Ne govorim o vremenskom periodu nego o standardu. Osamdesete su i u Americi kucali na pisace masine.Mister Yes wrote:Naravno da mogu. Ljudi su ljudi i globalno gledano mi smo među sretnijim ljudima na ovoj planeti.Basvod wrote: Pa ne mozes porediti zemlje treceg svijeta i BiH koja je u Evropi.
Gluposti. Ljudi su skloni da se sjećaju mladosti sa nostalgijom. To je i normalno jer tada smo bili mlađi, zdraviji, jači itd. Osim toga većina nas ovdje na forumu tada smo slušali rokenrol, izlazili i zabavljali se a sve o trošku roditelja. Danas radimo 8 sati dnevno pa onda oko djece i tako lete dani. Naravno da je MENI bilo bolje osamdesetih jer tada nisam radio i brinuo o porodici već sam se zajebavao a drugi su brinuli. Tako mi svi podsvjesno ono vrijeme kada smo bili mladi predpostavljamo današnjem vremenu.Basvod wrote: Kod njih je iz naseg ugla daleko gore nego kod nas al iz njihovog ugla kod njih je daleko bolje nego sto je bilo, sta ja znam, 1980.
Kod nas je daleko gore, gore nego 2000. a ne 1980.
Ali realno gledano danas je bolje nego 1980-e. I u osamdesetim naši su roditelji radili osam sati. Samo oni nisu radili na kompjuterima već olovkom/lopatom/čekićem. I oni su brinuli o porodici samo što u njihovo vrijeme nije bilo pomagala koje mi danas imamo (veš mašina, mašina za pranje suđa, mikrovalna, autosjedalica itd itd.). Oni su se zabavljali kartajući i družeći se a mi imamo kompjutere, CD uređaje i slično. I tada se išlo na more i sada se ide na more. Hrana je bila zdravija ali ko ti brani i danas da jedeš na kašiku?
U principu osnova je ista "poso-kuća" ali su popratne stvari puno intenzivnije i jače. E sad pitanje je ukusa šta preferiraš. Tada jeste bio sporiji život ali ako ti je to ideal onda brate fino na neko selo i u miru lagano meditiraj. Sve ostalo je samo nostalgija za vremenom kada su drugi radili za nas a mi se zajebavali. Isto će tako današnja omladina za 20 godina pričati kako je 2013-e bilo bolje.
Nemoj mi samo sad o statistikama živ bio. Rad na crno plus dotok novca iz dijaspore sve BH statistike prave besmislenim.
Nismo najgori ni u Evropi. To su gluposti koje može napisati samo neko ko nije bio ni u Albaniji ni u Rumuniji na primjer. Statistike su potpuno beskorisne za BiH i umjesto statistika putuj malo Bosnim i Hercegovinom a onda Albanijom pa vidi svojim očima.Basvod wrote: Da nismo tu gdje jesmo, u Evropi, bilo bi gore nego u Zimbabveu. Evropa ce nas uvijek odrzavati u zivotu, sto finansijskim malim inekcijama, sto svojom blizinom ali cemo biti kao sto i jesmo najgora zemlja u Evropi.
Ali se moglo svakog vikenda trknuti do Trsta, danas 90% stanovnika ne moze ni do susjedne opstine ili max. do Makarske jednom godisnje.