Zlatna lopta

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kome bi dali glas na izboru?

Cristiano Ronaldo
69
45%
Franck Ribery
26
17%
Lionel Messi
34
22%
Zlatan Ibrahimović
24
16%

Total votes: 153

fixer

#176 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

LSD wrote:
madFlava wrote:Ma lakrdija je zlatna lopta.

Eno Buffon glasao za Pirla :lol: :lol:

Del Bosque za Xavija, Iniestu :lol:
Ja ne znam šta si drugo ocekivao :? :D da Brko glasa za Zlatana, a Buffon za Riberya :lol: pa svako ce glasati za svoje i to je tako oduvijek.....ne vidim šta je tu smiješno :-?

Inace, koja je ovo smijurija od teme :lol: .... sad se našli smijati Zlatnoj lopti, a niste se smijali kad je fuckin' Matthias Sammer svojevremeno uzeo tu istu zlatnu loptu ispred jednog Ronalda (brazilca) :lol: :lol: ili kad je Fabio Cannavaro uzeo :lol: o tome se ne prica, to niko ne pominje, jer je to tad bilo kao normala :-)
Kako nismo? Pogledaj samo temu u tom periodu i vidjet ces da sam isto pisao.
Mislim za Matthiasa.
DonVitoN

#177 Re: Zlatna lopta

Post by DonVitoN »

Tad barem nije bio ovakav sistem glasanja tj. kradje, lakrdije.
ascari

#178 Re: Zlatna lopta

Post by ascari »

Tolika je lakrdija da je Bilal evo 15 dana redovono spominje (cak je i vitrinu spremio), a Ronaldo uoci glasanja redovno uruci kapitensku traku nekom iz repke ne bi li dobio vise bodova...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
LSD

#179 Re: Zlatna lopta

Post by LSD »

DonVitoN wrote:Tad barem nije bio ovakav sistem glasanja tj. kradje, lakrdije.
:lol: :lol: jok nikako....nego, kakav je bio :-) glasale žene i punice, za svoje muževe i zetove :D

Smiješne su vam to price, realno govorim ;-) ....kao sad odjednom je smiješna ZL, a ranije sa Sammerom ili Canavarom je bilo normala :-)
a posebno je bilo normalno glasanje 2008 :lol:
Crvena Tifoza

#180 Re: Zlatna lopta

Post by Crvena Tifoza »

LSD wrote:
:lol: :lol: jok nikako....nego, kakav je bio :-) glasale žene i punice, za svoje muževe i zetove :D

Smiješne su vam to price, realno govorim ;-) ....kao sad odjednom je smiješna ZL, a ranije sa Sammerom ili Canavarom je bilo normala :-)
Toliko je to nevazna nagrada i lakrdija od glasanja da ce danas u Madridu na utakmici protiv Galate navijaci Reala imati maske sa likom C.R. kao znak podrske za zlatnu loptu. :-)
DonVitoN

#181 Re: Zlatna lopta

Post by DonVitoN »

Image

:P
skenderija04

#182 Re: Zlatna lopta

Post by skenderija04 »

Vec je dobio Cristiano.Danas Le Monde pise da je FIFA Bilalu rekla d je suspendovano tradicionalno slikanje sa trofejom. Izgleda ea je Riberry pobijedio po glasovima do 15.11 ali kako je doslo do promjene plana......

Odradi mafija Bilala :D :D :D :D
fixer

#183 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

skenderija04 wrote:Vec je dobio Cristiano.Danas Le Monde pise da je FIFA Bilalu rekla d je suspendovano tradicionalno slikanje sa trofejom. Izgleda ea je Riberry pobijedio po glasovima do 15.11 ali kako je doslo do promjene plana......

Volio bih da je istina da je dodatno uniste.

