Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
-
Eek-A-Mouse
#176 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Bas je fino unutra a kolaci i kafa su dobri
-
Shon Phon
#177 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Nisam pobornik ni Vatre, Torte i to, i slicnih mjesta, ali uvijek odem da probam, da vidim sta se nudi, kakva je usluga i slicno. Sinoc sam otisao na kafu u Aidu i prvi utisak je grozan. Vlasnici kod nas moraju shvatiti da i ovdje ima ljudi koji putuju, koji su vidjeli nesto u zivotu i koji ocekuju da za svoje novce dobiju uslugu, posebno ako se radi o "beckoj", "elitnoj" ili "kakogod hoce da zovu" svoje kafane, restorane ili lokale.
Dakle, utisci od sinoc. Sjeli smo u bastu navecer, nakon sto je kisa padala, niko se nije udostojio da prebrise stol koji je bio mokar. Takav je ostao sve vrijeme, odnosno na kraju se sam osusio. Konobarica koja radi u "beckoj" kafani, ne poznaje osnove kulture, naslanja se ljudima na stol kad uzima narudzbu, dodiruje ih... Istina je, da je ostala na cjedilu, jer je sama morala raditi u basti, pa su gosti cekali i po 15 minuta, glasno negodujuci. Umjesto kafe sa mlijekom, dobio sam obicnu kafu, koju je konobarica isprosipala i po tacni i po stolu, te je takvu ostavila na stolu, a kao donijet ce mi mlijeko. Nazalost, to ne ide tako u "beckoj" kafani. Vraceno je nazad, logicno...
Ljudima koji su sjedili stol pored donesen je caj, samo solja, bez tanjirica, bez tacne, bez icega.... Izgovor je bio da nema tacni. Pa kako je to moguce, otvorio si kafanu / slasticarnu, a nemas tacne i tanjirice?! Stvarno se covjek sinoc mogao naslusati svakakvih komentara.
Narucili smo i jedan mus, ali moram priznati da je onaj koji sam jeo u avionu Turkish airlinesa za klasu ukusniji
Jos jedan minus je da u WC-u nema nikakvog papira, nedopustivo.
Vjerovatno je toga bilo jos za tih nekih pola sata dok smo sjedili, i definitivno im ostaje puno posla da to dovedu na neki nivo, ako je vec to cilj. Cijene ocekivano, kafe od 2 do 4, savijace 3-4, kolaci 4-5, kisela 3...
Dakle, utisci od sinoc. Sjeli smo u bastu navecer, nakon sto je kisa padala, niko se nije udostojio da prebrise stol koji je bio mokar. Takav je ostao sve vrijeme, odnosno na kraju se sam osusio. Konobarica koja radi u "beckoj" kafani, ne poznaje osnove kulture, naslanja se ljudima na stol kad uzima narudzbu, dodiruje ih... Istina je, da je ostala na cjedilu, jer je sama morala raditi u basti, pa su gosti cekali i po 15 minuta, glasno negodujuci. Umjesto kafe sa mlijekom, dobio sam obicnu kafu, koju je konobarica isprosipala i po tacni i po stolu, te je takvu ostavila na stolu, a kao donijet ce mi mlijeko. Nazalost, to ne ide tako u "beckoj" kafani. Vraceno je nazad, logicno...
Ljudima koji su sjedili stol pored donesen je caj, samo solja, bez tanjirica, bez tacne, bez icega.... Izgovor je bio da nema tacni. Pa kako je to moguce, otvorio si kafanu / slasticarnu, a nemas tacne i tanjirice?! Stvarno se covjek sinoc mogao naslusati svakakvih komentara.
Narucili smo i jedan mus, ali moram priznati da je onaj koji sam jeo u avionu Turkish airlinesa za klasu ukusniji
Vjerovatno je toga bilo jos za tih nekih pola sata dok smo sjedili, i definitivno im ostaje puno posla da to dovedu na neki nivo, ako je vec to cilj. Cijene ocekivano, kafe od 2 do 4, savijace 3-4, kolaci 4-5, kisela 3...
