Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
- vješalica
#176 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
nije ni meni došlo što sam naručila,a izgleda i da neće kako su krenuli
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#177 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Poslano pismo iz Bosne u inostranstvo, nakon 2 mjeseca nije stiglo i upitali u posti.
-Poslan kljuc od zajednickih podrumskih vrata, i nije stigao?
Nekoliko sedmica kasnije, javili se "nasli smo vase pismo sa kljucem".
Vjerovatno "tipovali" pa skontali da su u krivom, k´o studenti prava, koji odustanu.
-Poslan kljuc od zajednickih podrumskih vrata, i nije stigao?
Nekoliko sedmica kasnije, javili se "nasli smo vase pismo sa kljucem".
Vjerovatno "tipovali" pa skontali da su u krivom, k´o studenti prava, koji odustanu.
- Sanjarko
#178 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Jednom je Mom Tetku nestalo 100 km sto je poslao Mojoj Porodici.ema_ wrote:Ovako, mene zanima gdje završe paketi koji "nestanu" ? Znači, pošalješ paket - običnom poštom, i njega više nema, ni u pošti odakle šalješ, ni gdje si poslao, i niko ništa ne zna jer "Po Bogu, to je bila obična, a ne preporučena pošta!" .
Zar stvarno to što šaljemo običnom poštom znači da našu pošiljku može smahnuti ko god hoće? Zar nam takvi ljudi rade po poštama?!![]()
![]()
Lično sam poslala desetine paketa običnom poštom, i svi su stizali, i sad se desilo njih nekoliko "kroz zemlju propalo" , pa zar ne postoji nikakav način da se sazna gdje su završili uopće?![]()
Ima li neko iskustva u ovome?
-
eeeeeee
#179 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ja imam problema kao i ti od polovine novembra 1 dodje 5 ne dodje. Sad ne mogu da skontam jel do pošte ili ovi s ebaya nikad ne pošalju.med11 wrote:Ne znam je li vezano za ovu temu, zadnjih mjesec dana a možda i duže ništa mi ne dolazi što sam naručio preko ebay-a. Prije je sve bilo ok.. Imate li slična iskustva?
-
TheMule
#180 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Kolko godina je zatvorska kazna za otvaranje pisama?
- TDK-90
#181 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Oko1999 god. tetka mi je poslala 100 usd iz Amerike u obicnom pismu, nakon par sedmica dobijem vecu kovertu od nase poste sa nekom dvolisnicom kao protokol neki gdje se navodi : Tad i tad zaprimili smo iz Amerike otvoreno pismo i prema navodu iz pisma nedostaje 100 usd koje nismo nasli, datum , potpis komisije, Je li normalan postupak da citaju pismo i na osnovu pisma donose svoj zakljucak?
-
VjecitiStudent
#182 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Misterije nikakve nema, poštari kradu sve što ne ide preporučeno, a često čak i preporučene pošiljke bivaju ukradene.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#183 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
ja sam prije 2-3 godine prestaoms poštom raditi... dojadilo
samo lično preuzimanje... ne naručujem ništa oslobodio sam se želje
uglavnom dojadilo mi cimati jednog lika da mi preuzme neke stripove...
i naručim nakon dugo vremena oko nove godine jedan strip za 4 marke
i ne dođe...
prvi put od 2002. da mi nešto nije došlo...
tačka na i što se tiče pošte
samo lično preuzimanje... ne naručujem ništa oslobodio sam se želje
uglavnom dojadilo mi cimati jednog lika da mi preuzme neke stripove...
i naručim nakon dugo vremena oko nove godine jedan strip za 4 marke
i ne dođe...
prvi put od 2002. da mi nešto nije došlo...
tačka na i što se tiče pošte
-
modem33
#184 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
TheMule wrote:Kolko godina je zatvorska kazna za otvaranje pisama?
i ja sam primijetio da mi koverte dodju otvorene .....
