Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#176 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

muha_sa wrote:koliko se dobije bonusa kad ošmekaš nekog ko je uzeo bolovanje pa došo ovmo na heftu dvije :?

Zviz--ono za autobus se slažem s tobom--i treba krkanluk prijavit, i ja bih ako je to što si naveo tacno---vjerujem da jest jer je bahatost ovdje kod nas normalna pojava :-)

Postoje pravila. Isto kao sto postije u BiH, pa koji bi Bosanac trpbio da sad kizei pocnu voditi svoje paralelne zakone i koje kakve gluposti. Sta je tu opravdanje da neko kaze svi drugi nemogu a kad dodju u pitanje ljudi iz BiH onda je opravdano? Danska dzrava nije samo rigorozna prema strancima nego i prema svojim gradjanima. Prije par godina je jedna prevario i falscificirao x broj dokumenata utajio poreza u iznosu od vise milijardi i hopala jel mislite da mu je bilo oprosteno sto ima dansko ime i prezime, ne, nego 25 godina zatvora proces okoncan za mjesec dana.
salter071

#177 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by salter071 »

Zviz wrote:
amidzazeher wrote:
muha_sa wrote:koliko se dobije bonusa kad ošmekaš nekog ko je uzeo bolovanje pa došo ovmo na heftu dvije :?

Zviz--ono za autobus se slažem s tobom--i treba krkanluk prijavit, i ja bih ako je to što si naveo tacno---vjerujem da jest jer je bahatost ovdje kod nas normalna pojava :-)
Pa bujrum prijavi wizz air "namah"! Slijecu na aerodrome gdje jedva i WC da postoji. Ako si ti spreman platiti skuplju kartu budi levat kao i ovaj zviz koji se ocigledno zajebava. Mada ne vjerujem da postoje ovakvi tipovi ili ih ja hvala Bogu nisam imao priliku uzivo sresti ali kada vidim 4 mu je banke a pita na forumu koju bi ozenio sve je moguce!
4 banke nije isto kao 4 decenije ;-) Jer ako imas 4 banke ond zivis svoju 5 deceniju ;-)
Slusaj drug, to ti sve zavisi od toga imas li ti jos kosu ili se ono malo vec prorijedila, a bitno je i kakvi su ti zubi, ali ako imas tzv. pivski stomak, a ne parkiras bar zubatog audija, e onda se neces lako ozeniti. Sta da ti kazem, a da te ne lazem...bolje ti se suociti sa nekim cinjenicama, zar ne? Ti bar ne bi trebao imati problem souciti se s istinom. :D
muha_sa

#178 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by muha_sa »

Zviz wrote:

Postoje pravila. Isto kao sto postije u BiH, pa koji bi Bosanac trpbio da sad kizei pocnu voditi svoje paralelne zakone i koje kakve gluposti. Sta je tu opravdanje da neko kaze svi drugi nemogu a kad dodju u pitanje ljudi iz BiH onda je opravdano? Danska dzrava nije samo rigorozna prema strancima nego i prema svojim gradjanima. Prije par godina je jedna prevario i falscificirao x broj dokumenata utajio poreza u iznosu od vise milijardi i hopala jel mislite da mu je bilo oprosteno sto ima dansko ime i prezime, ne, nego 25 godina zatvora proces okoncan za mjesec dana.
jebeš to--to je velika lova i ti te ne šmekaš :)
pitah te za ove naše koji uzmu bolovanje pa zbrišu ovamo u BiH--koliko dobiješ što njih prijaviš :?
Zviz

#179 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

topcam wrote:
muha_sa wrote:koliko se dobije bonusa kad ošmekaš nekog ko je uzeo bolovanje pa došo ovamo na heftu dvije :?

