Đe ba zapelo??Kroksica wrote:Ali to dolazi sa iskustvom.amebr wrote:
Hajd kroksice ne zezaj. Svako na današnjem vaktu zna razliku između otvorene i ne otvorene.
Blud
-
amebr
#176 Re: Blud
-
salter071
#177 Re: Blud
Sa ateistickog aspekta razumljiv je tvoj stav.AleksoMKD wrote: To je to kolega, razumem ja da je nekome gadno sto ja imam sex pre braka ali eto meni licno je pomisao na gey sex bljak dok je lezbo sex super.
Al nemam nista protiv i ne zamaram geyove niti hrabrim lezbejke, njihov zivot i dok me ne pipkaju sve je u redu.
Znaci, dok ne povredjujes druge, ono sto radis sa svojim voljnim partnerom/partnerima nije blud.
Meni su osobno gay parovi odbojni, ali to je vec subjektivna percepcija. Ne smatram ih normalnim, nego devijantnim, ali dok ne namecu drugima svoje stavove, mogu ih aktivno ignorirati i zivot ce biti lijep i meni bez njih i njima bez mene.
Parade su mi previse vulgarne i u neku ruku pasivno-nasilne, pa ih ne podrzavam. Cak sam protiv odrzavanja istih.
Dozivljavam ih kao neukusno nametanje svoje intime drugima u javnosti, a s ciljem da to prihvate kao normalno i naviknu se, te steknu toleranciju prema homo-zajednici.
Jos mi je neukusnije kada pocnu vrijedjati vjerske osjecaje drugih kako bi ih pokazali zaostalima, naspram primjera homo-skupine kao, kako se zele vidjeti, napredne i tolerantne.
Ako jesu stvarno tolerantni i liberalni, zasto se moraju sluziti vrijedjanjem vjerskih osjecaja religioznih koji ih ne dozivljavaju jednako kako sami sebe dozivljavaju. Pa ni oni ne dozivljavaju religiozne kako bi htijeli da vjernici uzvratno dozivljavaju njih! To je nemoguce, jer imaju dijametralno suprotna polazista.
Dakle, ako zele toleranciju i dobiju je, cemu korak vise, pa onda jos jedan, pa jos jedan....kad su vec dobili prava da budu sto jesu i tolerira ih se. Dokle zele ici da bi bili zadovoljni? Da se svi uhvate za ruke, ili nesto nize, kako bi time dokazali kako ih podrzavaju?
Cudno, ali dosta hetero-muske populacije ne smatra lezbo parove odbojnim, nego upravo suprotno. Mozda je to zbog nagona? Bolje dvije nego jedna? Cista fizioloska reakcija ili ....sta vec?
Vidis, to je stvarno dobro pitanje!
Zasto nam dvije zene u erotskoj pozi ne bude odbojnost, za razliku od dva muskarca u istoj pozi?
-
salter071
#178 Re: Blud
@aldinjo
Imas dva postavljena pitanja na prethodnoj strani (by salter071 on 06/12/2013 10:14).
Necu hvaliti svoju toleranciju i strpljenje, jer, iskreno, niti imam volje cekati cijeli dan na odgovor na dva tako jednostavna pitanja, niti nalazim zanimljivim citanje tvojih misli, iako mi, imajuci u vidu profil sugovornika, ocekivani tip predvidljivog odgovora ne bi predstavljao nikakav izazov.
Dakle, ne moras odgovoriti. I nedostatak odgovora je odgovor. Vrlo jasan.
Izmedju uzajamnog ignoriranja i gubitka vremena na rasprave koje ne bi imale smisla, uvijek biram ovo prvo.
Zelim ti vise srece u nalazenju podobnijeg sugovornika sa nivoom strpljenja odgovarajucem tvojoj vjestini vodjenja dijaloga
Imas dva postavljena pitanja na prethodnoj strani (by salter071 on 06/12/2013 10:14).
Necu hvaliti svoju toleranciju i strpljenje, jer, iskreno, niti imam volje cekati cijeli dan na odgovor na dva tako jednostavna pitanja, niti nalazim zanimljivim citanje tvojih misli, iako mi, imajuci u vidu profil sugovornika, ocekivani tip predvidljivog odgovora ne bi predstavljao nikakav izazov.
Dakle, ne moras odgovoriti. I nedostatak odgovora je odgovor. Vrlo jasan.
Izmedju uzajamnog ignoriranja i gubitka vremena na rasprave koje ne bi imale smisla, uvijek biram ovo prvo.
Zelim ti vise srece u nalazenju podobnijeg sugovornika sa nivoom strpljenja odgovarajucem tvojoj vjestini vodjenja dijaloga
- AleksoMKD
#179 Re: Blud
Oni geyove i lezbejke koje poznajem licno su sasvim normalni ljudi (osim jednog idiota ali on me nervira jer je idiot ne jer je gey), i njima je parada smesna kao i oblacenje ovih "eksponiranih" i cak ih je mislim sramota ponekad kada vidimo to preterivanje na TV-u.salter071 wrote: Sa ateistickog aspekta razumljiv je tvoj stav.
Meni su osobno gay parovi odbojni, ali to je vec subjektivna percepcija. Ne smatram ih normalnim, nego devijantnim, ali dok ne namecu drugima svoje stavove, mogu ih aktivno ignorirati i zivot ce biti lijep i meni bez njih i njima bez mene.
