Hemijski elementi u Kur'anu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Vipera bosniensis

#176 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Vipera bosniensis »

Industrialyzer wrote:Ne pocinje.
pa sta onda ovi sto pisu ovu stranicu rade??? zafrakavaju se mozda,
Image
http://www.timetoast.com/timelines/114598

http://www.prophase-genetics.com/histor ... rnity.html

THE HISTORY OF DNA

The following is a brief history of DNA discovery, analysis, and testing. Highlighted are the significant advances over the last 140 years that evolved into the DNA testing industry and the paternity testing information available today.

1865
The theories of heredity attributed to Gregor Mendel, based on his genetic profiles of pea plants, are well known to any biology student. However, his genetic profiles were so unprecedented at the time, it took 34 years for the rest of the scientific community to catch up. The short monograph, Experiments with Plant Hybrids , in which Mendel described how traits were inherited, has become one of the most enduring and influential publications in the history of science.

1900
The science of genetics was finally born when Mendel's work was rediscovered by three scientists - Hugo DeVries, Erich Von Tschermak, and Carl Correns - each one independently researching scientific literature for precedents to their own "original" work.

1935
Andrei Nikolaevitch Belozersky isolated DNA in the pure state for the first time.

1953
James Watson and Francis Crick proposed the double-stranded, helical, complementary, anti-parallel model for DNA. Nature magazine published James Watson's and Francis Crick's manuscript describing the double helical structure of DNA.

1958
Coenberg discovered and isolated DNA polymerase, which became the first enzyme used to make DNA in a test tube.

1966
The genetic code was "cracked". Marshall Nirenberg, Heinrich Mathaei, and Severo Ochoa demonstrated that a sequence of three nucleotide bases (a codon) determines each of 20 amino acids.

1972
The first successful DNA cloning experiments were performed in California.

1973
For the first time, scientists successfully transferred deoxyribonucleic acid (DNA) from one life form into another. Stanley Cohen and Annie Chang of Stanford University and Herbert Boyer of UCSF "spliced" sections of viral DNA and bacterial DNA with the same restriction enzyme, creating a plasmid with dual antibiotic resistance. They then spliced this recombinant DNA molecule into the DNA of a bacteria, thereby producing the first recombinant DNA organism.

1976
The NIH released the first guidelines for recombinant DNA experimentation. The guidelines restricted many categories of experiments.

1978
Studies by David Botstein and others found that when a restrictive enzyme is applied to DNA from different individuals, the resulting sets of fragments sometimes differ markedly from one person to the next. Such variations in DNA are called restriction fragment length polymorphisms (RFLPs), and they are extremely useful in genetic studies.

1980
Kary Mullis and others at Cetus Corporation in Berkeley, California, invented a technique for multiplying DNA sequences in vitro by, the polymerase chain reaction (PCR). PCR has been called the most revolutionary new technique in molecular biology in the 1980s. Cetus patented the process, and in the summer of 1991 sold the patent to Hoffman-La Roche, Inc. for $300 million.

1984
Alec Jeffreys introduces technique for DNA fingerprinting to identify individuals.

1985
Genetic fingerprinting enters the court room.

1989
Creation of the National Center for Human Genome Research, headed by James Watson, which will oversee the $3 billion U.S. effort to map and sequence all human DNA by 2005.

1990
The Human Genome Project, the international effort to map all of the genes in the human body, was launched. Estimated cost: $13 billion.

1992
The U.S. Army begins collecting blood and tissue samples from all new recruits as part of a "genetic dog tag" program aimed at better identification of soldiers killed in combat.

1993
An international research team, led by Daniel Cohen, of the Center for the Study of Human Polymorphisms in Paris, produces a rough map of all 23 pairs of human chromosomes.

1995
Former football player O.J. Simpson is found not guilty in a high-profile double-murder trial in which PCR and DNA fingerprinting play prominent roles.