Visina bonusa zavisi od situacije,najveci je kad je i Zviz sam na godisnjem i u to vrijeme prati sumnjive likove
plata 300% plus vracanje utosenih dana godisnjeg, znaci svaki dan koji je na godisnjem i
prati recimo nekog koji je uzeo bolovanje i slucajno se zadesio na godisnjem gdje je i
agent Zviz, za Zviza je kec na desetku.
Pametan si ti (kompliment), tehnicki gledano da tako je. To je izvodljivo kako si napisao, jer u principu ako je zadatak akutan :D imas bonus od 200% ako si na odmoru. Znaci satnica se broji duplo te odmot se mora nadoknaditi znaci produzuje se - naravno posoje i granice.
topcam
Vozim: uzbrdo

#180 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by topcam »

Zviz wrote:
Na zalost tvoju cu morati te razocarati ja sam clan jedne od tih komisija koji ima pravo glasa ;-)
Zviz ti si moj najdrazi Danac. Jesam ti to vec rek´o da ne ponavljam vise. :mrgreen:
fantom slobode

#181 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

topcam wrote:
Zviz wrote:
Na zalost tvoju cu morati te razocarati ja sam clan jedne od tih komisija koji ima pravo glasa ;-)
Zviz ti si moj najdrazi Danac. Jesam ti to vec rek´o da ne ponavljam vise. :mrgreen:
:thumbup: Jedan je zviz... :lol: :lol: :lol:
Zviz

#182 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

muha_sa wrote:
Zviz wrote:

jebeš to--to je velika lova i ti te ne šmekaš :)
pitah te za ove naše koji uzmu bolovanje pa zbrišu ovamo u BiH--koliko dobiješ što njih prijaviš :?
Ja se tim nebavim jer nemam gdje da zivim tim se bave neki nasi koji idu u BiH kod rodbine a cvikaju nase. Najvise ih je plao koji su otilsi ziviti kod rodbine u Njemacku ili Austriju penjeli manje vise 85% penzije jer je unutar EU a onda napravili kartice kod banki koje imaju i u BiH pa na taj nacin imaju penziju u BiH. Ko je recimo slikao nase ljude da rade kao taksisti i druge stvaro sto je ovdje bilo po novinama - nasi. Bosnus ti je oko 5 sati radnog vremena kako gdje ali. To se na kraju godine izracuna. Ja licno znam jednog sto se tim bavi ondonso to mu je psoao on jeste socijalni radnik pri opstini ali njegov posao je van Danske. I mogu samo reci da je bivsi milicioner / policajac - jeben igrac.

Jebga drug invalidska penzija je skoro 2.000€ netto mjesecno. Nek si ti od 45 do 65 na njoj a pomocu laganja izracunaj koliko kostas drzavu. ;-)
fantom slobode

#183 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

on cvika ciljano...
Zviz

#184 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

Last edited by Zviz on 10/11/2013 16:38, edited 1 time in total.
topcam

#185 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by topcam »

Zviz wrote:
Jebga drug invalidska penzija je skoro 2.000€ netto mjesecno. Nek si ti od 45 do 65 na njoj a pomocu laganja izracunaj koliko kostas drzavu. ;-)
Ispada u Danskoj bolje bit invalid, makar u glavu, nego radit i ganjat bonus. :mrgreen:
fantom slobode

#186 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

Ma pogledaj ti kako se ovo radi...Image
salter071

#187 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by salter071 »

Zviz wrote:
Ja se tim nebavim jer nemam gdje da zivim tim se bave neki nasi koji idu u BiH kod rodbine a cvikaju nase. Najvise ih je plao koji su otilsi ziviti kod rodbine u Njemacku ili Austriju penjeli manje vise 85% penzije jer je unutar EU a onda napravili kartice kod banki koje imaju i u BiH pa na taj nacin imaju penziju u BiH. Ko je recimo slikao nase ljude da rade kao taksisti i druge stvaro sto je ovdje bilo po novinama - nasi. Bosnus ti je oko 5 sati radnog vremena kako gdje ali. To se na kraju godine izracuna. Ja licno znam jednog sto se tim bavi ondonso to mu je psoao on jeste socijalni radnik pri opstini ali njegov posao je van Danske. I mogu samo reci da je bivsi milicioner / policajac - jeben igrac.