Parade su mi previse vulgarne i u neku ruku pasivno-nasilne, pa ih ne podrzavam. Cak sam protiv odrzavanja istih.
Dozivljavam ih kao neukusno nametanje svoje intime drugima u javnosti, a s ciljem da to prihvate kao normalno i naviknu se, te steknu toleranciju prema homo-zajednici.
Jos mi je neukusnije kada pocnu vrijedjati vjerske osjecaje drugih kako bi ih pokazali zaostalima, naspram primjera homo-skupine kao, kako se zele vidjeti, napredne i tolerantne.
Ako jesu stvarno tolerantni i liberalni, zasto se moraju sluziti vrijedjanjem vjerskih osjecaja religioznih koji ih ne dozivljavaju jednako kako sami sebe dozivljavaju. Pa ni oni ne dozivljavaju religiozne kako bi htijeli da vjernici uzvratno dozivljavaju njih! To je nemoguce, jer imaju dijametralno suprotna polazista.
Dakle, ako zele toleranciju i dobiju je, cemu korak vise, pa onda jos jedan, pa jos jedan....kad su vec dobili prava da budu sto jesu i tolerira ih se. Dokle zele ici da bi bili zadovoljni? Da se svi uhvate za ruke, ili nesto nize, kako bi time dokazali kako ih podrzavaju?
Ljudi dolaze u jedan bar gde idem i ja, gledaju fudbal sa nama, piju pivo, klade se i slusaju svirke. OK, ne drze se za ruke niti ljube ko mi sa devojkama ali svi znamo da su homoseksualci. Neki su vjernici, neki nisu, ponekad se ukljuce u debatu jer se u tom baru skupljamo ponekad posle posla pa padne debata ateisti vs vjernici ali se dosad nismo potukli
Ti ljudi su super, jedino im je bez veze sto neki od njih ne zele reci kuci sta su a niko ne sme na poslu reci sta je. Tu mi ih je zao.
Oni koji su rekli kuci su nekako opusteniji od onih koji jos kriju. Sve sto oni zele je da kad ih na poslu pitaju "kad ce svadba" mogu da odgovore "sledeceg meseca i svi ste pozvani" bez da najebu zbog toga. Da, nemam nista protiv gej brakova/zajednica i treba da imaju pravo na to.
Djecu nikako ne bih davao na usvajanje jer bi to djete poremetili u skoli njihovi vrsnjaci pre svega. A i malo mi je jezivo da pomislim to.
Opet samo moje misljenje.
A kada su jednog od tih momaka pitali zasto "jednostavno" ne postane hetero je odgovorio "aj ti postani od sutra gej" sto je najbolji odgovor.
Ali kao i da je ne vidim nemoral ako oni zajedno zive i sexaju se. Kuci normalno, jer ako policija uvati i mene u parku kako se sexam sa djevojkom dobio bih kaznu po zakonu.
Ja mislim da je to zato sto se odmah zamisljamo kako bi uskocili medju njih dve da pomognemosalter071 wrote: Cudno, ali dosta hetero-muske populacije ne smatra lezbo parove odbojnim, nego upravo suprotno. Mozda je to zbog nagona? Bolje dvije nego jedna? Cista fizioloska reakcija ili ....sta vec?
Vidis, to je stvarno dobro pitanje!
Zasto nam dvije zene u erotskoj pozi ne bude odbojnost, za razliku od dva muskarca u istoj pozi?
OK, dosta za danas idem kuci.
Pozdrav svima.
-
sour cherry
#180 Re: Blud
Dobro,hajde.Nemam namjeru da te uvjeravam.Mir.Nije ti to cetnik, nego je jos gori od njega, a ti mi, slobodno, do sudnjeg dana prebacuj zbog toga sto sam mu to otvoreno i rekao, ali to i dalje nece promijeniti cinjenice.
-
sour cherry
#181 Re: Blud
Ima.A tek ton predavača,da se naježiš.No to me ne zanima više.Vratiš se nekako utučen,teško ti disati poslije.Gotovo svaku nadu u tebi ubiju.Osjećaš se bezvezno,kao nikakav vjernik.Možda je to do mene bilo.Nemam lijepe uspomene.Jednostavno,tako je.Zar u Bosni? Oprosti ali sam iznenadjen da ima takvih predavanja.
Svakome ko se upoznaje s islamom i ima dilema glede nekih pitanja,uvijek bih prvo preporučila stranicu Rijaseta IZ-a,pa da se postavi pitanje fetva-i-eminu,da se ne luta.Kamo sreće da sam samo čitala fetve dr.Ljevakovića koji je zaista učtiv čovjek i ne pretjeruje.A predavanja?Blago onom ko ih je mimoišao.Daleko od mene.
- Kroksica
#182 Re: Blud
Ha?amebr wrote: Đe ba zapelo??
- nasa
#183 Re: Blud
Mozda Saudija nije najbolji primjer jer ipak vecina muslimana ne zivi u serijatskoj zemlji I vecinu odluka pa I po ovom pitanju donose samostalno bez da zakon to narocito regulise.AleksoMKD wrote:U prilog ovome sto si napisao kolega, evo slike sa konferencije o ulozi zene u drustvu koja se odrzala u Saudiskoj Arabiji uz predstavnike iz 15 zemalja (predpostavljam kojih).
