Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
It_is_a_Leclerc wrote:Goluža je odradio sjajnu taktičku utakmicu. Međutim, tužna je istina što Hrvatska nema kalibar igrača dovoljno dobrih da se psihološkki, pa i fizički nose sa Francuzima.
Da su tu Metličić, Džomba, Lacković, pa i nekako. Međutim, danas gledam s kojim se strahopoštovanjem Čupić približava francuskoj odbrani, kao da moli Boga da mu niko ne dodaje loptu. Mandalinić, Kopljar... To jednostavno nisu igrači na koje se možete pouzdati, kao Francuzi npr. na Narcisea, Fernandeza,, Omeyera...
Nemoj se naljutiti na moju sugestiju. Ali mani se komentiranja rukometa.
Balićeva Hrvatska je jednom pobjedila Francusku (polifinale EP u Norveškoj). Duvnjakova dva puta i to po 7 razlike. Plus još jednom kombinirana Balićevo-Duvnjakova Hrvatska.
Mandalinić je živina. Taj se ne libi opucati da su dva Omeyera na golu.
It_is_a_Leclerc wrote:Goluža je odradio sjajnu taktičku utakmicu. Međutim, tužna je istina što Hrvatska nema kalibar igrača dovoljno dobrih da se psihološkki, pa i fizički nose sa Francuzima.
Da su tu Metličić, Džomba, Lacković, pa i nekako. Međutim, danas gledam s kojim se strahopoštovanjem Čupić približava francuskoj odbrani, kao da moli Boga da mu niko ne dodaje loptu. Mandalinić, Kopljar... To jednostavno nisu igrači na koje se možete pouzdati, kao Francuzi npr. na Narcisea, Fernandeza,, Omeyera...
Nemoj se naljutiti na moju sugestiju. Ali mani se komentiranja rukometa.
Balićeva Hrvatska je jednom pobjedila Francusku (polifinale EP u Norveškoj). Duvnjakova dva puta i to po 7 razlike. Plus još jednom kombinirana Balićevo-Duvnjakova Hrvatska.
Mandalinić je živina. Taj se ne libi opucati da su dva Omeyera na golu.
Molim te, usporedi Francusku koja je igrala protiv Balića kojeg je redovno u stražnji džep pakirao Guille, i ovu Francusku gdje imamo nekog Porteua koji skakuće okolo i imitira Guillea.
A sta bi Svedjanima sinoc, koja luda utakmica, i vjerovatno nikad vidjen preokret bar na ovako visokom nivou... jeste ono da je Hrvatska dobila Dansku 11 razlike u Londonu, ili Spanija prosle godine u finalu takodje Dance, ali to jeod pocetka krenulo u tom smjeru. Sinoc Svedjani regularno vode 4-5 razlike, igraju rutinski, Poljaci siluju sut izvana, i onda na gol staje lik kojem ne znam ni napisati prezime, Visnja nekakva, i odbrani 75% suteva Svedjana.. bilo je i +14 za Poljake.
Ko zenski rukomet. Svedjani su se bukvalno raspali, nevjerovatno.
to rasturanje šveđana od strane Poljske ostaće najveća misterija ovog EP. Pogotovo što je tih 30ak minuta i jedino što je Poljska odigrala na ovom prvenstvu, ako se ne računa pobjeda protiv još raspalijih rusa.
Inače, vrlo nekvalitetno EP, bojim se da je kvalitet rukometa u debelom padu. Što i ne čudi obzirom na žohare iz IHF i EHF, ali to je već druga tema.
Velika četvorka zadnjih 15 godina je skoro bez ikakvih problema ušla u 1/2 finale, a svaka od te 4. ekipe je u periodu debele rekonstrukcije, pada kvalitete i tranzicije. Al' izgleda da im je konkurencija još gora...
Iskreno bih volio da Hrvati prodju u finale,ali teško protiv Danaca.Mislim da su trenutno jači,i imaju prednost domaćeg terena,tako da ne vidim način da izgube,i ako je sve moguće.Francuska-Španija će takodjer biti odlična utakmica.Kaze Spaho nadam se da nam Poljaci neće biti protivnici u baražu,evo i sad mi odzvanja ta rečenica,i ko da gledam biće
van Basten wrote:to rasturanje šveđana od strane Poljske ostaće najveća misterija ovog EP. Pogotovo što je tih 30ak minuta i jedino što je Poljska odigrala na ovom prvenstvu, ako se ne računa pobjeda protiv još raspalijih rusa.
Inače, vrlo nekvalitetno EP, bojim se da je kvalitet rukometa u debelom padu. Što i ne čudi obzirom na žohare iz IHF i EHF, ali to je već druga tema.