Btw kakvo slikanje prije proglasavanja?
fixer

#184 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

LSD wrote:

Ja ne bih imao nista protiv da se bira najbolji igrac najtrofejnijeg tima. To je egzaktno. Ali kad jednom budes najbolji jer imas trofeje, a drugi put kad nemas trofeja budes najbolji jer imas golove, onda se tu ne zna ni sta je kriterij.
skenderija04

#185 Re: Zlatna lopta

Post by skenderija04 »

fixer wrote:
skenderija04 wrote:Vec je dobio Cristiano.Danas Le Monde pise da je FIFA Bilalu rekla d je suspendovano tradicionalno slikanje sa trofejom. Izgleda ea je Riberry pobijedio po glasovima do 15.11 ali kako je doslo do promjene plana......

Volio bih da je istina da je dodatno uniste.

Btw kakvo slikanje prije proglasavanja?
Kako je nagrada osim FIFA-e i France Football-a oni znaju ko je pobjednik i naprave reportazu za svoje specijalno izdanje prije dodjele.
fixer

#186 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

I svaki put to se uradi samo sa pobjednikom i nikako da procuri vijest ko je on? Ok, sve da je tako, kako znamo da je Bilal dobio ovo do produzetaka?
Zmijuga loma

#187 Re: Zlatna lopta

Post by Zmijuga loma »

fixer wrote:
LSD wrote:

Ja ne bih imao nista protiv da se bira najbolji igrac najtrofejnijeg tima. To je egzaktno. Ali kad jednom budes najbolji jer imas trofeje, a drugi put kad nemas trofeja budes najbolji jer imas golove, onda se tu ne zna ni sta je kriterij.
Zna se vrlo dobro šta je kriterij - glasovi. 5/3/1 bobe, piši, podvuci crtu i saberi. Sve crno na bijelo. Ne znam što se zamaraš toliko s ovim.
skenderija04

#188 Re: Zlatna lopta

Post by skenderija04 »

fixer wrote:I svaki put to se uradi samo sa pobjednikom i nikako da procuri vijest ko je on? Ok, sve da je tako, kako znamo da je Bilal dobio ovo do produzetaka?
Ne znamo, i nikada zvanicno necemo znati. Niti sam ja rekao da je dobio :D

Kazem da je Le Monde to daas rekao. Francuzi svog konja guraju.
fixer

#189 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

Zmijuga loma wrote:
fixer wrote:
LSD wrote: :lol: :lol: jok nikako....nego, kakav je bio :-) glasale žene i punice, za svoje muževe i zetove :D

Zna se vrlo dobro šta je kriterij - glasovi. 5/3/1 bobe, piši, podvuci crtu i saberi. Sve crno na bijelo. Ne znam što se zamaraš toliko s ovim.
Zato sto se na taj nacin ne bira najbolji.
fixer

#190 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

skenderija04 wrote:
fixer wrote:I svaki put to se uradi samo sa pobjednikom i nikako da procuri vijest ko je on? Ok, sve da je tako, kako znamo da je Bilal dobio ovo do produzetaka?
Ne znamo, i nikada zvanicno necemo znati. Niti sam ja rekao da je dobio :D

Kazem da je Le Monde to daas rekao. Francuzi svog konja guraju.
Ti rece mafija mu uzela. Haman sve crno na bijelo.
Zmijuga loma

#191 Re: Zlatna lopta

Post by Zmijuga loma »

fixer wrote: Zato sto se na taj nacin ne bira najbolji.
Na koji god način da se bira imao bi polemiku. Po kojem sistemu bi ti da se dodjeljuje nagrada?
Artest

#192 Re: Zlatna lopta

Post by Artest »

Ne pratim Zlatnu loptu, otkad ju je panj Cannavaro dobio. /zbog 20 dana solidnog izdanja/
fixer

#193 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

Sta fali da se daje najzasluznijem u najtrofejnijoj ekipi? Tu nema prostora za puno bunjenja. Ima neki kriterij i zdravo.
LSD

