Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li je konzumiranje cigareta dozvoljeno na Vašem radnom mjestu?

Poll ended at 07/04/2015 10:03

1.DA
24
23%
2.NE
44
42%
3.IMA POSEBNA PROSTORIJA ZA KONZUMATORE CIGARETA
19
18%
4.NIJE DOZVOLJENO ALI SE ZABRANA NE POŠTUJE
19
18%

Total votes: 106

fantom slobode

#176 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by fantom slobode »

RahatHurmašica wrote:
fantom slobode wrote:
RahatHurmašica wrote: bojim se da si u zabludi glede spola, osim ako ne spadaš u ONE. u slučaju potonjeg, evo materijala za tebe...

Image
sto ti kafu pijes samo da bi nekog zguzio :lol: :lol: :lol: :lol: blago tebi...
eto ti deena, nadam se da je "pušač", pa se si fino slažite.... :lol:
ma hvala ti...blago tebi :lol: :lol: :lol:
šatirana_ljubičica

#177 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by šatirana_ljubičica »

int21 wrote:Bivsi pusac vec treca godina. Smeta mi sad i cigara i smrad i sve...Ali....

Brate mili ne serem nikom ko pusi niti zabranjujem gostima koji dodju da puse.

Intersantno je kako se ovi nepusaci ljute kad njima smeta dim. Ali recimo ovako: mom zdravlju i zivcima jako smeta kad mi neko govori sta da radim, kad me uvjerava sta je dobro za mene. Ja dobijem napad. Moram piti tablete. Zdravlje mi je ugrozeno....Je li to ok? Bi li bilo ok da trazim id takvih ljudi da sute cijelo vrijeme.

Uh.....
To što je tebi zdravlje ugroženo zbog toga, to je druga tema, DA PROSTIŠ.
RahatHurmašica

#178 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by RahatHurmašica »

šatirana_ljubičica wrote:
int21 wrote:Bivsi pusac vec treca godina. Smeta mi sad i cigara i smrad i sve...Ali....

Intersantno je kako se ovi nepusaci ljute kad njima smeta dim. Ali recimo ovako: mom zdravlju i zivcima jako smeta kad mi neko govori sta da radim, kad me uvjerava sta je dobro za mene. Ja dobijem napad. Moram piti tablete. Zdravlje mi je ugrozeno....Je li to ok? Bi li bilo ok da trazim id takvih ljudi da sute cijelo vrijeme.

Uh.....
da
Last edited by RahatHurmašica on 25/01/2015 08:29, edited 1 time in total.
int21

#179 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by int21 »

Uh.....
aha, znaci moje zdravlje je nebitno. Nema veze sto je ugrozeno zbor raznih filozofa i njima slicni, jer je njihovo zdravlje bitnije.

Ma raumijem ja u potpunosti...
fantom slobode

#180 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by fantom slobode »

sve neka radikalna rjesenja...
vjesticanametli

#181 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by vjesticanametli »

RahatHurmašica wrote:
fantom slobode wrote:
manekenka u penziji wrote:ma kakvo poskupljenje, vidiš i sam da poskupljuju cigare svako malo za neki neznatan broj feninga pa se narod prilagodi.
ne znam što odmah ne poskupe cigare na 8 km po kutiji, to bi već imalo efekta.
nije ni cilj da se prestane pusiti, nego da se budzet popuni sto vise...instrukcije nase drage Evrope.
klasičan primjer jednog agresivnog smokera
pretjeraste i ti postavljacica teme..........imam zaista uvijek obzira ali kad vidim vase price onda sto neko rece zivo me zaboli...........mlatite motikom tamo gdje smijete i gdje vam se moze a problem trudnica i pusenja na forumu se nece rijesiti :D
vjesticanametli

#182 Re: Pušenje na radnom mjestu

RahatHurmašica wrote:

Uh.....
mjesto mu je u jagomiru, a ne međe ljudima...

a moza prestanes podjebavati i kazes sta pametno na temu..........sta mislis
šatirana_ljubičica

#183 Re: Pušenje na radnom mjestu

int21 wrote:

Uh.....
aha, znaci moje zdravlje je nebitno. Nema veze sto je ugrozeno zbor raznih filozofa i njima slicni, jer je njihovo zdravlje bitnije.

Ma raumijem ja u potpunosti...

