welcome to the clubbach wrote:Šta se ovo dešava na piku ne možeš prodati polovnjaka da si tito...
Ništa stare fore, dizel, registrovan do nove godine, nove gume savine...
aaa
Je li fakat kokuzlook veliki zavladao?
OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
-
howdy
#176 Re: PIK.ba-all about
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#177 Re: PIK.ba-all about
probajte u malim oglasima
avazu i tako to... tu su ozbiljniji kupci
avazu i tako to... tu su ozbiljniji kupci
-
slavemaster
#178 Re: PIK.ba-all about
ma kriza, ja na kraju auto na rate prodo, stisno pa prodo...sve dobro proslohowdy wrote:welcome to the clubbach wrote:Šta se ovo dešava na piku ne možeš prodati polovnjaka da si tito...
Ništa stare fore, dizel, registrovan do nove godine, nove gume savine...
aaa
Je li fakat kokuzlook veliki zavladao?
nema vise para samo robna razmjena
- agent_zero
#179 Re: PIK.ba-all about
Može li mi neko odgovoriti na jedno pitanje, jer u pošti preko telefona ne zvuče baš kao da znaju pravi odgovor 
Radi se o tome da trebam poslati jedan mali paketić (par knjiga) u RS putem pošte i kažu mi da ne može kupac pouzećem platiti troškove poštarine, nego da ja moram u Sarajevu prilikom slanja odmah platiti poštarinu.
Jeli to zaista tako i ako je tako, zašto na onim žutim dostavnicama piše da li je poštarina plaćena ili ne, ako se već unaprijed mora platiti prilikom slanja?
Radi se o tome da trebam poslati jedan mali paketić (par knjiga) u RS putem pošte i kažu mi da ne može kupac pouzećem platiti troškove poštarine, nego da ja moram u Sarajevu prilikom slanja odmah platiti poštarinu.
Jeli to zaista tako i ako je tako, zašto na onim žutim dostavnicama piše da li je poštarina plaćena ili ne, ako se već unaprijed mora platiti prilikom slanja?
- holowey
#180 Re: PIK.ba-all about
za placanje pouzecem ti platis postarinu a u iznos za placanje osim cijene posiljke uracunas i postarinu pa ce nakon preuzimanja posiljke postar da ti donese cjelokupan iznosagent_zero wrote:Može li mi neko odgovoriti na jedno pitanje, jer u pošti preko telefona ne zvuče baš kao da znaju pravi odgovor
placas unaprijed da se posta osigura da ce neko platiti njihovu uslugu jer sta da se desi da primalac odbije posiljku?
- agent_zero
#181 Re: PIK.ba-all about
Nije plaćanje pouzećem, kupac će meni uplatiti na račun prije slanja cijenu artikala koje šaljem, a poštarinu sam mislio da plati prilikom preuzimanja, o tome se radi. Zašto ja unaprijed moram i poštarinu plaćati, nije niko lud da odbije nešto što je već meni platio na računholowey wrote:za placanje pouzecem ti platis postarinu a u iznos za placanje osim cijene posiljke uracunas i postarinu pa ce nakon preuzimanja posiljke postar da ti donese cjelokupan iznosagent_zero wrote:Može li mi neko odgovoriti na jedno pitanje, jer u pošti preko telefona ne zvuče baš kao da znaju pravi odgovor
placas unaprijed da se posta osigura da ce neko platiti njihovu uslugu jer sta da se desi da primalac odbije posiljku?
Znači ne može kupac nikako platiti prilikom preuzimanja troškove SAMO poštarine? Na onim žutim obavijestima o dostavi pošiljke piše da li je poštarina plaćena ili ne, zato ne kontam što ne bi mogao kupac prilikom preuzimanja paketa platiti poštarinu.
- holowey
#182 Re: PIK.ba-all about
sablonski formular, jbg... fakat, sta posta da radi ako primalac odbije posiljku a nije unaprijed placena postarina? da je vrati i ima duple troskove koje opet ne moze naplatiti jer posiljalac odbija da plati duplu postarinu? ili da je lageruje dok se ne plati ta dupla postarina pa time jos uvecaju za troskove skladistenja? ovako, plati unaprijed...agent_zero wrote:Nije plaćanje pouzećem, kupac će meni uplatiti na račun prije slanja cijenu artikala koje šaljem, a poštarinu sam mislio da plati prilikom preuzimanja, o tome se radi. Zašto ja unaprijed moram i poštarinu plaćati, nije niko lud da odbije nešto što je već meni platio na računholowey wrote:za placanje pouzecem ti platis postarinu a u iznos za placanje osim cijene posiljke uracunas i postarinu pa ce nakon preuzimanja posiljke postar da ti donese cjelokupan iznosagent_zero wrote:Može li mi neko odgovoriti na jedno pitanje, jer u pošti preko telefona ne zvuče baš kao da znaju pravi odgovor
placas unaprijed da se posta osigura da ce neko platiti njihovu uslugu jer sta da se desi da primalac odbije posiljku?, pošta je samo prenosilac.
