Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
-
PM72
#176 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
umjesto propagandnih floskula i dijasporskih sranja,da ti ispričam nešto istinito.
Juna 1995 u akciju deblokade u pomoć nam je došla specijalna jedinica MUP-a iz Tuzle.Momci za deset a opremljeni kao SEAL (za nas).Imali su dosta iskustva i akcija iza sebe.Kad su se vratili iz izviđanja,bili su blijedi kao kreč.Njihovom komandiru nije jasno da na 250 metara linije ima 19 rovova,jedan PAM,jedan PAT,snjapersko gnjezdo,dva minobačača 82 mm i samohotka iza leđa.Oni su navikli da ispale par RB-ova,dreknu juriš ili tekbir i ovi bježe...naravno,ništa nije bilo od akcije.
Primjer drugi.Došli crni labudovi da odrade Šipcastu stijenu.Imaš taj snimak.Ispucali par RB-ova,krenuli na juriš...rezime te akcije je bio par mrtvih i desetine ranjenih,šipca nije uzeta a oni više nikad nisu došli da probaju nešto na sarajevskom ratištu.
Ili treći primjer,Došao general Alagić sa artiljerijom na Treskavicu,doveo nekoliko brigada korpusa iz Travnika,pucali dva dana,krenuli i ništa.mrtvih ,ranjenih....
dakle?
Svim tim jedinicama kapa do poda.Od Labudova,hamzi,gazija,7 muslimanske,momaka iz Živinica,teočaka itd.Ali sarajevsko ratište je bilo specifično.Na prostoru 10 sa 4 km bilo je skoncentrisano 30 tenkova i 40 transportera,14 praga,200 minobacača,30 haubica,40 topova,18 000 vojnika.Branili ga ljudi bez artiljerije i tenkova.I odbranili.I onda njima nešto spočitavaš? Ili kao ovaj pakšu što pominje ubijanje Srba i "čiste ruke".žalosno i vrlo ružno.
Šta imaš reći braniocima Mostara? Sve haustorčad,bez tenkova i artiljerije uspjeli se odbraniti.Imaš i njima nešto reći?To je uspjeh,jebo te brdo koje zauzmeš čim drekneš Tekbir a ovi bježe.Ovi oko nas su se ukopali pola godine prije,dvije linije,artiljerija sve pokrivala.To je naš najveći uspjeh jer da je Sarajevo palo,mogli su se oni u Bužimu ili Teočaku braniti samo dovama uzvišenom.
Juna 1995 u akciju deblokade u pomoć nam je došla specijalna jedinica MUP-a iz Tuzle.Momci za deset a opremljeni kao SEAL (za nas).Imali su dosta iskustva i akcija iza sebe.Kad su se vratili iz izviđanja,bili su blijedi kao kreč.Njihovom komandiru nije jasno da na 250 metara linije ima 19 rovova,jedan PAM,jedan PAT,snjapersko gnjezdo,dva minobačača 82 mm i samohotka iza leđa.Oni su navikli da ispale par RB-ova,dreknu juriš ili tekbir i ovi bježe...naravno,ništa nije bilo od akcije.
Primjer drugi.Došli crni labudovi da odrade Šipcastu stijenu.Imaš taj snimak.Ispucali par RB-ova,krenuli na juriš...rezime te akcije je bio par mrtvih i desetine ranjenih,šipca nije uzeta a oni više nikad nisu došli da probaju nešto na sarajevskom ratištu.
Ili treći primjer,Došao general Alagić sa artiljerijom na Treskavicu,doveo nekoliko brigada korpusa iz Travnika,pucali dva dana,krenuli i ništa.mrtvih ,ranjenih....
dakle?
Svim tim jedinicama kapa do poda.Od Labudova,hamzi,gazija,7 muslimanske,momaka iz Živinica,teočaka itd.Ali sarajevsko ratište je bilo specifično.Na prostoru 10 sa 4 km bilo je skoncentrisano 30 tenkova i 40 transportera,14 praga,200 minobacača,30 haubica,40 topova,18 000 vojnika.Branili ga ljudi bez artiljerije i tenkova.I odbranili.I onda njima nešto spočitavaš? Ili kao ovaj pakšu što pominje ubijanje Srba i "čiste ruke".žalosno i vrlo ružno.