Nijedne zene.
http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/06 ... 15062.html
Medjutim s druge strane jeste istina da si I u islamskoj praksi muskarci precesto nalaze prozvani da komentarisu I sugerisu pitanja koja su iskljucivo zenska. Dalje, cesto to nije slucaj samo u religijskoj praksi vec inace. Recimo otvorimo temu npr. zene i pitanje sex.odnosa prije braka vjerovatno bi imao priliku da citas masu muskih odgovora cak I oni koji nemaju nista protiv da partnerka ima bogato iskustvo
Razlog je jasan, sex.zivot zene je uvijek pod ocjenom I sudom muskaraca I bitno ovisi o njihovim kriterijima prihvatljivosti.
To je pogresno iz svakog ugla pa I religijskog tako da I braca muslimani jako I cesto grijese kada se uhvate ovakve price pokusavajuci se staviti u ulogu zene.
Sex.zivot I muskarca I zene je licna odluka I s religijom I bez ali u praksi ona je oduvijek uvjetovana stavom drustva,a ne treba biti tako...
Mislim da je to jako vazno o bilo kakvoj vrsti izbora da pricamo, ako neko zbog religije bira odredjeno onda treba biti svjestan da je to licni izbor koji s nizom drugih cini jedan nacin zivota I gotovo uopce nije bitno sta muskarci ili buduci partner misli o tome I obrnuto ako govorimo o muskarcu.
Isto tako ako neko nije vjernik opet treba biti duboko svjestan da je takava vrsta izbora najbitnija nama licno I da ne treba ovisiti o trendovima, misljenju drugih, prihvatljivosti unutar drustva itd.
-
mirno
#184 Re: Blud
Kroksica wrote:AleksoMKD wrote:
Tu se slazemo i to mi nije jasno, zar Aisha nije bila oficir u vojsci? A prva Muhamedova zena trgovac t.j. imala svoj biznis?
Iako sam ateista ipak je za svoje vreme covjek uneo mnogo progresivnih stvari u svakodnevnicu pa ne nmogu da kapiram ovo Saudisko poimanje.![]()
Svaka cast, brato.
Pa u ratu. Ne u miru! Gdje vidiš sad rat pa da je nužda da i žena pristupi ,,javnom izlaganju" ili eksponiranju???
Oficir veliš, koji čin. Kakve nebuloze čovjek neće pročitati.
Hrana, voda, previti rane i dr. što je ženi u tim momentima lakše. A ako dođe do prinude onda i oružje žena drži protiv neprijatelja.
Jer nužda je nužda i ona mijenja uobičajena životna pravila! Kod vas obratno. Ono što je bilo prinuda vi pravite normalom.
Ova kroksica te je podržala. Ono što je meni poznato od njenog pisanja od ranije me je ubijedilo 99% da je ona daleko od praktikovanja Islama; tj. da li je ona muslimanka uopće kako se predstavlja. Jer onaj kome je poznato iole kvaliteno islamsko znanje prvenstveno osnove ove vjere, vidjet će da ona fula namjerno. Ono što ona piše ne ide tek tako lahko ili slučajno. Ovo jedan posto sam ostavio mogućnost da nisam u pravu, čisto što je ne poznajem lično tj. njeno stanje u kompletu, pa eto jedan posto je i više nego dovoljno.
Pogledajte kako za govor drugova koji su bili uz Poslanika sallahu alejhi we sellem kaže:
na ovoj temi http://www.klix.ba/forum/trgovina-u-dza ... l#p8735502Kroksica wrote:Sta fali sto ljudi prodaju u dvoristu dzamija? Sve dok ti ne ometaju namaz ne vidim u cemu je problem. A ovaj hadis ko da ga je kakav zidov piso, nidje veze.
Upoređuje njegov govor da Allah Uzvišeni bude zadovoljan njime, sa židovima ga poredi. Možda je ona rafidija, ili pak židovkinja...
Pa kada mi na um dođe ona njena obmana na engleskom jeziku kako je objašnjen način obavljanja namaza, da pri tome nisu potrebni hadisi; da je dovoljno ono što joj nena kaže. Onda vidite o kome je riječ.
U Kur'anu jesu spomenuti dijelovi namaza ili ruknovi (ne i brojem tj. da li se ponavljaju). Ali način na koji se oni izvode ili praktikuju nisu. Kao ni vrste voda za abdest. Pa ni šta se uči u namazu nije precizirano. Tu je rekla da je dovoljno da ti učiš šta ti hoćeš i biće ispravno. Da Allah sačuva ljude ovakvih spletki.
Njeno držanje na forumu ili predstavljanje jeste da Kur'an ističe, gura naprijed, a hadis da omalovažava ili zapisanu praksu tog Kur'ana od strane Muhammeda sallahu alejhi we sellem.
Njenom logikom nevjerodostojnosti hadisa ili stavljanje pod upitnik vjerodostojnost hadisa čime svjesno unosi smutnju, znači njenom logikom i Kur'an se onda može staviti pod znak upitnosti. Da Allah sačuva ljude ovakve rabote.
I to navodno muslimanke koja propagira da žena nije dužna biti pokrivena onako kako se muslimanke pokrivaju ili oblače i što je onima koji poznaju arapski jezik jasno kao dan šta riječ džilbab označava. Dok istovremeno ispod nika se vidi 'zar'. Ne odvaja mi se više vremena na nju.
Spomenuti su prethono robovi tj. intimni odnosi žena koje su u posjedu muslimana.