#194 Re: Zlatna lopta

Post by LSD »

Artest wrote:Ne pratim Zlatnu loptu, otkad ju je panj Cannavaro dobio. /zbog 20 dana solidnog izdanja/
:thumbup: dali mu radi osvajanja SP 2006 (a te godine je bilo barem 5-6 boljih igraca od njega)...samo ne znam zašto onda nisu dali i nekom špancu 2010, ako ima neka dosljednost.
fixer

#195 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

LSD wrote:
Artest wrote:Ne pratim Zlatnu loptu, otkad ju je panj Cannavaro dobio. /zbog 20 dana solidnog izdanja/
:thumbup: dali mu radi osvajanja SP 2006 (a te godine je bilo barem 5-6 boljih igraca od njega)...samo ne znam zašto onda nisu dali i nekom špancu 2010, ako ima neka dosljednost.
Slazem se.
Zmijuga loma

#196 Re: Zlatna lopta

Post by Zmijuga loma »

fixer wrote:Sta fali da se daje najzasluznijem u najtrofejnijoj ekipi? Tu nema prostora za puno bunjenja. Ima neki kriterij i zdravo.
Kako nema? Evo npr. Inter 2010. Smatram da Zanetti, Eto'o i Milito nisu ništa manje zaslužni od Sneijdera, čak naprotiv. :D Dodaj tome i neizbježnu polemiku između klupskog trofeja i reprezentativnog, tako da ti na kraju dođe na isto.

+ što je Ballon dOr valjda nagrada za kalendarsku godinu, a poslije završnice takmičenja imaš dio nove sezone. Najbolji primjer je Sneijder, lik je 2010. godine od oktobra do kraja godine doslovno svirao kurcu.
fixer

#197 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

Zmijuga loma wrote:
fixer wrote:Sta fali da se daje najzasluznijem u najtrofejnijoj ekipi? Tu nema prostora za puno bunjenja. Ima neki kriterij i zdravo.
Kako nema? Evo npr. Inter 2010. Smatram da Zanetti, Eto'o i Milito nisu ništa manje zaslužni od Sneijdera, čak naprotiv. :D Dodaj tome i neizbježnu polemiku između klupskog trofeja i reprezentativnog, tako da ti na kraju dođe na isto.

+ što je Ballon dOr valjda nagrada za kalendarsku godinu, a poslije završnice takmičenja imaš dio nove sezone. Najbolji primjer je Sneijder, lik je 2010. godine od oktobra do kraja godine doslovno svirao kurcu.
Pa kojeg god da se izabere postovao bi se izbor. Cak i da se bira izmedju reprezentativnih i klupskih nastupa nema fule.
Zmijuga loma

#198 Re: Zlatna lopta

Post by Zmijuga loma »

Kako nema? Evo ja i ti glasamo. Ti glasaš za Sneijdera, ja za Zanettija. Opet imamo polemiku.
fixer

#199 Re: Zlatna lopta

Post by fixer »

Zmijuga loma wrote:Kako nema? Evo ja i ti glasamo. Ti glasaš za Sneijdera, ja za Zanettija. Opet imamo polemiku.
Ne toliku. Zdravo je razmisljati i prosudjivati izmedju par igraca koji je imao veci udio u trofejima. Porediti nekog ko se samo istice po golovima i nekog ko je sve osvojio je poredjenje kruski i jabuka.
Zmijuga loma

#200 Re: Zlatna lopta

Post by Zmijuga loma »

Opet ništa nisi uradio, samo suzio izbor na te najtrofejnije. Porediti nekog ko je kreirao igru (Sneijder) i nekog ko je igrao odbranu (Zanetti) je takođe poređenje kruški i jabuka.

Najtrofejniji je jedno, a "player who is considered to have performed the best in the previous year" je drugo. Nego, jel ti ovo agituješ za Ribery-a pored živog Donalda? :D
Post Reply