BAKIRE ODLAZI

Post Reply
stup metropola

#176 Re: Odg: BAKIRE ODLAZI

Post by stup metropola »

Bakira na Maunt Rasmor

Sent from my A800 using Tapatalk
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#177 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pici »

http://www.dw.de/od-milo%C5%A1evi%C4%87 ... 87-html-cb

Od Miloševića do Izetbegovića: "Zločesti sinovi" balkanskih predsjednika

"Zločesti dječaci Balkana" jedan je od naslova medija na njemačkom jeziku koji pišu o sumnjivim poslovima sinova nekadašnjih predsjednika balkanskih država. Ovi mediji se osvrću i na situaciju u BiH.

Image

Političari poput Slobodana Miloševića, Alije Izetbegovića ili Ibrahima Rugove godinama su određivali sudbinu balkanskih država. Njihovi sinovi danas privlače pažnju pravljenjem skandala ili vođenjem sumnjivih poslova, piše švicarski list Tagesanzeiger.

Image
Slobodan Milošević (lijevo) i njegov sin Marko (desno na slici)

Sin bivšeg predsjednika Kosova Ibrahima Rugove tako je osumnjičen da je učestvovao u prodaji Šengenskih viza. Najprominentniji "bad boy" od sinova bivših predsjednika svakako je Marko Milošević. On je tokom devedesetih godina prošlog vijeka uz pomoć carinika i tajne službe kontrolisao čitavo carstvo krijumčara koji su ilegalno trgovali cigaretama, benzinom i alkoholom. Tagesanzeiger posebno se osvrće i na sadašnjeg člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića.

"Bakir Izetbegović, sin Alije Izetbegovića, jedan je od tri člana Predsjedništva BiH. On se smatra odgovornim za političku blokadu i korupciju. Na proteklim demonstracijama je tražena i njegova ostavka, a demonstranti su podsjetili da je sin bivšeg predsjednika nabavio Audi A8 kao službeno vozilo. Cijena: 120.000 švicarskih franaka.

U Sarajevu se može čuti kako arhitekta Bakir Izetbegović kontroliše građevinsku branšu i da ima veze sa organizovanim kriminalom. U jednom izvještaju UN-a o nestalim novcima za pomoć BiH (riječ je navodno o jednoj milijardi dolara) Izetbegović "junior" se tereti za korupciju: Kao šef Odjela za urbanizaciju i razvoj grada navodno je poslove gradnje davao svojim prijateljima - u zamjenu za novac. "Sve to su obične laži", kaže ovaj političar. On ne mora da strahuje od ionako slabih sudskih institucija u toj državi", piše Tagesanzeiger.

Image
Brojni građevinski projekti u Sarajevu nisu mogli biti izvedeni bez Izetbegovićevog potpisa

Kad neće političari - hoće Plenumi

Detalje o talasu protesta u BiH prenosi Wiener Zeitung. Civilno društvo radi na formulaciji zahtjeva za reformama - pošto političari nisu spremni na to, prenosi ovaj list. Umjesto na ulici, na protestima, građani Tuzle i Sarajeva okupljaju se na Plenumima.

"Socijalni protesti u BiH ponijeli su naziv "Bosansko proljeće", a u međunarodnim medijima je kao glavni krivac za stanje u etnički podijeljenoj zemlji naveden Dejtonski sporazum. Sporazum je trebalo da okonča rat, ali je samo produžio konflikt. Država se ovom trenutku, privredno gledano, nalazi na rubu ponora. Lokalni političari su željeli da instrumentaliziraju demonstrancije, pri čemu ukazuju da iza svega ustvari stoji sukob između Bošnjaka, Hrvata i Srba. Ipak, građani nisu nasjeli na to. Protesti su, doduše, skoro okončani ali su u Sarajevu i Tuzli oformljene konstruktivne forme otpora: Plenumi građana.

Na Plenumima se ne govori o etničkoj pripadnosti, niti o Dejtonskom sporazumu, nego se političarima postavljaju realni zahtjevi. U Tuzli radom Plenuma upravljaju uglavnom profesori sa fakulteta i predstavnici radnika. Oni su oformili više radnih grupa. Slijedi mukotrpan proces.

