Meso u ishrani

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
una_bo

#176 Re: Meso u ishrani

Post by una_bo »

registrovana onako wrote:
basicm wrote:Vegetarijanci su nesto poput homoseksualaca. Imaju ozbiljan poremecaj u glavi, ali ga brane svim srcem i na razne nacine. Jednostavno nije prirodno ne jesti meso, kao ni jesti samo meso. Sredina je uvijek najbolja.
jel to neko razmisljanje na pola :D
Basicm, kad kazes ozbiljan poremecaj, objasni nama neukima, a bogami i poremecenim, o kakvom je to poremecaju rijec, osjecam da si znanstveno potkovan, daj nam dijagnoze, sifre, formule, nesto!!!! Da ne zivim vise u ovom mraku, prosvijetli me

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
basicm

#177 Re: Meso u ishrani

Post by basicm »

Sta da te prosvijetlim! Otkad postoji covjek, hranio se i mesom i biljkama, tjeranje u krajnost na bilo koji stranu je suprotno prirodnom toku i instiktima covjeka. Kakva nauka treba za ovo? Odricati se neceg sto je prirodno, kako objasniti nego kao neprirodno, debalans, poremecaj?
Da pricamo o balansu izmedju mesa i biljki, cega treba vise a cega manje, to bi vec bila konstruktivna prica.
basicm

#178 Re: Meso u ishrani

Post by basicm »

Sto opet ne znaci da treba potpuno izbaciti meso, jel' tako?
Iako smo razliciti od predaka, glad, zedj, disanje, razmnozavanje...ostalo je isto.
registrovana onako

#179 Re: Meso u ishrani

Post by registrovana onako »

basicm wrote:Sto opet ne znaci da treba potpuno izbaciti meso, jel' tako?
Iako smo razliciti od predaka, glad, zedj, disanje, razmnozavanje...ostalo je isto.
nije, al tebi je tako jer ne znas nikako drugacije
basicm

#180 Re: Meso u ishrani

Post by basicm »

registrovana onako wrote:
basicm wrote:Sto opet ne znaci da treba potpuno izbaciti meso, jel' tako?
nije, al tebi je tako jer ne znas nikako drugacije
A ovo je trebalo biti smijesno?
MedenoSrce

#181 Re: Meso u ishrani

Post by MedenoSrce »

pa malo jeste smijesno :D
basicm

#182 Re: Meso u ishrani

Post by basicm »

Onda cu se i ja smijati. Jer mesojedi su dosta veseliji ljudi i sirokogrudniji, dok su travojedi vise kao pracka, sve nesto nategnuto.
MedenoSrce

#183 Re: Meso u ishrani

Post by MedenoSrce »

basicm wrote:Onda cu se i ja smijati.
:thumbup: :sax:

bolje da se dimi rostilj nego ti
registrovana onako

#184 Re: Meso u ishrani

Post by registrovana onako »

..
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 22:52, edited 1 time in total.
Op3r4t0r

#185 Re: Meso u ishrani

Post by Op3r4t0r »

Evo kod mene se upravo peku teleca prsa, bez zajebancije :)

Meni kad dan prodje bez mesa (crvenog naravno) mislim da sam postio :)
animals

#186 Re: Meso u ishrani

Post by animals »

Postoje biljojedi, to bi trebali biti vegeterijanci..a mesozderi, su ostali ljudi..nikada ne treba ici iz krajnosti u krajnost..ko ne voli meso nek jede biljke..ali nek ne pametuje mesozderima da to nije zdravo..
Cholina_Lokica

#187 Re: Meso u ishrani

Post by Cholina_Lokica »

animals wrote:Postoje biljojedi, to bi trebali biti vegeterijanci..a mesozderi, su ostali ljudi..nikada ne treba ici iz krajnosti u krajnost..ko ne voli meso nek jede biljke..ali nek ne pametuje mesozderima da to nije zdravo..
Pogotovo obratno jer se na temi upravo to desava... I jos se vegeterijanci vrijedjaju da nisu normalni I sta sve ne
vaučer

#188 Re: Meso u ishrani

Post by vaučer »

Ribu često, ova kopnena mesa rijetko, jednom tjedno možda.
Uglavnom volim kombinaciju žitno, mliječno i povrće s voćem kao užinama, ako sam baš gladnih očiju ubacim i ribu u nekom obliku i to je to.
ludacha

#189 Re: Meso u ishrani

Post by ludacha »

Nisam luda za mesom, posebno ne crvenim...za razliku od mojih ukucana. Tako da je manje vise svaki dan na repertoaru neka vrsta mesa (vikendom obicno riba, bijelo meso rjedje, bezmesni dan extremno rijetko).