Ovo smutljivci žele istaknuti. Malo je onih koji su po tom konkretno pitanju po tome dovoljno podučeni; ili njihov broj je manji od globalno gledano brojčano muslimana; da bi znali kvalitetno odgovoriti.
Ja na osnovu svog skromnog poznavanja tog pitanja mogu kazati ono što znam sigurno.
Ono što UN vojska, američka vojska ili vojska zapada, pa i vojska (nemuslimana) u istočnim zemljama radi, a koji nisu muslimani jeste ubistva najprije muškaraca ili muževa a zatim da žene sa djecom budu prepuštena tako reći nikome od ljudi ko će im osigurati skrb. Silovanja su opće poznata u takvim ratovima; a i znamo to dobro na ovim prostorima.
Kod muslimana, da slikovito primjerom to objasnim. Rat se vodi i stotinu neprijatelja je ubijeno. Stotinu žena je u vlasništvu muslimana. Ovdje ne znam detaljno objasniti propise kako šta. Ali meni dobro poznato jeste da hranu koju jede vojnik jedu i te žene. Također skrb ili krov nad glavom je kod vojnika ili vojnikov krov.
Tim ženama je dozvoljeno da se udaju. Tako skroz kratko o tome. Nemojte meni postavljati dalje pitanja, neću odgovarati jer ne znam kvalitetno valjano odgovoriti.
Dobro se mi sjećamo primjera na ovim prostorima kada su protjerali one koji su se borili protiv agresora, da su im porodice ostale sa djecom prepušteni dobrovoljnim prilozima muslimana. Ne znam da je iko ovdje to osudio od ovih koji navode da su zarobljenice ugrožene (u ratu) od strane muslimana a da su slobodni oni koji su to postali od nemuslimanske vojske.
Nadalje
Ovdje se pojavljuju oni koji kažu da se njima nešto nameće. Hoće reći, oni nikome ne nameću ništa. Pa ljudi pobjegli od vašeg zla ili načina života u šume, pa im i tu ne dajete mira. Dokle ide zabluda...
Evo svima vama koji mislite da ste ugroženi od strane promovisanja Islamskih vrijednosti. Čovjek puno sadržajno govori, ili kloni se isprazne priče. Pa vam je postavio izazov! Izazov ako se odazovete i izvršite ga postigli ste za vas uspjeh neviđen niti viđen na zemlji a otvoren do Sudnjeg Dana.
Svaki treći testirani nije biološki otac
Zavodu za sudsku medicinu u Banjoj Luci u posljednje tri godine, od kada je počeo s radom, podneseno je na stotine zahtjeva za utvrđivanje očinstva.
Skoro u svakom trećem slučaju analiziranog uzorka ustanovljeno je da se ne radi o biološkom ocu djeteta.
Privatni zahtjevi
Prema riječima direktora ovog zavoda Željka Karana, u banjalučkom DNK laboratoriju testovi na očinstvo mogu se raditi na osnovu sudskog zahtjeva u parničnom ili krivičnom postupku, ali i na privatni zahtjev.
Situacije u kojima se analiza radi na privatni zahtjev, postale su sve apsurdnije, pa se u ovaj laboratorij donose četkice za zube djeteta ili pramen kose, a laboratorij nerijetko posjećuju bake djece koje sumnjaju da su im sinovi prevareni.
- Dođe svekrva koja sumnja da joj snaha "švrlja" i pita šta treba donijeti kako bi se utvrdilo je li njen sin zaista biološki otac djeteta. Donesu nam uzorke poput četkice za zube ili kose iz koje se može izvaditi dovoljno ćelija da bi se uradila DNK analiza. Međutim, svekrve uvijek savjetujemo da ne rade to, nego da kao odrasli ljudi sjednu i razgovaraju te tako raščiste situaciju - objasnio je Karan.
Rizične grupe
On je pojasnio i da rezultati analiza koje se rade u Banjoj Luci ne odskaču od podataka iz okruženja, odnosno u prosjeku u 25 do 30 posto slučajeva iz takozvane rizične grupe bude utvrđeno da se ne radi o biološkom ocu djeteta.
Na nalaz se čeka od tri do pet dana, a cijena DNK analize je 250 maraka po uzorku, odnosno po osobi.
-
mirno
#185 Re: Blud
sour cherry wrote:Ima.A tek ton predavača,da se naježiš.No to me ne zanima više.Vratiš se nekako utučen,teško ti disati poslije.Gotovo svaku nadu u tebi ubiju.Osjećaš se bezvezno,kao nikakav vjernik.Možda je to do mene bilo.Nemam lijepe uspomene.Jednostavno,tako je.Zar u Bosni? Oprosti ali sam iznenadjen da ima takvih predavanja.
Svakome ko se upoznaje s islamom i ima dilema glede nekih pitanja,uvijek bih prvo preporučila stranicu Rijaseta IZ-a,pa da se postavi pitanje fetva-i-eminu,da se ne luta.Kamo sreće da sam samo čitala fetve dr.Ljevakovića koji je zaista učtiv čovjek i ne pretjeruje.A predavanja?Blago onom ko ih je mimoišao.Daleko od mene.
Njima savjet dajem da se poduče Islamu sa jasnim dokazima, pri čemu će to biti glavna vodilja u poduci o istom. A ne da vodilja bude nečiji položaj, diploma, ili neko pak da zna puno informacija o Islamu a u praksi praktikuje skroz drugačije (npr. neke hodže).
