemo,ista su govna i Zlatko i ono sandžačko pašče.Sve je to isprdak Alije i alijine politike 90-tih.

Njima je dobro a nama nije.Kusturici nikad nije bilo bolje,uvukao se u šupak kome trebao i što će mu ovaj propali šeher?I da je ostao sa nama,dali bi mu da vodi pozorište mladih,pod uslovom da napravi koji spot za SDA i da ćuhne u stranu Tulića...

Kontaš me sad? A Kusturica mi je potpuno nebitan u životu.Nisam vala nikad ni simpatisao njegove firaunske filmove.Hoće li proći Titovom ili ne-potpuno mi je svejedno.Kad je mogao Krajišnik ili onaj novinar sa Pala Božanić kao i desetine artiljeraca i snajperista VRS :-?
TheWatcher

#194 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by TheWatcher »

sjecas li se doli bel :D
LBVIEW

#195 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by LBVIEW »

DoZeN wrote:
Banksy wrote:
Poenta teme,

Njega ne boli, ima se njemu ko diviti, Sarajevo ima svoje "albance" od Lukavice do Bosanskog Novog,Sarajevo ima svoje problem,u pravu si
hebo Kusturicu,
Ma problem ste vi sami sebi s takvom "pamecu". :izet:
LBVIEW

#196 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:LBIEW,

Ja i Nemanja Kusturica smo bili na suprotnim stranama.I sad smo.Ne bih mu otišao u Mećavnik ili Andrić grad -nema teorije.Ali,u pravu je što je odjebao zvanično Sarajevo jer si svjedok toga šta su uradili od našeg grada.Alija,Bakir i ta politika.A upravo su oni otjerali Kusturicu.Bolje bi nam bilo da je bio s nama.Jutros sam psovao sve po spisku kad sam pročitao da je neki sandžački debil pušten iz bolnice nakon što je golfom VI ubio ženu u Nedžarićima.Je li to pošteno i je li to pravda,zakon...i za to je kriv Alija i njegovi poltroni.Da se razumijemo,ista su govna i Zlatko i ono sandžačko pašče.Sve je to isprdak Alije i alijine politike 90-tih.

Njima je dobro a nama nije.Kusturici nikad nije bilo bolje,uvukao se u šupak kome trebao i što će mu ovaj propali šeher?I da je ostao sa nama,dali bi mu da vodi pozorište mladih,pod uslovom da napravi koji spot za SDA i da ćuhne u stranu Tulića...

Kontaš me sad? A Kusturica mi je potpuno nebitan u životu.Nisam vala nikad ni simpatisao njegove firaunske filmove.Hoće li proći Titovom ili ne-potpuno mi je svejedno.Kad je mogao Krajišnik ili onaj novinar sa Pala Božanić kao i desetine artiljeraca i snajperista VRS :-?
Daj bolan PM,ko ga je otjerao?Necovjek je sam sebi zalupio sva vrata svojim poganim i lazljivim jezikom kad god je otvorio onu smrdljivu gubicu.Ova transformacija grada se desila poslije rata i istina je da su za istu najvise krivi nasi politicari, ali ovaj smrdo i necovjek se prema sudbini istog odredio puno ranije, kad su mu guzni haveri i finansijeri njegove vec tada propale karijere odlucili i grad i njegove stanovnike izbrisati s lica Zemlje. Ne radi se ovdje da li njemu treba ili ne "propali seher", vec o jednom civilizacijskom pitanju odnosa prema zlocinu koji se,da stvar bude jos gora po njega samog, cinio njegovom narodu i gradu dok je on hladio muda po zapadu i sirio bezocnu velikosrpsku propagandu od Kana pa do Antalije.
Adriatic

#197 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Adriatic »

Kad god se spomene ime ovog uhljupa, uvijek se priča o svemu samo ne o njegovim filmovima.
I to govori o kakvom se idiotu i jeftinom kokošaru radi.
PM72

#198 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by PM72 »

Daj bolan PM,ko ga je otjerao?Necovjek je sam sebi zalupio sva vrata svojim poganim i lazljivim jezikom kad god je otvorio onu smrdljivu gubicu
Nije bio takav do početka rata.Ne volim ga i ne branim ga ali naša vlast i politika ima dosta udjela u njegovoj transformaciji.Sad onaj isti što ga je podjebavao na početku rata (senad pećanin) ide mu na noge,samo što mu se u guzicu ne uvuče.Pravi reportaže o gostoljubivosti,prirodnom soku i kajmaku na imanju u Mećavniku.On je veća slina.Ovaj je barem ostao dosljedan svojim stavovima - koliko god naopaki i pogrešni bili.
BHCluster

#199 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by BHCluster »

Nemanja se odlucio politicki svrstati na srpsku stranu, i kroz tu prizmu pisa po svemu sto nije tako kako oni vide, a mogao je stati uz narod i srbe i hrvate i bopsnjake i marsovce ali nije izabrao je politicki put valja je lakse lovu uzeti isto tako i nele. A mogli su biti Bogovi! Ali lova je lova jebes narod, zato ce ga pamtiti kao jedno neokupano govece nista drugo.
Hajvan

#200 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Hajvan »

koliko "naivnosti" ovdje !?!..
čuj "otjeran"?!?

frajko samo, bolesno ambicionzan, odabrao stranu za koju je mislio da će biti pobjednička i od koje je mislio (i prilično to ostvario) 'hajrovat'…
dakle, šupak...

sve ostalo su manifestacije sujete, zla, laži i obmane.
Post Reply