Nije nebitno, ali to je drugi problem.... :roll:
fantom slobode

#184 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by fantom slobode »

int21 wrote:

Ma razumijem ja u potpunosti...
ma ja...borci na prvim linijama fronta su to...vrlo bitni.
šatirana_ljubičica

#185 Re: Pušenje na radnom mjestu

pretjeraste i ti postavljacica teme..........imam zaista uvijek obzira ali kad vidim vase price onda sto neko rece zivo me zaboli...........mlatite motikom tamo gdje smijete i gdje vam se moze a problem trudnica i pusenja na forumu se nece rijesiti :D[/quote]

Neće se riješiti, naravno, jer smo uvijek mi krivi na kraju, jer PRETJERAMO, a šta misliš što pretjeramo?
Mah....
Svaka čast vama koji imate obzira, ova tema se i ne odnosi na vas.Fakat.
A ja mislim da je hurmašica mislio figurativno za motiku....Ne bih ja ništa motikom rješavala :D
int21

#186 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by int21 »

Nije to drugi problem. Isti je. Kod mene na poslu pun k..... raznih filozofa jer nam ja drzava puna filozofa. ja sad trebam traziti da prestanu pricati gluposti, pricati sta je zdravo a sta nije....jer meni to smeta? Treba da se borim protiv toga?
Ili mozda da nadjem novi posao?

Ali ne, pusaci su najgori.....pusaci ovakvi pusaci onakvi. Ona tamo sa ocem ne prica zbog toga....ma joj...nadri doktora i filozofa na vrh glave.
RahatHurmašica

#187 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by RahatHurmašica »

vjesticanametli wrote:[q

a moza prestanes podjebavati i kazes sta pametno na temu..........sta mislis
sve što sam rekao je pametno. :D :roll:
Last edited by RahatHurmašica on 06/02/2015 19:04, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#188 Re: Pušenje na radnom mjestu

šatirana_ljubičica wrote:pretjeraste i ti postavljacica teme..........imam zaista uvijek obzira ali kad vidim vase price onda sto neko rece zivo me zaboli...........mlatite motikom tamo gdje smijete i gdje vam se moze a problem trudnica i pusenja na forumu se nece rijesiti :D

Neće se riješiti, naravno, jer smo uvijek mi krivi na kraju, jer PRETJERAMO, a šta misliš što pretjeramo?
Mah....
A ja mislim da je hurmašica mislio figurativno za motiku....Ne bih ja ništa motikom rješavala :D[/quote]

samo kazem da pretjerujete i da nije uvijek sve tako..........a da mozete rjesavati motikom i jezikati tamo, doduse mozete na forumu, davno bi vi to radile
da sam na tvom mjestu i da mi toliko smeta ja bih pokusala da nadem rjesenje ali tebi je ocito bio cilj otvoriti temu, stavljati smajlije i slagati se sa nepusacima.
fantom slobode

#189 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by fantom slobode »

Mah....
A ja mislim da je hurmašica mislio figurativno za motiku....Ne bih ja ništa motikom rješavala :D
Ma da...hurmasica je bas pokazao kako je sav fin i neagresivan :lol: :lol: :lol: uvijek ima lijepu rijec za svakoga... :lol: :lol: :lol: pun pozitivnog duha i spremnosti za komunikaciju...uz kafu naravno...
RahatHurmašica

#190 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by RahatHurmašica »

int21 wrote:Nije to drugi problem. Isti je. Kod mene na poslu pun k..... raznih filozofa jer nam ja drzava puna filozofa. ja sad trebam traziti da prestanu pricati gluposti, pricati sta je zdravo a sta nije....jer meni to smeta? Treba da se borim protiv toga?

Ali ne, pusaci su najgori.....pusaci ovakvi pusaci onakvi. Ona tamo sa ocem ne prica zbog toga....ma joj...nadri doktora i filozofa na vrh glave.
tebi smetaju, uslovno rečeno, normalne stvari. i upitno je tvoje mentalno zdravlje kad te to tjera da piješ apaurine.

i to se ne može porediti sa sarinom, pardon, nikotinom.
vjesticanametli

#191 Re: Pušenje na radnom mjestu

nije normalno biti okruzen seratorima
RahatHurmašica

#192 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 06/02/2015 19:03, edited 1 time in total.
int21

#193 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by int21 »

RahatHurmašica wrote:
int21 wrote:Nije to drugi problem. Isti je. Kod mene na poslu pun k..... raznih filozofa jer nam ja drzava puna filozofa. ja sad trebam traziti da prestanu pricati gluposti, pricati sta je zdravo a sta nije....jer meni to smeta? Treba da se borim protiv toga?

tebi smetaju, uslovno rečeno, normalne stvari. i upitno je tvoje mentalno zdravlje kad te to tjera da piješ apaurine.

Normalna stvar je da kolega koji sjedi do mene zna rjesenje za sve probleme i da zna sve odgovore i da uvjek ima najbolje misljenje i da je najbolji u svemu????? I da misli kako treba svako da radi bas onako kako on misli jer je to najpametnije?

