Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

snaga_znanja

#176 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by snaga_znanja »

nojapa wrote:Image
Sad cekam prvog politicara koji ce reci policiji da ne smije tako postupati. Zapamtite taj je Slobo! :D
shminka

#177 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by shminka »

snaga_znanja wrote:
shminka wrote:
Sta me briga kakvi lopovi vladaju u RS-u? Jel mi Dodik opljacko sva JP u Federaciji, jel Dodik stima tendere po Federaciji, jel Dodik zaposljava po budzetu u Federaciji? Jel Dodik kriv sto je SDP doveo Budimira na vlast sa 1000 glasova? Jel Dodik kriv sto majke porodilje nemaju primanja na porodiljnom odsustvu? Jel Dodik kriv.... Jebo vas Dodik. Nek se Dodikom bave njegovi gladni. Nasih je i previse. Ili cemo se mozda poceti zabavljati nacionalnim pricama pa da zaboravimo da smo gladni?

Price koje mi imamo raspraviti sa Dodikom moramo sitog stomaka.

Svidja mi se takav stav, da mi ocistimo prvo sljam ispred svog dvorista to bi bilo fenomenalno.Ali problem je bar ja tako mislim sto npr. u Sarajevu je vise raje koja je zadovoljna stanjem, vozaju se bijesna kola, ispijaju se kafice, uziva se, jednostavno mnogo ljudi nije na svojoj kozi osjetilo ovaj sistem i njegove negativne strane da bi izbila neka pobune i demonstracije, tako je kako je.
law2

#178 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by law2 »

mO k3 wrote:
law2 wrote:
mO k3 wrote: Ma ti neznas sta pišeš :D
Biz od mene
1. "Ne znaš" se piše odvojeno
2. "Biz od mene" - ne postoji u bosanskom pravopisu

Molim te da pišeš na bosanskom jeziku. Hvala
Iskreno , smor ti mene ...., ignore lista

Teško sa obrazovanim razgovarati, pa da.
Hajde produži dalje i nađi kakav pravopis pa pročitaj u međuvremenu kako se piše na bosanskom jeziku.
Pasiflora

#179 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Pasiflora »

Itakoto

#180 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

Labirint wrote:Ima jedna stvar, kad se vec prica o nekom nasilju paljevinama i slicno, koja mi nije jasna evo zadnjih
20+ godina kako ova chamotinja traje. Kako NIKAD NIKO ali NIKAD NIKO se nije nasao da "ohladi" nekog
oligarha, vlastodrsca, poslanika ili kojeg vec k**ca palca koji "obnasa" tu duznost. Bilo je primjera samoubistava,
tipa ubio se jer je ogorcen na drzavu, spalio se,objesio sta vec radi ovog ili onog, pa zar nije logicnije
da medju milion ljudi ( sigurno ih je toliko na ili blizu dna) se ne nadje neko,zaduzi kakvog kalasa i zarafala
po koloni "vozila pod pratnjom" ( jedan od scenarija). :-? :-? Eto, to mi je totalna misterija, nista nemas u zivotu
sve ti propalo nemas dijete cime da nahranis i umjesto da sebe ubijes pronadjes fino dezurnog krivca (po vlastitom
nahodjenju) pa onda ubijaj sebe do mile volje... eh da, sjetih se, "onomad" oni kakanjci napadose predsjednistvo
bojom...i to je sve :D
LOL

Gdje ti zivis sine dragi? Ovo je Bosna i Hercegovina. I da nam politicari po djecu dolaze poput Janjicara mi se ne bi podigli protiv njih. Treba biit posten i priznati da nismo bolje ni zasluzili.
Hajlac

#181 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Hajlac »

O'zone wrote:
Yahel wrote:Bht i Ftv uredno nastavljaju sa serijskim programom ....
Ma jebo to nego tuzlanski portali mutavi skroz jedino malo TIP nešto piše na Kameleonu zadnja vijest "propali protesti došlo samo 250 ljudi" objavljena jutros u 10 sati a tuzla live ni riječi.
Medijske slobode...
Janjicar

#182 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Samo vas molim da ne pljujete po ovim ljudima danas, jer to su ljudi koji nemaju sta jest, nemaju plate, radnog staza, zdravstvenog osiguranja nemaju nista :S
Ko god je iz TK zna o kakvim ljudima je rijeci...
StupskaBitanga

#183 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

ako kreće i zešće možemo se mi do oktobra međusobno poubijati
O'zone
Globalni moderator

#184 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

VjecitiStudent wrote:
O'zone wrote:Imam info da se poziva u 16:00 ispred doma sindikata u Sarajevu na podršku tuzlacima
Jel to Ispred zgrade onog istog sindikata čiji čelnici uredno primaju dobre plate i koji na početku svake nove vlasti potpišu s njima akt o miroljubivoj koegzistenciji?
Upravo ispred toga sindikata.
gnjev

#185 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by gnjev »

Znaci ko ima da jede , nema sta da trazi na protestima :-D
Hajlac

#186 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Hajlac »

law2 wrote:Nego kako sad da se izgubila nacionalnost odjednom?
Sad to više nisu bošnjaci, srbi i hrvati, već radnici i obespravljeni građani?