- MASTER_NO1
#178 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Procitao sam raspravu ranije i ne mogu da vjerujem da se ljudi toliko raspravljaju o nekim manje bitnim stvarima, (ukoliko vec nisu placeni komentari, komentari konkurencije itd). Meni nikako u glavu ne ulazi da neko moze kafu piti u Vatri ali hajd to je moj subjektivan stav... Neka ide svako tamo gdje mu odgovara. Sto se Aide i McD, i nekih drugih brendova tice kod njih se ne placa kvalitet nego IME isto ga dodje kad se kupi torbica ili sl. Sergio Tacchini i plati se na 50% snizenju 950 km (Radnja u Bosmalu) torbica je ok ali joj kvalitet nije sig. 950 km...Ko voli nek izvoli[/quote]
Ne ide ti u glavu da neko pije preskupu kafu u Vatri? Zar nije isto i s kolacima? Upravo, meni ne ide u glavu da na konto imena (kako ti smatras) neko placa 4.5 (pa i vise) za kolac (bilo gdje, i nije nikakva placena (anti)reklama), pogotovo "smece" u slucaju Aide. Zar ne bi trebali zablistati na samom otvaranju radnje, umjesto sto su ponudili kolace "ispod svakog nivoa" (citiram)? Ti si ocekivao kvalitet, nisi ga dobio, a platili ste 5 kolaca 22.5 KM. Zar to, pogotovo, nije pljacka o cemu sam pisao prvih par stranica ove teme?[/quote]
Ali Vatra za razliku od Aide nema nikakvo ime. Ali je kao postalo mijesto u kojem sjedi bosnjacka elita ili bar oni koji furaju taj fazon te elite. Kolaci u Aidi u ZG su bili Ok, cijena je slicna nasoj ali je kod nas problem sto mi nismo u EU pa je sam uvoz istih dosta komplikovaniji. Slazem se da cijena i kvalitet nisu srazmjerni ali boze moj. Meni je drago sto Sarajevo,poprima izgled svjetski poznatih metropola jbg to koosta
Ni u mcd nije neka hrana pa ljudi idu
Slazem se s tobom kvalitet je vise upitan
Ne ide ti u glavu da neko pije preskupu kafu u Vatri? Zar nije isto i s kolacima? Upravo, meni ne ide u glavu da na konto imena (kako ti smatras) neko placa 4.5 (pa i vise) za kolac (bilo gdje, i nije nikakva placena (anti)reklama), pogotovo "smece" u slucaju Aide. Zar ne bi trebali zablistati na samom otvaranju radnje, umjesto sto su ponudili kolace "ispod svakog nivoa" (citiram)? Ti si ocekivao kvalitet, nisi ga dobio, a platili ste 5 kolaca 22.5 KM. Zar to, pogotovo, nije pljacka o cemu sam pisao prvih par stranica ove teme?[/quote]
Ali Vatra za razliku od Aide nema nikakvo ime. Ali je kao postalo mijesto u kojem sjedi bosnjacka elita ili bar oni koji furaju taj fazon te elite. Kolaci u Aidi u ZG su bili Ok, cijena je slicna nasoj ali je kod nas problem sto mi nismo u EU pa je sam uvoz istih dosta komplikovaniji. Slazem se da cijena i kvalitet nisu srazmjerni ali boze moj. Meni je drago sto Sarajevo,poprima izgled svjetski poznatih metropola jbg to koosta
Last edited by MASTER_NO1 on 28/07/2014 11:50, edited 1 time in total.
- djeco rucak je gotov
#179 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Eeee nema sranja u aidiShon Phon wrote: Jos jedan minus je da u WC-u nema nikakvog papira, nedopustivo.
Meni izgleda nekako siromasno ljepse mi je park kafana izgledala.