Image
Hoće li protesti u BiH donijeti rezultate?

"Ako se Plenumi pretvore u trajne, autonomne građanske institucije, onda bi to bilo veoma pozitivno za BiH", kaže politikolog Jasmin Mujanović. On ukazuje na to da u BiH trenutno postoji "deficit demokratije" a kao dokaz ističe da je nakon prošlih izbora bilo potrebno punih 16 mjeseci da se formira vlast, te da u periodu poslije toga nije bilo nikakvih pomaka. "To ne možemo nazvati državom direktne demokratije", kaže on. Ako se i dalje ignorišu zahtjevi građana BiH, onda bi u BiH moglo doći do razvoja situacije kao u Ukrajini. Tamo nakon "Narandžaste revolucije" od prije deset godina nije došlo do poboljšanja situacije", piše Wiener Zeitung.
https://www.youtube.com/watch?v=8X2HztImQKA
CaneBos

#178 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by CaneBos »

_mufljuz_ wrote:
@mba wrote:
Država wrote:Izetbegovići su lično stvorili monstruma zvanog AVAZ. No, nisu računali da će ta zvijer da se otrgne s lanca i da će svoje stvoritelje proždrijeti. Sad neka Bakir žanje ono šta su on i babo mu posijali. A bilo mu je fino dok je monstrum objavljivao kako je Lagumdžijin vjenčani kum četnički vojvoda, kako je Lagumdžija ukrao naftaricu iz jednog stana, kako je Tihić izdao BiH i povukao tužbu protiv Srbije, kako je Haris Silajdžić švalerčina i nemoralan čovjek... Sad Bakire, izvoli pa se izbori sa zvijeri koju si stvorio.

:bih:

ideja o stvarnju jedne novine je sasvim ok, i trebaju bosnjaci da imaju jak sedmicnik ili dnevni list!

ovo samo pokazuje kako ljudi danas mijenjaju dresove za sicu, radoncic primjer broj 1
bosnjaci imaju novinu tacno onakvu kakav im je mentalitet i razmisljanje - mahalsko-tracersku-supljoglavu-nesadrzajnu - u apsolutno istom omjeru u kakvom su i oni sami.... znaci bljutavu bez ikakvog okusa mirisa boje i sadrzaja.... suplju....

radonja je dozivio kriticnu tacku kad je na izborima dozivio debakl, nista nije mogao uciniti legitimnom voljom naroda, jedan od njegovih najboljih ahbaba proglasen personom nongrata u USA, pristekala mu se CIA za guzove a cijelo vrijeme postrata bio jedan od najjacih njegovih logisticara... morao je pod hitno da nesto napravi sa samim sobom da se razne istrage ne otvore jer je SDA bila vec u otvorenom obracunu sa njim - i onda je dozivio renesansu kada mu je podguznik koji ga je otvoreno vise puta slao na optuzenicku klupu dao poziciju ministra sigurnosti - poziciju koja ga je "legalizovala" do jaja.... iako je opstepoznat mafijas, olos i kriminalac koji je opr'o SDA-ove milione iz donacija upucenih u BIH, kao i opuhane milione lokalnih banaka koje nikad nije vratio....

poDapisujem isto!
VjecitiStudent

#179 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by VjecitiStudent »

Taman sam se ponadao da ću ga sresti u čekaonici kako čeka pet dana na uputnicu, mjesec dana na pregled specijaliste pa tri mjeseca za operaciju, a on već zbrisao u Zagreb.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović jučer je u Zagrebu uspješno podvrgnut manjem operativnom zahvatu na desnom oku.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... om-zahvatu
Hafis

#180 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

Pored Mandića i prateće ekipe oftalmologa staviti glavu na panj i operirati se u Sarajevu :D ....ne znam, pišete ovdje svašta o njemu, ali toliko ipak glup nije.
Nije oko doratovo prkno :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#181 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

