Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoji li

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
JThomas

#176 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by JThomas »

najlakše je sklepati dijete nekako i nekome. to može prosječna budala večeras u gradu ako stvarno hoće. ali šta će poslije biti od tog djeteta - to je već druga stvar...
hrle1976

#177 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by hrle1976 »

JThomas wrote:najlakše je sklepati dijete nekako i nekome. to može prosječna budala večeras u gradu ako stvarno hoće. ali šta će poslije biti od tog djeteta - to je već druga stvar...
Imam prijatelja, LEVATA, cuva tudje djete, hrani ga etc. eto samo sto ga jos ne doji, a sve zbog neke prosjecne budale. A njegovoj Viktoriji nije bilo mrsko u mladim danima rasiriti noge kao trokrilni plakar! U rodnom listu od djeteta pise: Caca; prosjecna budala.
JThomas

#178 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by JThomas »

bolje "levat" nego gladno i nezbrinuto dijete. a pretpostavljam da jarana na to niko nije mogao natjerati, to je njegov izbor.
MedenoSrce

#179 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by MedenoSrce »

znaci kada usvjis dijete onda si budala i levat koji hrani tudje :cry:
blago nama jesmo merhametli
BJB

#180 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by BJB »

Malo ste odlutali s teme..
Samo da nas vratim. Kao neko ko ima 35 godina i o cijoj dobnoj skupini pricate, mislim da snizavanja kriterija nema..
Svi dobiju sta traze, na ovaj ili onaj nacin.
Poznajem djevojke koje su se udale u dobi od 20 do 28 samo da se udaju, pobjegnu od oceva, nadju nekoga ko ce ih podrzati dok studiraju, dobiju krov nad glavom i hranitelja ili djecu, presele u grad sa sela, suprotstave se ocevima, iz ljubavi ili interesa..Djevojke se udaju iz razlicitih razloga danas i na prste mogu prebrojati one koje su se udale za partnere koje stvarno poznaju i kojima su zadovoljne.
Vecinom se udaju i onda odgajaju i djecu i muzeve ili cak preodgajaju..
Udacu se samo pod uslovom da nadjem zrelog muskarca ( samo nek nije godinama mladji od mene) i da nije iz bilo kakvog drugog interesa osim da zelimo zajednicki zasnovati porodicu..Nekako se ne bojim da cu imati problema s plodnoscu, a ako ih bude-usvojicemo dijete/djecu.
Ako ako ne nadjem pravog covjeka za sebe, nastavicu zivjeti kao i do danas..Zivot mi nece biti potpun, pa sta..
Ne dobijemo svi u zivotu sve sto zelimo...Ali znam sta ne zelim dobiti..Ne zelim brak koji ce biti kao robija i cekati da mi muz umre da se oslobodim okova..
U prvoj mahali poznajem bar 10 zena koje su izrodile vise od troje djece s muzevima i bile presretne kad su im muzevi preselili.
Last edited by BJB on 19/10/2013 15:33, edited 1 time in total.
theTruePath

#181 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by theTruePath »

U prvoj mahali poznajem bar 10 zena koje su izrodile vise od troje djece s muzevima i bile presretne kad su im muzevi preselili.
:lol: :lol:
BJB

#182 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by BJB »

:D Sta se smijes :?: :D Cinjenica, muz umre, zena se preporodi.. :D
JThomas

#183 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by JThomas »

o tome je sjajnih nekoliko pasusa napisao nikolaidis u mimezisu, nije mi ovdje, a bogami bi prepisao. on tamo kaže za crnogorce, al' to je manje više isto na cijelom balkanu. nešto na fonu: najvažnije je da muževa egzistencija sistematski uništava ženinu i da ona u tome mazohistički uživa. ako ste alkoholičar, neizlječivo bolestan, narkoman ili sve od navedenog - vi ste u crnoj gori magnet za žene :lol: :lol:
respo

#184 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by respo »

Ajmo izvoziti narkomane u cg :)
hrle1976

#185 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by hrle1976 »

Njegov izbor ili ne, mozda njegova dobrota - nije doborta samo pomoci, nego i biti naivan. Ta ista ga ignorisala dok smo bili mladji - bio u njenim ocima nista drugo nego sto je vic u dobrom drustvu. Nema tko nije umocio prste u njenu konzervu. Ostala trudna, pojma nema tko je caca djeteu pa nasla njega da izvodi cacu, a on kod zena uvijek levat bio i ostao! Sada placa sve pa cak i hranu djetetu a ona dama. Ja matare i pi**e matarine.