- Sarayman
#180 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Lično, pojeo sam kolače u "Torte i To" i "Vatri" (sa svojom porodicom) nekoliko puta proteklih godina, što znači da u prosjeku odem jednom godišnje (tako nekako ispada). To bi bilo dopustivo po nekoj logici. Ćejf mi bio, a ne dopuštam da me redovno pljačkaju s ovim cijenama, nit' da se bogate preko mojih leđa. Dakle, odem jednom godišnje ako mi je merak, ili dvaput. Nešto razmišljam, kako to onda da iste "kafane" godinama egzistiraju, ako već nemaju stalnu klijentelu? Čak razvaljuju! Evo i Aide sa sličnim cijenama kolača... Ne bih da omalovažavam te ljude, jednostavno ih ne shvatam (a imam para da budem redovan kod ovih istih). Boemi, "buržuji", stranci, guzonjini sinovi i kćeri, uspješni poslovni ljudi i oni sa visokim platama...pa ko to tamo redovno sjedi? Nisam znao da je grad pun ovakvih. A sve se kao nema...
Over and out s teme i hvala što ste me trpili.
- muha_sa
#181 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
ejsSarayman wrote:Lično, pojeo sam kolače u "Torte i To" i "Vatri" (sa svojom porodicom) nekoliko puta proteklih godina, što znači da u prosjeku odem jednom godišnje (tako nekako ispada). To bi bilo dopustivo po nekoj logici. Ćejf mi bio, a ne dopuštam da me redovno pljačkaju s ovim cijenama, nit' da se bogate preko mojih leđa. Dakle, odem jednom godišnje ako mi je merak, ili dvaput. Nešto razmišljam, kako to onda da iste "kafane" godinama egzistiraju, ako već nemaju stalnu klijentelu? Čak razvaljuju! Evo i Aide sa sličnim cijenama kolača... Ne bih da omalovažavam te ljude, jednostavno ih ne shvatam (a imam para da budem redovan kod ovih istih). Boemi, "buržuji", stranci, guzonjini sinovi i kćeri, uspješni poslovni ljudi i oni sa visokim platama...pa ko to tamo redovno sjedi? Nisam znao da je grad pun ovakvih. A sve se kao nema...
- djeco rucak je gotov
#182 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Sto je mahalasa tamo je sve gledaju ko prolazi a kofol "izasli"....
Uvjek gledam da prođem okolo i ne bude im moja malenkost tema

Uvjek gledam da prođem okolo i ne bude im moja malenkost tema
- Šveđanin
#183 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Jel ima ispred gdje da se sjedne da mr vide ljudi? 
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
- dustaban
#184 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Jedanput sam u isti dan jeo kolac u Torte-i-to pa onda krenuo na put i svratio u FIS u Vitezu (tamo uvijek svratim jesti, nema boljeg a jeftinijeg restorana u BiH).
I naravno, znate sta hocu reci, u FIS-u je pita od visanja (najbolja na svijetu, 1,5 KM!) bolja je od najboljeg kolaca u Torte-i-to najmanje onoliko puta koliko je taj kolac skuplji od FIS-ovog!
U ovim "Hoch" slasticarnama napravite selfi pa razgulite na prave kolace na neko normalno mjesto!
I naravno, znate sta hocu reci, u FIS-u je pita od visanja (najbolja na svijetu, 1,5 KM!) bolja je od najboljeg kolaca u Torte-i-to najmanje onoliko puta koliko je taj kolac skuplji od FIS-ovog!
U ovim "Hoch" slasticarnama napravite selfi pa razgulite na prave kolace na neko normalno mjesto!
- Better Man
#185 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Koliko sam upoznat, (čitao sam negdje u vezi toga) kolači u Aidi nisu svježi kolači, odnosno ne prave se tu, već se avionom dovoze iz Beča. Dakle to je u startu jedan veliki minus samo lud čovjek može da jede takve kolače. Kolači u Torte i To jesu skupi, ali razlog je taj što vlasnik za pravljenje istih koristi najvalitetnije materijale. Moja šefica na poslu je veliki ljubitelj i poznavatelj kolača i dovoljno joj je da proba (bez da zna sastojke koji su korišteni za pravljenje) i reći će vam da li su korištena jaja i koliko istih i druge sastojke i sam kvalitet kolača. Ona je imala priliku da sjedi s gazdom Torte i to i on joj je ispričao kako radi i kako koristi isključivo najbolje materijale i zato su kolači skupi. Dok joj je sve to objašnjavao častio je raznim svojim kolačima, tj. nudio da da degustira. Svaki poslastičar će napraviti i aranžirati kolač da izgleda kao iz bajke, ali postavlja se pitanje koji su repro materijali korišteni, kvalitet istih, kao i samog kolača. Meni nije jasno, ko može sjesti u baštu (mislim Na Aidu) pored tramvajske pruge i slušati buku istih, ako i automobila koji prolaze i udisati izduvne plinove od nafte i benzina ili na plus 30 i neštu u baštu Vatre pariti se pod onim suncobranima, kad ima puno ljepših i ugodnijih mjesta. Aida je porez na budale, koji nisu imali priliku da vide i probaju puno kvalitetnije stvari i naravno jeftinije, a i ako nije jeftinije, kvalitetnije sigurno jest. Vidjeti ćemo koliko će Aida da Izdrži, jer imali smo tu Kraš, pa je nestao, pa opet Parkušu i ona je nestala i sad ovo čudo sa kolačima koji se ne prave na licu mjesta, već dolaze gotovi iz Beča.
