novi brak poslije starog...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ridjobrki

#176 Re: novi brak poslije starog...

Post by Ridjobrki »

Majke mi, ja samo očekujem kad će se neko smuntati i na temama SDA i SDP.

:lol:
andr0id

#177 Re: novi brak poslije starog...

Post by andr0id »

Necemo se mi smuntati ne brini se ;)

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
Nedoumica2013

#178 Re: novi brak poslije starog...

Post by Nedoumica2013 »

hm, bila 4 godine u Ze. i to sto kazes ne treba se obazirati, nas mentalitet uh uh
Nedoumica2013

#179 Re: novi brak poslije starog...

Post by Nedoumica2013 »

tamo se ljudi najlakse muntaju samo se izjasne koju boju biraju
Nedoumica2013

#180 Re: novi brak poslije starog...

Post by Nedoumica2013 »

nego uozbiljite se,da li smo zakljucili da je vecina forumasa za ili protiv novog braka? bacaju li se prvi macici u vodu?
andr0id

#181 Re: novi brak poslije starog...

Post by andr0id »

Eee.. a je li ti se svidja ze? Nesto si mi poznata malo.. da nisi gdje chatala prije? :)

Nedoumica2013

#182 Re: novi brak poslije starog...

Post by Nedoumica2013 »

jok prva tema, novi clan, moram reci da, puno prijatelja i rodbine je iz Ze, samo da vas naucimo č i ć i to je to
andr0id

#183 Re: novi brak poslije starog...

Post by andr0id »

Sta me briga jesu li za ili protiv.. ja sam za, rekao jasno i glasno ;)

Povlacim se sa ove teme.

andr0id

#184 Re: novi brak poslije starog...

Post by andr0id »

Sve ti pratis :)

nightvision

#185 Re: novi brak poslije starog...

Post by nightvision »

krvava wrote:Imam odlicnu frendicu u zdicima :)
Jel' razvedena? :lol:
Ramzess Veliki

#186 Re: novi brak poslije starog...

Post by Ramzess Veliki »

registrovana onako wrote:
krvava wrote:Ne bih se ponovo udala. Ili mozda to samo tako mislim sada. Dozivjela sam ogromnu ljubav kakvu vise nikad ne bih voljela dozivjet jer spaljuje. To je to.
mozda toliko ljubavi nije dobro za brak :roll:
Ista stvar. Nisam ni znao koliko možeš voljeti nekoga ... očito da čovjek ne bira kada i prema kome ... i sami intenzitet ... i sada kad me pogodi s vremena na vrijeme čini mi se da će mi srce pući. Onda kad mi je bilo najteže ne znam kako sam preživio.
Ali sam apsolutno za drugi brak nakon razvoda, ali sa manje intenziteta jer sam shvatio da previše ljubavi znači potpuno sagorijevanje što nije dobro. Lakše je kad i u ljubavi postoji razumna mjera.
Ramzess Veliki

#187 Re: novi brak poslije starog...

Post by Ramzess Veliki »

ho oponopono wrote:...nije me paralizirao strah od samoće ali i novog početka, niti sam u deficitu sa životnim impulsima i promjenama a opet nisam ovisnik o partneru, bilo psihički, emocionalno, ekonomski, seksualno niti pristajem na jedan takav kompromis pa da cijeli život ostanem u odnosu koji me ne ispunjava i potiskujem svoje stvarne emocionalne potrebe... :novine:

... pa onda da si natovarim na vrat neku kompenzaciju, možda zamjenski odnos nekog komšiju preko puta, posvetim se djeci, ubijajući se od posla, alkohola, ne hvala, zarad čega, e tada bi se već zgadila samoj sebi u svoj toj praznini i frustraciji, ali šipak!

Volim sebe jednostavno više nego komšije, rodbinu, sredinu i ostale strukture. :carobnjak:

Razvod ne smatram ničijim ličnim neuspjehom, a još manje sramotom, niti su to manje vrijedne persone možda/sigurno (ljudske usne tiho govore, pak šapuću) sa falinkom nekom. :gooza:

Kod mene su vazda sve opcije raspoložive i svaki sljedeći odnos je jedinstven kojemu mogu samo da se radujem! 8-)
Ma vidi ti nje kako to fino reče ... :D :thumbup:
ho oponopono

#188 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

Ramzess Veliki wrote:
ho oponopono wrote:...nije me paralizirao strah od samoće ali i novog početka, niti sam u deficitu sa životnim impulsima i promjenama a opet nisam ovisnik o partneru, bilo psihički, emocionalno, ekonomski, seksualno niti pristajem na jedan takav kompromis pa da cijeli život ostanem u odnosu koji me ne ispunjava i potiskujem svoje stvarne emocionalne potrebe... :novine:

... pa onda da si natovarim na vrat neku kompenzaciju, možda zamjenski odnos nekog komšiju preko puta, posvetim se djeci, ubijajući se od posla, alkohola, ne hvala, zarad čega, e tada bi se već zgadila samoj sebi u svoj toj praznini i frustraciji, ali šipak!