U Islamu se pod učenim ljudima podrazumijevaju ljudi koji imaju ispravno znanje uz sebe i koji rade po tom istom znanju ili ga praktikuju!
Nakon što se poduče, neka dođu i uporede ono što rade hodže ili interesna (vidjet ili znat će zašto) kako neko zna nazvati pravno lice IZ.
De odgovori ovo, jesi li ti i ostale muslimanke koje ovdje se smijete sa oholnicima (udarajući smajlije
Upozoravam vas da je od najvećih grijeha da čovjek piše o Allahovoj vjeri bez znanja! Time ste preuzeli ulogu boga na sebe jer govorite ispred Allaha ono što ne znate!
-
ratamahatta
#186 Re: Blud
Ovo mi je generalno fascinantno kod ovih teologa. Sve sto se kosi sa njihovom ideologijom je direktna prijetnja za njihov nacin zivota.
Dakle problem je sto se curice i decki praskaju prije braka, al je normalno da u Sarajevu za vrijeme ramazana nestane pive, da su mi slobodni dani direkno vezani za religiske praznike, da je vjeronauka u skolama ( i to utice na konacnu ocjenu) isl....
Pa je li vam dosta vise.....zivimo u sekularnoj zemlji shvatite to vise.
U svojoj kuci pa uciti da je seks prije braka bludni grijeh koji se ispire u hiljadu lava......
pozdrav
Dakle problem je sto se curice i decki praskaju prije braka, al je normalno da u Sarajevu za vrijeme ramazana nestane pive, da su mi slobodni dani direkno vezani za religiske praznike, da je vjeronauka u skolama ( i to utice na konacnu ocjenu) isl....
Pa je li vam dosta vise.....zivimo u sekularnoj zemlji shvatite to vise.
U svojoj kuci pa uciti da je seks prije braka bludni grijeh koji se ispire u hiljadu lava......
pozdrav
Last edited by ratamahatta on 07/12/2013 13:36, edited 1 time in total.
- nasa
#187 Re: Blud
Ma ja, ne shvataju kakva su prijetnja za sekularizam, fascinantno 
- NIN
#188 Re: Blud
Ohani malo brato!mirno wrote:Možda je ona rafidija, ili pak židovkinja...
- Kroksica
#189 Re: Blud
Hehe, ciji li si ti klon i zbog cega krijes svoj "pravi" identitet?mirno wrote:Kroksica wrote:AleksoMKD wrote:
Tu se slazemo i to mi nije jasno, zar Aisha nije bila oficir u vojsci? A prva Muhamedova zena trgovac t.j. imala svoj biznis?
Iako sam ateista ipak je za svoje vreme covjek uneo mnogo progresivnih stvari u svakodnevnicu pa ne nmogu da kapiram ovo Saudisko poimanje.![]()
Svaka cast, brato.
Pa u ratu. Ne u miru! Gdje vidiš sad rat pa da je nužda da i žena pristupi ,,javnom izlaganju" ili eksponiranju???
Oficir veliš, koji čin. Kakve nebuloze čovjek neće pročitati.
Hrana, voda, previti rane i dr. što je ženi u tim momentima lakše. A ako dođe do prinude onda i oružje žena drži protiv neprijatelja.
Jer nužda je nužda i ona mijenja uobičajena životna pravila! Kod vas obratno. Ono što je bilo prinuda vi pravite normalom.
Ova kroksica te je podržala. Ono što je meni poznato od njenog pisanja od ranije me je ubijedilo 99% da je ona daleko od praktikovanja Islama; tj. da li je ona muslimanka uopće kako se predstavlja. Jer onaj kome je poznato iole kvaliteno islamsko znanje prvenstveno osnove ove vjere, vidjet će da ona fula namjerno. Ono što ona piše ne ide tek tako lahko ili slučajno. Ovo jedan posto sam ostavio mogućnost da nisam u pravu, čisto što je ne poznajem lično tj. njeno stanje u kompletu, pa eto jedan posto je i više nego dovoljno.
Pogledajte kako za govor drugova koji su bili uz Poslanika sallahu alejhi we sellem kaže:
na ovoj temi http://www.klix.ba/forum/trgovina-u-dza ... l#p8735502Kroksica wrote:Sta fali sto ljudi prodaju u dvoristu dzamija? Sve dok ti ne ometaju namaz ne vidim u cemu je problem. A ovaj hadis ko da ga je kakav zidov piso, nidje veze.
Upoređuje njegov govor da Allah Uzvišeni bude zadovoljan njime, sa židovima ga poredi. Možda je ona rafidija, ili pak židovkinja...
Pa kada mi na um dođe ona njena obmana na engleskom jeziku kako je objašnjen način obavljanja namaza, da pri tome nisu potrebni hadisi; da je dovoljno ono što joj nena kaže. Onda vidite o kome je riječ.
U Kur'anu jesu spomenuti dijelovi namaza ili ruknovi (ne i brojem tj. da li se ponavljaju). Ali način na koji se oni izvode ili praktikuju nisu. Kao ni vrste voda za abdest. Pa ni šta se uči u namazu nije precizirano. Tu je rekla da je dovoljno da ti učiš šta ti hoćeš i biće ispravno. Da Allah sačuva ljude ovakvih spletki.
Njeno držanje na forumu ili predstavljanje jeste da Kur'an ističe, gura naprijed, a hadis da omalovažava ili zapisanu praksu tog Kur'ana od strane Muhammeda sallahu alejhi we sellem.