- djeco rucak je gotov
#186 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
A sta mislis da se kolaci koje se naprave danas (u bilo kojoj slasticarni) ako se ne prodaju do navece bacaju?Sta mislis koliko stoje klasovi kolaci i koliko im je rok trajanja po radnjama sto se prodaju?Ja mislim da mi ovde jedemo vece smece nego sto ta aida prodaje.Pa ne nose putnici u krilima te kolace jarane ako ide tim putem kao sto kazes sigurno ide u frizderima predviđenim za to...Better Man wrote:Koliko sam upoznat, (čitao sam negdje u vezi toga) kolači u Aidi nisu svježi kolači, odnosno ne prave se tu, već se avionom dovoze iz Beča. Dakle to je u startu jedan veliki minus samo lud čovjek može da jede takve kolače.
-
SSemir
#187 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
par excellence primjer uspjesnog djelovanja marketing odjela na konzumente. covjek se primiio na sve folove. bravo "torte i to" marketing tim!!Better Man wrote:Koliko sam upoznat, (čitao sam negdje u vezi toga) kolači u Aidi nisu svježi kolači, odnosno ne prave se tu, već se avionom dovoze iz Beča. Dakle to je u startu jedan veliki minus samo lud čovjek može da jede takve kolače. Kolači u Torte i To jesu skupi, ali razlog je taj što vlasnik za pravljenje istih koristi najvalitetnije materijale. Moja šefica na poslu je veliki ljubitelj i poznavatelj kolača i dovoljno joj je da proba (bez da zna sastojke koji su korišteni za pravljenje) i reći će vam da li su korištena jaja i koliko istih i druge sastojke i sam kvalitet kolača. Ona je imala priliku da sjedi s gazdom Torte i to i on joj je ispričao kako radi i kako koristi isključivo najbolje materijale i zato su kolači skupi. Dok joj je sve to objašnjavao častio je raznim svojim kolačima, tj. nudio da da degustira. Svaki poslastičar će napraviti i aranžirati kolač da izgleda kao iz bajke, ali postavlja se pitanje koji su repro materijali korišteni, kvalitet istih, kao i samog kolača. Meni nije jasno, ko može sjesti u baštu (mislim Na Aidu) pored tramvajske pruge i slušati buku istih, ako i automobila koji prolaze i udisati izduvne plinove od nafte i benzina ili na plus 30 i neštu u baštu Vatre pariti se pod onim suncobranima, kad ima puno ljepših i ugodnijih mjesta. Aida je porez na budale, koji nisu imali priliku da vide i probaju puno kvalitetnije stvari i naravno jeftinije, a i ako nije jeftinije, kvalitetnije sigurno jest. Vidjeti ćemo koliko će Aida da Izdrži, jer imali smo tu Kraš, pa je nestao, pa opet Parkušu i ona je nestala i sad ovo čudo sa kolačima koji se ne prave na licu mjesta, već dolaze gotovi iz Beča.
- JThomas
#188 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
nova ubleha za one koji vole biti viđeni. ko voli nek' izvoli, a meni nije 14 godina da izlazim u slastičarne...

