Nismo idioti, znamo se izjasniti!
- dustaban
#176 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
U deset minuta najmanje deset razlicitih definicija i to iskljucivo od strane vas koji nemate dileme da ste Bosnjaci!

- cyprus
#177 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
A Abdićevi vojnici nisu?Havatar wrote:Oni koji se sjecaju pobjede nad Abdicevim vojnicima i slave je jesu .cyprus wrote:Da nam možda ne želiš reći da većina stanovnika Velike Kladuše nisu Bošnjaci?
- dustaban
#178 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Hocete li da vam ja kazem definiciju ?

- Havatar
#179 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Ne postoji ekavska varijanta posto je jezik koji se u Sandzaku govori uglavnom isti kao u Bosni a razlike su posljedica asimilacije kroz medije i skolstvo gdje se djeci od malih nogu zabranjivalo da pisu ijekavicu jer je to nepismeno, netacno isl. Slicni primjeri postoje u Bosni gdje su poslije drugog svjetskog rata dolazili ucitelji iz Srbije koji su govorili ekavicom pa se danas u tim mjesima govori ekavicom. Sto se tice zajednickog ratoanja Husein Gradascevic je tokom dolaska u Sandzak docekan i svi stanovnici su dosli da ga pozdrave a onda je zajedno sa svim bosnjackim vojnicima iz svih djelova nastavio put prema Kosovu gdje se sukobio sa turskom vojskom.Mogao bi i argumentovati neku od svojih tvrdnji, npr objasni mi od kad bosanski jezik ima ekavsku varijantu? Jesu li se i Bosnjaci s Kosova borili s onima iz BiH u KuK jedinicama na Soci i cinili Handzar diviziju? Jesu li se barem prikljucili ustanku Huseina Gradascevica?
- Havatar
#180 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Po cemu razlicitedustaban wrote:U deset minuta najmanje deset razlicitih definicija i to iskljucivo od strane vas koji nemate dileme da ste Bosnjaci!
- Havatar
#181 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Vecina njegovih pristalica ce se izjasniti kao Hrvati.cyprus wrote:A Abdićevi vojnici nisu?Havatar wrote:Oni koji se sjecaju pobjede nad Abdicevim vojnicima i slave je jesu .cyprus wrote:Da nam možda ne želiš reći da većina stanovnika Velike Kladuše nisu Bošnjaci?
- Država
#182 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Ima nešto zajedničko svim Bošnjacima: Svima su nam barem jednom u historiji pobili pola familije i popalili kuće. Ne znam da li nas to čini narodom, ali mene više izraditi nećete.

-
neki
#183 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Havatar wrote:Ne postoji ekavska varijanta posto je jezik koji se u Sandzaku govori uglavnom isti kao u Bosni a razlike su posljedica asimilacije kroz medije i skolstvo gdje se djeci od malih nogu zabranjivalo da pisu ijekavicu jer je to nepismeno, netacno isl. Slicni primjeri postoje u Bosni gdje su poslije drugog svjetskog rata dolazili ucitelji iz Srbije koji su govorili ekavicom pa se danas u tim mjesima govori ekavicom. Sto se tice zajednickog ratoanja Husein Gradascevic je tokom dolaska u Sandzak docekan i svi stanovnici su dosli da ga pozdrave a onda je zajedno sa svim bosnjackim vojnicima iz svih djelova nastavio put prema Kosovu gdje se sukobio sa turskom vojskom.Mogao bi i argumentovati neku od svojih tvrdnji, npr objasni mi od kad bosanski jezik ima ekavsku varijantu? Jesu li se i Bosnjaci s Kosova borili s onima iz BiH u KuK jedinicama na Soci i cinili Handzar diviziju? Jesu li se barem prikljucili ustanku Huseina Gradascevica?
daj citiraj jedan izvor koji kaze da se u Sandzaku bilo kad u istoriji pisalo ijekavskim narjecjem
- cyprus
#184 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Ma ja tebe pitam: da li ti smatraš da su oni Hrvati?Havatar wrote:Vecina njegovih pristalica ce se izjasniti kao Hrvati.cyprus wrote:A Abdićevi vojnici nisu?
-
neki
#185 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Ne, ne ciniDržava wrote:Ima nešto zajedničko svim Bošnjacima: Svima su nam barem jednom u historiji pobili pola familije i popalili kuće. Ne znam da li nas to čini narodom, ali mene više izraditi nećete.
Duzno postovanje svima koji su ubijeni i protjerani a ti se stidi sto svoje tvrdnje ne znas argumentovati pa se pozivas na patnje i ubijanja.
Pateticno
- cyprus
#186 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
To je zajedničko za sve narode... Praktično nema naroda čiji preci to nisu doživjeli...Država wrote:Ima nešto zajedničko svim Bošnjacima: Svima su nam barem jednom u historiji pobili pola familije i popalili kuće. Ne znam da li nas to čini narodom, ali mene više izraditi nećete.