Znači ne može kupac nikako platiti prilikom preuzimanja troškove SAMO poštarine? Na onim žutim obavijestima o dostavi pošiljke piše da li je poštarina plaćena ili ne, zato ne kontam što ne bi mogao kupac prilikom preuzimanja paketa platiti poštarinu.
- agent_zero
#183 Re: PIK.ba-all about
Pa kako da unaprijed kažem kupcu kolika je poštarina? Oni tamo vagaju i određuju tačnu cijenu prilikom slanja.
- holowey
#184 Re: PIK.ba-all about
moraces dva puta do poste, prvi put da provjeris koliko ce kostati postarina a drugi put da stvarno posaljes...i kad prvi put budes isao, trazi da ti kazu cijenu postarine po gramazi pa ces znati sa kojim ciframa da baratas ubuduce...agent_zero wrote:Pa kako da unaprijed kažem kupcu kolika je poštarina? Oni tamo vagaju i određuju tačnu cijenu prilikom slanja.
- agent_zero
#185 Re: PIK.ba-all about
Hvala ti za info, provjerit ću cjene gramaže na sajtu pošte, kući imam neku vagu, pa ću orjentaciono reći poštarinu. Ako bude manja od uplaćene, vratit ću kupcu iznos na njegov račun. Ali da idem dva puta do pošte s paketom nema govora, niti imam vremena.holowey wrote:moraces dva puta do poste, prvi put da provjeris koliko ce kostati postarina a drugi put da stvarno posaljes...i kad prvi put budes isao, trazi da ti kazu cijenu postarine po gramazi pa ces znati sa kojim ciframa da baratas ubuduce...agent_zero wrote:Pa kako da unaprijed kažem kupcu kolika je poštarina? Oni tamo vagaju i određuju tačnu cijenu prilikom slanja.
-
saale
#186 Re: PIK.ba-all about
Poz
al je neko kupovao patike od ovog lika AirMax_ACTIOOO?
Jel se fakat radi o orginalima ili je suplja?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#187 Re: PIK.ba-all about
Koliko ovdje izračuna uvijek sam toliko i plačao, mada vjerovatno se može desiti da bude tu i tamo neke manje razlike u cijeni.agent_zero wrote:Pa kako da unaprijed kažem kupcu kolika je poštarina? Oni tamo vagaju i određuju tačnu cijenu prilikom slanja.
http://posta.ba/kalkulator/1/0/36.html
Ja bih prije rekao da su kopije, ako hoćeš baš original odeš u specijaliziranu radnju za to, kupiš i ne razmišljaš jer znaš da je 10% orginal.saale wrote:Poz
- Truba
#188 Re: PIK.ba-all about
zapakuj pa onda...a ne go artikal... možda mu fali taman ambalaža pakiranja da pređe u sljedeći cjenovni rangholowey wrote:moraces dva puta do poste, prvi put da provjeris koliko ce kostati postarina a drugi put da stvarno posaljes...i kad prvi put budes isao, trazi da ti kazu cijenu postarine po gramazi pa ces znati sa kojim ciframa da baratas ubuduce...agent_zero wrote:Pa kako da unaprijed kažem kupcu kolika je poštarina? Oni tamo vagaju i određuju tačnu cijenu prilikom slanja.
i zapamti ko ti je rekao tu cijenu i kada
- Truba
-
samo pozitiva
#190 Re: PIK.ba-all about
Black swan wrote:

- Truba
#191 Re: PIK.ba-all about
ja ne volim komunicirati telefonom...
meni je super ko oce porukama sve da se dogovori... ali je rijec o 1-15 maraka... max 25
rijetko kad sta bude od 50 ili 100...
medjutim stvarno kad majstori imaju profil i kad kaže nazovi... nazovi
meni je super ko oce porukama sve da se dogovori... ali je rijec o 1-15 maraka... max 25
rijetko kad sta bude od 50 ili 100...