-
detroit-mercy
#189 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Mislim da se proseravas pomalodustaban wrote:Jedanput sam u isti dan jeo kolac u Torte-i-to pa onda krenuo na put i svratio u FIS u Vitezu (tamo uvijek svratim jesti, nema boljeg a jeftinijeg restorana u BiH).
Kafa u Kanju ti je po marke a u Sarajevu 2, da li to znaci da je u Sarajevu 4 puta bolja ili su neke druge stvari u pitanju
-
detroit-mercy
#190 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Jel barem konobarica cemuShon Phon wrote:Nisam pobornik ni Vatre, Torte i to, i slicnih mjesta, ali uvijek odem da probam, da vidim sta se nudi, kakva je usluga i slicno. Sinoc sam otisao na kafu u Aidu i prvi utisak je grozan. Vlasnici kod nas moraju shvatiti da i ovdje ima ljudi koji putuju, koji su vidjeli nesto u zivotu i koji ocekuju da za svoje novce dobiju uslugu, posebno ako se radi o "beckoj", "elitnoj" ili "kakogod hoce da zovu" svoje kafane, restorane ili lokale.
- strong69
#191 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Cijena kolaca u Torte i to je neopravdana. Da ne bih ulazio u diskusiju, uzmi recept za neku tortu, vidi cijene sastojaka i izracunaj koliko te kostaju i koliko komada torte mozes dobiti. Dodaj 17% PDV i ucesce plate radnika (neka bude maksimalno do 10% sto je previse). Zarada ce biti ogromna.Better Man wrote:Koliko sam upoznat, (čitao sam negdje u vezi toga) kolači u Aidi nisu svježi kolači, odnosno ne prave se tu, već se avionom dovoze iz Beča. Dakle to je u startu jedan veliki minus samo lud čovjek može da jede takve kolače. Kolači u Torte i To jesu skupi, ali razlog je taj što vlasnik za pravljenje istih koristi najvalitetnije materijale. Moja šefica na poslu je veliki ljubitelj i poznavatelj kolača i dovoljno joj je da proba (bez da zna sastojke koji su korišteni za pravljenje) i reći će vam da li su korištena jaja i koliko istih i druge sastojke i sam kvalitet kolača. Ona je imala priliku da sjedi s gazdom Torte i to i on joj je ispričao kako radi i kako koristi isključivo najbolje materijale i zato su kolači skupi. Dok joj je sve to objašnjavao častio je raznim svojim kolačima, tj. nudio da da degustira.
Ali ako dodas trosak zakupa u BBI onda ces dobiti odgovor zasto je kolac u Torte i to tako skup. Iako i pored toga kalkulacija proizvodnje njihovog kolaca i prodajna cijena prave jednu odlicnu razliku i rade u dobrom plusu. Zato te suplje price o kvalitetnim materijalima i ostalo vlasnik moze ostaviti za nekoga drugoga ko ne zna ekonomiju. Cuj komad torte toliko da kosta. Smijesno. Niti cu redovno posjecivati Aidu niti Torte i to.
- kamen spoticanja
#192 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Onaj mus u avionima turkish airlinesa je beton fakatShon Phon wrote:Nisam pobornik ni Vatre, Torte i to, i slicnih mjesta, ali uvijek odem da probam, da vidim sta se nudi, kakva je usluga i slicno. Sinoc sam otisao na kafu u Aidu i prvi utisak je grozan. Vlasnici kod nas moraju shvatiti da i ovdje ima ljudi koji putuju, koji su vidjeli nesto u zivotu i koji ocekuju da za svoje novce dobiju uslugu, posebno ako se radi o "beckoj", "elitnoj" ili "kakogod hoce da zovu" svoje kafane, restorane ili lokale.