Šta bi odjednom?
Neće zadugo ne boj se, samo malo dok se PRopagandna mašinerija trgne iz sna...
OldMayor

#187 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by OldMayor »

Janjicar wrote:Samo vas molim da ne pljujete po ovim ljudima danas, jer to su ljudi koji nemaju sta jest, nemaju plate, radnog staza, zdravstvenog osiguranja nemaju nista :S
Sto su se doveli u takvu situaciju?
biske

#188 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by biske »

snaga_znanja wrote:Vidim ide vam rasprava u zdravom pravcu. :lol:

Ljudi u ovoj drzavi moraju shvatiti da nema crveni, plavi, zeleni ili ne znam kakvih politicara. Postoje posteni i lopovi. Nema trece kategorije. Ako vladaju posteni narod to osjeti u svom dzepu, ako vladaju lopovi onda osjetimo to tako sto smo fukara.

Razlike izmedju Tuzle, Zenice, Banja Luke, Sarajeva, Mostara ili bilo kojeg mjesta u ovoj drzavi jednostavno nema. Dok nas zabavljaju nacionalnim problemima i slicnim pizdarijama pljackaju svakodnevno i zaposljavaju svoju rodbinu da nam svima zive na grbaci. Dok narod to jednom za sva vremena ne skonta nece ovdje nikad biti bolje.

SDA u ZE-DO krcmi i oblaci od 95. Sve su unistili sto se dalo unistiti. Kada se SDP pojavio samo su nastavili utabanim stopama. "Partijska" i rodbinska zaposljavanja se samo nastavila. Pa jebo Vam Zlatko Lagumdzija mater. Ne moze Zavod za zdravstveno osiguranje ZE-DO kantona 5000 ljudi zaposlit. Bolnica zaposlila 100 ljudi nemedicinskog kadra. SDA.ovci zaposlise u grijanje svu familiju, a jebeno grijanje nema svakih 15 dana. Kantonalne i opstinske strukture ne treba ni komentirati. Svi znamo ko radi u njima i kako se tamo zaposlio. Nikad niko u Zenici na budzet ili u JP na budzet nije dosao posteno i regularno.

A kad se narod pobuni onda posalju specijalnu policiju na njih. I normalno da ce imati za 10-tak dana situaciju da gori drzava. Ah da ista ta policja u koju se bez mita i korupcije nije moglo zaposliti. Sad trebamo ocekivati da oni hapse bagru... :lol:
dozvoljvaš li da ovo boldirano ubacim u vidu citata u prvi post na temi?
biske

#189 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by biske »

Ljudi u ovoj drzavi moraju shvatiti da nema crveni, plavi, zeleni ili ne znam kakvih politicara. Postoje posteni i lopovi. Nema trece kategorije. Ako vladaju posteni narod to osjeti u svom dzepu, ako vladaju lopovi onda osjetimo to tako sto smo fukara.

Razlike izmedju Tuzle, Zenice, Banja Luke, Sarajeva, Mostara ili bilo kojeg mjesta u ovoj drzavi jednostavno nema. Dok nas zabavljaju nacionalnim problemima i slicnim pizdarijama pljackaju svakodnevno i zaposljavaju svoju rodbinu da nam svima zive na grbaci. Dok narod to jednom za sva vremena ne skonta nece ovdje nikad biti bolje.

SDA u ZE-DO krcmi i oblaci od 95. Sve su unistili sto se dalo unistiti. Kada se SDP pojavio samo su nastavili utabanim stopama. "Partijska" i rodbinska zaposljavanja se samo nastavila. Pa jebo Vam Zlatko Lagumdzija mater. Ne moze Zavod za zdravstveno osiguranje ZE-DO kantona 5000 ljudi zaposlit. Bolnica zaposlila 100 ljudi nemedicinskog kadra. SDA.ovci zaposlise u grijanje svu familiju, a jebeno grijanje nema svakih 15 dana. Kantonalne i opstinske strukture ne treba ni komentirati. Svi znamo ko radi u njima i kako se tamo zaposlio. Nikad niko u Zenici na budzet ili u JP na budzet nije dosao posteno i regularno.