Hafis wrote:Pored Mandića i prateće ekipe oftalmologa staviti glavu na panj i operirati se u Sarajevu :D ....ne znam, pišete ovdje svašta o njemu, ali toliko ipak glup nije.
Joj, nacionalisto ne radi se ovdje Zg-sa, prepucavanje, nego to da našom lovom pokradenom ide bilo u zagreb, bilo u madrid ili singapur. Žena mu je ravnateljica bolnice koju hvali na sva usta, a muž joj ide drugdje (Nije bitno je l zg ili bg) Ubi i ti više sa kamenjarskim prolivom. I kako kaže Slavica Josipović , supruga resuđenog ratnog zločinca za Ahmiće "To je bošnjačka stvar", jest ovo je naša stvar i ne treba nam rvatska pamet.
VjecitiStudent

#182 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by VjecitiStudent »

Hafis wrote:Pored Mandića i prateće ekipe oftalmologa staviti glavu na panj i operirati se u Sarajevu :D ....ne znam, pišete ovdje svašta o njemu, ali toliko ipak glup nije.
Zašto da ne, pa to su ljudi koje su oni tu stavili, nisu sa kruške pali, ko je ono bio direktor svega na KCUS-u sve ove godine?
Hafis

#183 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

KatarinaKosaca wrote:
Joj, nacionalisto ne radi se ovdje Zg-sa, prepucavanje, nego to da našom lovom pokradenom ide bilo u zagreb, bilo u madrid ili singapur. Žena mu je ravnateljica bolnice koju hvali na sva usta, a muž joj ide drugdje (Nije bitno je l zg ili bg) Ubi i ti više sa kamenjarskim prolivom. I kako kaže Slavica Josipović , supruga resuđenog ratnog zločinca za Ahmiće "To je bošnjačka stvar", jest ovo je naša stvar i ne treba nam rvatska pamet.
E vidiš multietničarko, koliko znam (a znam relativno dosta) postoje županijski/kantonalni ugovori ZZZO s ZZZO RH o upućivanje pacijenata na liječenje Zagreb. Normalno, radi se o relativno indiciranim dijagnozama. Tako npr. pacijenti iz HNK su do prije 4-5 godina 50% kompliciranijeg liječenja obavljali u Zagrebu o trošku ZZZO HNK. Međutim daljnji razvojem i usavršavanjem SKB taj broj danas je spao ispod 6-7% (jer su ovdje zaživjele: koronarografija, kardiokirurgija, neurokirurgija, iradijacija..da te kao laika ne zamaram pojedinostima). Ali, ipak još uvijek jedan broj odlazi u Hrvatsku, ali kao što rekoh u strogo indiciranim slučajevima.
Za tvoju informiranost: cijene koje ZZZO -i plaćaju u RH nisu ništa veće nego u BiH.
Tako da naši pacijenti još uvijek mogu birati Zagreb ili Sarajevo (mada kada u potpunosti zaživi onkološka radiologija, više neće biti potrebe ni za Sarajevom) - usput Onkološki institut na Koševu je najnatrpanija zdravstvena ustanova u BiH kojoj gravitira preko 2,5 milijuna ljudi i sve liči na kaos, što je izravna posljedica centralizacije u zdravstvu. - na žalost bio sam u prilici dolaziti gore - doduše ne kao pacijent.
Tako da Bakir nije ništa učinio neobično, i ja bih isto uradio (mada u nas na Kliniku tri puta mjesečno dolazi oftalmološka ekipa iz Zagreba za kompliciranije zahvate).
KatarinaKosaca

#184 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

Hafis wrote:Tako da Bakir nije ništa učinio neobično, i ja bih isto uradio
a) ti nisi bošnjački član predsjedništva
b) ti uopće nisi član predsjedništva
c) ti nisi uposlio svoju suprugu kao ravnatelja jedne bolnice
d) ti ne uzimaš plaću iz proračuna, dakle od ove sirotinje ovdje
e) ti ne glumiš poštenje niti se "lažno stidiš"
Iz svega iznesenog, sasvim je nebitno šta bi ti uradio, a još je manje usporedivo to što bi ti uradio sa onim što radi 20 godina ovaj.. ne znam kako da ga nazovem, pokvareni cinik za kojeg se puno priča da je i ubojica.
VjecitiStudent

#185 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by VjecitiStudent »

Čak mu se i babo koji mi, forum mi je svjedok nikada drag nije bio, do kraja liječio u Sarajevu.
bosančica-sunčica

#186 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by bosančica-sunčica »

Ma kako ga nije sramota.... Ko da se radi o nekom vrhunskom operativnom zahvatu.
Da bi bio upućen "po slovu zakona" u treće zemlje, potrebno je da dobije potvrdu da se ta vrsta operacije ne može izvesti kod nas ( u Sarajevu ili u BiH ; mada ne sumnjam da će dobiti "validnu"ljekarsku potvrdu, jer će se naši "heroji u bijelom" odreći znanja pod prisilom političke mafije") .