1997
Researchers at Scotland's Roslin Institute report that they have cloned a sheep--named Dolly--from the cell of an adult ewe. Polly, the first sheep cloned by nuclear transfer technology bearing a human gene, appears later. Also, leading geneticists expressed shock and dismay as word spread of the US Patent and Trademark Office announcement that it would allow patents on expressed sequence tags (ESTs), short sequences of human DNA that have proven useful in genome mapping.

1998
A rough draft of the human genome map is produced, showing the locations of more than 30,000 genes.

2000
Scientists announce that they have essentially cracked the human genetic code - a decade-long effort by over 1,000 researchers that could revolutionize the diagnosis and treatment of diseases once considered incurable. Decoding the 3 billion chemical "letters" in human DNA is seen as one of history's great scientific milestones - the biological equivalent of the moon landing.

i druge stranice isto pocinju od godine 1865

http://www.npr.org/news/specials/dnaanniversary/

A Brief History of DNA's Discovery

1865 Gregor Mendel, in experiments with peas, theorizes about how traits are passed on from one generation to the next.

1869 Swiss Scientist Friedrich Miescher isolates a material in cells that will eventually become known as "deoxyribonucleic acid" or DNA. He calls it "nuclein."

1909 German geneticist Wilhelm Johannsen coins the term "gene" to describe units of heredity.

Sta cemo sad buraz??? :roll:
Industrialyzer

#177 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Industrialyzer »

Ma ovo postaje smijesno stvarno... koliko ti mozak ispran to je nevjerovatno :shock:

Spominje li se na ovoj slici DNA :roll:

Tesko je shvatiti da nisi upravu, znam...

EDIT: Odustajem, stvarno nemam vise zivaca za ovo :lol:

I evo ti jos jedan rad, pa procitaj malo. Ne trebaju mi te amaterske stranice bez pokrica i gluposti...

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... 312245.pdf

Da se tvoj ograniceni mozak ne bi previse forsirao imas na 4. stranici dio What did Mendel discover? pa ti nadji gdje se spominje DNA
Vipera bosniensis

#178 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Industrialyzer wrote:Ma ovo postaje smijesno stvarno... koliko ti mozak ispran to je nevjerovatno :shock:

Spominje li se na ovoj slici DNA :roll:

Tesko je shvatiti da nisi upravu, znam...

EDIT: Odustajem, stvarno nemam vise zivaca za ovo :lol:

I evo ti jos jedan rad, pa procitaj malo. Ne trebaju mi te amaterske stranice bez pokrica i gluposti...

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... 312245.pdf

Da se tvoj ograniceni mozak ne bi previse forsirao imas na 4. stranici dio What did Mendel discover? pa ti nadji gdje se spominje DNA
dobro onda, neka nisam :D
Industrialyzer

#179 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Industrialyzer »

Sta je bilo sargane :mrgreen: ne komentarises link koji sam ti postavio :mrgreen:
Vipera bosniensis

#180 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Industrialyzer wrote:Sta je bilo sargane :mrgreen: ne komentarises link koji sam ti postavio :mrgreen:
a sta se ima komentarisati osim da i taj dokument se vraca na godinu 1865

which
was the text of MENDEL’S public lectures of February
8 and March 8, 1865, to fellow members of the Brno
Natural History Society

tako da tekst kaze ono sto ti tvrdim cijelo vrijeme ovdje a ti nikako da shvatis.
Industrialyzer

#181 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Industrialyzer »

I sta je tu pisalo? Spominje li se DNA? Jesi li glup?

In considering MENDEL’S
contributions, the greatest weight must be placed on
his own writing on hybridization, which is unfortunately
limited to two papers (1866 and 1870) and 10
letters to CARL NAGELI (1866-1873).