Meni takvi ljudi smetaju....sta je tu problem?
RahatHurmašica

#194 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by RahatHurmašica »

int21 wrote:
RahatHurmašica wrote:

Normalna stvar je da kolega koji sjedi do mene zna rjesenje za sve probleme i da zna sve odgovore i da uvjek ima najbolje misljenje i da je najbolji u svemu????? I da misli kako treba svako da radi bas onako kako on misli jer je to najpametnije?

Meni takvi ljudi smetaju....sta je tu problem?
otvori temu pa ću ti tamo napisati. ovdje pričamo o smokerima.
šatirana_ljubičica

#195 Re: Pušenje na radnom mjestu

vjesticanametli wrote:
šatirana_ljubičica wrote:pretjeraste i ti postavljacica teme..........imam zaista uvijek obzira ali kad vidim vase price onda sto neko rece zivo me zaboli...........mlatite motikom tamo gdje smijete i gdje vam se moze a problem trudnica i pusenja na forumu se nece rijesiti :D

Mah....
samo kazem da pretjerujete i da nije uvijek sve tako..........a da mozete rjesavati motikom i jezikati tamo, doduse mozete na forumu, davno bi vi to radile
da sam na tvom mjestu i da mi toliko smeta ja bih pokusala da nadem rjesenje ali tebi je ocito bio cilj otvoriti temu, stavljati smajlije i slagati se sa nepusacima.[/quote]

Pokušala sam ja štošta, i da, ćejf mi je bio da makar nađem podršku na forumu i da vidim da ima normalnih ljudi koji imaju obzira ili koji su u sličnoj situaciji, i da, da stavljam smajlije, upravo tako!imaš šta protiv?!
šta rade svi ostali po forumima....
Na kraju krajeva, shvatila sam jedno: ne utiče pušenje na karakter, nego karakter na pušenje, ko je pravilnog karaktera, pušenje neće uticati na kvalitet njegove ličnosti, a ko nije.... možemo mi raspravljati do Sudnjeg dana , nikad se kriva Drina ne ispravi.
Pa eto vam pušite gdje god, kad god, u tramvaju počnite, šta fali, prozori na sve strane, neka nepušači stanu pokraj prozora, ili vi stanite, svejedno, pušite ljudi, samo pušite, ali nemojte se onda ljutiti kada vam neko kaže da niste baš.......''karakter za primjer''.
uh
fantom slobode

#196 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by fantom slobode »

RahatHurmašica wrote:
lijepa riječ je za normalne ljude. kako mogu uputiti lijepu riječ svome trovaču. pa zamisli da je onaj rus što je otrovan polonijumom uputio lijepe riječi svome egzekutoru? ovdje su životu ugroženi. de se presaberi
virtualnom neprijatelju? Cemu tolika anonimna agresivnost?

ti ocigledno imas ozbiljan problem...presaberi se prvo ti, pa onda trazi to od drugih ljudi...
vjesticanametli

#197 Re: Pušenje na radnom mjestu

vidis kako si postala agresivna :lol: ali hajde drvite dok ste zivi od dima :mrgreen:
:D ionako vam je dosadno
int21

#198 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by int21 »

Isto je. Povlacim paralelu. Cak sam i naveo da sam pusio prije tri godine i prestao.

Samo podvlacim da ima i drugih problema ali se ne spominju toliko koliko pusenje.

Ako 9 od 10 ljudi pusi na radnom mjestu..........mala je sansa da ce se rijesiti problem jer ja tako kako je.
RahatHurmašica

#199 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by RahatHurmašica »

fantom slobode wrote:
RahatHurmašica wrote:
lijepa riječ je za normalne ljude. kako mogu uputiti lijepu riječ svome trovaču. pa zamisli da je onaj rus što je otrovan polonijumom uputio lijepe riječi svome egzekutoru? ovdje su životu ugroženi. de se presaberi
virtualnom neprijatelju? Cemu tolika anonimna agresivnost?

ti ocigledno imas ozbiljan problem...presaberi se prvo ti, pa onda trazi to od drugih ljudi...
dupli
Last edited by RahatHurmašica on 25/01/2015 08:27, edited 1 time in total.
fantom slobode

#200 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by fantom slobode »

vjesticanametli wrote:vidis kako si postala agresivna :lol: ali hajde drvite dok ste zivi od dima :mrgreen:
:D ionako vam je dosadno
:thumbup: nevjerovatno...i to anonimno, tipkajuci po tastaturi...frustriranost, pa to ti je...dim cigarete je tu samo slag po svemu...
Post Reply