Šta imaš reći braniocima Mostara? Sve haustorčad,bez tenkova i artiljerije uspjeli se odbraniti.Imaš i njima nešto reći?To je uspjeh,jebo te brdo koje zauzmeš čim drekneš Tekbir a ovi bježe.Ovi oko nas su se ukopali pola godine prije,dvije linije,artiljerija sve pokrivala.To je naš najveći uspjeh jer da je Sarajevo palo,mogli su se oni u Bužimu ili Teočaku braniti samo dovama uzvišenom.
- hape
#177 Re: AW: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Za vasu informaciju, prvi korpus nije bio samo u Sarajevu. Kad vec nesto tvrdite, provjerite prvo da to nije glupost sto pisete. U vasem slucaju jeste definitivno. Spominjete Sarajevo koje je bilo u totalnom okruzenju i sigurno imalo vise vojske i Srba u sebi nego BL.
A ovom neosunecenom gradjaninu koji tvrdi da su seljaci vodili rat bih porucio da Bosna bez nasih seljaka nikad ne bi opstala. Dok je tvoj "progresivni" babuka jacao srpski moral, ovi nasi seljaci su ginuli za domovinu.
Izdajnik se nasao da spominje seljake. Svasta. Najmrzi likovi su mi vazda bili takvi kao ti. Kojima je gradski cetnik uvijek drazi od naseg seljaka. E pa da Bog da ti gradjani tvoji iz BL sudbinu krojili kad su ti vec toliko dragi.
A ovom neosunecenom gradjaninu koji tvrdi da su seljaci vodili rat bih porucio da Bosna bez nasih seljaka nikad ne bi opstala. Dok je tvoj "progresivni" babuka jacao srpski moral, ovi nasi seljaci su ginuli za domovinu.
Izdajnik se nasao da spominje seljake. Svasta. Najmrzi likovi su mi vazda bili takvi kao ti. Kojima je gradski cetnik uvijek drazi od naseg seljaka. E pa da Bog da ti gradjani tvoji iz BL sudbinu krojili kad su ti vec toliko dragi.
-
Vanzemaljac1981
#178 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Pa buraz ja sam ponosan sto sam ostao covjek, a ne pretvorio se u nekog monstruma koji ne smatra da je losa stvar pljackati i ubijati ljude drugih nacija bez razloga. Naravno da mi je krivo sto ste srbima radili ono sto su srbi radili nama u Banjaluci. Da niste, bio bi danas veci patriota od tebe.PM72 wrote: Ili kao ovaj pakšu što pominje ubijanje Srba i "čiste ruke".žalosno i vrlo ružno.
Ili hoces da kazes da Sarajevo NIJE bilo puno kriminala i antisrpskog nasilja za vrijeme rata? Meni znaci lazu prijatelji (BOSNJACI) iz Sarajeva koji su mi o konkretnim slucajevima pricali. Lazu jeli? ko je ovdje paksu??
Last edited by Vanzemaljac1981 on 18/02/2014 15:24, edited 2 times in total.
-
PM72
#179 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
ja sam na 6 ili 7 stranici već napisao jedan post u vezi banjalučana.Nikad im nisam spočitavao kukavičluk kao što nama sarajlijama spočitavaju pojedini .Bosnu je branio i seljak i haustorče.Jedino je dijaspora nije branila a oni su najžešći bošnjaci,fanatikosi i ostala sranja.To što je neko ili neki ubili 10 ili 100 Srba u gradu bacilo je mrlju na ostale.Linija fronta je bila na 20 metara od naših kuća i naselja,bilo je svakodnevno granatiranje i ubijanje pa je bilo i osveta.Srećom,nismo svi isti i nije to bilo masovno,ostalo je dosta Srba i sve ijedna crkva.To su činjenice.
ja sam recimo ponosan što niko u mom ulazu nije ubijen niti maltretiran a od 49 stanova bilo je 25 srpskih...ima tu i moje zasluge.I ostalih - naravno.
ja sam recimo ponosan što niko u mom ulazu nije ubijen niti maltretiran a od 49 stanova bilo je 25 srpskih...ima tu i moje zasluge.I ostalih - naravno.