-
Black111
#187 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Nek sam i ovo cuo.neki wrote:Havatar wrote:Ne postoji ekavska varijanta posto je jezik koji se u Sandzaku govori uglavnom isti kao u Bosni a razlike su posljedica asimilacije kroz medije i skolstvo gdje se djeci od malih nogu zabranjivalo da pisu ijekavicu jer je to nepismeno, netacno isl. Slicni primjeri postoje u Bosni gdje su poslije drugog svjetskog rata dolazili ucitelji iz Srbije koji su govorili ekavicom pa se danas u tim mjesima govori ekavicom. Sto se tice zajednickog ratoanja Husein Gradascevic je tokom dolaska u Sandzak docekan i svi stanovnici su dosli da ga pozdrave a onda je zajedno sa svim bosnjackim vojnicima iz svih djelova nastavio put prema Kosovu gdje se sukobio sa turskom vojskom.Mogao bi i argumentovati neku od svojih tvrdnji, npr objasni mi od kad bosanski jezik ima ekavsku varijantu? Jesu li se i Bosnjaci s Kosova borili s onima iz BiH u KuK jedinicama na Soci i cinili Handzar diviziju? Jesu li se barem prikljucili ustanku Huseina Gradascevica?![]()
![]()
daj citiraj jedan izvor koji kaze da se u Sandzaku bilo kad u istoriji pisalo ijekavskim narjecjem
-
Black111
#188 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
To nije propaganda, al fakat bi to trebalo, i jos ako postoji mogucnost krivicno goniti. Ne moze to malo "ja ja ba ja Hrvat" (kad trebaju papiri) a onda hop odjednom Bosnjaci, Bosanci, Muslimani ili bilo sta drugo... I tu lezi vas problem, kao s onim popisom iz '91. Te fore da je vama neko nesto brani mozes objesiti macku o rep, posteno bi bilo reci nismo znali za Bosnjaka i cao. A ne lagati druge, boga a i samog sebe.Havatar wrote:Jes paranoja a kampanja iz susjednih drzava traje i evo najnovija informacija da ljudi idu po Krajini i dijele letke da ce svako ko se izjasni kao Bosnjak izgubiti hrvatsko drzavljanstvocyprus wrote:Koja paranoja jeboteHavatar wrote:Tokic je kriv sto susjedne i komsijske drzave placaju ljude da pozivaju da se izjasne kako bilo samo ne kao Bosnjaci![]()
![]()
![]()
![]()
.
-
Black111
#190 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Pa kako se izjasnilo ovo 2000+ ljudi kad je bilo zabranjeno?Havatar wrote:Jeste bilo zabranjeno i zato je i vracen taj naziv na Bosnjackom kongresu i vama to smeta posto ste htjeli da ih asimilirate u Srbe i Hrvate pa vam je sad krivo sto istina vise ne moze da se gusi posto vise Bosnom ne komanduje Beograd. I prijavljen ti je post zbog negiranja postojanja Bosnjaka sto je krsenje ustava i zakona Bosne i Hercegovine .tnnt wrote:zanimljivo, zar Muslimanima nije bilo kako tvrde zabranjeno se izjašnjavati kao Bošnjak u Jugoslaviji?plain vanilla wrote: da, i na proslom popisu se narod znao izjasniti
![]()
eto 1991 su se mogli izjasniti ali nisu, jer to nisu ni bili niti su se tada tako osjećali
a sada im sva usta puno Bošnjaštva a Hrvati i Srbi su kao također prevareni Bošnjaci katolici i pravoslavci
- Havatar
#191 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
hafiz Salih Gasevic (1850-1899) u "Casnom mevludu na bosanskom jeziku" objavljenom daleke 1878:neki wrote:Havatar wrote:Ne postoji ekavska varijanta posto je jezik koji se u Sandzaku govori uglavnom isti kao u Bosni a razlike su posljedica asimilacije kroz medije i skolstvo gdje se djeci od malih nogu zabranjivalo da pisu ijekavicu jer je to nepismeno, netacno isl. Slicni primjeri postoje u Bosni gdje su poslije drugog svjetskog rata dolazili ucitelji iz Srbije koji su govorili ekavicom pa se danas u tim mjesima govori ekavicom. Sto se tice zajednickog ratoanja Husein Gradascevic je tokom dolaska u Sandzak docekan i svi stanovnici su dosli da ga pozdrave a onda je zajedno sa svim bosnjackim vojnicima iz svih djelova nastavio put prema Kosovu gdje se sukobio sa turskom vojskom.Mogao bi i argumentovati neku od svojih tvrdnji, npr objasni mi od kad bosanski jezik ima ekavsku varijantu? Jesu li se i Bosnjaci s Kosova borili s onima iz BiH u KuK jedinicama na Soci i cinili Handzar diviziju? Jesu li se barem prikljucili ustanku Huseina Gradascevica?![]()
![]()
"Molise me kolasinski prvisi,
mevlud nama daj bosanski napisi.
Drugi jezik mi lijepo neznamo,
Bog je jedan, hak Pejgamber - svi znamo,
U Kur'anu na sve iman imamo,
Bosanski nam gradi mevlud, molimo!"