Zviz drug, kako moze u isto vrijeme biti i socijalni radnik pri opstini i raditi izvan Danske? Da se ti nisi malo previse unio u te TV emisije o kojima govore o kriminalcima i kako su ih uhvatili ili one poruke s TV-a da ljudi prijave one koje policija trazi? :D

A ovo za 4 banke sam ti rekao onako prijateljski. Ako ti se kosa opasno prorijedila, a stomacic zaoblio i ne vozis audija, slabo ce na tebe baciti oko. Takve su ti zene drug. Sve se kao ne gleda, ali gledaju one, gledaju... :wink:
muha_sa

#188 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by muha_sa »

Zviz wrote: Ja se tim nebavim jer nemam gdje da zivim tim se bave neki nasi koji idu u BiH kod rodbine a cvikaju nase. Najvise ih je plao koji su otilsi ziviti kod rodbine u Njemacku ili Austriju penjeli manje vise 85% penzije jer je unutar EU a onda napravili kartice kod banki koje imaju i u BiH pa na taj nacin imaju penziju u BiH. Ko je recimo slikao nase ljude da rade kao taksisti i druge stvaro sto je ovdje bilo po novinama - nasi. Bosnus ti je oko 5 sati radnog vremena kako gdje ali. To se na kraju godine izracuna. Ja licno znam jednog sto se tim bavi ondonso to mu je psoao on jeste socijalni radnik pri opstini ali njegov posao je van Danske. I mogu samo reci da je bivsi milicioner / policajac - jeben igrac.

navalio poso, ima li se vremena za zitizgu šta :?
Zviz

#189 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

salter071 wrote:
Zviz wrote:

Zviz drug, kako moze u isto vrijeme biti i socijalni radnik pri opstini i raditi izvan Danske? Da se ti nisi malo previse unio u te TV emisije o kojima govore o kriminalcima i kako su ih uhvatili ili one poruke s TV-a da ljudi prijave one koje policija trazi? :D

A ovo za 4 banke sam ti rekao onako prijateljski. Ako ti se kosa opasno prorijedila, a stomacic zaoblio i ne vozis audija, slabo ce na tebe baciti oko. Takve su ti zene drug. Sve se kao ne gleda, ali gledaju one, gledaju... :wink:

Socijalni radnik kad to kazem mislim na poziciju koju imas u opstini, socijalni savjetnik bukvano prevedeno. Jel moram sve crtati.
Zviz

#190 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

https://www.youtube.com/watch?v=8o-7nDfL8ak

deportacija irackih izbjeglica nema nimalo soft feelings...

a danski demonstranti dobili po glavi i bubrezima

Zelim da izjasnim da ja ove policajske akcije potpuno podrzavam i stojim iza da policima ima pravo da te prebije na mrtvo, jer nema ti sta da radis na cesti i da protestujes budi zahvalan jer imas krov nad glavom i posao i skolu i dosta je.

Jer kad bi svak vuko na svoju stranu, a danas dosta ljudi je podivljalo tom nekom "slobodom" na sta bi licilo sve, anarhija svak bi radio sta hoce i kako hoce.
Last edited by Zviz on 10/11/2013 16:45, edited 2 times in total.
fantom slobode

#191 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

muha_sa wrote: navalio poso, ima li se vremena za zitizgu šta :?
ma ka'ki...nije on to nikad ni vidio kako treba...zato je i problem.
uglavnomja

#192 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by uglavnomja »

ne znam ko od vsa zivi vani, a ko nikad nije bio :?

znam za sebe, nakon prvog dolaska kuci, samo nekoliko mjeseci boravka vani, pocelo mi je smetati parkiranje na plocnicima i pjesackim, smece, prljavstina, neurednost u svemu, idenje preko reda, ... hebaat ga, ovdje u apoteci imas papirc sa brojem, ili na tehnickom odjelu, ako hoces da pricas sa momkom, povuci papir, pa cekaj na red ... i niko se ne buni. autobus kao sat, ako zakasne 5 min, dzaba voznja, ...

