Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#176 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Obuca9 »

BadCopy wrote:Nisam ocekivao ovako glup komentar od tebe
Možda i jeste glup, ali mi je viš pun kurac ovih dušebrižnika, što su se preko noći počeli sekirati za sudbinu FK Sarajevo.
The 51st State

#177 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by The 51st State »

Obuca9 wrote:
The 51st State wrote:
Obuca9 wrote:Neću. Ko ih jebe i njih i njihove klubove i lige.
sto da ne, njihove marke za karte i slicno nece danfati...., a nas ako se sete za dan bezbednosti...
Samo neka oni daju pare, niko im ne brani, ali neka ne pametuju. Ovih dana se pojavila poplava ovih navijača, koji su zaboga prije navijali za Sarajevo, a sad ne prate kukuruz ligu, nego strane klubove, pa sad kad je došao Tan imaju nešto da kažu.

Isto kao ovi dijasporci, što su se u ratu isparili, pa sad pametuju "kako je kod njih u šveckoj". Ko ih jebe, ionako će isto kao i dijaspora, na Koševo dolaziti samo ljeti kad su evropske utakmice, a tekme protiv Radnika, Rudara, Mladosti, Viteza, će i dalje gledati iste dvije hiljade bolesnika koji žive za ovaj Klub.
uopste me se ne dotice sto u virtueli pricaju, bezze se nerviras..., a sto se standardne raje uzivo po tekmama tice pa nama ni tan nece pametovati :mrgreen:
BadCopy

#178 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by BadCopy »

Zato prst u uho.Forum je,ko ce koga ubijediti da je nesto vako ili onako.
Nek pricaju sta hoce zasto da se ja sa njima raspravljam sta ce Tan uraditi kad ni sami ne znamo.
5 0 5

#179 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by 5 0 5 »

Obuca9 wrote:
Jesam, šta je?

Ako ti se ne sviđa, ima majstore Barcelona, pa prati kad je Messi zadnji put pišao, kad je Pique karao Shakiru, te koliko je Xavi unio masnoća u sebe za doručak. I onda nam o svemu tome napravi jedan grafik, pa prezentuj ovdje. Obavezno dodaj koliko je puta Buskets dotakao loptu lijevom, a koliko puta desnom negom. To vas wanabe katalonce strašno zanima.

Kada je Sarajevu najviše trebala podrška, nije vas bilo tu, pratili ste razne barse, farse, liverpule, kurce palce, pa nastavite i dalje, ne znam šta vam je sad odjednom postala zanimljiva "kukuruz liga", "čobanska liga" ili kako ste je već zvali.
meni tvoja liga uopste nije zanimljiva. a od fks su me dobro odbili razni hohstapleri, praznoglavi nasilni navijaci, kriminalci i naduvani, propali prije nego stasali kvazi fudbaleri.

za fks koje sam ja pratio su ipak igrale legende fudbala. takvog se sarajeva uvijek radije sjetim umjesto danasnjeg politickotajkunskokriminalnog legla. a jos kad vidim kakvi su danasnji vatreni navijaci, razlog vise da se drzim podalje od koseva.
Obuca9

#180 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Obuca9 »

Pa eto nastavi se držati što dalje od Koševa i riješen problem. Sretno ti bilo s onim viska, katalunja, barsa, farsa.
Cafe Camargue

#181 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Cafe Camargue »

505sCrtom wrote:
Obuca9 wrote:
Jesam, šta je?

Ako ti se ne sviđa, ima majstore Barcelona, pa prati kad je Messi zadnji put pišao, kad je Pique karao Shakiru, te koliko je Xavi unio masnoća u sebe za doručak. I onda nam o svemu tome napravi jedan grafik, pa prezentuj ovdje. Obavezno dodaj koliko je puta Buskets dotakao loptu lijevom, a koliko puta desnom negom. To vas wanabe katalonce strašno zanima.

