Kako uštediti? Gdje su sniženja?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#176 Re: Kako uštediti? Gdje su sniženja?

Post by _BataZiv_0809 »

LipaMill wrote:Evo prijedloga za finu ustedu, solidan deterdzent za ves:
Faks Helizim Winter Love (Saponia) - 8kg (80 pranja) pakovanje u kartonskoj kutiji 18 KM (ili 19KM) u Konzumu.
http://www.saponia.hr/novost/winter-love-kolekcija

Kupljeno u Super Konzumu, ul. Put Života (Koreja) u SA. Ne znam da li ga imaju u manjim marketima.
To je super jeftino. Faks je institucija, hehe. Da ne kupih ovaj Merix 8kg, tacno bih sad odmah poslije posla otisao u Koreu. Svakako mi usput :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#177 Re: Kako uštediti? Gdje su sniženja?

Post by _BataZiv_0809 »

Suzie Q wrote:
_BataZiv_0809 wrote:U zadnje vrijeme dosta praktikujem kupovinu higijenskih proizvoda koji su na akcijama. I mogu vam reci da je to pun pogodak. Prije mi je Ariel bio zakletva, ali nakon sto sam isprobao i Tide, Persil, Fax, Merix, ustanovio sam da su razlike u nijansama. Nedavno kupio Merix 8 kg za 25 KM i pakovanje 2 velika Lenora za 14 i miran sam naredna 2 mjeseca. Imam namjeru probati i one iz Konzuma-Era i Standard, iz DM-Denkt Mit, pa ako neko ima iskustva nek pise :)

Takođe sredstva za ciscenje sam sveo na najmanju mjeru. Pa nema toga sto Arf i Vim ne mogu skinuti :thumbup: uzimam sad i onaj uno univerzalni. Nije lose probati sa robnim markama, sve je to tu negdje, a znaju biti duplo jeftiniji od Ajaxa i kompanije.Prije sam uzimao najmanje 15-tak razlicitih sredstava za ciscenje, a sad su tu samo deterdzenti za sudje i ves, arf, vim, uno, domestos i eventualno pronto za njegu drvenog namjestaja jer ga imam dosta. Reklame nas ubjedjuju da nam treba puno vise nego sto je fkt dovoljno.

preporučujem Konzumov DAX u spreju žuti, univerzalno sredstvo za čišćenje, cca 3.5KM, čisti sve od kuhinje, kupatila do tapaciranog namještaja i ima fin osvježavajući miris limuna, odavno "must have" kod mene :-)
Hvala, probat cu svakako. A i onaj uno sto cisti sve osim obraza :D nije los.
staradis

#178 Re: Kako uštediti? Gdje su sniženja?

Post by staradis »

Gdje se mogu kupiti bekto stedne sijalice

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Potočna pastrmka

#179 Re: Kako uštediti? Gdje su sniženja?

Post by Potočna pastrmka »

Najbolje bi bilo kupovati domaće i štediti na nekim glupostima, ja naprimjer dosta trošim kredita za telefon, na hranu, prevoz itd.
SSemir

#180 Re: Kako uštediti? Gdje su sniženja?

Post by SSemir »

lijepi biro, nema para, odma nema ni trosenja na gluposti. eto ustede :D
Post Reply