Ukrajina

Post Reply
Avetinho

#176 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

CSKA wrote:Meni se jedino Janukovic dopada sto dize pritisak ovom liku :

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Ves ... ne.lt.html
Pa gde bre nadje svet iz republike srpskaje.
CSKA

#177 Re: Ukrajina

Post by CSKA »

Ja Sam Odavle wrote:
CSKA wrote:Meni se jedino Janukovic dopada sto dize pritisak ovom liku :

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Ves ... ne.lt.html
Pa gde bre nadje svet iz republike srpskaje.
Nije ovo Republika Srpska,ovo je Republika Srbija :D
Kikibombona

#178 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

udrch wrote:
Kikibombona wrote:Egipcnani su protestvovali protiv Mursija.
Ukrajinci protestvuju protiv Janukovica.

Mursi je smijenjen.
Da li Janukovic treba biti smijenjen?

Molim odgovor na pitanje.

I da te napomenem. Ukrajina je demokratska drzava. Na vlasti su se svi izmijenjali. Veoma vazno za reci. Ti to ne vidis ocigledno.
ja mislim da trebaju sačekati nove izbore, svejedno što je ovo vrlo neugodna situacija..

ali od tebe očekujem da uskoro počneš prozivati nekog generala Ukrajinske vojske da izvrši državni udar, preuzme vlast u svoje ruke, zatvori Janukoviča na nepoznatu lokaciju, optuži ga za prekomjernu silu, pusti Timošeko da se brani sa slobode iz proceduralnih razloga..s obzirom da to demonstranti neće mirno prihvatiti ne bi trebao biti problem da vojska malo isproba bojevu municiju, očisti ovaj glavni trg, ubije bar par hiljada i pokaže odlučnost u potrebi da se očuva neovisnost Ukrajine od mrskih neprijatelja i sa istoka i sa Zapada..
Za razliku od Pravdaje, dosljedan si ako ovako mislis.

Janukovic je vec bio na vlasti i gubio vlast. Mursi jednim gestom pokazao da ima diktatorske pretenzije. Dva apsolutno neuporediva covjeka i pokreta. Mursi je neuporedivo opasniji.

Al bolje da Mursija ostavimo za drugu temu.

Misljenja sam da je za Ukrajinu najbolje da bude neutralna prema EU i Rusiji, da imaju odnos prema istoku i zapadu kao sto je imala Jugoslavija.

Janukovic je pogrijesio zato sto se nije konsultovao sa narodom. Pitanje je veoma bitno, mislim da je trebao raspisati referendum.

Nisam bas upucen u ukrajinske prilike, tako da necu ulaziti u dublju analizu.
Avetinho

#179 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

udrch wrote:
Kikibombona wrote:Egipcnani su protestvovali protiv Mursija.
Ukrajinci protestvuju protiv Janukovica.

Mursi je smijenjen.
Da li Janukovic treba biti smijenjen?

Molim odgovor na pitanje.

I da te napomenem. Ukrajina je demokratska drzava. Na vlasti su se svi izmijenjali. Veoma vazno za reci. Ti to ne vidis ocigledno.
ja mislim da trebaju sačekati nove izbore, svejedno što je ovo vrlo neugodna situacija..

ali od tebe očekujem da uskoro počneš prozivati nekog generala Ukrajinske vojske da izvrši državni udar, preuzme vlast u svoje ruke, zatvori Janukoviča na nepoznatu lokaciju, optuži ga za prekomjernu silu, pusti Timošeko da se brani sa slobode iz proceduralnih razloga..s obzirom da to demonstranti neće mirno prihvatiti ne bi trebao biti problem da vojska malo isproba bojevu municiju, očisti ovaj glavni trg, ubije bar par hiljada i pokaže odlučnost u potrebi da se očuva neovisnost Ukrajine od mrskih neprijatelja i sa istoka i sa Zapada..
Za razliku od Kiketa, dosljedan si ako ovako mislis.

Mursi je vec bio na vlasti i gubio vlast. Viktorko jednim gestom pokazao da ima diktatorske pretenzije. Dva apsolutno neuporediva covjeka i pokreta. Viktorko je neuporedivo opasniji.

Al bolje da Mursija ostavimo za drugu temu.