Kada je Sarajevu najviše trebala podrška, nije vas bilo tu, pratili ste razne barse, farse, liverpule, kurce palce, pa nastavite i dalje, ne znam šta vam je sad odjednom postala zanimljiva "kukuruz liga", "čobanska liga" ili kako ste je već zvali.
meni tvoja liga uopste nije zanimljiva. a od fks su me dobro odbili razni hohstapleri, praznoglavi nasilni navijaci, kriminalci i naduvani, propali prije nego stasali kvazi fudbaleri.

za fks koje sam ja pratio su ipak igrale legende fudbala. takvog se sarajeva uvijek radije sjetim umjesto danasnjeg politickotajkunskokriminalnog legla. a jos kad vidim kakvi su danasnji vatreni navijaci, razlog vise da se drzim podalje od koseva.
Ovo je samo jedan način razmišljanja, koji pokazuje koliko si,
nadam se, loše informisan. U protivnom bi rekao-ograničen.
Nadam se da ovakvu stranu pokazuješ samo virtuelno, jer bi bilo
žalosno ako si ovakav i u realnosti.
nKrkan

#182 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by nKrkan »

5 0 5

#183 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by 5 0 5 »

Cafe Camargue wrote: Ovo je samo jedan način razmišljanja, koji pokazuje koliko si,
prije par godina sam pitao sljivu, (znas li ko je sljivo?) da li je ikad bio pozvan na veceru, utakmicu, druzenje, ili da li je ikad bar razglednicu dobio od fks. sta mislis sta mi je odgovorio? hvala dovidjenja.
jalijas74

#184 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by jalijas74 »

Trebali su poslati zlatnu razglednicu belgijskom lopovu.
Stare uprave su imale 10 miliona gresaka to ne sporim ali ovo sa Sljivom ti je bezze.

Odobravam dolazak Tana i da se malo uhvati metle u ruke i pomete ovo sto je ostalo po coskovima od predhodnih uprava tipa Agima Nikolica i njemu slicnih.
Last edited by jalijas74 on 31/12/2013 10:55, edited 1 time in total.
The 51st State

#185 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by The 51st State »

jalijas74 wrote:Trebali su poslati zlatnu razglednicu belgijskom lopovu.
Stare uprave su imale 10 miliona gresaka to ne sporim ali ovo sa Sljivom ti je bezze.

Odobravam dolaz Tana i da se malo uhvati metle u ruke i pomete ovo sto je ostalo po coskovima od predhodnih uprava tipa Agima Nikolica i njemu slicnih.
ne zna engleski :D .
Altsa

#186 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Altsa »

505sCrtom wrote:
Cafe Camargue wrote: Ovo je samo jedan način razmišljanja, koji pokazuje koliko si,
prije par godina sam pitao sljivu, (znas li ko je sljivo?) da li je ikad bio pozvan na veceru, utakmicu, druzenje, ili da li je ikad bar razglednicu dobio od fks. sta mislis sta mi je odgovorio? hvala dovidjenja.
ne mogu se nesto sjetiti da se sljivo bas pretjerano zanimao za situaciju u fc sarajevo i neku vrstu pomoci...ako grijesim izvinjavam se
limeni

#187 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by limeni »

slazem se vecinom sa @obucom9. mnogi dolaze ovdje i lijece svoje frustracije i tacno muku muce dolaskom tana.
evo ja sam prvi koji ne ocekuje sad redovan ulazak u ligu sampiona i da ce nam dolaziti igraci kao rivaldo, pirlo ili cassano ali mi od tana samo mozemo dobiti. ja ocekujem da ce finansijski stabilizovati ovaj klub, da ce dovesti malo jace igrace nego sto ih sada imamo i da cemo nekada za 2-3 godine dogurati do lige evrope. uz to ce se ovdje stvarati talenti koji ce ili otici u cardiff ili ostati kod nas.
ljudi nikako da shvate da smo mi bili pred krahom, finansijski toliko ovisni da nam je prijetio kraj i gasenje kluba.
5 0 5

#188 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by 5 0 5 »

Altsa wrote: ne mogu se nesto sjetiti da se sljivo bas pretjerano zanimao za situaciju u fc sarajevo i neku vrstu pomoci...ako grijesim izvinjavam se
nisam ni ja rekao da mu treba pomoc. nego da ga se klub nikad nije sjetio. cini mi se da ga se i danasnji navijaci ne sjecaju. ne vidim razlog zasto ga ne bi pozvali na svecanu veceru, ili mu poslali dvije karte za utakmicu. nije da ih on ne moze platiti, ali u znak postovanja. no nije bitno. znate vi bolje nego ja kakvi se ljudi vrte oko poslijeratnog kluba. a nije ni tema.
Obuca9

