BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Litvanija-BiH

Pobjeda Litvanije
20
9%
Nerjeseno
16
8%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
177
83%

Total votes: 213

Infaze Studio

#176 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Infaze Studio »

Idemedosumom wrote:Oprez protiv Litvanije - DA, nisu oni bas tolika šljaka kao sto neko mozda misli. Iako su odavno ispali iz utrke za prva 2 mjesta u grupi, nekako imam negativno iskustvo s ekipama koje su frisko promijenile selektora :D

Protiv Lihta ne treba nikakav poseban oprez. Treba lagano odigrat, da se niko ne povrijedi, da niko ne dobije zuti karton. Jedan malo jaci trening. Ima pesimista koji ce navoditi primjere kad se gol zaneda. Ipak mislim da su vece sanse da grom udari u autobus i pobije svu postavu Lihta nego da nam oni otkinu bod.

Mene vise interesuje kakvo je stanje s grcima, u njih je dosta igraca imalo zute kartone, bio je i neki crveni. Nadam se da ce im bar neko faliti protiv ranjenih slovaka :-D
Dobio Kacuranis crveni (dva zuta) protiv Latvije. I nemojte zivota vam vise toga "otkinuti bod"..Nije bod, nego 2, evo vec 20 I kusur godina :D
Iago

#177 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Iago »

drugi profil wrote:De ba na zanosite se. Sad bi svi kao trebali biti protiv nas pa da pustaju grcima da ih demoliraju. Boli njih taki za nas i za grke. Igrace ljudi za sebe. Mozda sa pola snage jer im je nebitno, ali grci ni prazan go ne znaju svaki put pogoditi. :D
Gekas :D Za mene ključni momenat kvalifikacija!
Idemedosumom

#178 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Idemedosumom »

Pa otkinu sebi jedan bod :D
_Reds_

#179 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by _Reds_ »

Obuca9 wrote:
drugi profil wrote:De ba na zanosite se. Sad bi svi kao trebali biti protiv nas pa da pustaju grcima da ih demoliraju. Boli njih taki za nas i za grke. Igrace ljudi za sebe. Mozda sa pola snage jer im je nebitno, ali grci ni prazan go ne znaju svaki put pogoditi. :D
Ne bih baš rekao da je Slovacima nebitna utakmica. Istina, ne mogu na SP, ali su trenutno na 20. mjestu UEFA-ine rang liste, koje će biti mjerodavna za kreiranje kvalifikacionih grupa: http://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html

Ako se pretpostavi da će biti 9 grupa (još se ne zna format kvalifikacija, ali obično je to broj 8-10), te ako se izbaci Francuska kao domaćin, to znači da Slovake jedno mjesto na toj rang-listi dijeli od 19. pozicije, koja im garantuje drugi šešir u kvalifikacijama, a obzirom da prve dvije ekipe iz grupe idu direktno na Euro, ne treba ni govoriti koliko bi im to značilo.

Slovaci sa dvije pobjede u preostale dvije utakmice (jer UEFA, za razliku od FIFA-e rang listu pravi samo na osnovu takmičarskih utakmica, ne i prijateljskih), gotovo sigurno mogu među prvih 19 ekipa na toj rang listi, tako da ta tekma u Grčkoj i nije tako nebitna za njih, kako se čini.
Znaci li ovo da i mi sa dvije pobjede mozemo medju 9 ?? Pa tako da budemo nosioci u kvalifikacijama za euro ?

I kad se uopce izvlace te grupe za EURO?

Prije svijetskog ili poslije, i da li ono onda ulazi ??
drug_profi

#180 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by drug_profi »

Evo ti pise na ovom linku koji kvotas.
This ranking will be used to determine the seedings for the 2016 European Championship qualifying competition, the draw for which is expected to take place early in 2014 after the qualifying for the 2014 World Cup has finished.

NOTE: France will not play in the qualifying tournament as they are hosts in 2016.
Znaci nekad na proljece sljedece godine je izvlacenje grupa za EURO kvalifikacije.