Misljenja sam da je za Ukrajinu najbolje da bude neutralna prema EU i Rusiji, da imaju odnos prema istoku i zapadu kao sto je imala Jugoslavija (al u qrcu, propasce ko Jugoslavija).

Viktorko je debelo pogrijesio zato sto se nije konsultovao sa narodom, nego je potegnuo za ruskim rubljama prema svojim dzepovima. Pitanje je veoma bitno, mislim da je trebao raspisati referendum hahahaha.

Nisam bas upucen u ukrajinske prilike, tako da necu ulaziti u dublju analizu.

Zvuci poznato? :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#180 Re: Ukrajina

Post by Domaci izdajnik »

Ja Sam Odavle wrote: Trazi zaledjinu zbog zastite od koga? Naroda sto protestuje i ima prosjecno $3900 godisnje? Sretno proleteri.
A kad im EU klizeći uleti dok im demokrate obećavaju zlatne kašike neće imati ni to :izet: al će da imaju sve ljepote priguznih muva EU: MMF, privatizaciju državne imovine, enormnu nezaposlenost,CEFTA, nekontrolisani uvoz, ma ljepota jedna...plus ekonomiju i politiku veži konja gdje ti aga kaže :-)
nosara

#181 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Lajavikrelac wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Trazi zaledjinu zbog zastite od koga? Naroda sto protestuje i ima prosjecno $3900 godisnje? Sretno proleteri.
A kad im EU klizeći uleti dok im demokrate obećavaju zlatne kašike neće imati ni to :izet: al će da imaju sve ljepote priguznih muva EU: MMF, privatizaciju državne imovine, enormnu nezaposlenost,CEFTA, nekontrolisani uvoz, ma ljepota jedna...plus ekonomiju i politiku veži konja gdje ti aga kaže :-)
Prosipas "bisere pred svinje"... :-)
Avetinho

#182 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Lajavikrelac wrote:
Pricas o Putinku?
Domaci izdajnik

#183 Re: Ukrajina

Ja Sam Odavle wrote:Pricas o Putinku?
Aha.... :roll: ono će Kličko da im pokaže šta je demokratija - plaća porez i živi u Njemačkoj a rado bi da sere po Ukrajini :D
Lako je biti general poslije bitke i patriota iz dijaspore :skoljka:
ljetna kiša

#184 Re: Ukrajina

Post by ljetna kiša »

CSKA wrote: Nije ovo Republika Srpska,ovo je Republika Srbija :D
Isto mu dođe :D :D
Domaci izdajnik

#185 Re: Ukrajina

Nije isto....nit sam Srbijanac nit pričam ekavicu nit mi je BG glavni grad :-x
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#186 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

rusija je srbija
ukrajina je bih
putin je milošević
januković je domaći izdajnik i sluga ruskih imerijalista
Domaci izdajnik

#187 Re: Ukrajina

japin_mutapi wrote:rusija je srbija
ukrajina je bih
putin je milošević
:-)
Da je Srbija 5% od Rusije bila bi sila, da je BIH ko Ukrajina udarali bi se nogama u dupe (oni su bolji od nas deset klasa),Putin i Zlobo poređenje ko konj i žirafa :-) a Janukovič...hm...ne znam s kim tačno da ga uporedim... Koštunica? :D
flexibila

#188 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

ukrajina je bih
putin je milošević
Ja ti analize majko mila, vecinom ti komentari :thumbup: ali nekad ga brate uhelacis da i vatrogasni smrk neopra. :-)
japin_mutapi

#189 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

flexibila wrote:
ukrajina je bih
putin je milošević
Ja ti analize majko mila, vecinom ti komentari :thumbup: ali nekad ga brate uhelacis da i vatrogasni smrk neopra. :-)
nije ovo analiza nego lupam bezveze po tastaturi

štaš vidio od forumaša pojednih pa rekoh da i ja malo probam
japin_mutapi

#190 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

pazi ove analize
ukrajina je katalizator regionalnih i globalnih procesa

ukrajina je nova poluga u osovini hajra i ljubavi moskva-teheran-damask
istočno krilo je osovina peking-pjongjang a zapadno osovina kijev-minsk
južno krilo u nastajanju kada sisi oslobodi sj. afriku od imerijalista biće kairo-sj.afrika

imerijalisti su polomili zube i dobili šamarčinu od tzara vladimira i poraz u ukrajini je generalno oslabio poziciju atlantističko-globalističkog faktora u globalu
Challenger__