Ali je Bakir stvarno žalostan ,jadan i bijedan...u svom osjećaju važnosti i bitnosti, negirajući ovim postupkom "našu medicinu" koju plaća doduše Radeljaš ,ali je ipak dorasla ovoj " minornoj operaciji"....
Hafis

#187 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

KatarinaKosaca wrote:
Hafis wrote:Tako da Bakir nije ništa učinio neobično, i ja bih isto uradio
a) ti nisi bošnjački član predsjedništva
b) ti uopće nisi član predsjedništva
c) ti nisi uposlio svoju suprugu kao ravnatelja jedne bolnice
d) ti ne uzimaš plaću iz proračuna, dakle od ove sirotinje ovdje
e) ti ne glumiš poštenje niti se "lažno stidiš"
Iz svega iznesenog, sasvim je nebitno šta bi ti uradio, a još je manje usporedivo to što bi ti uradio sa onim što radi 20 godina ovaj.. ne znam kako da ga nazovem, pokvareni cinik za kojeg se puno priča da je i ubojica.
Ja bih se držao ovog slučaja, to jest operacije u Zagrebu, pošto stvarno ne znam čovjeka, ni tko mu je žena, koliko je pošten.
Po meni u ovom slučaju nije uradio ništa skandalozno. Ovdje sasvim normalan, običan čovjek ode na složeniju operaciju oka 8uha, pluća, mozga, bubrega i dr.) u Hrvatsku. Bez ikakvih posebnih intervencija, ali uz suglasnost komisije ZZZO, pod uvjetom, tj. mišljenjem odgovarajućeg specijalističkog kolegija da se taj operacijski zahvat ne može zbog svoje složenosti (nedostatka odgovarajućeg tima, instrumentarija, implanta i sl.) izvesti u SKB Mostar. Trošak je otprilike isti kao da si ga u Sarajevo uputio.
E što je to gore u vas viša matematika, ili nešto de lux, to je lokalni problem.
madner

#188 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Problem je sto je on direktno odgovaran ako zaista mora u Zagreb.
Kao sto je i odgovoran ako zeli u Zagreb jer direktno je postavio ljude ovdje.
hizo ramidovic

#189 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote: Ja bih se držao ovog slučaja, to jest operacije u Zagrebu, pošto stvarno ne znam čovjeka, ni tko mu je žena, koliko je pošten.
Po meni u ovom slučaju nije uradio ništa skandalozno. Ovdje sasvim normalan, običan čovjek ode na složeniju operaciju oka 8uha, pluća, mozga, bubrega i dr.) u Hrvatsku. Bez ikakvih posebnih intervencija, ali uz suglasnost komisije ZZZO, pod uvjetom, tj. mišljenjem odgovarajućeg specijalističkog kolegija da se taj operacijski zahvat ne može zbog svoje složenosti (nedostatka odgovarajućeg tima, instrumentarija, implanta i sl.) izvesti u SKB Mostar. Trošak je otprilike isti kao da si ga u Sarajevo uputio.
E što je to gore u vas viša matematika, ili nešto de lux, to je lokalni problem.
ma 'vamo gore ti je, moj jaro, i procentni racun visa matematika...
zlu ne trebalo, ali ako sta zapne, moremo li se mi najaviti dole kod tebe? ako je tako jeftino a kvalitetno, kako velis...
Styling

#190 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Styling »