Danas upoznati djevojku sa djetetom najlakse - a svaki normalan muskarac takvu zaobilazi u sirokom luku - pa moja rodjena mati kaze: takve samo traze sponzora.

@ odgovor onom sto pita gdje sam ja u toj prici. Kad prijatelju bas nije dobro dodje kod mene na savjet ali svaki moj savjet na kraju krajeva samo saslusa ali bez rezultata, jer jedini savjet sto mu kao prijatelj mogu dati je "nije voz prosao" - odjebi KURVU pa cemo ici na pivo.
JThomas

#186 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by JThomas »

on to u današnja doba sigurno zna, samo u filmovima muž ne zna ženinu "istoriju". i ako je njemu okej nema nikakvog razloga da se ti zbog toga sekiraš.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#187 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by Matijevic_Vlado »

hrle1976 wrote:Njegov izbor ili ne, mozda njegova dobrota - nije doborta samo pomoci, nego i biti naivan. Ta ista ga ignorisala dok smo bili mladji - bio u njenim ocima nista drugo nego sto je vic u dobrom drustvu. Nema tko nije umocio prste u njenu konzervu. Ostala trudna, pojma nema tko je caca djeteu pa nasla njega da izvodi cacu, a on kod zena uvijek levat bio i ostao! Sada placa sve pa cak i hranu djetetu a ona dama. Ja matare i pi**e matarine.

Danas upoznati djevojku sa djetetom najlakse - a svaki normalan muskarac takvu zaobilazi u sirokom luku - pa moja rodjena mati kaze: takve samo traze sponzora.

@ odgovor onom sto pita gdje sam ja u toj prici. Kad prijatelju bas nije dobro dodje kod mene na savjet ali svaki moj savjet na kraju krajeva samo saslusa ali bez rezultata, jer jedini savjet sto mu kao prijatelj mogu dati je "nije voz prosao" - odjebi KURVU pa cemo ici na pivo.
ne slusaj ti puno svoju rodjenu mater :mrgreen: . fakat ako i ti razmisljas ko i rodjena ti mati zao mi te
MedenoSrce

#188 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by MedenoSrce »

jok eto ne zna, pa nije menhetn

znam ja jednu gospodju (90+ godina) u ta doba je ozenio neozenjen dipl. ing. ona tada imala dvoje djece, rodila i njemu jos dvoje djece, imali divan brak
JThomas

#189 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by JThomas »

i na menhetnu se to u doba fejsbuka sve raskopa.
korisnik101

#190 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by korisnik101 »

hrle1976 wrote: Ta ista ga ignorisala dok smo bili mladji - bio u njenim ocima nista drugo nego sto je vic u dobrom drustvu. Nema tko nije umocio prste u njenu konzervu..

:lol:
hrle1976

#191 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by hrle1976 »

JThomas wrote:on to u današnja doba sigurno zna, samo u filmovima muž ne zna ženinu "istoriju". i ako je njemu okej nema nikakvog razloga da se ti zbog toga sekiraš.
Znaci tvoja teza ide nato da zaljubljen i >>ljubavno sljep<< muskarac ima racionalano i objektivano razmisljanje? Sigmund Freud se vjerojatno okrece u grobu jer ni on nije mogao predvidjeti nastanak te bistrosti u fazi absolutnog sljepila muskog razuma.
MedenoSrce

#192 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by MedenoSrce »