Ti tu svoju 1865. mozes macku o rep okaciti, nikad ti tako glup ne bi genetiku zavrsio :thumbup:
Bacicka

#182 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Bacicka »

Čekajte malo, nije li sad 1430 i neka godina? :skoljka:
_mufljuz_

#183 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by _mufljuz_ »

Industrialyzer wrote:I sta je tu pisalo? Spominje li se DNA? Jesi li glup?

In considering MENDEL’S

Ti tu svoju 1865. mozes macku o rep okaciti, nikad ti tako glup ne bi genetiku zavrsio :thumbup:
na stranu i tema i to sto si ti umislio da si inzinjer genetike - al ti je ponasanje u najmanju ruku seljacko - ja momku kako god nisam vidio da je igdje ikog vrijedjao ti njega nazivas glupim.
Vipera bosniensis

#184 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Industrialyzer wrote:I sta je tu pisalo? Spominje li se DNA? Jesi li glup?

In considering MENDEL’S

sta je specijalno sa 1866 godinu jeste da je prvi put u casopisu objavljen Mendelova istrazivanja dok je 1865 godine Mendel objavio u javnost svoja istrazivanja pred tim drustvom u Brnu.
I sta je tu pisalo? Spominje li se DNA? Jesi li glup?
pazi buraz, sa uvredama se malo koga mozes ubijediti na svoje stavove , trazi se samo cvrsti dokazi i logika.

ti opet neshvatas poentu, nema veze sto mendel nije nazvao DNA kao DNA, nego je on prvi dokazao i objavio u javnost kako se geni prenosi iz generacije u generaciju, i zato je to pocetak DNA iako je DNA tek mozda nazvana i izolovana tek 21 stoljecu, ali je cinjenica od koje nemozes pobjeci koliko se to tebi god svidjalo ili nesvidjali da historija nauke genetici (DNA) pocinje od 1865 godine a mi imamo ajet 18:65 koji jedini 3 puta spminje slova DNA jedna do drugog , ni jedan ajet vise, ovo je pametnom dosta da vise nista ne iznesem od brojcanih cuda Kurana.
Ti tu svoju 1865. mozes macku o rep okaciti, nikad ti tako glup ne bi genetiku zavrsio

narod nije slijep pa da nevidi onu godinu 1865 na prvom mjestu kad se govori o historiji DNA, koliko god se to tebi svidjalo ili nesvidjalo, tako je kako je ;-)
Industrialyzer

#185 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Industrialyzer »

Izvini na uvredama, jeste, upravu si.
Vipera bosniensis

#186 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Ima tu jos stvari koje su otkrivene i koje treba da se otkriju u moru Kur'ana, ali ove cinjenice su ocit dokaz da je Allah programirao Kuranski tekst tako da kad se isijecu sva slova mozemo da pronadjemo rijeci koje su iz naseg vremena, ali Allah je znao buducnost pa je postavio njihove konsonante na tacne pozicije kako bi to bio dokaz da se zaista radi o tim stvarima. Kuran je definitivno najvece cudo koje postoji na zemlji, cak vece i od vizuelnih cuda prijasnjih poslanika, jer su cuda prijasnjih poslanika bili kratkotrajnog karaktera dok Kuranska cuda traju iz generacije u generaciju.
Kad sam prvi put pokazao jednom ucenom arapu ove stvari covjek se shokirao nemoze da vjeruje svojim ocima, i trazio mi odmah da mu proslijedim slike preko watsapp radi detaljne analize.

Zasto trebamo izucavati Brojcana cuda u Kur’anu? Sta cemo postici sa tim?

Brojcana cuda Kur’ana su ogromna i nezna im se broj a koliko jos treba da se otkrije u moru Kur’ana samo Allah zna. Brojcana cuda spadaju u jednu od najjacih skupina ako ne i najjacu skupinu od mudziza Kur’ana. Zasto? Zato sto je to nesto vidljivo i opipljivo gdje moze svako da testira to i nije samo puko teoretisanje.