Bakir je nepismen, neelkoventan, vokabular mu je na razini prosjecnog mahalskog dede.
Kada on govori na TV-u ja se prosto napatim da ga saslusam sta hoce da kaze. A posebno me nervira njegova uzrecica "znate". Uzrecice u javnom nastupu koriste ljudi koji imaju siromasan dijapazon rijeci.
Ima taj ruzni patronizirajuci odnos prema slusateljstvu i na taj nacin vrijedja inteligenciju ovog naroda, kao da smo mi svi njegova maloljetna djeca kojoj treba odrzati predavanje o zivotu, jer mi ne znamo od nosa do usta.
Otjerao je, na pravdi Boga, svog imenjaka iz Opce bolnice, covjeka koji je od prije rata na celu te bolnice i zahvaljujuci kojem je ta bolnica odrzala renome, samo da bi ispunio dugogodisnji san svoje hanume da ima svoju bolnicu. Ista je u rekordnom roku srozala reputaciju bolnice i integritet ljekara jer je dozvolila, a tome sam i licno svjedocila, da joj med. sestre vode glavnu rijec i da su slobodne ljekarima odbrusiti i zacepiti usta pred pacijentima.
Bakir je dovoljno namazan da svoje usluge ne naplacuje u naturi (zemlja, stanovi, vikendice, kola). Covjek pametno uzima kes, bez tragova i mogucnoti da neko uprati, ali se sve vrijedno cuva na racunima u inozemstvu.

Toliko od mene za ovaj put. To be continued.....
Last edited by Styling on 25/02/2014 12:34, edited 1 time in total.
Hafis

#191 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote: Ja bih se držao ovog slučaja, to jest operacije u Zagrebu, pošto stvarno ne znam čovjeka, ni tko mu je žena, koliko je pošten.
ma 'vamo gore ti je, moj jaro, i procentni racun visa matematika...
zlu ne trebalo, ali ako sta zapne, moremo li se mi najaviti dole kod tebe? ako je tako jeftino a kvalitetno, kako velis...
Pa ne bih odavao imena, ali se moram pohvaliti da sam par građana našeg glavnog grada posredovao oko izvedbe bypass-a ovdje. Bili zaglavili čekajući na red u Tuzli, pa se preko nekih zajedničkih poznanika...ma duga priča.
Znaš hizo, ipak ovdje gravitira manji broj ljudi a kapaciteti su oho-ho. ''Nesreća'' ostalih centara - Bihać, Zenica, (donekle i Tuzla) što im Sarajevo nije dopustilo da se razviju, već je formiranjem vertikalnog programa (fonda solidarnosti) uspjelo centralizirati financijska sredastva, na uštrb prenatrpanosti, a samim tim i nekvalitete. Za jedno obično zračenje pluća ljudi čekaju mjesecima, i dođu na red kad je ionako više prekasno. Što je najgore, smještaju se o svom trošku, jer je institut pretpan. Zar nije lakše bilo napraviti radiologiju u bolnicama pobrojanih gradova, a ne skrbiti o 2,5 milijuna ljudi s jednim aparatom, koji je zbog pretjerane uporabe više u kvaru nego u funkciji.
Zato sam ja za federalizam a protiv unitarizacije :)
hizo ramidovic

#192 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote: Pa ne bih odavao imena, ali se moram pohvaliti da sam par građana našeg glavnog grada posredovao oko izvedbe bypass-a ovdje. Bili zaglavili čekajući na red u Tuzli, pa se preko nekih zajedničkih poznanika...ma duga priča.
Znaš hizo, ipak ovdje gravitira manji broj ljudi a kapaciteti su oho-ho. ''Nesreća'' ostalih centara - Bihać, Zenica, (donekle i Tuzla) što im Sarajevo nije dopustilo da se razviju, već je formiranjem vertikalnog programa (fonda solidarnosti) uspjelo centralizirati financijska sredastva, na uštrb prenatrpanosti, a samim tim i nekvalitete. Za jedno obično zračenje pluća ljudi čekaju mjesecima, i dođu na red kad je ionako više prekasno. Što je najgore, smještaju se o svom trošku, jer je institut pretpan. Zar nije lakše bilo napraviti radiologiju u bolnicama pobrojanih gradova, a ne skrbiti o 2,5 milijuna ljudi s jednim aparatom, koji je zbog pretjerane uporabe više u kvaru nego u funkciji.
Zato sam ja za federalizam a protiv unitarizacije :)
pa,covjece, mi nismo ni znali koliki si ti humanista...cestitamo
generalno, glede prenatrpanosti, cekanja itd si upravu. no, da su na pravim mjestima pravi ljudi, ne bi to bilo tako.
a federalizam (na nacionalnoj osnovi) koji ti provlacis nema ama bas nikave veze sa ovim.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#193 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pici »