i sto vrijeme vise prolazi, sve se vise grozim mnogih stvari dole, koje su mi bile normalne prije par godina :roll:

lako se naviknuti na bolje, na red :)

samo izgleda bosanca moras motikom tjerati da sam sebi ne reze granu na kojoj sjedi :run:
salter071

#193 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by salter071 »

Zviz wrote:https://www.youtube.com/watch?v=W3cbsT2BGpU
Pogledajte kako se to radi.
Dakle, nisam bio daleko. Ipak si ti pod utiskom TV programa koji pokazuju kako policija uspjesno rijesava kriminal! :lol:

P.S.
Dobra ova plavka, malo krupnija, ali uz malo vise "gimnastike u krevetu" bila bi u savrsenoj formi. :D
muha_sa

#194 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by muha_sa »

uglavnomja wrote:ne znam ko od vsa zivi vani, a ko nikad nije bio :?

znam za sebe, nakon prvog dolaska kuci, samo nekoliko mjeseci boravka vani, pocelo mi je smetati parkiranje na plocnicima i pjesackim, smece, prljavstina, neurednost u svemu, idenje preko reda, ... hebaat ga, ovdje u apoteci imas papirc sa brojem, ili na tehnickom odjelu, ako hoces da pricas sa momkom, povuci papir, pa cekaj na red ... i niko se ne buni. autobus kao sat, ako zakasne 5 min, dzaba voznja, ...

i sto vrijeme vise prolazi, sve se vise grozim mnogih stvari dole, koje su mi bile normalne prije par godina :roll:

samo izgleda bosanca moras motikom tjerati da sam sebi ne reze granu na kojoj sjedi :run:
grozim se i ja mnogih stvari ovje, nisam naviko na ovaj krkanluk, neodgoj, nekulturu i svašta nešto što ne pripada urbanom življenju al nije to tema.
ovdje je rijec o šmekanju neke nane koja prima socijalu a isfolirala da je išijalgija spucala, il nekog naše gore list koji je uzeo bolovanje pa došo ovdje da temelje na porušenoj kuci izlije a Zviz to skuži pa ga ošmeka jer gdje ceš Dansku zajebat a naš je jado zajebo jer je na bolovanju a rinta u BiH.
Zviz

#195 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

Brate treba red nebitno gdje i ko, pa covje i u svojoj kuci ima neki red zna se gdje se pisa a gdje se jede. Zna se gdje se baca smece a gdje ne. Zasto postoji kanta? Ili Autobusna stanica, pa nije ukras. Nasi da hoce hvala ima i koji hoce bi se lagano uklopili u skandinavske sisteme jer to nije daleko od BiH. Ali iz nekog nepisanog razloga nece. Zasto sami najbolje znaju. Imas priliku da imas posao 8 semdica placenog odomar, kad god ti treba bolovanje do 14 dana mozes dobiti placeno, djeca ti imaju razno razna primanja i beneficije, dzaba skola na nivou, dzaba zdravstvo pa amerikanci bi dali bubreg i ruku da tako nesto imaju i opet nije dovoljno pojedinima (zalosto postaju vecina). Mah daj, cast onim sto hoce, zao mi onih sto bi a stvarno nemogu ali ovih koji mogu a nece nemam rahatluka za njih... ja bi to ponederkom bubo dok mu dupe nebi sijalo kao sunce.

Ljudi mi mozemo pricati sta god zelima i mozete o meni misliti sta god hocete ali koliko bi bio osmjeh jednom Bosancu u Bosni da mu djeca imaju zagarantovnu stipendiju, da ima dzaba zdravstveno, da maloljetna djeca imaju dohotke, da ima 8 sedmica placenog odmora, da ima 14 dana placenog bolovanja svaki put kad je bolestan, da redovnu platu, da je dobro placen, da su mu ulice ciste, da je smece pokupljeno na vrijeme,
Last edited by Zviz on 10/11/2013 16:57, edited 1 time in total.
topcam

#196 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by topcam »

znam za sebe, nakon prvog dolaska kuci, samo nekoliko mjeseci boravka vani, ..
Samo nekoliko mjeseci boravka vani?! Dovoljno smo pricali o tebi.