- cyprus
#192 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Zašto bi ih trebalo krivično goniti?Black111 wrote:To nije propaganda, al fakat bi to trebalo, i jos ako postoji mogucnost krivicno goniti. Ne moze to malo "ja ja ba ja Hrvat" (kad trebaju papiri) a onda hop odjednom Bosnjaci, Bosanci, Muslimani ili bilo sta drugo... I tu lezi vas problem, kao s onim popisom iz '91. Te fore da je vama neko nesto brani mozes objesiti macku o rep, posteno bi bilo reci nismo znali za Bosnjaka i cao. A ne lagati druge, boga a i samog sebe.
-
5 0 5
#193 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
a mene vise zanima kako ovih 1898963 nisu znali da su bosnjaci.Black111 wrote: Pa kako se izjasnilo ovo 2000+ ljudi kad je bilo zabranjeno?
-
Black111
#194 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Ne koji se izjasne, nego se to mora i dokazivati. Nije to ej jarane ja sam Hrvat.cyprus wrote:Zašto bi ih trebalo krivično goniti?Black111 wrote:To nije propaganda, al fakat bi to trebalo, i jos ako postoji mogucnost krivicno goniti. Ne moze to malo "ja ja ba ja Hrvat" (kad trebaju papiri) a onda hop odjednom Bosnjaci, Bosanci, Muslimani ili bilo sta drugo... I tu lezi vas problem, kao s onim popisom iz '91. Te fore da je vama neko nesto brani mozes objesiti macku o rep, posteno bi bilo reci nismo znali za Bosnjaka i cao. A ne lagati druge, boga a i samog sebe.Ko je kriv Hrvatskoj što državljanstvo daje svima koji se izjasne kao Hrvati?
Koja budalaština...
Tuzit, naravno od toga nista... Al u reviziju drzavljanstava bi trebalo ici (mada tesko da i od tog ista, iskreno), jer podaci s popisa su tajni.
- Havatar
#195 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Znas nego se pravis da bi negirao postojanje Bosnjaka (sto je krsenje zakona u BIH i pravila foruma)505sCrtom wrote:a mene vise zanima kako ovih 1898963 nisu znali da su bosnjaci.Black111 wrote: Pa kako se izjasnilo ovo 2000+ ljudi kad je bilo zabranjeno?
- dustaban
#196 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Pa dobro hocete li vi da vam ja saopcim tu definiciju 
- Država
#197 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Hajde ba više...dustaban wrote:Pa dobro hocete li vi da vam ja saopcim tu definiciju
- cyprus
#198 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Možeš što ne bi mogo biti... Pa nije etnička pripadnost krvna kategorija, nego stvar izbora... A generalno, pravo krvi pri izdavanju državljanstva je budalaština kakve nema na planeti...Black111 wrote:Pa ne mozes biti Hrvat i sad odjednom Bosnjak.
-
neki
#199 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Salih Gasevic je crnogorac rodjen i odrastao u Niksicu, gdje se uvijek, kao i danas govorilo ijekavski. Ja te pitam, kad se to u Sandzaku govorilo ijekavski (Sandzak je vecim dijelom u Srbiji osim 2 opstine koje su na sjeveru CG, Niksic geografski nije nikad bio u Sandzaku)Havatar wrote:hafiz Salih Gasevic (1850-1899) u "Casnom mevludu na bosanskom jeziku" objavljenom daleke 1878:neki wrote:Havatar wrote: Ne postoji ekavska varijanta posto je jezik koji se u Sandzaku govori uglavnom isti kao u Bosni a razlike su posljedica asimilacije kroz medije i skolstvo gdje se djeci od malih nogu zabranjivalo da pisu ijekavicu jer je to nepismeno, netacno isl. Slicni primjeri postoje u Bosni gdje su poslije drugog svjetskog rata dolazili ucitelji iz Srbije koji su govorili ekavicom pa se danas u tim mjesima govori ekavicom. Sto se tice zajednickog ratoanja Husein Gradascevic je tokom dolaska u Sandzak docekan i svi stanovnici su dosli da ga pozdrave a onda je zajedno sa svim bosnjackim vojnicima iz svih djelova nastavio put prema Kosovu gdje se sukobio sa turskom vojskom.![]()
![]()
"Molise me kolasinski prvisi,
mevlud nama daj bosanski napisi.
Drugi jezik mi lijepo neznamo,
Bog je jedan, hak Pejgamber - svi znamo,
U Kur'anu na sve iman imamo,
Bosanski nam gradi mevlud, molimo!"
A i djelo koje navodis je prvi put objavljeno na turskom..
- cyprus
#200 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Pa svi znamoHavatar wrote:Znas nego se pravis da bi negirao postojanje Bosnjaka (sto je krsenje zakona u BIH i pravila foruma)505sCrtom wrote:a mene vise zanima kako ovih 1898963 nisu znali da su bosnjaci.Black111 wrote: Pa kako se izjasnilo ovo 2000+ ljudi kad je bilo zabranjeno?
A Bošnjake ne negira niko ili skoro niko na ovoj temi... I to lažeš