JThomas wrote:i na menhetnu se to u doba fejsbuka sve raskopa.
doduse :mrgreen: sumnjam da je od onih koje bi bojkotovale fejsbuk

bar joj nije konzerva zahrdjala :D

sio kad ova poluobrazovana cheljad pocne frojda spominjati dodje mi da izvrsim harakiri
JThomas

#193 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by JThomas »

naravno da izbor nije samo racionalan, emocionalan je. al' opet je njegov. da njemu to što je zaljubljen, što se ona dobro guzi ili šta već nije bitnije od "istorije", ne bi bio sa njom.
insomnia78

#194 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by insomnia78 »

Klasicni levat
korisnik101

#195 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by korisnik101 »

Hrle,
Kakav si ti jaran? Svi umakali u jaranovu zenu, a ti nisi ?? :lol:
hrle1976

#196 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by hrle1976 »

Mr Chow wrote:
hrle1976 wrote:Njegov izbor ili ne, mozda njegova dobrota - nije doborta samo pomoci, nego i biti naivan. Ta ista ga ignorisala dok smo bili mladji - bio u njenim ocima nista drugo nego sto je vic u dobrom drustvu. Nema tko nije umocio prste u njenu konzervu. Ostala trudna, pojma nema tko je caca djeteu pa nasla njega da izvodi cacu, a on kod zena uvijek levat bio i ostao! Sada placa sve pa cak i hranu djetetu a ona dama. Ja matare i pi**e matarine.

Ne znam sta da ti kazem. Nadam se da to 1976 u nicku nije godina rodjenja, ako jeste, jebi ga... Nema nista bolje nego dijete izvesti na pravi put, omoguciti mu normalno djetinstvo i odrastanje. Mislim da je to duznost svakog covjeka moralna, a onda siguran sam i vjerska. Nisu sva djeca toliko sretna da pored sebe imaju oba roditelja. Eto vidis, to dijete je ni krivo ni duzno, a po tebi bi trebalo ispastati greske svoje majke. Ja ne mislim tako, mislim da tvoj prijatelj cini jednu ekstra veliku stvar, a to je biti covjek, sto je u principu najteze! Da posmatras to s te strane, siguran sam da bi ti mnoge stvari bile jasnije. Grijeh ti je prijatelja tako gledai i nazivati levatom. On je odabrao svoj zivot, i ako je njemu fino, ne vidim razloga zasto bi bilo kome drugom to smetalo. Da je barem vise takvih kao sto je on, vise djece bi danas bilo sretnije.
Ja imam suprugu ;-) Te price djete nije krivo ni duzno - obicna supljada. Roditelj je taj koji mora da snosi odgovornost i vodi brigu o djetetu. A ako nece - postoje ustanove a ne da guli nekog treceg, a taj treci niko i nista djetetu.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#197 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by ladyblue18 »

Ko se ba ravna jos prema misljenjima starih zena, nana, kona, i sl, onih koje su izlaz imale do 8 i bile proglasavane kurvama ako su se drzale za ruke. Normalno je da imaju takva razmisljanja, iznenadila bih se da je drugacije.
Po njima bi zene danas gorile nasred Bascarsije.

Lako ovako palamuditi, a da vam sutra ko djetetu kaze da je otpadnik od drustva jer je razveden i sa djetetom orilo bi i gorilo.
theTruePath

#198 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by theTruePath »

a zasto se mjesas u tudji zivot
sour cherry

#199 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by sour cherry »

Lako ovako palamuditi, a da vam sutra ko djetetu kaze da je otpadnik od drustva jer je razveden i sa djetetom orilo bi i gorilo.
Upravo.Ne razmišljaju oni o tome.Unaprijed sve znaju.
hrle1976

#200 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj

Post by hrle1976 »

korisnik101 wrote:Hrle,
Kakav si ti jaran? Svi umakali u jaranovu zenu, a ti nisi ?? :lol:
Nije ona u braku s njim nego se doselila sponzorusa. Bez brige - razgovarala je ona u moj mikrofon vise puta. A danas je nebi ni rukavicom takno mada moram priznati da izgleda daleko bolje nego prosjek.
Post Reply