Velika četvorka zadnjih 15 godina je skoro bez ikakvih problema ušla u 1/2 finale, a svaka od te 4. ekipe je u periodu debele rekonstrukcije, pada kvalitete i tranzicije. Al' izgleda da im je konkurencija još gora...
Čime obrazlažeš to da je kvaliteta rukometa u padu?
Rukomet nikada jači nije bio. U rukometu su dosadne jedino utakmice kada igra npr. Fra-Bjelorusija. Gdje znaš sve unaprijed.
Nikada dinamičniji rukomet nije bio. Za mene daleko najgledljiviji sport.
van Basten wrote:to rasturanje šveđana od strane Poljske ostaće najveća misterija ovog EP. Pogotovo što je tih 30ak minuta i jedino što je Poljska odigrala na ovom prvenstvu, ako se ne računa pobjeda protiv još raspalijih rusa.
Čime obrazlažeš to da je kvaliteta rukometa u padu?
Rukomet nikada jači nije bio. U rukometu su dosadne jedino utakmice kada igra npr. Fra-Bjelorusija. Gdje znaš sve unaprijed.
Nikada dinamičniji rukomet nije bio. Za mene daleko najgledljiviji sport.
a čime obrazlažeš da rukomet nije nikada jači? Valjda imamo pravo na subjektivno mišljenje? Imaš pravo smtartai Duvnjaka boljim od Balića, Kopljara od Metličića, Čupića od Džombe..., ja imam pravo da se ne složim s tobom. Smatram da je Hrvatska prije 10 godina bila duplo jača od ove današnje Hrvatske, 10 god stara Francuska isto od današnje, Španija također... jedino su Danci tu negdje, zato se sada ravnopravno bore za zlata što su prije 10 godina mogli samo sanjati. A tek Švedska koliko je propala... a u međuvremenu niko novi nije iskočio, velika 4 redovno hara i neinteresantni su svi njihovi mečevi sa "ostatkom" Evrope jer svaka pobjeda "ostatka" se može smatrati iznenađenjem, incidentom ili trenutnom inspiracijom (Island, Poljska...) bez kontinuiteta rezultata.
istina da su mnoge reprezentacije trenutno u padu....ali to nije naš problem....dignut će se valjda za koju godinu...
inače mislim da se nešto slično zadnjih godina dogodilo u nogometu....što je dosta pomoglo španjolskoj da osvoji sve te naslove
van Basten wrote:
a čime obrazlažeš da rukomet nije nikada jači? Valjda imamo pravo na subjektivno mišljenje? Imaš pravo smtartai Duvnjaka boljim od Balića, Kopljara od Metličića, Čupića od Džombe..., ja imam pravo da se ne složim s tobom. Smatram da je Hrvatska prije 10 godina bila duplo jača od ove današnje Hrvatske, 10 god stara Francuska isto od današnje, Španija također... jedino su Danci tu negdje, zato se sada ravnopravno bore za zlata što su prije 10 godina mogli samo sanjati. A tek Švedska koliko je propala... a u međuvremenu niko novi nije iskočio, velika 4 redovno hara i neinteresantni su svi njihovi mečevi sa "ostatkom" Evrope jer svaka pobjeda "ostatka" se može smatrati iznenađenjem, incidentom ili trenutnom inspiracijom (Island, Poljska...) bez kontinuiteta rezultata.
Pa recimo prije su vanjski igrači mogli ući u 9m i šutnuti sa poda preko odbrane bez skoka. Npr. Balić je to radio tamo negdje do 2006/07. Hajde neka sada to uradi neki igrač. Prije si komotno mogao uraditi zamjenu igrača napad-odbrana. Sada je to veći rizik nego prije.
Danas je rukomet više fizički, istina. Ali i nekoliko puta brži. Ne kažem da su prije igrači bili lošiji. Ali all star sastav igrača od prije 15 godina bi izgubio od all stara današnjice 10 razlike.
Naravno, ovo su priče "da su babi muda". Naravno i da bi se ondašnji igrači prilagodili današnjem rukometu i opet bili među najboljima. Ali neusporediv je današnji i ondašnji rukomet.
vrtićemo se u krug bezveze, pa da skratimo: slažem se da je rukomet fizički jači i brži nego prije 10-15 godina. ali se ne slažem da je kvalitetniji, to je jednostavno moje mišljenje. Sada razliku na terenu prave Hansen, Karabatić, Duvnjak i taj tip igrača, igrači koji bi Dushebajevu, Vislanderu ili Baliću mogli samo peškir dodavati.