Allah kaze:
21:37. Čovjek je stvoren od žurbe. Pokazaću Ja vama, doista, dokaze Svoje, zato Me ne požurujte!
41:53 Mi ćemo im pružati dokaze Naše u prostranstvima (svemirskim), a i u njima samim, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur’an istina. A zar nije dovoljno to što je Gospodar tvoj o svemu obaviješten?

Sa brojcanim cudima dokazujemo:

*Istinitost Kur’ana , da je od Allaha i nikako od bilo kog drugog, a to nam jos vise povecava vjerovanje i ubijedjenje.
*Zasto je Allah postavio pocetne harfove/slova u pojedinim surama na pocetku sure
*Zasto je Allah prekidao neke ajete gdje se inace ne prekida kao

1 Milostivi.
2 Poučava Kur’anu.

Umjesto da bude ”Milostivi poucava Kur’anu” kao jedan ajet Allah ga presijece i napravi dva ajeta.

*Lahko za razumijeti a tesko imitirati Kur’an

Sto Allah sam kaze u ajetima kako mi ljudi nikako nemoze uraditi jedan ovakav Kur’an pa kad bi se cijelo covjecanstvo udruzilo nebi mogli napraviti ovako nesto

Allah kaze:
2:23. A ako sumnjate u ono što objavljujemo robu Svome(Muhammedu), načinite vi jednu suru sličnu objavljenim njemu, a pozovite i božanstva vaša, osim Allaha, ako istinu govorite.
24. Pa ako ne učinite, a necete učiniti, onda se čuvajte vatre za nevjernike pripremljene, čije de gorivo biti ljudi i kamenje.
17:88. Reci: "Kad bi se svi ljudi i džini udružili da sačine jedan ovakav Kur’an, oni, takav kao što je on, ne bi sačinili, pa makar jedni drugima pomagali."

Evo jedan lahak primjer kako Allah programira Kur’an i kako je nemoguce da covjek ovo moze uraditi.

Kad bi ovo bio jedan od Ajeta u Kur’anu bilo bi cudo i dokaz da je Kur’an od Allaha
18:56 Edna je jako solidna i vrijedna djevojka

Na prvi pogled nista specijalno sa tekstom, a kad bi iskomadali sva slova vidjeli bi veliko cudo u tome.
Prvo jedini ajet od 6236 ajeta gdje se DNA molekula spominje najvise puta.

1.eDNA
2.soliDNA
3.vrijeDNA

Jedini ajet 18:56 gdje se DNA(molekula spominje 3 puta) sve drugi ajeti spominju ili jednom ili dva puta dok samo ovaj ajet 3 puta. Znaci imamo unikatan ajet, ima li jos nesto specijalno tu?
Ako spojimo broj sure i ajeta dobijemo godinu 1865 kada je nauka o genetici (DNA) oficijelno pocela . Gregor Mendel je prvi pronasao DNA i publicirao svoj rad 1865 godine na Prirodno-historijskog naučnog društva u Brnu. Znaci imamo jedini ajet gdje se DNA spominje 3 puta u citavamo Kur’anu i to bas u ajetu kad se podudara sa godinom pocetka DNA u nauci.
Dali je iko mogao znati u sestom stoljecu da ce se molekula zvati DNA i da ce se pronaci 1865 godine?
Dali moze jedan nevjernik da kaze da je Muhammed i njegovi sunarodnici kopirali rad od grka i egipcana, o stvarima koje jos nisu otkrili niti ih nazvali? Niposto.