#189 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Obuca9 »

Klub se dosada katastrofalno odnosio prema svojim Legendama, to apsolutno stoji i to je jedan od segmenata koji se pod hitno mora mijenjati. Prije su tu bili hohštapleri kojima je bitna bila samo njihova guzica, to se malo promjenilo na bolje sa novom garniturom ljudi, ali istina nedovoljno, mada treba razumjeti da su zadnje godine bile čista borba za spas i egzistenciju Kluba, koja je dovođenjem Tana uspješno završena. Tako da je sada vrijeme da se neke greške iz prošlosti isprave.

Mene, kao nekoga ko voli ovaj Klub i ko cijeni i voli njegovu historiju i tradiciju, boli takav odnos prema historiji i nadam se da će se to što prije promjeniti. I nije baš da se Šljive ne sjećamo mi mlađi, evo da vidiš da ga se znamo prisjetiti: http://fksinfo.com/legende/edhem-sljivo/1890
video

#190 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by video »

@505sCrtom jarane, makni se ti ovih tema, nije to za tebe ( a to i sam priznas :wink: ) i drzi se svojih kataLonaca. Ako imas sta pametno da prozboris, bujrum, mojne nam prosipati suplju i spominjati "legende" kO ti sad neki lik zato sto si sjedio sa tamo nekim belgijancem :shock:
Onako jaranski, dobronamjerno, ne treba ti ovo da bezzze tipkas ove stvari. Nema potrebe se pozivati na one fraze tipa forum, demokkratija, hu ha gluposti te poslusaj onoga sa drugog slova A :D te se mani budalastina.
5 0 5

#191 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by 5 0 5 »

Obuca9 wrote:Klub se dosada katastrofalno odnosio prema svojim Legendama, to apsolutno stoji i to je jedan od segmenata koji se pod hitno mora mijenjati. Prije su tu bili hohštapleri kojima je bitna bila samo njihova guzica, to se malo promjenilo na bolje sa novom garniturom ljudi, ali istina nedovoljno, mada treba razumjeti da su zadnje godine bile čista borba za spas i egzistenciju Kluba, koja je dovođenjem Tana uspješno završena. Tako da je sada vrijeme da se neke greške iz prošlosti isprave.

Mene, kao nekoga ko voli ovaj Klub i ko cijeni i voli njegovu historiju i tradiciju, boli takav odnos prema historiji i nadam se da će se to što prije promjeniti. I nije baš da se Šljive ne sjećamo mi mlađi, evo da vidiš da ga se znamo prisjetiti: http://fksinfo.com/legende/edhem-sljivo/1890
pa eto, i ti ih zoves hohstaplerima.

sto se tice tana, slazem se. nadam se grupnoj fazi ls u iducih 5 godina. smeta mi sto ovdje navijaci govore "njegov je klub, neka radi sta god hoce". a posto je isp'o supak prema navijacima cardiffa, moras dozvoliti mogucnost sumnje da se isto moze desiti i fks.

opet, nadajmo se najboljem. jer, kako vi kazete, ne moze gore nego sad.
aut

#192 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by aut »

505sCrtom wrote:
Obuca9 wrote:
Jesam, šta je?

Ne znam koji kurac onda pametuješ ovdje.
Reglan

#193 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Reglan »