A kad se narod pobuni onda posalju specijalnu policiju na njih. I normalno da ce imati za 10-tak dana situaciju da gori drzava. Ah da ista ta policja u koju se bez mita i korupcije nije moglo zaposliti. Sad trebamo ocekivati da oni hapse bagru... :lol:
law2

#190 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by law2 »

OldMayor wrote:
Janjicar wrote:Samo vas molim da ne pljujete po ovim ljudima danas, jer to su ljudi koji nemaju sta jest, nemaju plate, radnog staza, zdravstvenog osiguranja nemaju nista :S
Sto su se doveli u takvu situaciju?
MIsliš što nisu platili štelu?
Last edited by law2 on 05/02/2014 15:09, edited 4 times in total.
Labirint

#191 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Labirint »

Itakoto wrote:
Labirint wrote:Ima jedna stvar, kad se vec prica o nekom nasilju paljevinama i slicno, koja mi nije jasna evo zadnjih
20+ godina kako ova chamotinja traje. Kako NIKAD NIKO ali NIKAD NIKO se nije nasao da "ohladi" nekog
oligarha, vlastodrsca, poslanika ili kojeg vec k**ca palca koji "obnasa" tu duznost. Bilo je primjera samoubistava,
tipa ubio se jer je ogorcen na drzavu, spalio se,objesio sta vec radi ovog ili onog, pa zar nije logicnije
da medju milion ljudi ( sigurno ih je toliko na ili blizu dna) se ne nadje neko,zaduzi kakvog kalasa i zarafala
po koloni "vozila pod pratnjom" ( jedan od scenarija). :-? :-? Eto, to mi je totalna misterija, nista nemas u zivotu
sve ti propalo nemas dijete cime da nahranis i umjesto da sebe ubijes pronadjes fino dezurnog krivca (po vlastitom
nahodjenju) pa onda ubijaj sebe do mile volje... eh da, sjetih se, "onomad" oni kakanjci napadose predsjednistvo
LOL

Gdje ti zivis sine dragi? Ovo je Bosna i Hercegovina. I da nam politicari po djecu dolaze poput Janjicara mi se ne bi podigli protiv njih. Treba biit posten i priznati da nismo bolje ni zasluzili.
Ne kontam sta zelis da kazes? Kakve veze imaju djeca janjicari i policija?? Govorim iz pozicije nekog
ko bukvalno nema sta da izgubi i pronadje neku zrtvu ( na bilo kom nivou vlasti) koju smatra odgovornim
za to svoje stanje... kakve veze ima sto je "ovo Bosna i Hercegovina", te stvari se desavaju i desavale su
se kroz historiju svuda u svijetu...
O'zone
Globalni moderator

#192 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

SKUP PODRŠKE GRAĐANIMA TUZLE DANAS
ISPRED ZGRADE VLADE KANTONA SARAJEVO
05.02. od 16 sati

Tuzlaci i tuzlanke su naša braća I sestre! Dolaskom ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo podržite radnike i građane Tuzle koji se danas bore za pravdu. Oni se bore za sve nas.
Stanimo jedni uz druge!
Labirint

#193 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Labirint »

Itakoto wrote:
LOL

Ne kontam sta zelis da kazes? Kakve veze imaju djeca janjicari i policija?? Govorim iz pozicije nekog
ko bukvalno nema sta da izgubi i pronadje neku zrtvu ( na bilo kom nivou vlasti) koju smatra odgovornim
za to svoje stanje... kakve veze ima sto je "ovo Bosna i Hercegovina", te stvari se desavaju i desavale su
Labirint

#194 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Labirint »

Itakoto wrote:
LOL

StupskaBitanga

#195 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

na FTV rekoše da je završeno
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#196 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hrasno38 »

snaga_znanja wrote:
shminka wrote:Zar vi stvarno mislite da se protesti iz Tuzle ,Sarajeva mogu prenijeti na RS? :-) Pa izgleda da se ne moze iz Tuzla u SA prenijeti a kamoli u RS
Sta me briga kakvi lopovi vladaju u RS-u? Jel mi Dodik opljacko sva JP u Federaciji, jel Dodik stima tendere po Federaciji, jel Dodik zaposljava po budzetu u Federaciji? Jel Dodik kriv sto je SDP doveo Budimira na vlast sa 1000 glasova? Jel Dodik kriv sto majke porodilje nemaju primanja na porodiljnom odsustvu? Jel Dodik kriv.... Jebo vas Dodik. Nek se Dodikom bave njegovi gladni. Nasih je i previse. Ili cemo se mozda poceti zabavljati nacionalnim pricama pa da zaboravimo da smo gladni?