- sinuhe
#180 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Pa opstao je cijeli rat. Da je mir potpisan pola godine ranije u BL bi bio znatan broj Bosnjaka i Hrvata, bila bi to neka normalna demografska piramida.
To on samo kaze kad je vec doslo do toga da je morao otici da je nasao srecu negdje drugo.
To on samo kaze kad je vec doslo do toga da je morao otici da je nasao srecu negdje drugo.
- sinuhe
#181 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
RuzeXOX100 wrote:Upravo to.Sarajevica wrote:Letargican, egoistican, nezainteresiran, kvazigradjanski orijentiran, odsjecen od bilo kakvih nacionalnih osjecaja, bez osjecaja za opste dobro, beskicmenjak. Drzava i narod ga ne interesuje,.sinuhe wrote: O kojem mentalitetu? Covjek je bio u BL do Oluje.
To je razlog ne organizovanja Bosnjaka u Banja Luci.
Kada su Vecici gorili, Banjalucki Bosnjaci su bacali ruze na tenkove JNA koji su isli na to selo.
Isto je bilo u Sarajevu na pocetku rata.
Koliko je slucajeva bilo da stanovnici Dobrinje zasipaju branitelje vrucom vodom sa balkona?
Sta ce armija tu da ih brani od "njihove' JNA
Last edited by sinuhe on 18/02/2014 16:53, edited 1 time in total.
-
PM72
#182 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Joint union
Svaka čast.Momak iz dijaspore je mlad i bez veze ulijeće u teme o kojima nema pojma.Bez ikakve potrebe sipa so na otvorene rane.Njemu su ispričali da su Srbi najebali u Sarajevu kao i on u BL i on je u svom mozgu napravio znak jednakosti između njegove i patnje nekog Srbina koji je bio u Sarajevu pa "morao " otići.Niđe veze.U Sarajevu pobijeno 12 000 ljudi raznih nacija i vjera a u Banja Luci ubijani samo Bošnjaci u racijama.Nijedan Srbin nije ubijen u BL.Moglo ga je samo auto satrat'.
Taj što je bio "primoran" otići iz Sarajeva nije mu rekao punu istinu.Nije mu rekao da mu niko nije otišao na vrata i istjerao ga iz stana,naredbom kriznog ili SDS štaba,kako re rađeno u BL.Alija Izetbegović,o kojem imam vrlo negativno mišljenje,bar nije protjerivao Srbe i Hrvate niti je izdavao naredbe za takvo nešto.Taj sarajevski Srbin mu je vjerovatno prešutio da ga je iz kuće/stana istjerala srpska granata i metak kojim su svakodnevno zasipani svi građani Sarajeva.Ili je bio u VRS pa ga Krajišnik narednom iselio iz dijelova grada koji su potpali pod kontrolu FBiH,marta 1996.
NIKAD se nije u ratu desilo da je neka policijska ili vojna jedinica kružila gradom i hapsila Srbe ili Hrvate samo radi imena.NIKAD.To je bilo u BL.Nikad nismo bacili kašikaru bombu a kamoli granatu na pravoslavnu ili katoličku crkvu.U BL su sve redom sravnali.Nikad se nije desilo da je neki Srbin ili Hrvat u Sarajevu ostao gladan radi imena,da mu je uskraćeno pravo na humanitarnu pomoć.
I zato,NIKAD nemoj reći da je bilo isto Bošnjacima u BL kao i Srbima u Sarajevu.Da su bili isto ugroženi,maltretirani i protjerivani.To može reći samo budala ispranog mozga ili zadojeni četnik.Nemoj se svrstavati u te dvije skupine.