Jebace ti real barcelonu :izet:
5 0 5

#194 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by 5 0 5 »

video wrote:@505sCrtom jarane, makni se ti ovih tema, nije to za tebe ( a to i sam priznas :wink: ) i drzi se svojih kataLonaca. Ako imas sta pametno da prozboris, bujrum, mojne nam prosipati suplju i spominjati "legende" kO ti sad neki lik zato sto si sjedio sa tamo nekim belgijancem :shock:
Onako jaranski, dobronamjerno, ne treba ti ovo da bezzze tipkas ove stvari. Nema potrebe se pozivati na one fraze tipa forum, demokkratija, hu ha gluposti te poslusaj onoga sa drugog slova A :D te se mani budalastina.
hvala na savjetu. u potpunosti se slazem sa tobom. sarajevo za koje sam ja navijao 70-80 godina nije isto sarajevo danas. legende sam spomenuo samo onako, usput, i to je jedan mali razlog od mnogih, zasto se ne asociram sa klubom. evo, i obuca se slaze, tako da znam da nije dio moje ljubomorne paranoje prema navijacima kakvi su sad, kluba kakav je sad.

sto se tice belgijanca, mozes i ti sa njim sjesti slobodno. svaki dan u cevabdzinici vucko.
Obuca9

#195 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Obuca9 »

505sCrtom wrote:
Obuca9 wrote:Klub se dosada katastrofalno odnosio prema svojim Legendama, to apsolutno stoji i to je jedan od segmenata koji se pod hitno mora mijenjati. Prije su tu bili hohštapleri kojima je bitna bila samo njihova guzica, to se malo promjenilo na bolje sa novom garniturom ljudi, ali istina nedovoljno, mada treba razumjeti da su zadnje godine bile čista borba za spas i egzistenciju Kluba, koja je dovođenjem Tana uspješno završena. Tako da je sada vrijeme da se neke greške iz prošlosti isprave.

pa eto, i ti ih zoves hohstaplerima.

sto se tice tana, slazem se. nadam se grupnoj fazi ls u iducih 5 godina. smeta mi sto ovdje navijaci govore "njegov je klub, neka radi sta god hoce". a posto je isp'o supak prema navijacima cardiffa, moras dozvoliti mogucnost sumnje da se isto moze desiti i fks.

opet, nadajmo se najboljem. jer, kako vi kazete, ne moze gore nego sad.
Pa jesam li ja igdje rekao da nije? Pročitaj moj prvi današnji post na prethodnoj strani, pa ćeš vidjeti da sam naveo sve sramote koje je ovaj Klub pretrpio u zadnjih desetak godina, ali to nije bio razlog da ga ja napustim i da onda uzmem album sa sličicama Lige prvaka i biram za koji bih sad Klub trebao navijati.

Nego sam uprkos tome ostao vjeran svom Klubu, pratio sam ga kroz sva ta teška vremena i zato me još više nervira što se pojedinci koji su tada okrenuli leđa tom istom Klubu i pustili da propada, sada dolaze i zaboga se sekiraju za Tana i njegove poteze. Gdje ste bili zadnjih deset godina?

A što se tiče toga oko tradicije, naveo ti je neko primjer na jednoj od prethodnih stranica, na koji nisi dao odgovor. Zar ona reklama Qatar na dresovima Barcelone, također nije rušenje stoljetne tradicije? Zar dres bez reklame nije bio simbol Barcelone, baš poput njenog grba, boja i imena? A onda dođe Rosel (ili ko je već tad bio), koji čak nije ni vlasnik, niti je dao svoje pare, niti išta i puf nametne Barceloni da mora nositi reklamu i tako direktno struši tradiciju, bez da je uopšte pitao navijače da li se njima sviđa ta ideja?

I kakva je to logika, navijao si za Sarajevo osamdesetih, sad ne navijaš. Da li to znači da ćeš za deset godina, kad Messi ode u penziju, a Barcelona opet ode u sjenu kraljevskog Reala, prestati "navijati" i za njih?
5 0 5

#196 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by 5 0 5 »

Obuca9 wrote: Pa jesam li ja igdje rekao da nije? Pročitaj moj prvi današnji post na prethodnoj strani, pa ćeš vidjeti da sam naveo sve sramote koje je ovaj Klub pretrpio u zadnjih desetak godina, ali to nije bio razlog da ga ja napustim i da onda uzmem album sa sličicama Lige prvaka i biram za koji bih sad Klub trebao navijati.

Nego sam uprkos tome ostao vjeran svom Klubu, pratio sam ga kroz sva ta teška vremena i zato me još više nervira što se pojedinci koji su tada okrenuli leđa tom istom Klubu i pustili da propada, sada dolaze i zaboga se sekiraju za Tana i njegove poteze. Gdje ste bili zadnjih deset godina?