RS nema nikakve veze sa situacijom u F BiH a jos manje sa unistenim firmama. Niko nama u F BiH nije mogao zabraniti da budemo svjetlosnu godinu ispred RS-a i svih zemalja okruzenja. Ko je branio SDA da za 15 godina napravi 100km autoputa???? Nije niko ali dzepovi bili preduboki a i puno dzepova je trebalo napuniti. Mozemo mi svi napdati SDP i njihovo maslo nije za ramazana definitivno ali oni su poslije rata bili 4-5 puta manje u vlasti nego SDA, S BiH i HDZ i to su stranke koje su devastirale F BiH. SDP za ove tri godine i kusur je imao sansu da popravi stanje na bolje i popravio ga je samo na autoputu a sve ostalo nula. A radnici ruse svugdje u svijetu ono sto je i napravljeno njihovim parama mada to nije rjesenje jer nisu krive zgrade nego ljudi. Na zalost ni policija ne shvata da ih se kupuje za male pare kad treba i da ni oni nisu nista manje ugrozeni od ovih radnika jer sa 6-700 KM se od njih ocekuje da stave glavu ispred metka a onda kad se to dogodi kao da ih nikad nije bilo. Ukrajina je pocela revoluciju sa slicnim motivima jer nece da zive u mraku upravo na ovaj nacin i polako dobijaju bitku mada sa druge strane imaju vladu koja iza sebe ima Rusiju a ovi nasi dugoprstasi imaju samo sami sebe i one koje mogu da potkupe i kupe. Radnici su ti koji zajedno sa studentima u cijelom svijetu mijenjaju sisteme, bore se za promjene a kad prava borba pocne onda polako se pridruzuju i ostali....svi osim onih kojima je dobro i koji su na bilo koji nacin povezani sa dugoprstasima. Da smo pametni kao sto nismo upravo bi bitku protiv RS-a dobili prospiretom F BiH ali politicarima ovakvo stanje odgovara jer samo u politickim sukobima oni mogu ostati u vlasti.
snaga_znanja

#197 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by snaga_znanja »

biske wrote:

Ko ti brani.--- :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#198 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hrasno38 »

snaga_znanja wrote:
shminka wrote:Zar vi stvarno mislite da se protesti iz Tuzle ,Sarajeva mogu prenijeti na RS? :-) Pa izgleda da se ne moze iz Tuzla u SA prenijeti a kamoli u RS

RS nema nikakve veze sa situacijom u F BiH a jos manje sa unistenim firmama. Niko nama u F BiH nije mogao zabraniti da budemo svjetlosnu godinu ispred RS-a i svih zemalja okruzenja. Ko je branio SDA da za 15 godina napravi 100km autoputa???? Nije niko ali dzepovi bili preduboki a i puno dzepova je trebalo napuniti. Mozemo mi svi napdati SDP i njihovo maslo nije za ramazana definitivno ali oni su poslije rata bili 4-5 puta manje u vlasti nego SDA, S BiH i HDZ i to su stranke koje su devastirale F BiH. SDP za ove tri godine i kusur je imao sansu da popravi stanje na bolje i popravio ga je samo na autoputu a sve ostalo nula. A radnici ruse svugdje u svijetu ono sto je i napravljeno njihovim parama mada to nije rjesenje jer nisu krive zgrade nego ljudi. Na zalost ni policija ne shvata da ih se kupuje za male pare kad treba i da ni oni nisu nista manje ugrozeni od ovih radnika jer sa 6-700 KM se od njih ocekuje da stave glavu ispred metka a onda kad se to dogodi kao da ih nikad nije bilo. Ukrajina je pocela revoluciju sa slicnim motivima jer nece da zive u mraku upravo na ovaj nacin i polako dobijaju bitku mada sa druge strane imaju vladu koja iza sebe ima Rusiju a ovi nasi dugoprstasi imaju samo sami sebe i one koje mogu da potkupe i kupe. Radnici su ti koji zajedno sa studentima u cijelom svijetu mijenjaju sisteme, bore se za promjene a kad prava borba pocne onda polako se pridruzuju i ostali....svi osim onih kojima je dobro i koji su na bilo koji nacin povezani sa dugoprstasima. Da smo pametni kao sto nismo upravo bi bitku protiv RS-a dobili prospiretom F BiH ali politicarima ovakvo stanje odgovara jer samo u politickim sukobima oni mogu ostati u vlasti.
Hajlac

#199 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Hajlac »

Možda neki društveni sindrom vezan za slučaj Gavrilo Princip ili vezano za podanički mentalitet(uzrok: hiljadugodišnje okupacije - od Rimljana do Austrougarske)?
seln

#200 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by seln »

Demonstracije za bolje malo sutra. :mrgreen:
Locked