- vješalica
#185 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
pročitaj kzfbihTheMule wrote:Kolko godina je zatvorska kazna za otvaranje pisama?
-
soul_assassin
#186 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
To sam i ja baš primijetio, na šest naručenih ne dođe mi ovako 4 dva dođu i to možda. I to se vuče tačno posljednjih možda šest mjeseci, jer u četiri godine nisam imao možda 2-3 stvari da mi nisu došle. A samo u protekloj godini sam prekucao taj limit i nije došlo ovako desetak stvarieeeeeee wrote:Ja imam problema kao i ti od polovine novembra 1 dodje 5 ne dodje. Sad ne mogu da skontam jel do pošte ili ovi s ebaya nikad ne pošalju.med11 wrote:Ne znam je li vezano za ovu temu, zadnjih mjesec dana a možda i duže ništa mi ne dolazi što sam naručio preko ebay-a. Prije je sve bilo ok.. Imate li slična iskustva?
Kontam da je veća šansa da ebay kinezi i ne pošalju, jer znaju kakav smo narod i da ćemo probat hapit item. I onda mi pošteni ispaštamo.
-
Nokian808
#187 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ljudi sta se ovo dešava - dosad sam imao 200 dostava s ebaya i procenat refunda je bio oko 10%. Znam visok ali ipak je 90% stvari dolazilo.
Medjutim izmedju 15 - 25 januara naručio 20 paketa (sve bez trackinga) i došlo do danas SAMO 2.
Sto je najgore od 14 RAZLIČITIH KIneza?. Ne mogu refundirati 18 paketa - previše je, bice da lažem i blokirace me...Da li je moguće da je posta pocela da zavrce jos vise nego dosad!???
Ne znam sta da radim...da halalim sve
Medjutim izmedju 15 - 25 januara naručio 20 paketa (sve bez trackinga) i došlo do danas SAMO 2.
Sto je najgore od 14 RAZLIČITIH KIneza?. Ne mogu refundirati 18 paketa - previše je, bice da lažem i blokirace me...Da li je moguće da je posta pocela da zavrce jos vise nego dosad!???
-
zippoo87
#188 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
cekaj josNokian808 wrote:Ljudi sta se ovo dešava - dosad sam imao 200 dostava s ebaya i procenat refunda je bio oko 10%. Znam visok ali ipak je 90% stvari dolazilo.
ja narucio iz kine artikal 8 januara i jos nista
-
med11
#189 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Kažu da ima problema, promijenjena kao ruta išlo preko Frankfurta sada preko Rumunije ili Mađarske. Nadaju se da će krenuti uskoro. Traje navodno od 11-og mjeseca prošle godine. Informacija iz pošte. Haj' ga znaj.
-
kazo
#190 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ufff, sad sam se zabrinuo. Ja narucio prije mjesec nesto za poklon, cak ima i TN ali nema nikakvih informacija na njemu.
- Edmond
#191 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Od npr. USA do BiH postoji nekoliko pretovarnih tačaka... Ne bih baš tipovao na svakog poštara, carinika, aerodromskog radnika... Činjenica jeste da se pisma otvaraju, legalno i ilegalno, ali je gotovo nemoguće utvrditi u kojoj je državi izmjenjen sadržaj pošiljke, tj. ko je zdrmao lovu... 
- fortaleza
#192 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ni meni nisu došla dva paketa koja sam naručio preko ebaya iz Kine i još par nekih sitnica s drugih stranica uglavnom iz Amerike, naručeno prije gotovo dva mjeseca.med11 wrote:Ne znam je li vezano za ovu temu, zadnjih mjesec dana a možda i duže ništa mi ne dolazi što sam naručio preko ebay-a. Prije je sve bilo ok.. Imate li slična iskustva?