A upravo je Allah postavio slova DNA jedno do drugog bas u ajetu koji oznacava godinu pocetka nauke o DNA

Image

I ovo nije kraj, nego cak sta vise slova DNA spominju 7 puta u suri 18 i tako isto slova RNA (a to je slicna molekula kao DNA) isto tako 7 puta. Dali je sve ovo slucajnost ili jasno i precizno Allahovo programiranje svoje knjige da bude dokaz generacijama do Sudnjeg dana da je to njegova Knjiga jer Allahu je to uistinu lahko, zna buducnost , zna kako ce ljudi nazvati  neke stvari u buducnosti pa ih programira u Kur’anu itd
Teea

#187 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Teea »

_mufljuz_ wrote: na stranu i tema i to sto si ti umislio da si inzinjer genetike - al ti je ponasanje u najmanju ruku seljacko - ja momku kako god nisam vidio da je igdje ikog vrijedjao ti njega nazivas glupim.
ko o cemu kurva o postenju .
_mufljuz_ wrote:

s druge strane ti si jedan isprazni lik koji na svakoj mogucoj tematici koja se tice islama eksplicitno sere baljezga minira i podmece samo tako - tvoj profil je profil onih koji prde ko nas bre zavadi a morali su biti "kuhari" na bateriji minobacaca jer su "nasilno" mobilisani.... i ono sta bih ti ja rek'o u lice a sta bih ti tek uradio uzivo je mala maca sta ti zasluzujes :zzzz:

nije mi nimalo cudno da takav sljam egzistuje na forumu u vidu "liberalno-prosvijecenih" mrzitelja islama i muslimana koji imaju cetaljske ili pak ustasoidne porive gdje se bilo sta vezano za islam i muslimane uvijeno pljuje - al ko ti je dao taj kredibilitet - zao mi je sto ga nije stig'o plotun Ratka Mladica. :thumbup:
fatamorgana

#188 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

Teea, kako ono bi moj nick po Kuranskoj numerologiji? :wink:
zambaklija

#189 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by zambaklija »

bo te bog zavrti mi se od gluposti :-)
_mufljuz_

#190 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by _mufljuz_ »

Teea wrote:
_mufljuz_ wrote: na stranu i tema i to sto si ti umislio da si inzinjer genetike - al ti je ponasanje u najmanju ruku seljacko - ja momku kako god nisam vidio da je igdje ikog vrijedjao ti njega nazivas glupim.
ko o cemu kurva o postenju .
_mufljuz_ wrote:

s druge strane ti si jedan isprazni lik koji na svakoj mogucoj tematici koja se tice islama eksplicitno sere baljezga minira i podmece samo tako - tvoj profil je profil onih koji prde ko nas bre zavadi a morali su biti "kuhari" na bateriji minobacaca jer su "nasilno" mobilisani.... i ono sta bih ti ja rek'o u lice a sta bih ti tek uradio uzivo je mala maca sta ti zasluzujes :zzzz:

nije mi nimalo cudno da takav sljam egzistuje na forumu u vidu "liberalno-prosvijecenih" mrzitelja islama i muslimana koji imaju cetaljske ili pak ustasoidne porive gdje se bilo sta vezano za islam i muslimane uvijeno pljuje - al ko ti je dao taj kredibilitet - zao mi je sto ga nije stig'o plotun Ratka Mladica. :thumbup:
bolje biti i kurva nego supcina i papcina. sa kurvom znas da je cist racun - a sa droljama tesko.
za razliku od tebe i slicnih ja makar pokusavam koliko toliko balansirati izmedju necega i necega - za sebe ne tvrdim da sam svetac bog i otac.

sto se tice lika obican je islamofob i gdje god je islam u pitanju tu se uvali ko uštva u kosu i onako uvijeno pljuje o islamu i eksplicitno o islamu i islamskim temama.

a o tome ko je kurva izmedju mene i tebe doci ces sama na to. kad tad. vozdra
Vipera bosniensis

#191 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

ne kvarite temu sa svojim svadjanjem, drzite se teme ili preko privatnih poruka se davite a nas postedite ovdje.
Vipera bosniensis

#192 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Jos jedna bitna stvar u svemu ovome jeste dokazivanje da je Kuran od Boga/Allaha, ako dokazes da je Kuran od Boga automatski si dokazao i zivot poslije smrti i sudnj idan, Raj i pakao itd Jer taj isti Bog o tome govori na masa mjesta u Kur'anu sta ceka covjecanstvo poslije smrti. Drugim rijecima smrt nije kraj nego samo vrata za bolji ili gori svijet zavisno kako smo zivjeli na ovom svijetu. to znaci isto da cemo vidjeti ponovo poznanike ili rodbinu koje je smrt rastavila.