Smanji dozivljaj..
Da si i nekoliko decenija proveo vani isto bih ti napisao!
salter071

#197 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by salter071 »

muha_sa wrote: grozim se i ja mnogih stvari ovje, nisam naviko na ovaj krkanluk, neodgoj, nekulturu i svašta nešto što ne pripada urbanom življenju al nije to tema.
ovdje je rijec o šmekanju neke nane koja prima socijalu a isfolirala da je išijalgija spucala, il nekog naše gore list koji je uzeo bolovanje pa došo ovdje da temelje na porušenoj kuci izlije a Zviz to skuži pa ga ošmeka jer gdje ceš Dansku zajebat a naš je jado zajebo jer je na bolovanju a rinta u BiH.
Koliko mi se cini nas "agent Zviz" je rekao da te prijave rade nasi ljudi jedni drugima. On je priznao prijavu busa zbog nelegalnog koristenja parkinga.
Zviz wrote:Ko je recimo slikao nase ljude da rade kao taksisti i druge stvaro sto je ovdje bilo po novinama - nasi.
Ne znam, evo neka sam kaze je li se dobro izrazio ili je pogresno shvacen.
Zviz

#198 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

salter071 wrote:
muha_sa wrote: grozim se i ja mnogih stvari ovje, nisam naviko na ovaj krkanluk, neodgoj, nekulturu i svašta nešto što ne pripada urbanom življenju al nije to tema.
Koliko mi se cini nas "agent Zviz" je rekao da te prijave rade nasi ljudi jedni drugima. On je priznao prijavu busa zbog nelegalnog koristenja parkinga.
Zviz wrote:Ko je recimo slikao nase ljude da rade kao taksisti i druge stvaro sto je ovdje bilo po novinama - nasi.
Ne znam, evo neka sam kaze je li se dobro izrazio ili je pogresno shvacen.

Vjerovatnoca da te uhvati neko iz opstine da si u BiH a da nisu u DK a na nato nemas pravo je mala, jer ti mozes biti u Kopenhagenu u posjeti a ne u BiH. Znaci tesko je zakljuciti ako ti nije svjetlo upaljeno gdje si, a ako imas djecu jos teze jer oni mogu biti kod kuce. Da po anonimnim prijavama koje se cesto pisu u zenskom rodu i cija gramatika (danska) nije bas najbolj imam utisak da to ipak nasi radi jedni drugima. Ponekad ima ta opstinska patrola ali oni gledaju i dance koji varaju ne samo strance. Nasi su pretezno jako u slabim odnosima medjusobno. Podzapinjane nije nista strano. I ovdje vlada neki trend dokazivanja putem jezika.
salter071

#199 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by salter071 »

Zviz wrote: Vjerovatnoca da te uhvati neko iz opstine da si u BiH a da nisu u DK a na nato nemas pravo je mala, jer ti mozes biti u Kopenhagenu u posjeti a ne u BiH. Znaci tesko je zakljuciti ako ti nije svjetlo upaljeno gdje si, a ako imas djecu jos teze jer oni mogu biti kod kuce. Da po anonimnim prijavama koje se cesto pisu u zenskom rodu i cija gramatika (danska) nije bas najbolj imam utisak da to ipak nasi radi jedni drugima. Ponekad ima ta opstinska patrola ali oni gledaju i dance koji varaju ne samo strance. Nasi su pretezno jako u slabim odnosima medjusobno. Podzapinjane nije nista strano. I ovdje vlada neki trend dokazivanja putem jezika.
Eto vidis, zenska ljubomora...pa prijave da napakoste. :roll:
salter071

#200 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by salter071 »

Nego Zviz, treba znati sa zenama, eto vidis, posebno s nasim. Mozda bi i ti, kao i moj rodjo, trebao naci sebi Dankinju.
Ona drotica s prvog videa nije losa. Malo krupnija, ali ako volis taj tip, ne bi ti smetalo. ;-)
Post Reply