Mislim da sljedece kvalifikacije za EURO nece biti problem za nas jer idu 24 ekipe od 53 clanice UEFA. Mi cemo svakako biti bar u drugom sesiru, tako da nas moze zapasti samo jedna jaca ekipa. Mene vise brinu ekipe iz treceg sesira koje mogu biti Turska, Slovenija, Srbija, Crna Gora, itd. koje su realno opasne za nas zbog raznih glavobolja, te jos ekipe koje imaju potencijal da te nagu*e, Bugarsku, Rumuniju, Slovacku, Poljsku i sl., ali o tom po tom. Nije tema ovdje.
moa

#181 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by moa »

Mislim da ce slovacka ovo rijesit u nasu korist..
opet nam drugi kroje sudbinu.. Navijamo za Slovacku :bih: :bih:
mevkobass

#182 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by mevkobass »

oprez Litvanci promjenili trenera , nesto slicno sam rekao i kad su Slovaci zamjenili trenera , iznenadjenje nam je poznato
Timotije

#183 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Timotije »

KvaziExpert wrote:Jel' ovo znači da se može promijeniti stadion? Zašto ne prebacimo Liht na Koševo, i BP je sada ukleto :mrgreen:
Posljednja utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, u kojoj ćemo, nadamo se, 15. oktobra u Litvaniji ovjeriti vizu za Brazil, neće se igrati u Viljnusu, kako je najavljeno, već u Kaunasu.

Predstavnici Litvanske fudbalske federacije za promjenu su se odlučili nakon što su od naših navijača počeli primati ogroman broj zahtjeva za ulaznicama. Pošto stadion u Viljnusu prima svega 5.500 gledalaca, odlučili su susret prebaciti u Kaunas, na stadion kapaciteta 10.000.

S obzirom na to da je naš Savez dao pismeni pristanak na promjenu, čeka se još samo potvrda iz FIFA-e, ali ona neće biti upitna.

Ono što je još bitno je to što je na stadionu u Viljnusu plastična, a u Kaunasu prirodna trava, što našim fudbalerima više odgovara.

Kada je riječ o ulaznicama, tek treba da uslijede pregovori NSBiH s Litvancima, ali je već sada izvjesno da će u Kaunasu biti slično kao u Žilini i da će naši navijači pokupovati većinu ulaznica, što na licu mjesta, što preko interneta, u želji da na licu mjesta proslave najveći uspjeh našeg fudbala u historiji.
Odlicno. Ode mojih hotelskih 300 km niz ladnu Moravu.Jebo ih Kaunas da ih jebo :evil: .

Cim sirotinja ugrabi priliku da ekstra zaradi i oca ce rodjenog prodati :oops: !
DonV

#184 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonV »

mevkobass wrote:oprez Litvanci promjenili trenera , nesto slicno sam rekao i kad su Slovaci zamjenili trenera , iznenadjenje nam je poznato
Litvanije nije ni blizu kvalitete Slovacke a do kraja klf. ce ih sa klupe predvoditi Igoris Pankratjevas dosadasnji asistent.
Naravno da treba biti oprezan a ne grlom u jagode.
Asamoah Gyan

#185 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Asamoah Gyan »

Kako je krivo petoj koloni 8-) Uživam

Image
DonV

#186 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonV »

Slovacka ce dobiti Grcku i to je kraj price
:thumbup: :thumbup:

Idemedosumom wrote:Grcka - Slovacka ce biti jako neizvjesna utakmica. U prvoj utakmici su slovaci itekako bolji bili, ali grci su svojski pobijedili s 0:1.

Statistika kaze da Slovacka skoro uvijek bolji rezultat ostvari u gostima nego kuci. Ako budu slovaci igrali kao sto su protiv nas, onda im grci ne mogu gola dat za 900 minuta igre.