Zasto smo otvorili ovu temu je zato sto sa ovim stvarima dokazujemo da je Kur'an od Boga a samim tim dokazujemo odmah i ostale stvari sto stoje u Kuranu sto sam naveo gore. Toliko brojcanim cuda ima u Kuranu da je nemoguce da su ljudi mogli napisati i konstruisati ovakav Kur'an, a evo sad cu vam dati jedan drugi primjer kako Allah brojcano programira da tekst suradjuje sa brojem sure i ajeta, jer kad viidmo ove stvari jasno nam bude kako Hemijski elementi nisu puka slucajnost u Kuranu u suri Zeljezo.

Latituda Kabe u Mekki u Google earth i Kur'anu

izvor
http://www.amerisurv.com/PDF/TheAmerica ... ol7No7.pdf

"Lattitude of Kaba in Mecca is about North 21 degrees, 25 minutes"

kad pogledamo u google Earth dobijemo potvrdu za to
Image

a mjesto zvano Ash Shawqiyyah , nalazi se na 21 stepeni i 23 minute
Image

sta je onda specijalno sa 21 stepeni i 25 minuta gdje se nalazi kaba?

ako pogledamo kad se Kaba prvi put spominje u Kuranu jeste u Ajetu 2:125 sto odgovara
21 stepeni i 25 minuta

2:125. I učinili smo Hram utočištem i sigurnim mjestom ljudima.* "Neka vam mjesto na kojem je stajao Ibrahim bude prostor iza koga ćete namaz obavljati!" - I Ibrahimu i Ismailu smo naredili: "Hram Moj očistite za one koji ga budu obilazili, koji budu tu boravili i koji budu molitvu obavljali."

Latituda se moze isto napisati u procentima 25/60=0,42 ----> 42% , onda dobijemo 21 stepen i 42 minute, pogledajmo sta taj ajet kaze
Allah kaze:
(2:142) Neki ljudi kratke pameti redi de: "Šta ih je odvratilo od Kible njihove prema kojoj su se okretali?" Reci: "Allahov je i istok i zapad; On ukazuje na Pravi put onome kome On hode."
Lavabo

#193 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Lavabo »

Posto se eto DNK spominje u "svetoj" knjizi, zanima me sad da li ima ista o greskama/mutaciji koje nastaju u DNK molekuli ?
Vipera bosniensis

#194 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Lavabo wrote:Posto se eto DNK spominje u "svetoj" knjizi, zanima me sad da li ima ista o greskama/mutaciji koje nastaju u DNK molekuli ?
nisam nista nasao, neznam imali tako nesto.
apsidejzi

#195 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by apsidejzi »

Vipera bosniensis wrote: znaci imamo HMGLBIN a to su konsonanti u hemoglobinu
I je samoglasnik. Zasto je I opstalo a ostali nisu?

zar neznas da J se cita isto nekad kao I ???

evo ti i dokaz
في iako stoji slova FJ cita se FI
U ajetu se cita kao J a ne I.

Zar nisi prije par postova tvrdio da je elif = I. Arapsko J nikada nije I samo za sebe nego u kombinaciji sa drugim slovima kada tvori takozvano dugo I.