Svaka čast.Momak iz dijaspore je mlad i bez veze ulijeće u teme o kojima nema pojma.Bez ikakve potrebe sipa so na otvorene rane.Njemu su ispričali da su Srbi najebali u Sarajevu kao i on u BL i on je u svom mozgu napravio znak jednakosti između njegove i patnje nekog Srbina koji je bio u Sarajevu pa "morao " otići.Niđe veze.U Sarajevu pobijeno 12 000 ljudi raznih nacija i vjera a u Banja Luci ubijani samo Bošnjaci u racijama.Nijedan Srbin nije ubijen u BL.Moglo ga je samo auto satrat'.
Taj što je bio "primoran" otići iz Sarajeva nije mu rekao punu istinu.Nije mu rekao da mu niko nije otišao na vrata i istjerao ga iz stana,naredbom kriznog ili SDS štaba,kako re rađeno u BL.Alija Izetbegović,o kojem imam vrlo negativno mišljenje,bar nije protjerivao Srbe i Hrvate niti je izdavao naredbe za takvo nešto.Taj sarajevski Srbin mu je vjerovatno prešutio da ga je iz kuće/stana istjerala srpska granata i metak kojim su svakodnevno zasipani svi građani Sarajeva.Ili je bio u VRS pa ga Krajišnik narednom iselio iz dijelova grada koji su potpali pod kontrolu FBiH,marta 1996.
NIKAD se nije u ratu desilo da je neka policijska ili vojna jedinica kružila gradom i hapsila Srbe ili Hrvate samo radi imena.NIKAD.To je bilo u BL.Nikad nismo bacili kašikaru bombu a kamoli granatu na pravoslavnu ili katoličku crkvu.U BL su sve redom sravnali.Nikad se nije desilo da je neki Srbin ili Hrvat u Sarajevu ostao gladan radi imena,da mu je uskraćeno pravo na humanitarnu pomoć.
I zato,NIKAD nemoj reći da je bilo isto Bošnjacima u BL kao i Srbima u Sarajevu.Da su bili isto ugroženi,maltretirani i protjerivani.To može reći samo budala ispranog mozga ili zadojeni četnik.Nemoj se svrstavati u te dvije skupine.
-
Vanzemaljac1981
#183 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
-Kao prvo nisam toliko mlad (nazalost). Znaci laz i diskvalifikacija.PM72 wrote:Joint union![]()
-Kao drugo nije mi nikakav srbin pricao o sarajevu (to bi znao da si citao moje postove, a ne argumentovao sa tim vjecnim cetnikom u svojoj glavi) Znaci laz i diskvalifikacija.
-Kao trece: ni u Banjaluci nisu bosnjaci ubijani u racijama, to je cista izmisljotina. Racije su bile da bi se uhvatili oni koji se nisu odazvali mobilizaciji. Ubijani su rijetko i sporadicno, a maltretirani cesce, isto kao srbi u Sarajevu.
-Kao trece, i najvaznije: kad se koristis sa ad-hominemom, to je znak da gubis argumentaciju.
Na tvojoj strani u ovoj diskusiji su ljudi koji:
- me vrijedjaju zato sto nisam osunecen (nemam ni rijeci za to......)
- nazivaju me cetnikom
- zele mi los zivot
- zovu me izdajnikom
itd.itd.
Kao sto rekoh: treba sve srbe kojima su se ruzne stvari desile ubjediti da im se fakticki nista nije desilo. Treba biti primitivan i nekulturan u sve i jednoj prilici.
TREBA CAK I SVOJE LJUDE MRZITI:
NEOSUNECENE!
DIJASPORCE!
ABDICEVCE!
ATEISTE!
PEDERE!
I onda se pitate sto je Evropa digla ruke od Bosne. Postaje mi sve jasnije.