medjutim stvarno kad majstori imaju profil i kad kaže nazovi... nazovi
-
samo pozitiva
#192 Re: PIK.ba-all about
kazes cijenu i vozdra, ako mi odgovara nazovem te da se dogovorimo i zavrsimo sve
kako zna napisati br. tel. tako je mogao isto i cijenu napisati
kako zna napisati br. tel. tako je mogao isto i cijenu napisati
- Truba
#193 Re: PIK.ba-all about
svak ima svoje razloge ali za kuće stanove i poslovne prostore... ipak treba nivo ozbilnosti neki a ne da se s nekim djetetom natežeš
preko boje glasa se svašta može zaključiti
recimo da prodajem kuću ne bih odgovarao na pitanja ako nemaš uslikan izvod s banke s nekom finom sumom

preko boje glasa se svašta može zaključiti
recimo da prodajem kuću ne bih odgovarao na pitanja ako nemaš uslikan izvod s banke s nekom finom sumom
-
samo pozitiva
#194 Re: PIK.ba-all about
govorim za artikle do 500-600KM
- Sodom1
#195 Re: PIK.ba-all about
Kretenski kad ne napise cifru, nego moras zvati. On misli da ce mene pridobti velikom cifrom ako ja nazovem.Vecinom ti likovi nesto indirektno kriju kad ne napisu koliko sta kosta
-
probook
#196 Re: PIK.ba-all about
Jesi pametan. Zmaci ti sada stavis cijenu po dogovoru, a u glavi imas cifru da ne das ispod 200 000 KM. I onda bih ja kao kupac tebi nesto trebao kao dokazivati (ne znam po kom osnovu) da bih na kraju ustanovio da mi tvoja zamisljena cijena uopste ne odgovara. A hoces li ti onda meni platiti moje potroseno vrijeme na zajebancijeBlack swan wrote:recimo da prodajem kuću ne bih odgovarao na pitanja ako nemaš uslikan izvod s banke s nekom finom sumom![]()
![]()
![]()
Meni je totalno glupo kada neko stavi cijenu po dogovoru i kao zovi me. Sto cu ja trositi svoje vrijeme (nije mi do marke telefona 'ebes telefon) da bi ti meni rekao neku cijenu koja mi nikako ne odgovara. Tako kada sam auto kupovao kaze coek dodji vidi auto i dobices br sasije. Ma nemoj da klepnem 200 kilometara bezveze ako auto ne valja...
- HAVANA
#197 Re: PIK.ba-all about
Oglase bez cijene jednostavno preskacem.Nije problem u zvanju ali u nekim stvarima ima toliko toga da bi trebao 2 sata zvati samo da vidim uklapa li se u planirani budzet.Stavis cijenu,detaljan opis...tako se prodaje roba,zemlja,kuca,stan...Onih 97% glupih pitanja i budalastina svakako neces izbjeci sa tim sto nisi stavio cijenu ali ces mozda ostati bez poziva nekoga od onih 3% ozbiljnih musterija.Koja je svrha oglasavanja bez cijene 
- Sodom1
#198 Re: PIK.ba-all about
Upravo ja o ovome govorim.probook wrote:Jesi pametan. Zmaci ti sada stavis cijenu po dogovoru, a u glavi imas cifru da ne das ispod 200 000 KM. I onda bih ja kao kupac tebi nesto trebao kao dokazivati (ne znam po kom osnovu) da bih na kraju ustanovio da mi tvoja zamisljena cijena uopste ne odgovara. A hoces li ti onda meni platiti moje potroseno vrijeme na zajebancijeBlack swan wrote:recimo da prodajem kuću ne bih odgovarao na pitanja ako nemaš uslikan izvod s banke s nekom finom sumom![]()
![]()
![]()
![]()
Meni je totalno glupo kada neko stavi cijenu po dogovoru i kao zovi me. Sto cu ja trositi svoje vrijeme (nije mi do marke telefona 'ebes telefon) da bi ti meni rekao neku cijenu koja mi nikako ne odgovara. Tako kada sam auto kupovao kaze coek dodji vidi auto i dobices br sasije. Ma nemoj da klepnem 200 kilometara bezveze ako auto ne valja...
20 auta , 20 ljudi stavilo po dogovoru. Ovako kad stavi cifru ja odmah u startu eliminesm auta koja mi ne odgovaraju.
- Truba
#199 Re: PIK.ba-all about
kad pocnes tako drsko post dalje ne citam da si aristotelprobook wrote:Jesi pametan. Zmaci ti sada stavis cijenu po dogovoru, a u glavi imas cifru da ne das ispod 200 000 KM. I onda bih ja kao kupac tebi nesto trebao kao dokazivati (ne znam po kom osnovu) da bih na kraju ustanovio da mi tvoja zamisljena cijena uopste ne odgovara. A hoces li ti onda meni platiti moje potroseno vrijeme na zajebancijeBlack swan wrote:recimo da prodajem kuću ne bih odgovarao na pitanja ako nemaš uslikan izvod s banke s nekom finom sumom![]()
![]()
![]()
![]()
-
probook
#200 Re: PIK.ba-all about
...manje je drsko traziti nekome izvod iz bankeBlack swan wrote:]
kad pocnes tako drsko post dalje ne citam da si aristotel