Kad zelis navuci vodu na svoj mlin sve je moguce, potovo sto iz nekog cudnog razloga pronalazis rijeci iskljucivo na engleskom jeziku. Evo recimo Hamletov poznati citat:

to be or not to be

Ja mogu pronaci hemijski element RADON, kad izmislim svoja pravila. Radonov atomski broj je 86. R je osmo slovo u ovoj frazi a fraza ima ukupno 6 rijeci... Naravno, necemo brojati razmaknicu jer ih ni ti ne brojis.
irac300

#196 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by irac300 »

Zanimljivo kako niko nije dekodirao te brojke i šifre iz kur'ana prije pa na osnovu toga došao do otkrića. Nego uvijek se javljaju generali poslije bitke. Eto ti šargane, kada si toliko fasciniran tim brojkama, probaj dešifrovati nešto pa doći do revolucionarnog otkrića kojeg se niko nije dosjetio, npr. zamisli, Šargan otkrio sistem za teleportiranje na osnovu kur'ana, ili motor kojeg pokreće antimaterija...Mani ba palamuđenja iz šupljeg u prazno.
apsidejzi

#197 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by apsidejzi »

belfy wrote:apsidejzi, ako se sada vratis kroz moje postove samo dvije (ili tri) godine unazad vidjeces sebe... cak sam im tada govorio i molio ih da ne prave argumente protiv sebe. dzaba...
Vjerujem ti. :)

Valja nam se nositi i sa vama i sa nama i medju nama. Ne znas koji front je gori :)
Vipera bosniensis

#198 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

apsidejzi wrote:
Vipera bosniensis wrote: znaci imamo HMGLBIN a to su konsonanti u hemoglobinu

zar neznas da J se cita isto nekad kao I ???

evo ti i dokaz
في iako stoji slova FJ cita se FI
U ajetu se cita kao J a ne I.

Zar nisi prije par postova tvrdio da je elif = I. Arapsko J nikada nije I samo za sebe nego u kombinaciji sa drugim slovima kada tvori takozvano dugo I.

Kad zelis navuci vodu na svoj mlin sve je moguce, potovo sto iz nekog cudnog razloga pronalazis rijeci iskljucivo na engleskom jeziku. Evo recimo Hamletov poznati citat:

to be or not to be

Ja mogu pronaci hemijski element RADON, kad izmislim svoja pravila. Radonov atomski broj je 86. R je osmo slovo u ovoj frazi a fraza ima ukupno 6 rijeci... Naravno, necemo brojati razmaknicu jer ih ni ti ne brojis.
zato sto se u pisanoj formi J zadrzava i pretvara u I , a inace se I, E, U uzimaju crtice iznad i ispod , i kvakica za U.

naveo sam ti primjer kako FJ se cita kao FI, iako je slovo konsonant J koji se cita kao vokal I.

znaci to pravilo sto arapi citaju konsonant J kao I u nekim situacijama i mi smo to uzeli kao I a ne kao J pa zato. a da arapi nikad ne citaju J kao I, onda nebi vise bio hemoglobin (HMGLBIN), nego HMGLBJN znaci J bi unistilo rijec onda.

elif se moze citati kao A, I , U, E

arapsko pismo crtice i kvakive kod elifa
http://www.sufara.ba/lekcije/lekcija-1/

nikad nisam ni rekao da je J samo za sebe I, nego kad bi od ovih konsonanata spojio rijec i samo crtice povlacio dobio bi vokale izmedju konsonanata

dokaz, J se nekad cita kao dugo I
http://www.sufara.ba/lekcije-ii-2/lekcija-9/

samo zato sto u arapskom se J moze citati kao I zato je ona rijec predstavlja konsonante za rijec hemoglobin na tacnim pozicijama uz tranformaciju jednog slova u vokal I , od J do I.

razumijes li me sad

Kad zelis navuci vodu na svoj mlin sve je moguce, potovo sto iz nekog cudnog razloga pronalazis rijeci iskljucivo na engleskom jeziku.
da nema tacan broj slova i rijeci u tim navedenim kombinacijama, mogu se ja rastegnuti na sred ulice i vriskati , nema mi pomoci ako nema tacan broj slova onda nije to to, a mi ovdje ocito imamo tacan broj slova i rijec sto predstavlja broj elementa i mase.