- klaki
#193 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Stari uzeo seki neku lutku preko ibeja, vidio sam da dolazi iz hong konga. Eh sad nisam vidio koje je shipping opciju lola uzeo. Kako god evo vec preko 10 dana i ne dolazi nista. Nadam se da ce doc, i da nece neki bogalj ukrast to za svoje dijete u bhposti....med11 wrote:Ne znam je li vezano za ovu temu, zadnjih mjesec dana a možda i duže ništa mi ne dolazi što sam naručio preko ebay-a. Prije je sve bilo ok.. Imate li slična iskustva?
edit: sad sam procackao ebay vezano za slicne figurice i vidim da ima free shipping koje moze potrajati od pola do mjesec dana. Valjda je to uzeo. Haj boze nek je igrackici sa srecom
- fortaleza
#194 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Prošli mjesec naručio sjemena nekog povrća iz Amerike. Danas dolazi sjeme s gotovo praznim vrećicama, pismo je naravno bilo otvarano.

-
VjecitiStudent
#195 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Sljedeći put naruči mišomora, samo nek ga zapakuju u kutiju od kavijara.
-
nenene
#196 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Joj, ja prvi put naručim s ebaya dvije stvari i naravno nema ih.. Imala sam nekakav gratis tracking, pa sam ih pratila dok nisu ušli u Bosnu, a onda crna rupa već mjesec i po dana.. Pa šta rade ovi na carini, dal su normalni? Gdje to stoji i zašto? Dal će uopšte stić ili oni to međusobom po afinitetima?
Kome se žaliti? Jel to u domenu ove nepostojeće službe :
Agencija za poštanski saobraćaj BiH
Agencija za poštanski saobraćaj Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Sarajevu obavlja "regulatorne djelatnosti u području poštanskog prometa i djeluje u interesu Bosne i Hercegovine i njenih građana", stoji u zvaničnom opisu posla ove agencije.
Agencijom upravlja Vijeće od tri člana s visokim platama uz koje dobivaju i niz naknada - na plate zaposlenih godišnje se potroši oko 600.000 KM, dok je kompletan budžet ove institucije u 2014. bio 819.000 KM. ** No links **
Agencija za poštanski saobraćaj Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Sarajevu obavlja "regulatorne djelatnosti u području poštanskog prometa i djeluje u interesu Bosne i Hercegovine i njenih građana", stoji u zvaničnom opisu posla ove agencije.
Agencijom upravlja Vijeće od tri člana s visokim platama uz koje dobivaju i niz naknada - na plate zaposlenih godišnje se potroši oko 600.000 KM, dok je kompletan budžet ove institucije u 2014. bio 819.000 KM. ** No links **
- fortaleza
#197 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
U zadnje vrijeme su postali pravo bezobrazni, svako malo nekome paket fali. Trenutno sam smanjio kupovanje preko interneta, ne isplati mi se nikako. 
-
channel10
#198 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ukucaj ovdje http://www.bhp.ba/track/1/0/36.html tracking number i vidi da li je uopste uslo u BIH.nenene wrote:Joj, ja prvi put naručim s ebaya dvije stvari i naravno nema ih.. Imala sam nekakav gratis tracking, pa sam ih pratila dok nisu ušli u Bosnu, a onda crna rupa već mjesec i po dana.. Pa šta rade ovi na carini, dal su normalni? Gdje to stoji i zašto? Dal će uopšte stić ili oni to međusobom po afinitetima?Kome se žaliti? Jel to u domenu ove nepostojeće službe :
-
nenene
#199 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ušlo je, davno.
-
VjecitiStudent
#200 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
"Pisma koja ne stizu"
Danko Mihajlovic
”Pisma koja ne stizu” - Napravio sam jedan test slanja obicnih pisama u BiH, u oba njena entiteta, sa namjerom da se ukaze na jedan veoma neprofesionalan i necivilizaciski postupak, pojedinaca ili grupe zaposlenika, u BiH postama.
http://www.youtube.com/watch?v=95VsQNcw ... cation=ufi
Last edited by VjecitiStudent on 14/04/2015 19:27, edited 2 times in total.