Njenom logikom nevjerodostojnosti hadisa ili stavljanje pod upitnik vjerodostojnost hadisa čime svjesno unosi smutnju, znači njenom logikom i Kur'an se onda može staviti pod znak upitnosti. Da Allah sačuva ljude ovakve rabote.
I to navodno muslimanke koja propagira da žena nije dužna biti pokrivena onako kako se muslimanke pokrivaju ili oblače i što je onima koji poznaju arapski jezik jasno kao dan šta riječ džilbab označava. Dok istovremeno ispod nika se vidi 'zar'. Ne odvaja mi se više vremena na nju.
Podrzala sam Makedonskog jer je jedan od rijetkih nemuslimana kome nije u cilju da iskrivljava Islam i siri propagandu. Moj "thumbs up" je dobio jer je on, ateist, pokusao podsjetiti ovu grupicu zalupanih muslimana kako zena u Islamu ima vecu ulogu nego sto ta ista grupa moze zamisliti.
Nemoj da me optuzujes da lazem na Poslanika, meni ne skodis ali sebi jesi, jer s mog stajalista vise si lazi izgovorio ti, pa ja ne pisem duge kriticke osvrte na tvoj iman. Jednostavno, ne interesujes me.
Pa zar da mimo Allaha tražim suca, a On je Taj koji vam je objavio Knjigu
detaljnu? A oni kojima smo dali Knjigu,
znaju da je ona spuštena od Gospodara tvog s Istinom; zato ne budi nikako od sumnjivaca.[6:114]
-
tesanj
#190 Re: Blud
OVA KNJIGA, U KOJU NEMA NIKAKVE SUMNJE, UPUTSTVO JE SVIMA ONIMA KOJI SE BUDU ALLAHA BOJALI.2/2mirno wrote:sour cherry wrote:Ima.A tek ton predavača,da se naježiš.No to me ne zanima više.Vratiš se nekako utučen,teško ti disati poslije.Gotovo svaku nadu u tebi ubiju.Osjećaš se bezvezno,kao nikakav vjernik.Možda je to do mene bilo.Nemam lijepe uspomene.Jednostavno,tako je.Zar u Bosni? Oprosti ali sam iznenadjen da ima takvih predavanja.
Njima savjet dajem da se poduče Islamu sa jasnim dokazima, pri čemu će to biti glavna vodilja u poduci o istom. A ne da vodilja bude nečiji položaj, diploma, ili neko pak da zna puno informacija o Islamu a u praksi praktikuje skroz drugačije (npr. neke hodže).
U Islamu se pod učenim ljudima podrazumijevaju ljudi koji imaju ispravno znanje uz sebe i koji rade po tom istom znanju ili ga praktikuju!
Nakon što se poduče, neka dođu i uporede ono što rade hodže ili interesna (vidjet ili znat će zašto) kako neko zna nazvati pravno lice IZ.
De odgovori ovo, jesi li ti i ostale muslimanke koje ovdje se smijete sa oholnicima (udarajući smajlije![]()
![]()
![]()
i dr. zbijajući šale) pred javnim audotorijem, jeste li uzor u tome našli u Aiši neka je Allah Plemeniti zadovoljan njome; jeste li u njoj našli uzor? To vi imate neki ,,moderni'' islam ili uzor da vam je Aiša neka je Allah Milostivi zadovoljan njome?! Je li Poslanik sallahu alejhi we sellem se šalio sa lehebom?
Upozoravam vas da je od najvećih grijeha da čovjek piše o Allahovoj vjeri bez znanja! Time ste preuzeli ulogu boga na sebe jer govorite ispred Allaha ono što ne znate!
- GAU8
#191 Re: Blud
Gore od bluda je raspravljati o njemu
zaista fascinira opsjednutost pojedinaca da se petljaju u tudje stvari.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
- nasa
#192 Re: Blud
Slazem se, ne kontam ni ja kako se rodila ta pojava sve vise prisutna da se ima potrebu nekog drugog obiljeziti kao nevjernika...Kroksica wrote:[Hehe, ciji li si ti klon i zbog cega krijes svoj "pravi" identitet?
Podrzala sam Makedonskog jer je jedan od rijetkih nemuslimana kome nije u cilju da iskrivljava Islam i siri propagandu. Moj "thumbs up" je dobio jer je on, ateist, pokusao podsjetiti ovu grupicu zalupanih muslimana kako zena u Islamu ima vecu ulogu nego sto ta ista grupa moze zamisliti.
Nemoj da me optuzujes da lazem na Poslanika, meni ne skodis ali sebi jesi, jer s mog stajalista vise si lazi izgovorio ti, pa ja ne pisem duge kriticke osvrte na tvoj iman. Jednostavno, ne interesujes me.
Pa zar da mimo Allaha tražim suca, a On je Taj koji vam je objavio Knjigu
detaljnu? A oni kojima smo dali Knjigu,
znaju da je ona spuštena od Gospodara tvog s Istinom; zato ne budi nikako od sumnjivaca.[6:114]
Nije sporno da svaki od nas sigurno nesto I pogrsno prezentira jer se radi o licnom dozivljaju niko ne pretendira da poznaje sve, pogotovo ne najbolje....ali ipak cemu tolika sumnjicavost.
Ja se ne slazem s pola onog sto drugi muslimani odgovaraju
Ne slazem se ni s tobom za ovu trgovinu oko dzamija ali zato I jesu rasprave ponekad I korisne ako nista razmjenimo dozivljaj nekih pitanja...