#191 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

:lol:
flexibila

#192 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

japin_mutapi wrote:pazi ove analize

južno krilo u nastajanju kada sisi oslobodi sj. afriku od imerijalista biće kairo-sj.afrika

imerijalisti su polomili zube i dobili šamarčinu od tzara vladimira i poraz u ukrajini je generalno oslabio poziciju atlantističko-globalističkog faktora u globalu
A dje je Asad i negove falange :mrgreen: imali mjesta za njih :kiss:
Avetinho

#193 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

japin_mutapi wrote:pazi ove analize

Ote im rijec iz usta. :D
banderulka

#194 Re: Ukrajina

Post by banderulka »

Nokija

#195 Re: Ukrajina

Post by Nokija »

Ukrajina je jedna od najkorumpiraniji zemalja na svijetu. I ovo je samo jadni pokusaj jos jadnijeg stanovnista da se tome suprotstavi, Nazalost, vrijeme kad su ovakvi masovni pokreti mogli nesto promjeiti su davno prosli.
It_is_a_Leclerc

#196 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Pao je Lenjin !

Čestitam ukrajinskom narodu, te izražavam saučešće domaćim izdajnicima, rusofilima, boljševicima i ostalima koji štuju dotičnog.
Objektivni navijac

#197 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

It_is_a_Leclerc wrote:Pao je Lenjin !

Čestitam ukrajinskom narodu, te izražavam saučešće domaćim izdajnicima, rusofilima, boljševicima i ostalima koji štuju dotičnog.
Ukrajinski narod je uvijek uz Rusiju a ako dodje do podjele u narodu da je pola za Rusiju a pola za nesto drugo,to nece na dobro izaci i to nikako.
It_is_a_Leclerc

#198 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Objektivni navijac wrote:

Ukrajinski narod je uvijek uz Rusiju a ako dodje do podjele u narodu da je pola za Rusiju a pola za nesto drugo,to nece na dobro izaci i to nikako.
Netačno. Sva istraživanja javnog mijenja govore u prilog činjenici da je za status ruskog nedonoščeta jedva 35 % Ukrajinaca. Svi ostali žele da se Ukrajina otme od ruskog vazalstva i pridruži porodici evropskih naroda gdje joj je i mjesto.
muzicar_iz_parka

#199 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Perspektiva članstva Ukrajine u EU je lošija od one koju ima BiH. Čak im ni vize (za turistički boravak) nisu ukinuli niti namjeravaju, nude im neku specijalnu verziju nama poznatog pakta SSP, koji se prvenstveno odnosi na trgovinsku razmjenu. To bi značilo ukidanje ograničenja na ukrajinskom tržištu a za ukrajinske firme bi EU bila jedino otvorena ako ispunjavaju evropske standarde. Pošto je ukrajinska industrija jedno 50 godina unazađena u poređenju sa evropskom, jasno je ko tu gubi.
A i nisu nešto velikodušni, dali bi Ukrajincima samo 1 milijardu dolara, dok bi oni kroz ukidanje ruskih povlastica izgubili najmanje 150 milijardi dolara u periodu koji dolazi.
Objektivni navijac

#200 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

It_is_a_Leclerc wrote:
Objektivni navijac wrote:

Netačno. Sva istraživanja javnog mijenja govore u prilog činjenici da je za status ruskog nedonoščeta jedva 35 % Ukrajinaca. Svi ostali žele da se Ukrajina otme od ruskog vazalstva i pridruži porodici evropskih naroda gdje joj je i mjesto.
35 % znas li ,koliko je to ??? To je more ljudi,milioni sudbina. Tolike ljude se ne moze mirnim putem natjerati u nesto sto zele.
Cuj evropska porodica naroda, :shock: zvuci to ko rahmetli Mussolini,zar ima jos ljudi koji vjeruju u to :? :shock:
Ukrajini je mjesto uz Rusiju,u dobru i zlu,pa kako bude. To je jedan narod ionako,jedna sudbina.
Post Reply