Zato vas je toliko malo izaslo na proteste. Kad bi Orica stavili u zatvor, izaslo bi citavo Sarajevo, a kad se radi o priblizavanju evropi i sirenju kulture i demokratskih ideala...cuje se eho na ulicama. Ja sam se na ovaj forum registrovao da bi ponudio pomoc svom narodu, ali mom narodu izgleda ne treba pomoc. On je nasao nacin da prezivljava od mrznje, sto je interesatno iz evolucionarne perspektive.
Odoh ja zivjeti svoj izdajnicki zivot u dijaspori haha, i svaku noc plakati sto nisam pravi bosnjo.
Kroz ovakvo ponasanje gubite sve. Gubite dobru volju srba i hrvata, gubite interes Evrope, a gubite i nas "dijasporce". Vise niko ne moze sa vama.
Kosto Edo Maajka kaze: "Ne znam sta da kazem, u sranju da se ne nadjem".
Zato brisem.
Sve najbolje.
- vee-jay
#184 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Fakat ne znam sta te povuklo da pokreces ovu temu???NekadMejdan wrote:Banja Luka je jedan od rijetkih gradova u kome nije bilo rata u pravom smislu te rijeci, sto se tice vecih gradova, gotovo i jedini. Ja sam Banja Luku napustio u martu 1992 godine, srecu potrazio sa porodicom na drugom mjestu.
U junu 1991 je nastala masovna mobilizacija, sve po planu i programu JNA, nije bilo cetnickih obiljezja.
Od septembra do decembra 1991 Bosnjaci i Hrvati su polako poceli dolaziti sebi sta se desava i u sta bi se moglo pretvoriti, ali komunikacija, linije i sve ostalo je i dalje normalno islo prema drugim gradovima.
Za pravoslavni Bozic pocetkom januara se toliko pucalo, da se rijecima opisati ne moze.
Mladji su prvi bjezali, stariji teze. Tek u proljece 1992 je nastala masovna mobilizacija, kupilo se sve redom. Nesrbi su podobijali otkaze u firmama.. Medju Srbima se slavilo, konkretnog razloga nije bilo, ali u takvom "mood-u" je bilo stanovnistvo.
Dalje dogadjaje znam najvise iz price drugih ljudi, to cu napisati kada budem imao vremena..
Nadam se da ce se ovdje javiti jos ljudi koji su zivjeli u BL ili su imali veze sa tim gradom.
Kako ste se osjecali, kako ste vi gledali na te dogadjaje.. Kako ste izasli iz BL, ako ste ostali, kakvo je bilo stanje narednih ratnih godina u gradu?
Banjalucani - bez obzira na to da li su Srbi/Hrvati/Bosnjaci/Ilistavec su jad i cemer od naroda a BL je grad papaka i supaka. Cinjenica je da je jedna polovina Banjalucana iz grada izbacila drugu polovinu Banjalucana i da ni dan danas niti jedan Banjalucanin nije o tome progovorio a kamol' o tome diskurs napravio. Dakle ja ne govorim o tome da su Srbi izbacili Hrvate i Bosnjake nego o tome da su Banjalucani izbacili Banjalucane iz grada i to su radili ili uz ponos (fasisticki supci) ili uz ponizno cutanje (imbecilni papci). BL je grad papaka i supaka i vjerovatno je to bio i prije rata.
- Jack Be Nimble
#185 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Koje karakteristike cine pravu Bosnju?
- pirmin
#186 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Ja se nadam da ces odrzati rijec i zaista zbrisati.Vanzemaljac1981 wrote: Zato brisem.
Previse nebuloza za jedan nick.
- sinuhe
#187 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Nije problem nas Bosnjaka nespremnost vec prevelika ocekivanja.
- gnjev
#188 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
I vi ste bolidi . Raspravljate sa osobom koja je roditelje okarakterisala kao progresivne zato sto ga nisu sunetili .