- Kroksica
#193 Re: Blud
Ma hajde Boga ti, lakse voditi racuna o tudjoj vjeri nego svojoj.nasa wrote: Slazem se, ne kontam ni ja kako se rodila ta pojava sve vise prisutna da se ima potrebu nekog drugog obiljeziti kao nevjernika...
Nije sporno da svaki od nas sigurno nesto I pogrsno prezentira jer se radi o licnom dozivljaju niko ne pretendira da poznaje sve, pogotovo ne najbolje....ali ipak cemu tolika sumnjicavost.
Ja se ne slazem s pola onog sto drugi muslimani odgovaraju, evo juce sam na ovoj temi na jedan odgovor ugasila laptop
![]()
Ne slazem se ni s tobom za ovu trgovinu oko dzamija ali zato I jesu rasprave ponekad I korisne ako nista razmjenimo dozivljaj nekih pitanja...
Oplakah na boldirano.
- Kikibombona
#194 Re: Blud
'Nemam vise snage, a znam da ces se bez mene osjecati izgubljenom. Samo, ti si suvise mlada da se vise nikada ne zaljubis. Slusaj me dobro! Ja hocu da se ti zaljubis...sto vise puta. Hocu da znas da ja, bez obzira na to gdje budem, to odobravam. Necu da mi budes ono sto se naziva 'vjerna'. Bices mi vjerna ako cinis ono sto ti srce nalaze. Ne plasim se da ces uciniti bilo sta glupo i neukusno, jer si pametna, i zena od ukusa. A, prije svega, ne zelim da se osjecas, kako se kaze 'gresnom'. Ljubav nikada ne moze biti grijeh. Ona moze da bude samo blagoslov. Cak i ako ti ljubav ne bude uzvracena - mada to ne mogu ni da zamislim - ljubav je dokaz zivota, u stvari, jedini dokaz, jer kada vise ne mozes da volis drugo ljudsko bice, ti vise nisi ziva.'
-
tagomago
#195 Re: Blud
fatamorgana wrote:Ono što je blud van braka u braku postaje obostrano uživanje, prenosi nam Zike!
je l on vake brade pristupa činu il se malo dotjera prije? hoš alergiju il iritaciju fasovat
- Kikibombona
#196 Re: Blud
'Umro je te noci - i ne mogu da ti objasnim, dijete moje, ali te posljednje rijeci koje mi je rekao, i kojih se sjecam sasvim tacno, onako kako ih je on izgovorio, a koje nikada do sada nisam ponovila, ulile su mi neko cudno osjecanje utjehe. Nije mi bilo potrebno da volim nekoga drugog, i nekoliko godina sam vjerovala da nikada necu voljeti. Ali to sto mi je on rekao dalo mi je nekakvu slobodu - ne da nadjem nekoga ko bi zauzeo njegovo mjesto, jer bi to bilo nemoguce - nego slobodu da budem ono sto sam, da uzivam u ljudima, da nadjem drugarstvo. I skoro tri godine docnije zavoljela sam nekoga - jednog covjeka starijeg od mene, koji mi je donio utjehu, jer je bio mudar, i usamljen, pa sam i ja mogla da tjesim njega. Voljeli smo se mirno, kao otac i kci. A kad je on umro, voljela sam jednog svog vrsnjaka, muzicara, cije bi ti ime bilo poznato kada bih ga izgovorila. I danas se volimo, mada nismo vise ljubavnici. A treci...eh, taj treci! Ta je ljubav bila prava igrarija! Znala sam da mu ne smijem vjerovati, da on i suvise uziva u zivotu da bi se smjela osloniti na njega, ali... nije mi ni bio potreban kao oslonac. Prijalo mi je da se smijem i da mi se ukazuje paznja, da me neko zacikava i brine se o meni, da mi govori kako sam lijepa... oh, to mi je prijalo.Kikibombona wrote:'Nemam vise snage, a znam da ces se bez mene osjecati izgubljenom. Samo, ti si suvise mlada da se vise nikada ne zaljubis. Slusaj me dobro! Ja hocu da se ti zaljubis...sto vise puta. Hocu da znas da ja, bez obzira na to gdje budem, to odobravam. Necu da mi budes ono sto se naziva 'vjerna'. Bices mi vjerna ako cinis ono sto ti srce nalaze. Ne plasim se da ces uciniti bilo sta glupo i neukusno, jer si pametna, i zena od ukusa. A, prije svega, ne zelim da se osjecas, kako se kaze 'gresnom'. Ljubav nikada ne moze biti grijeh. Ona moze da bude samo blagoslov. Cak i ako ti ljubav ne bude uzvracena - mada to ne mogu ni da zamislim - ljubav je dokaz zivota, u stvari, jedini dokaz, jer kada vise ne mozes da volis drugo ljudsko bice, ti vise nisi ziva.'
Zasto mi sve to pricas?
Zato sto hocu da shvatis da moras ici za svojom naklonoscu. Zato sto hocu da znas sta mi je rekao covjek koga sam najvise voljela. Ljubav je vazna sama po sebi - ta sposobnost da volis, bez obzira na to koga volis. Jer, ako ne mozes vise nikoga da volis, nisi zivo bice. Srce umire ako izgubi sposobnost da voli.'
-------------------
Da je majka djevojci iz uvodnog komentara ispricala ovakvu pricu, sigurno sada ne bi imala osjecaj krivice.