Volim sebe jednostavno više nego komšije, rodbinu, sredinu i ostale strukture. :carobnjak:

Razvod ne smatram ničijim ličnim neuspjehom, a još manje sramotom, niti su to manje vrijedne persone možda/sigurno (ljudske usne tiho govore, pak šapuću) sa falinkom nekom. :gooza:

Kod mene su vazda sve opcije raspoložive i svaki sljedeći odnos je jedinstven kojemu mogu samo da se radujem! 8-)
...čuj fino reče, tako stvari stoje Velikanu! 8-)
Ramzess Veliki

#189 Re: novi brak poslije starog...

Post by Ramzess Veliki »

krvava wrote:
Ramzess Veliki wrote: Ali sam apsolutno za drugi brak nakon razvoda, ali sa manje intenziteta jer sam shvatio da previše ljubavi znači potpuno sagorijevanje što nije dobro. Lakše je kad i u ljubavi postoji razumna mjera.
Nisam li rekla da ne zelim nikad vise takav intenzitet? Nikad ne zelim vise toliko voljeti i . Ostalo sta bude ;)
Isto mislimo. Ljubav se mora malo podijeliti - malo na ženu, motor i BMW 3 ili 5 ??? Ne mogu da se odlučim ... ali znam da ne treba sve da se troši na ženu. :D
Ramzess Veliki

#190 Re: novi brak poslije starog...

Post by Ramzess Veliki »

ho oponopono wrote:
Ramzess Veliki wrote:

...čuj fino reče, tako stvari stoje Velikanu! 8-)
Znam da tako stoje stvari. Svi počnemo u jednom trenutku da sazrijevamo u svojim željama i očekivanjima, i dođemo upravo na ovakav pravac u razmišljanju.
ho oponopono

#191 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

...ajd super moram reći staroj da sam došla tobe napokon! :mrgreen:
ho oponopono

#192 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

...a kako vi to važete sada ću se kao manje davati ili?! :mrgreen:
ho oponopono

#193 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

krvava wrote:
ho oponopono wrote:...a kako vi to važete sada ću se kao manje davati ili?! :mrgreen:
Nije stvar u davanju nego osjecanju. Ja sam jednostavno naucila kontrolirati emocije :D

...a kako se kontrolirati kad naprosto odlijepim, neću kontrolu!
... ne želim si ništ uskraćivati pak ne bi to bila ja... 8-)
Nedoumica2013

#194 Re: novi brak poslije starog...

Post by Nedoumica2013 »

ho oponopono wrote:
krvava wrote:
ho oponopono wrote:...a kako vi to važete sada ću se kao manje davati ili?! :mrgreen:
Nije stvar u davanju nego osjecanju. Ja sam jednostavno naucila kontrolirati emocije :D

...a kako se kontrolirati kad naprosto odlijepim, neću kontrolu!
... ne želim si ništ uskraćivati pak ne bi to bila ja... 8-)
Slazem se sa vama, ne znam ograniciti emocije kada volim volim. ako sta uskracujem, vagam, odmjeravam necu onda biti ja JA, cemu veza, prijateljstvo ili brak ako ne mogu biti ja ja, zar i nije cilj da kad si sa pravom osobom ti budes ono sto jesi (nije valjda da ovolike godine protracih u neznanju i zabludi helpppp)
Nedoumica2013

#195 Re: novi brak poslije starog...

Post by Nedoumica2013 »

Neki muski forumasi su me iznenadili izjavama da su voljeli i sagorili od tolike ljubavi svaka cast na priznaju, dajete nam nadu da nisu svi muskarci isti. Danas kako sam u procesu razvoda muskarci koje poznajem (rodjaci, poznanici, kolege) valjda zbog moje situacije otvore dusu pa daju kementare tipa: ozenio sam se jer sam smatrao da ce biti dobra zena i majka, ozenio sam se jer sam zelio dijete, da mogu drugacije dobiti dijete (misli vanbracno a da ima ista prava) nikad se ne bi zenio, necu se zeniti jos mlad sam (aha 38 godinavaljda kasno prozivljava pubertet). Ja u cudu, slusam i pitaam se koji vrag sa sa nama nije uredu? Zar je ljubav postala misaona imenica?
andr0id

#196 Re: novi brak poslije starog...

Post by andr0id »

Vise ne zelis da volis? Niti vise vjerujes?

XOX100

#197 Re: novi brak poslije starog...

Post by XOX100 »

Zene koje varaju muzeve vecinom izgledaju puno bolje od zena koje su vjerne.
Tako da je sve fer. Ne mozes imati lijepo i posteno.

:D
andr0id

#198 Re: novi brak poslije starog...

Post by andr0id »

direktni wrote:
andr0id wrote:Vise ne zelis da volis? Niti vise vjerujes?

Ne želim da povrijedim djecu.
Na koji nacin bi povrijedio ih? Jesi li ikada razgovarao sa njima? Ili izvukao nesto da bih mozda voljeli macehu imati?

Zovem se Zelena

#199 Re: novi brak poslije starog...

Post by Zovem se Zelena »

Svi vi sa po jednim brakom iza sebe, u red! Ja ne mogu ni po prvi put a vi bi drugi!
Neće da može :mrgreen:
andr0id

#200 Re: novi brak poslije starog...

Post by andr0id »

Zovem se Zelena wrote:Svi vi sa po jednim brakom iza sebe, u red! Ja ne mogu ni po prvi put a vi bi drugi!
Neće da može :mrgreen:
Sta cekas? Ja zabacio.. hvataj se!

Post Reply