- strong69
#193 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Najjaci.kamen spoticanja wrote: Onaj mus u avionima turkish airlinesa je beton fakat
-
detroit-mercy
#194 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Odnos troska materijala u odnosu na krajnju cijenu je 1:4, znaci da bi restoran poslovao profitabilno na $1 materijala cijena treba da bude $4. Sad, vi mozete izvlaciti cijene kod kuce i ravnati se prema njima.strong69 wrote:Cijena kolaca u Torte i to je neopravdana. Da ne bih ulazio u diskusiju, uzmi recept za neku tortu, vidi cijene sastojaka i izracunaj koliko te kostaju i koliko komada torte mozes dobiti. Dodaj 17% PDV i ucesce plate radnika (neka bude maksimalno do 10% sto je previse). Zarada ce biti ogromna.Better Man wrote:Koliko sam upoznat, (čitao sam negdje u vezi toga) kolači u Aidi nisu svježi kolači, odnosno ne prave se tu, već se avionom dovoze iz Beča. Dakle to je u startu jedan veliki minus samo lud čovjek može da jede takve kolače. Kolači u Torte i To jesu skupi, ali razlog je taj što vlasnik za pravljenje istih koristi najvalitetnije materijale. Moja šefica na poslu je veliki ljubitelj i poznavatelj kolača i dovoljno joj je da proba (bez da zna sastojke koji su korišteni za pravljenje) i reći će vam da li su korištena jaja i koliko istih i druge sastojke i sam kvalitet kolača. Ona je imala priliku da sjedi s gazdom Torte i to i on joj je ispričao kako radi i kako koristi isključivo najbolje materijale i zato su kolači skupi. Dok joj je sve to objašnjavao častio je raznim svojim kolačima, tj. nudio da da degustira.
Ali ako dodas trosak zakupa u BBI onda ces dobiti odgovor zasto je kolac u Torte i to tako skup. Iako i pored toga kalkulacija proizvodnje njihovog kolaca i prodajna cijena prave jednu odlicnu razliku i rade u dobrom plusu. Zato te suplje price o kvalitetnim materijalima i ostalo vlasnik moze ostaviti za nekoga drugoga ko ne zna ekonomiju. Cuj komad torte toliko da kosta. Smijesno. Niti cu redovno posjecivati Aidu niti Torte i to.
- djeco rucak je gotov
#195 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Licno neznam kakav da je kolac i na kakvom da je mjestu nebi dao vise od 3 kerma za njega.To sto svi lete u grad i placaju astronomske najmove nije moj problem,da su dobri kako se predstavljaju mnogi bi im dosli i na mjesta koja nisu u samom centru-starom gradu,tako da....
-
Eek-A-Mouse
#196 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
a sto vama predstavlja problem da neko kolac plati i 12 maraka ako mu je cejf da ga plati?
- djeco rucak je gotov
#197 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Svako za svoje novce moze sta hoce,da ih dere,da ih djeli,da placa kolace po 10000km,odakle ti to da je nekom problem sto neko placa koliko placa?Mislim da ovde se govori o necemu sto ne vrijedi koliko je trenutno,ocigledno nisi shvatio...Eek-A-Mouse wrote:a sto vama predstavlja problem da neko kolac plati i 12 maraka ako mu je cejf da ga plati?
-
Eek-A-Mouse
#198 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
a ko odredjuje koliko vrijedi?raja sa foruma ili gazda kafane?ako on kaze kosta 5 a raja placa 5 onda i vrijedi 5
Ako sam vec odlucio da izadjem u kafanu odlucio sam i da potrosim.
- djeco rucak je gotov
#199 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Normalno on moze reci da vrijedi 105,njegov je lokal,njegov kolac samo ja ko kupac taj kolac nikad necu platit toliko.Vise on zavisi od kupaca nego kupci od njega.U krajnjem slucaju kad mi se jede slatko kupit cu cokoladu i konec.Eek-A-Mouse wrote:a ko odredjuje koliko vrijedi?raja sa foruma ili gazda kafane?ako on kaze kosta 5 a raja placa 5 onda i vrijedi 5![]()
-
Eek-A-Mouse
#200 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Pa neces ti platiti valjda ima ko hoce.Nisu se oni bezveze zaletili u Sarajevo otvoriti kafanu.
Imas hrpu drugih objekata gdje mozda i skuplje pa rade opet.
Jebes ga tamo kafana ko kafana.kome se svidja ide kome ne ima drugih
Imas hrpu drugih objekata gdje mozda i skuplje pa rade opet.
Jebes ga tamo kafana ko kafana.kome se svidja ide kome ne ima drugih