- joint union
#189 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Legendo, stipu, ova dvojica su jedan lik, vidi registraciju. Ebi me ako ovo nije onaj brojke I slovke.PM72 wrote:Joint union![]()
-
Bodkin
#190 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
vidi, ti si za mene sa ovim stavovima manje vrijedno bice. doslovno, manje vrijedno. lupas gluposti iz amerike ili odakle vec. ne znam odakle ti pravo da ti covjeku koji je rat proveo u BL spocitavas ovakve bljuvotine. tj znam odakle, sjedis iza monitora i sviras onoj stvariSarajevica wrote:Letargican, egoistican, nezainteresiran, kvazigradjanski orijentiran, kao sto je rekao XOX, odsjecen od bilo kakvih nacionalnih osjecaja, bez osjecaja za opste dobro, beskicmenjak. Drzava i narod ga ne interesuje, cak kada su napadnuti od strane drugih (covjeku je nezamisljiva pomisao da se mogao pridruziti otporu agresiji), bitan je samo on, a njemu je lijepo u Sveckojsinuhe wrote: O kojem mentalitetu? Covjek je bio u BL do Oluje.Zar se moze ocekivati od skupine ljudi s takvim mentalitetom da opstanu bilo gdje u jednom ratu? Darwin je sve fino objasnio, postoji zakon jaceg, a u BL su Bosnjaci bili kao ovaj Vanzemaljac.
o generaliziranju necu ni pocinjati. ali to je odlika malih ljudi
- bingov buraz
#191 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
gnjev wrote:I vi ste bolidi . Raspravljate sa osobom koja je roditelje okarakterisala kao progresivne zato sto ga nisu sunetili .
upoznao sam par slicnih,promjenili imena u zapadna....najvise im se smiju upravo oni kojima se zele dopasti,cuj Henrik a praziluk mu iz dupeta viri
-
Cybernetic
#192 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 23:31, edited 1 time in total.
- bingov buraz
#193 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
znaci osunecen=ostecen,dje si civilizacijoCybernetic wrote:Civilizacijska prednost zemalja u kojima ljudi koje prozivas odluce promijeniti ime je da te zbog toga ne prozivaju. Licne odluke i pravo na samoodredjenje se postuju. Nekoga zbog takvih sitnica prozivati mogu samo osobe kojima su i mozgovi osuneceni.bingov buraz wrote:gnjev wrote:I vi ste bolidi . Raspravljate sa osobom koja je roditelje okarakterisala kao progresivne zato sto ga nisu sunetili .![]()
upoznao sam par slicnih,promjenili imena u zapadna....najvise im se smiju upravo oni kojima se zele dopasti,cuj Henrik a praziluk mu iz dupeta viri
- sinuhe
#194 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
U istocnoj Bosni nije bilo mijesanih brakova pa su mjesta tesko stradala, tj nisu bila nesto posebno branjena. Stoji da su Srbi imali tu neke ambicije.
U cazinskoj krajini u kojoj su se prije rata hvalili da se svinja ne moze prodati na pijaci stavili su se uveliko na stranu Abdica a i cesto imaju hrvatske pasose.
Ne znam sto ste se uhvatili Vanzemaljca, ocigledno je mislio na Cacu i Kazane. To je opstepoznata stvar.
Zasto nije bilo otpora ili napada na Srbe u BL je mislim vec ranije receno.
U cazinskoj krajini u kojoj su se prije rata hvalili da se svinja ne moze prodati na pijaci stavili su se uveliko na stranu Abdica a i cesto imaju hrvatske pasose.
Ne znam sto ste se uhvatili Vanzemaljca, ocigledno je mislio na Cacu i Kazane. To je opstepoznata stvar.
Zasto nije bilo otpora ili napada na Srbe u BL je mislim vec ranije receno.
- desni
#195 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Uživaj u Štokholmu,al pokušaj liječit štokholmski sindromVanzemaljac1981 wrote:-Kao prvo nisam toliko mlad (nazalost). Znaci laz i diskvalifikacija.PM72 wrote:Joint union![]()
-Kao drugo nije mi nikakav srbin pricao o sarajevu (to bi znao da si citao moje postove, a ne argumentovao sa tim vjecnim cetnikom u svojoj glavi) Znaci laz i diskvalifikacija.