Slabo ga jedem, dnevno dva-tri zalogaja. Nekoliko puta godisnje me spuca neobjasnjiva glad, poriv za socnim komadom bifteka. To je pitanje "bit' il nebit,". :lol:

Eh sad...s druge strane obozavam povrce i voce. Jedem ga cesto u svim oblicima.
S trece strane, jako sam anemicna. Dr.kaze "jedi vise mesa". Kako vi vegani uspjevate odrzati balans?
Sirri

#190 Re: Meso u ishrani

Post by Sirri »

Piletinu ponekad, ribu rijetko, crveno meso skoro pa nikako (ne bih se mogla sjetiti kad sam ga posljednji put konzumirala). Inače, nisam baš neki ljubitelj mesa, više uživam u povrću, tjestenini/žitaricama, mliječnim proizvodima, kolačima ... :)
petunija

#191 Re: Meso u ishrani

Post by petunija »

ludacha wrote:Nisam luda za mesom, posebno ne crvenim...za razliku od mojih ukucana. Tako da je manje vise svaki dan na repertoaru neka vrsta mesa (vikendom obicno riba, bijelo meso rjedje, bezmesni dan extremno rijetko).

Slabo ga jedem, dnevno dva-tri zalogaja. Nekoliko puta godisnje me spuca neobjasnjiva glad, poriv za socnim komadom bifteka. To je pitanje "bit' il nebit,". :lol:

Eh sad...s druge strane obozavam povrce i voce. Jedem ga cesto u svim oblicima.
S trece strane, jako sam anemicna. Dr.kaze "jedi vise mesa". Kako vi vegani uspjevate odrzati balans?

Anemija može biti (često i jeste) organski poremećaj koji nema puno veze sa jedenjem mesa.
Kažu da je i blitva dobra za krvnu sliku, ja sam je jela lopatom, ali do preokreta u mojoj krvnoj slici došlo je na potpuno drugi način, samo to nije tema ove emisije...
Cherry-Cherry

#192 Re: Meso u ishrani

Post by Cherry-Cherry »

Nevjerovatno: Bik kleknuo na ulazu u klaonicu i počeo plakati

Nevjerovatna scena odigrala se pred radnicima jedne klaonice u Hong Kongu, koji su na kraju odlučili otkupiti bika i dati ga monasima kako bi se oni mogli brinuti o njemu.

Naime, radnici jedne klaonice u Hong Kongu bili su iznenađeni kada je bik kleknuo i počeo plakati kada su ga uvodili unutra, prenosi Radiosarajevo.

Shiu, jedan od radnika rekao je da je zadrhtao kada je vidio suze u bikovim očima. Nastavili su i pokušavati da ga uguraju unutra, ali nisu uspjeli, uplakani bik se nije htio pomjeriti.

Dirnuti radnici su na kraju odlučili otkupiti bika i dati ga monasima koji bi se o njemu brinuli. Kada su odlučili da ga ne ubiju bik je ustao i počeo ih pratiti, prenose kineski mediji.
Image
http://www.bh-index.com/nevjerovatno-bi ... kati-foto/
:cry: :cry: :cry:
pussysmoke

#193 Re: Meso u ishrani

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 22:10, edited 1 time in total.
KIseljak12

#194 Re: Meso u ishrani

Post by KIseljak12 »

Mahunarke, a i mnoge zitarice ne mozemo jesti sirove, moramo ih skuhati.

Gdje su nam plamenici na tjelu da ih skuhamo? Znaci nije prirodno i ne treba jesti mahunarke i zitarice.
Drosera capensis

#195 Re: Meso u ishrani

Post by Drosera capensis »

misliš ovako nešto :D

Image
triconja

#196 Re: Meso u ishrani

Post by triconja »

KIseljak12 wrote:Mahunarke, a i mnoge zitarice ne mozemo jesti sirove, moramo ih skuhati.

Gdje su nam plamenici na tjelu da ih skuhamo? Znaci nije prirodno i ne treba jesti mahunarke i zitarice.
Zitarice ne pogotovo, nismo stvoreni sa znanjem iz raznih struka pa to nije prirodno. Najbolje je jest one vocke gdje covjek nije imao nikakvog udjela u samoj selekciji i tako tom :lol: :lol: :lol:
Rugafet

#197 Re: Meso u ishrani

Post by Rugafet »

Ja zderem sve. Meso, salate, voce, povrce...Pravi sam svastojed i bas uzivam dok jedem. Svako malo grill se dimi u dvoristu mom, poznaju me svi mesari, poznaju me svi konobari u kantonu pa i sire
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#198 Re: Meso u ishrani

Post by plain vanilla »

Sta Modric jede, on je sad najbolji na svijetu? :mrgreen:
insomnia78

#199 Re: Meso u ishrani

Post by insomnia78 »

plain vanilla wrote:Sta Modric jede, on je sad najbolji na svijetu? :mrgreen:
Mlince i piceka
insomnia78

#200 Re: Meso u ishrani

Post by insomnia78 »

Cuj Mesi. Ugledajte se na patuljka. Jebo te led tacno ce nam dohakati ova pickasta ideologija. Nemoj ovo, nemoj ono kme, kme a svijet tako funkcionise vec iljadama godina.
Image
Post Reply