Ja mogu pronaci hemijski element RADON, kad izmislim svoja pravila. Radonov atomski broj je 86. R je osmo slovo u ovoj frazi a fraza ima ukupno 6 rijeci... Naravno, necemo brojati razmaknicu jer ih ni ti ne brojis
nemozes jer ovo je potpuno logicno

posto arapski se pise sa konsonantima brojimo samo pisana slova Rn se samo spominje jednom u cijeloj suri, od pocetka ajeta pa do slova Rn je 86 slova bas kao sto je Rn(radon) 86 element u periodicnom sistemu, malo previse da bude slucajnost.
apsidejzi

#199 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by apsidejzi »

Kad neko sam sebe ubijedi u nesto onda mu nije problem ni uzeti pusku i pucati po ambasadi, da bi godinu dana kasnije obrijao bradu, promijenio pricu i shvatio ono sto su mu ljudi od pocetka govorili.

Uzivaj i dalje u uvjeravanju samog sebe. Za razliku od ovog gore, nisi opasan po drustvo. Ako tebe zabavlja ova akrobacija sa pravilima, super. Zabavlja i ateiste samo na drugi nacin.

(PS: Da mi je neko rekao da cu ovo napisati, ne bih mu vjerovao :D)
Vipera bosniensis

#200 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

irac300 wrote:Zanimljivo kako niko nije dekodirao te brojke i šifre iz kur'ana prije pa na osnovu toga došao do otkrića. Nego uvijek se javljaju generali poslije bitke. Eto ti šargane, kada si toliko fasciniran tim brojkama, probaj dešifrovati nešto pa doći do revolucionarnog otkrića kojeg se niko nije dosjetio, npr. zamisli, Šargan otkrio sistem za teleportiranje na osnovu kur'ana, ili motor kojeg pokreće antimaterija...Mani ba palamuđenja iz šupljeg u prazno.
zasto se nemoze otkriti nesto iz Kurana brojcano prije nego se desi ? pa zato sto brojcana cuda Kurana nisu namjenjena da se otkrivaju nove stvari nego da se otkrivene ili sto su se dogodile stvari pronadju u Kuranu pa da bude dokaz da je autor Kurana znao buducnost pa to programirao u njega na ovaj ili onaj nacin.

Pogledajte ovo, dali je ovo predskazanje u Ajetima o napadima na world trade center 11 septembra, iako su ajeti objavljeni povodom munaficko pravljenja dzamije za vrijeme poslanika, ajeti su na neki nacin prikopcani za buduce dogadjaje. isto kao rasjepljenje mjeseca za vrijeme poslanika a to matematicki prikopcano za buduce slijetanje na mjesec 1969 godine.

Sura 9, Dzuz/Dio 11, ajeti 109-110

109. Da li je bolji onaj koji je temelj zgrade svoje postavio na strahu od Allaha i u želji da mu se umili - ili onaj koji je temelj zgrade svoje postavio na rub podlokane obale koja se nagnula, da se zajedno s njim u vatru džehennemsku sruši? - A Allah neće ukazati na Pravi put narodu koji sam sebi nepravdu čini

110. Zgrada koju su oni sagradili stalno će unositi nemir u srca njihova, sve dok im srca ne popucaju. - A Allah sve zna i mudar je.

znaci imamo

1. 9 sura 9 mjesec

2. 11 dzuz/Dio Kurana , 11 dan

3. 109 ajet, 109 unutrasnjih spratova je imao Juzni toranj, dok je 1 sprat bio vanjski na vrhu kao observatorija za turiste

4. 110 ajet, 110 unutrasnjih spartova je imao sjeverni toranj

5. 109-110 ajeti su jedini ajeti koji govore o rusenju zgrada u cijelom Kuranu

6. temelj zgrade svoje postavio na rub podlokane obale

pogledajte kako su tornjevi bili blizu vode
Image
Locked