VjecitiStudent wrote:Taman sam se ponadao da ću ga sresti u čekaonici kako čeka pet dana na uputnicu, mjesec dana na pregled specijaliste pa tri mjeseca za operaciju, a on već zbrisao u Zagreb.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović jučer je u Zagrebu uspješno podvrgnut manjem operativnom zahvatu na desnom oku.

ošHo ĆoJk da namjesti kulturnjaČku arkadu...ova maHalska mu spada...HaJa :oops:
KatarinaKosaca

#194 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

Mogo bi i ostat. Kakve trollove šalje na forum :-) :-)
Nego, ima li netko podatke, koliko je izjašnjenih Bošnjaka u BIH po zadnjem popisu, bar približno, a koliko je Bakir dobio glasova na prošlim izborima? Da vidimo snagu tih milionskih glasova. Ako netko ima, zahvaljujem.
madner

#195 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Nema cifri prije 2015te.
vee-jay

#196 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by vee-jay »

Hafis wrote:... koliko znam (a znam relativno dosta) ...
i svakom pametnom dosta.
oakville

#197 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by oakville »

Predlažem da nakon liječenja ostane u ZG ili Rijeci i time doprinese multietničnosti kako ZG tako i Sarajeva :D
jefferson

#198 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jefferson »

VjecitiStudent wrote:Taman sam se ponadao da ću ga sresti u čekaonici kako čeka pet dana na uputnicu, mjesec dana na pregled specijaliste pa tri mjeseca za operaciju, a on već zbrisao u Zagreb.
To je poenta sve ove price.
Za 17 gdina od rata, ova drzava je mogla imati dovoljno doktora za sve zdravstvene probleme koje ljudski rod zna.
Ali tako je kada se krade, pa se zaboravi kako narod zivi. Imas mogucnost zbrisat vani na lijecenje i sta te briga, dok ti trebas da znas da je tvoj nacionalni interes da cekas pet dana na uputnicu, mjesec dana na pregled i tri mjeseca na operaciju!
kamen spoticanja

#199 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by kamen spoticanja »

VjecitiStudent wrote:Čak mu se i babo koji mi, forum mi je svjedok nikada drag nije bio, do kraja liječio u Sarajevu.
realno ovo sto su mu radili u zagrebu moglo bi napraviti pola forumasha samo da im se jednom pokaze...tako da prica o nemogucnosti izvodjenja zahvata ovde pada u vodu...ali zato druge price itekako drze vodu...
i tu je razlika izmdju njega i rahmetli Alije...Aliju su pored svih mana i promashaja voljeli i postovali...
ovaj telac i pored podjeljenjih krava,koza i kokoshki ne smije na stol pod noz ni u bolnici koju vodi njegova hanuma...
jefferson

#200 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jefferson »

kamen spoticanja wrote:
VjecitiStudent wrote:Čak mu se i babo koji mi, forum mi je svjedok nikada drag nije bio, do kraja liječio u Sarajevu.
realno ovo sto su mu radili u zagrebu moglo bi napraviti pola forumasha samo da im se jednom pokaze...tako da prica o nemogucnosti izvodjenja zahvata ovde pada u vodu...ali zato druge price itekako drze vodu...
i tu je razlika izmdju njega i rahmetli Alije...Aliju su pored svih mana i promashaja voljeli i postovali...
ovaj telac i pored podjeljenjih krava,koza i kokoshki ne smije na stol pod noz ni u bolnici koju vodi njegova hanuma...
Zena mu vodi bolnicu u kojoj se gradjani lijece, i savjetuje mu da ide u Zagreb.
Koji je to bezobrazluk Tito dragi.
Alija, koji mi je kao osoba drag, kao drzavnik mrzak, se lijecio u Sarajevu. Tito se lijecio isto u Jugoslaviji, ali ova gospoda, koja ima haman plavu krv, mora se lijeciti vani.
Post Reply