Ja bih bio zadovoljan i s jednim X-om. Taman cemo opusteniji bit protiv Litvanije. :bih:
Druze dont sikiriki, Slovacka ide na pobjedu.
Marek :)
korisnik101

#187 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by korisnik101 »

Slovacka nema sanse protiv Grcke.
Nece Grci praviti iste greske koje smo mi pravili, niti ce oni igrati taktiku koja odgovara Slovacima.

Vidjet cemo koliko ce kontri Slovaci napraviti Grcima.
Ja cu vam reci.
Ravno nuli.
Legollas

#188 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Legollas »

korisnik101 wrote:Slovacka nema sanse protiv Grcke.
Nece Grci praviti iste greske koje smo mi pravili, niti ce oni igrati taktiku koja odgovara Slovacima.

Vidjet cemo koliko ce kontri Slovaci napraviti Grcima.
Ja cu vam reci.
Ravno nuli.
Grci su još brži od Slovaka i igraju na kontre, tako da im ne važi taktika koju su igrači protiv nas.
DonV

#189 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonV »

Image
Darius & Girenas Stadium
Capacity: 9,180

Jeli to to.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#190 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by I am Happy »

Prema glasovima ispade da je ovaj Litenstajn zajeban :shock:
foluška

#191 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by foluška »

Asamoah Gyan wrote:Kako je krivo petoj koloni 8-) Uživam

Image
šta će jadnici, pojedoše mudencad
DonV

#192 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonV »

foluška wrote:
Asamoah Gyan wrote:Kako je krivo petoj koloni 8-) Uživam

Image
šta će jadnici, pojedoše mudencad
Miševi :lol:
Mustang1

#193 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Mustang1 »

U ovoj utakmici zabiti prvi do 5. minute i onda ici na Dzeku i Ibisevica da budu najbolji strijelci i to obojica na prva dva mjesta 8-)
Legollas

#194 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Legollas »

DonV wrote:Image
Darius & Girenas Stadium

Jeli to to.
Atletski :twisted: navijači daleko od stadiona :twisted:
fantom slobode

#195 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by fantom slobode »

MISEVI...

Ma da to pojednostavimo...kao sto je poznato imamo mi i one sto su isfrustrirani samim postojanjem onog sto im rekose da ne postoji...pa gdje jos da im ne bude zlo kad ta reprezentacija te iste Bosne i Hercegovine postigne bilo sta...a da ne pricamo o mogucnosti direktog plasmana u Brazil... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tesko se osloboditi predrasuda u glavama, pa to ti je...nije bas ko sa Kosovarima...ali nije ni previse daleko....

Naravno da se dio za.ebaje...anketa je vrlo besmislena realno govoreci...no ipak imamo mi tu dovoljno jada i bijede...prije svega grma.a...i jedan manji dio osvjecenih kame.araca....u zemlji, a naravno i u inostranstvu (inozemstvu)...(neki se jave iz matice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Naravno mi ne znamo koji su to, anketa je amonimna... :lol: :lol: :lol:
velikibrnjo

#196 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by velikibrnjo »

DonV wrote:Image
Darius & Girenas Stadium

Jeli to to.
vaki je i u belorusiji bio kad smo igrali
:evil:
Unitedforever

#197 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Unitedforever »

Domaći će dobiti onaj tamo žuti sektor a gosti, to jest mi ćemo dobiti ostalo. :D
Havatar

#198 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Havatar »

Ova zamjena stadiona mi govori da su Litvanci motivisani da nas sprijece da odemo na svjetsko prvenstvo i da odu Grci a ne mi.
Unitedforever

#199 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Unitedforever »

Havatar wrote:Ova zamjena stadiona mi govori da su Litvanci motivisani da nas sprijece da odemo na svjetsko prvenstvo i da odu Grci a ne mi.
Zato ćemo im sad uvaliti 5 komada a mislili smo samo 2 da ih ne brukamo bezveze.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#200 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by KatarinaKosaca »

To su ovi glasali na anketi

Image
Locked