Black111 wrote: Suho meso nije zdravo. U malim kolicinama je ok. Suho meso kad kupis ili osusis domace makar znas i vidis sta je. Preradjevine od mesa koje su premiksane beskonacno do neprepoznatljivosti, zacinjenje i oplemenjene bezbroj dodataka i pojacivaca okusa se zaista tesko moze porediti sa suhim mesom i ustipcima.
Iako pasteta nije zdrava bas zbog masti, nije ni suho meso bolja alternativa. doduse, ovisi i kakva je pasteta (ima boljih, ima gorih) a i ovisi je li meso suseno na dimu ili vjetru (vjatru je zdravija i obicno skuplja varijanta)manekenka u penziji wrote:Kastanienallee wrote:Suho meso nije zdravo. U malim kolicinama je ok. Suho meso kad kupis ili osusis domace makar znas i vidis sta je. Na preradjevinama od mesa koje su premiksane beskonacno do neprepoznatljivosti, zacinjenje i oplemenjene bezbroj dodataka i pojacivaca okusa se zaista tesko moze porediti sa suhim mesom i ustipcima.Black111 wrote: Ne mozes salame i mesne preradjevine a jedes suho meso? A i ustipke?
Meni ako ista tesko pada su upravo ustipci a nekad i suho meso.
Kao sto Kastanienalle reče, prepradjevine koje u sebi imaju mali milion dodataka se ne mogu podrediti sa suhim mesom. Jedna pasteta i komad usoljenog i osusenog suhog mesa su razlika kao nebo i zemlja. Uštipke pravim nemasne tako da me zaista ne muče.
U svakom slucaju, ne jedem ih svaki dan a i kada jedem ne bih rekla da se prejedam i jednog i drugog, tako da sve to moj želudac super podnosi.
Pa Vindijine su mi dosta dobre. Al ja to malo i zbog korektnosti, je l.madner wrote:Ne bas, suho meso je suho meso jer izgubi vlagu, ne dodaje se konzervativ.
Sto se tice dima i cigara, malo je skup sport susiti to preko Drine.
Pureca sunka je bezveze.
To još i nekako normalna reakcija. Mene prvo zaboli glava, onda postanem nervozan al baš nervozan i tek me na kraju stomak počne grčiti.korisnik.1 wrote:Ja ne znam da li svima krče i oglašavaju se crijeva ako ne jeduja prvo zbog toga moram jesti ujutru, iako dok sam išao u školu nikada nisam. Crnjak mi ono u tišini a kod mene grmljavina u stomaku
a isto tako ne mogu držati koncentraciju ako sam gladan i odmah kontam šta ću i kad ću jesti.
ojhaa, hopsasa ... luk na ranom sabahuŠveđanin wrote:Jutros
![]()
Ma ne, ok mi je to kada si na nekoj pilecoj dijeti, pa uzmes puretinu umjesto piletine da presjeces.Black111 wrote:Pa Vindijine su mi dosta dobre. Al ja to malo i zbog korektnosti, je l.madner wrote:Ne bas, suho meso je suho meso jer izgubi vlagu, ne dodaje se konzervativ.
Sto se tice dima i cigara, malo je skup sport susiti to preko Drine.
Pureca sunka je bezveze.Ja jedem i purece al svakako vise volim svinjske koje isto tako mogu biti nemasne al obicno su i duplo skuplje.
Ja ovdje ne vidim luksay_cheese wrote:
ojhaa, hopsasa ... luk na ranom sabahu![]()
nadam se da ne dijelis kancelariju sa drugima
say_cheese wrote:
mozda ga za 'food art' iz estetskih razloga ne stavljaju ALI koliko je meni poznato, u Doner ide i luk
Možda ima bijelog luka u dressingu.ladyblue18 wrote:Ja ovdje ne vidim luksay_cheese wrote:
mozda ga za 'food art' iz estetskih razloga ne stavljaju ALI koliko je meni poznato, u Doner ide i lukladyblue18 wrote:Ja ovdje ne vidim luksay_cheese wrote:
znam, vrlo dobro znam ... a mozes isto tako naruciti i extra porcuju ... recimo lukaVenomousV wrote:say_cheese wrote:
mozda ga za 'food art' iz estetskih razloga ne stavljaju ALI koliko je meni poznato, u Doner ide i luk
ne znam da li ti je poznato ali sta god narucujes mozes reci bez toga i toga ili samo sa tim![]()
Pasteta mi ne smeta, hrenovka da (podrigivanje, damanekenka u penziji wrote:Slažem se ja da suho meso i nije najzdravija alternativa ali ja salamu, pastetu, hrenovku...preradjujem čitav dan. Da ne kazem da je podrigujem. Opet mi par komadica suhog mesa u sendviču ili sa ustipcima lakše padnu na ovaj moj namuceni želudac...
Argetu su sjebali do balcaka, ja iskreno ne znam kako ti ono moze biti odlicno. Nekadasnja Argeta je bila pojam, danas nedostizan.Black111 wrote: Pasteta mi ne smeta, hrenovka da (podrigivanje, da. Kad se neko najede one poli salame ja ga osjetim na 100 metara). Al imas pasteta i pasteta. Recimo Argetine su odlicne (bez konzervansa, bez ikakvih dodataka) i Ovako su isto cesto dobre. S druge strane Lijanoviceve su nusproizvod necega.
A ustipke kazem jer meni upravo oni tesko padaju, a i mnogima koje znam. To je tijesto i ulje.