"šbbkbb" : Balić sa svojih 24-25 godina masakrirao bi svaku odbranu ovog EP, skakao bi sa 6,5 metara na skok šut ako bi mu to bio ćeif.
Ali kako rekoh, nema šanse da ijedan od nas argumentovano ubijedi drugog da je u krivu, ostaje samo lični doživljaj igre i igrača, pa eto... poštujem da smatraš kako je ovogodišnji rukomet neki vrh koji je ovaj sport trenutno dao, ali se ne slažem s tim.
Vidio sam. Valjda je to bio odgovor kockastima iz Viteza, uz poruku - "Samo jaši, svi smo naši".
Hrvatska, ni kad je igrao najbolji u zadnjih 20 godina, Ivano Balić, nije bila samo jedan igrač.
Sad je Hrvatska samo jedan igrač - Domagoj Duvnjak. Onaj ko zna njega zaustaviti, zna zaustaviti Hrvatsku kompletno, a to se Červaru nije moglo desiti.
It_is_a_Leclerc wrote: Vidio sam. Valjda je to bio odgovor kockastima iz Viteza, uz poruku - "Samo jaši, svi smo naši".
Hrvatska, ni kad je igrao najbolji u zadnjih 20 godina, Ivano Balić, nije bila samo jedan igrač.
Sad je Hrvatska samo jedan igrač - Domagoj Duvnjak. Onaj ko zna njega zaustaviti, zna zaustaviti Hrvatsku kompletno, a to se Červaru nije moglo desiti.
Nanosi nekako sve na taj zakljucak... Bilo je jos zvijezda mimo Ivana, itekakvih, pravih...
Danci su se dobro naostrili za sutra, Duvnjak jeste dobro istrosen do sada, igraju na tu kartu...njega zaustaviti.
dječak sa šibicama wrote:Ja eto, osim Duvnjaka, sve polovnjaci
Kakav je onda ostatak rukometnog svijeta, kad jedna polovna ekipa sa jednim ekstra igracem, igra za medalju gdje god se pojavi
Na rende kora...
Gdje sam to rekao ?!
Rekao sam, a nije mi mrsko ni ponoviti, da se igra Hrvatske bazira na jednom igraču. Ostali nisu nužno loši i polovni,ali jednostavno - Goluža svu svoju taktiku baca na jednog igrača, i svaki mu seplan bazira na jednom igraču. Šta ako se on ozlijedi, šta ako ga zaustavi Toft Hansen,kao što će to uraditi sutra...
Kad je bio Červar, kad se Balić povrijedi u pola utakmice, preuzme Metličić, kad Peru ne ide, preuzme Lacković...
Nezamisliva je bila bez Balica na terenu. Naravno, jer to je vanserijski igrac, kao sto je danas Duvnjak... jednako tako, Francuska bez Karabatica, ili kad Karabatic igra lose kao prosle godine, osvoji 9. mjesto.
Ili Danska bez Hansena, hajd je pokusaj zamisliti.
Bullsi bez Jordana, Argentina `86 bez Maradone, Francuska `98 bez Zinedina, Olympiacos bez Spanoulisa, Francuska bez Parkera, osvojili bi karinu a ne medalje i titule. Zato to i jesu najbolji sportisti svijeta.
dječak sa šibicama wrote:Hrvatska bez Balica nije mogla osvojiti nista.
Nezamisliva je bila bez Balica na terenu. Naravno, jer to je vanserijski igrac, kao sto je danas Duvnjak... jednako tako, Francuska bez Karabatica, ili kad Karabatic igra lose kao prosle godine, osvoji 9. mjesto.
Ili Danska bez Hansena, hajd je pokusaj zamisliti.
Bullsi bez Jordana, Argentina `86 bez Maradone, Francuska `98 bez Zinedina, Olympiacos bez Spanoulisa, Francuska bez Parkera, osvojili bi karinu a ne medalje i titule. Zato to i jesu najbolji sportisti svijeta.
Opet brkaš pojmove. Karabatić je igrao cijelo prvenstvo loše. Duvnjak nije igrao cijelo prvenstvo loše kao što je igrao protiv Francuske. Dapače, dok je bilo snage igrao je odlično. No, Goluža ga je upregao k'o magarca, i u napadu i u odbrani, gdje je pokupio sve batina što se moglo pokupiti (to je rekao i Saračević u jednom komentaru), istrošio momka koji ne može više ponuditi ono na vrhunskom nivou.
Balić je po pola utakmice provodio na klupi kod Červara, Karabatić također odmara ogroman dio utakmice... Koliko je odmarao Duvnjak ?