-
mirno
Možeš ti upakirati izmet u celofan, ali to je i dalje otpad!
Baš te šejtan prokletnik nije pustio a da ne prekopavaš net tragajući za takvim pričama. To su ti priče kojima se ispire mozak!
Neka vidi ženska populacija na ovoj temi kako muškarci se ,,grčevito'' bore da imaju priliku da iskoriste njezino tijelo!
Baš te šejtan prokletnik nije pustio a da ne prekopavaš net tragajući za takvim pričama. To su ti priče kojima se ispire mozak!
Neka vidi ženska populacija na ovoj temi kako muškarci se ,,grčevito'' bore da imaju priliku da iskoriste njezino tijelo!
-
statixx
#198 Re:
Mozda i zeli biti iskoristena.mirno wrote:Možeš ti upakirati izmet u celofan, ali to je i dalje otpad!
Tebi ocito zena treba kao moralna vertiakala, da izbalansira stvari, docim ti mozes i trebas, cak je i pozeljno, da seres, prdis, smrdis, pijes, mislis, govoris itd. Ona naravno treba da je u kuci, da se po mogucnosti pokrije i da suti.
-
mirno
#199 Re: Re:
statixx wrote: Mozda i zeli biti iskoristena.![]()
Tebi ocito zena treba kao moralna vertiakala, da izbalansira stvari, docim ti mozes i trebas, cak je i pozeljno, da seres, prdis, smrdis, pijes, mislis, govoris itd. Ona naravno treba da je u kuci, da se po mogucnosti pokrije i da suti.
Budi siguran da ti ne znaš sigurno šta je za mene, očito!
Hajd' da mi vidimo šta ti to nudiš ženi. Da radi za pokretnom trakom gdje će deformisati tijelo, da radi po supermarketima puno ili polupuno radno vrijeme, da radi kao smećar npr. u Velikoj Britaniji je to normalno, da radi u restoranima kao konobar pa da je gosti odmjeravaju, da vam pozira po ''modnim'' (nazadnim) pistama kako biste gledali njeno tijelo, da vam radi kao voditeljica na raznim emisijama a da izbaci obline što više pri tome, da vam radi kao doktorica koja će biti ,,ukuckana'' (izazovno), da vam dolazi u sijelo tuđa žena i da pri tome možete da gledate njezine obline, itd. itd. gdje god se možete nasladiti njezinim tijelom.
Šta joj Islam nudi? Nabrojat ću samo malo:
Kada muslimanka nasljeđuje imetak, dobija upola manje nego muškarac musliman koji znači dobija duplo više. Žena sa tim imetkom može da raspolaže kako želi; dok muškarac sa svojim imetkom mora da izdržava sebe i porodicu.
Prema tome, žena je po pitanju nasljedstva bogatija od muškarca. (npr. ona troši 25hiljada kako želi, dok muškarac sa 50hiljada je usmjereno gdje mora da potroši)!
Dakle, u Islamu žena nije dužna da privređuje, dok je muškarac obavezan!
Muškarac će se posvetiti radu, dok će se ženi dodijeliti uloga koja joj po njenon prirodi građe tijela i mentalnih ili psihičkih sklonosti pripada, a to je materinstvo. Dakle u Islamu žena igra veliku ulogu u odgoju djece; ne kao kod vas tv, vrtići, ulica itd.
Može i da privređuje ali poslovima koji odgovaraju njezinim psihofizičkim sklonostima; ne preko tih mogućnosti!
Žena će biti sačuvana svojom odjećom od pogleda muškaraca koji joj nisu mahrem. Neće dolaziti u priliku da se osamljuje sa muškarcima koji su joj ''stranci'' kako bi njezina čast bila sačuvana!
To će pomoći da se očuva povjerenje među supružnicima; da ne ponavljam ono što sam na prije stranicama navodio.
Dok kod vas ono što vi nudite ženema jesu, miješana sijela, pa i na radnom mjestu, a zatim i raznorazne pronevjere bračnog prava, i uz to onda raznorazne spolne bolesti;
iskorištavanjem poslovima njezinog tijela kako bi vi manje radili ili zadovoljili svoj ego neprivređivanja od samo vaše strane.
Ovo je skroz kratko, i smatram dovoljnim kao išaret onima koji hoće da budu objektivni.
Islam je došao da ljudima sačuva: ČAST, RAZUM, IMETAK, VJERU, ŽIVOT.
- Chisum
#200 Re: Blud
mirno wrote:
Budi siguran da ti ne znaš sigurno šta je za mene, očito!
Hajd' da mi vidimo šta ti to nudiš ženi. Da radi za pokretnom trakom gdje će deformisati tijelo, da radi po supermarketima puno ili polupuno radno vrijeme, da radi kao smećar npr. u Velikoj Britaniji je to normalno, da radi u restoranima kao konobar pa da je gosti odmjeravaju, da vam pozira po ''modnim'' (nazadnim) pistama kako biste gledali njeno tijelo, da vam radi kao voditeljica na raznim emisijama a da izbaci obline što više pri tome, da vam radi kao doktorica koja će biti ,,ukuckana'' (izazovno), da vam dolazi u sijelo tuđa žena i da pri tome možete da gledate njezine obline, itd. itd. gdje god se možete nasladiti njezinim tijelom.
Jebote, koji je ovo mrak...
Stvarno ovo je samo jos za sprdanje i nista vise.