A što se tiče toga oko tradicije, naveo ti je neko primjer na jednoj od prethodnih stranica, na koji nisi dao odgovor. Zar ona reklama Qatar na dresovima Barcelone, također nije rušenje stoljetne tradicije? Zar dres bez reklame nije bio simbol Barcelone, baš poput njenog grba, boja i imena? A onda dođe Rosel (ili ko je već tad bio), koji čak nije ni vlasnik, niti je dao svoje pare, niti išta i puf nametne Barceloni da mora nositi reklamu i tako direktno struši tradiciju, bez da je uopšte pitao navijače da li se njima sviđa ta ideja?

I kakva je to logika, navijao si za Sarajevo osamdesetih, sad ne navijaš. Da li to znači da ćeš za deset godina, kad Messi ode u penziju, a Barcelona opet ode u sjenu kraljevskog Reala, prestati "navijati" i za njih?
barcelona je klub koji je u danasnjem vaktu izdrzala najduze bez sponzora na dresu. srusili su tradiciju, ali nista manje nego su i drugi uradili isto, dugo prije njih. osobno, nemam nista protiv. http://dohanews.co/barca-members-approve-tie-up-with-qatar-foundation/
kao sto nisam ni izabrao sarajevo slucajno, tako nisam ni barcelonu. zivotne okolnosti su me vezale za jedan i za drugi grad i klub. sto se tice fks, otac me je odveo na prvu utakmicu nekad krajem sedamdesetih. ali od prvog dana sam znao da je to moj klub. interes prema klubu sam skoro pa izgubio zbog tih ljudi o kojima ti pises i svega sto se vrtilo oko kluba poslije rata do danas. nije ni cudo zasto je danas kako je.
kada sam se vezao za barcelonu, messi je jos uvijek pimplao loptu u rosariu.
Obuca9

#198 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Obuca9 »

A kako ne izgubiš interes za Klubom čija Uprava (ili ko već) donese fašističku odluku, da u Skupštini Kluba (ili kojem već tijelu) mogu sjediti samo i isključivo Katalonci?
saabsa

#199 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by saabsa »

505sCrtom wrote:
Obuca9 wrote: Pa jesam li ja igdje rekao da nije? Pročitaj moj prvi današnji post na prethodnoj strani, pa ćeš vidjeti da sam naveo sve sramote koje je ovaj Klub pretrpio u zadnjih desetak godina, ali to nije bio razlog da ga ja napustim i da onda uzmem album sa sličicama Lige prvaka i biram za koji bih sad Klub trebao navijati.

barcelona je klub koji je u danasnjem vaktu izdrzala najduze bez sponzora na dresu. srusili su tradiciju, ali nista manje nego su i drugi uradili isto, dugo prije njih. osobno, nemam nista protiv. http://dohanews.co/barca-members-approve-tie-up-with-qatar-foundation/
kao sto nisam ni izabrao sarajevo slucajno, tako nisam ni barcelonu. zivotne okolnosti su me vezale za jedan i za drugi grad i klub. sto se tice fks, otac me je odveo na prvu utakmicu nekad krajem sedamdesetih. ali od prvog dana sam znao da je to moj klub. interes prema klubu sam skoro pa izgubio zbog tih ljudi o kojima ti pises i svega sto se vrtilo oko kluba poslije rata do danas. nije ni cudo zasto je danas kako je.
kada sam se vezao za barcelonu, messi je jos uvijek pimplao loptu u rosariu.
Za koga ces navijati aBd kad za par godina budemo sa Barselonom igrali u LP :D
Tomos

#200 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Tomos »

Ovaj Vincent je pravi čovjek, samo ne znam kako ovakvim padnu pare sa neba ni na šta čovjek nije nalik ne liči na insana ne kontam, nit on zna poslovati to se vidi sa cardifom jarane moj on mjenja grb i dresove kluba koji je ikona u Welsu i Engleskoj ligi/ligama da ne promjeni sarajevu jednom koje je već mjenjalo ime i šta sve već ne ništa neobično.
Post Reply