-Kao trece: ni u Banjaluci nisu bosnjaci ubijani u racijama, to je cista izmisljotina. Racije su bile da bi se uhvatili oni koji se nisu odazvali mobilizaciji. Ubijani su rijetko i sporadicno, a maltretirani cesce, isto kao srbi u Sarajevu.
-Kao trece, i najvaznije: kad se koristis sa ad-hominemom, to je znak da gubis argumentaciju.
Na tvojoj strani u ovoj diskusiji su ljudi koji:
- me vrijedjaju zato sto nisam osunecen (nemam ni rijeci za to......)
- nazivaju me cetnikom
- zele mi los zivot
- zovu me izdajnikom
itd.itd.
Kao sto rekoh: treba sve srbe kojima su se ruzne stvari desile ubjediti da im se fakticki nista nije desilo. Treba biti primitivan i nekulturan u sve i jednoj prilici.
TREBA CAK I SVOJE LJUDE MRZITI:
NEOSUNECENE!
DIJASPORCE!
ABDICEVCE!
ATEISTE!
PEDERE!
I onda se pitate sto je Evropa digla ruke od Bosne. Postaje mi sve jasnije.
Zato vas je toliko malo izaslo na proteste. Kad bi Orica stavili u zatvor, izaslo bi citavo Sarajevo, a kad se radi o priblizavanju evropi i sirenju kulture i demokratskih ideala...cuje se eho na ulicama. Ja sam se na ovaj forum registrovao da bi ponudio pomoc svom narodu, ali mom narodu izgleda ne treba pomoc. On je nasao nacin da prezivljava od mrznje, sto je interesatno iz evolucionarne perspektive.
Odoh ja zivjeti svoj izdajnicki zivot u dijaspori haha, i svaku noc plakati sto nisam pravi bosnjo.
Kroz ovakvo ponasanje gubite sve. Gubite dobru volju srba i hrvata, gubite interes Evrope, a gubite i nas "dijasporce". Vise niko ne moze sa vama.
Kosto Edo Maajka kaze: "Ne znam sta da kazem, u sranju da se ne nadjem".
Zato brisem.
Sve najbolje.
- sinuhe
#196 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Hrvata je u BL bilo vise od Bosnjaka pa ih ne spominjes. Obicno se na ovom forumu hvali hrvatska spremnost.
Tuzla je centar jedne vece teritorije naseljene Bosnjacima a u Tuzli je bilo tek 16% Srba, toliko je bilo i Bosnjaka u BL. Trebam li reci da se JNA povlaci iz Tuzle tek 15. maja.
Tuzla je centar jedne vece teritorije naseljene Bosnjacima a u Tuzli je bilo tek 16% Srba, toliko je bilo i Bosnjaka u BL. Trebam li reci da se JNA povlaci iz Tuzle tek 15. maja.
- Jack Be Nimble
#197 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Toliko vam smetamo a ne mozete prestati o nama pricati

- sinuhe
#198 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Ili Zeljko Komsic, Emir Kusturica. Svako na svoj nacin.
A sta ti je cudno? Sve je receno, ali eto nije po tvome.
- desni
#199 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Toliko je zadovoljan ovaj vanzemaljac da na švedskim forumima raspravlja o sudbini bijelih medvjeda.Moj problem s njim je što izjednačava sarajevski antifašizam sa banjalućkim fašizmom iz ne tako davnog rata.Koliki pakšu moraš bit pa pisat meni je fino kad vidim kolko ste vi jadni.
Last edited by desni on 19/02/2014 01:45, edited 1 time in total.
-
Sarajevica
#200 Re: Dogadjaji u Banja Luci 1991-1995
Dobro, ako nista vjerovatno sada uzivas negdje na zapadu kao ovaj Vanzemaljac. Po njegovim rijecima, ucinili su vam Srbi uslugusinuhe wrote:Ili Zeljko Komsic, Emir Kusturica. Svako na svoj nacin.