Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
- TRENT
#176 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
E moj Komsicu sta uradi.Zbog jedne izjave odjednom bi pola foruma pocelo da ratuje.
- It_is_a_Leclerc
#177 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ljudi, pomiješaste babe i žabe.
Ovo nije JNA u kojoj su se momci čeličili, postajali ozbiljni, odgovorni, spremni za posao, porodicu itd. Ovo je naša vojska u kojoj vojnici pjevaju komadantu pod prozorom, trpaju mu jaja u cipele, piju po birtijama, vozaju automobile u krugu kasarne..
Ne znam kako nam može pomoći da potrošimo milione praktički u nečiju razbibrigu.
Ovo nije JNA u kojoj su se momci čeličili, postajali ozbiljni, odgovorni, spremni za posao, porodicu itd. Ovo je naša vojska u kojoj vojnici pjevaju komadantu pod prozorom, trpaju mu jaja u cipele, piju po birtijama, vozaju automobile u krugu kasarne..
Ne znam kako nam može pomoći da potrošimo milione praktički u nečiju razbibrigu.
- mobile9
#178 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
tema nema nikakve veze s komšićem i njegovim izjavama niti je potaknuta s tim.TRENT wrote:E moj Komsicu sta uradi.Zbog jedne izjave odjednom bi pola foruma pocelo da ratuje.
- TRENT
#179 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Mali ,da su tebi pod prozorom cetnici pjevali "Selite se Turci poklace vas Drazini vuci".Ili da si svaki dan gledao u birtiji preko puta tvoje zgrade Arkanovce,Seseljovce,Ravnogorce(kako se napiju i krenu rafalati u zrak da strase okolo),pitao bih te ja bili pokretao ovakve retardirane teme svojstvene samo balavoj dijaspori koji su plivali babi u mudima kad je krenuo rat.Ili kad ugledas onu odvratnu zastavu sa lobanjom "Sloboda ili smrt- za kralja i otadzbinu",bil ti ikad palo na pamet da zapocinjes ovakve idiotske teme.Meni je sad ruzan osjecaj kad se prisjetim tih stvari.mobile9 wrote:tema nema nikakve veze s komšićem i njegovim izjavama niti je potaknuta s tim.TRENT wrote:E moj Komsicu sta uradi.Zbog jedne izjave odjednom bi pola foruma pocelo da ratuje.
Mali ,drzi se plejke ,xboxa,Call Of Dutyja ,da ti vidis cetnika uzivo usro bi se u gace iste sekunde.Do tada pamet u glavu i bavi se pametnijim stvarima u zivotu.Znam gledala se tekma BiH -USA pa proradio patriotizam(koji ti je pao iste sekunde kad samo poceli da gubimo).Lijep pozdrav.
- mobile9
#180 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Nisam iz dijaspore već iz hercegovine NAŽALOST kada je rat izbio imao sam par mjeseci sve bih dao da sam tada imao godina koliko imam sad. Igrice ne igram jer su glupost najveća koja nas samo odvodi od pravih problema kao što je ovaj. A šta si ti radio molim te u ratno vrijeme!?TRENT wrote:Mali ,da su tebi pod prozorom cetnici pjevali "Selite se Turci poklace vas Drazini vuci".Ili da si svaki dan gledao u birtiji preko puta tvoje zgrade Arkanovce,Seseljovce,Ravnogorce(kako se napiju i krenu rafalati u zrak da strase okolo),pitao bih te ja bili pokretao ovakve retardirane teme svojstvene samo balavoj dijaspori koji su plivali babi u mudima kad je krenuo rat.Ili kad ugledas onu odvratnu zastavu sa lobanjom "Sloboda ili smrt- za kralja i otadzbinu",bil ti ikad palo na pamet da zapocinjes ovakve idiotske teme.Meni je sad ruzan osjecaj kad se prisjetim tih stvari.mobile9 wrote:tema nema nikakve veze s komšićem i njegovim izjavama niti je potaknuta s tim.TRENT wrote:E moj Komsicu sta uradi.Zbog jedne izjave odjednom bi pola foruma pocelo da ratuje.
Mali ,drzi se plejke ,xboxa,Call Of Dutyja ,da ti vidis cetnika uzivo usro bi se u gace iste sekunde.Do tada pamet u glavu i bavi se pametnijim stvarima u zivotu.Lijep pozdrav.
I KRV SVOJU ZA BOSNU MOJU! http://www.youtube.com/watch?v=tbvdmQyiSFU
- TRENT
#181 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Docekao me pocetak rata tako da sam bio prisiljen da neko vrijeme "uzivam"dok nisam razgulio.Ako mislis da ces prozivati me da sam cetnik,postedi me balavce tih gluposti jer sam ostao bez pola familije po Krajini.
Ukratko,onaj ko rat i ovo prizeljkuje,onako iskreno i prostacki od mene,mamu mu ja jebem u picku ratnohuskacku.
Ukratko,onaj ko rat i ovo prizeljkuje,onako iskreno i prostacki od mene,mamu mu ja jebem u picku ratnohuskacku.
- sinuhe
#182 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ne razumijem kako su te cetnici uvjerili u stetnost vojske i vojnog roka.
- TRENT
#183 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
sinuhe wrote:Ne razumijem kako su te cetnici uvjerili u stetnost vojske i vojnog roka.
Iz razloga jer vidim da ovdje djecica(kao sto je i sam pokretac teme) rat prizivaju.A i zamolio bih Cmolju da zakljuca ovu temu jer nema smisla da ovdje neka djecica raspravljaju o ratu i sl.
- mobile9
#184 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
niko prijatelju moj ovdje ne priziva rat ako samo želimo da znamo da se odbranimo to nije prizivanje rata već baš suprotno.TRENT wrote:Docekao me pocetak rata tako da sam bio prisiljen da neko vrijeme "uzivam"dok nisam razgulio.Ako mislis da ces prozivati me da sam cetnik,postedi me balavce tih gluposti jer sam ostao bez pola familije po Krajini.
Nadam se da nikada više neće biti rata nigdje ali nam je dužnost prvenstveno od Boga da se znamo braniti ako zatreba. Mozda si još u dijaspori pa ne znas u kakvom okruženju živimo. Žao mi je zbog tvoje familije.. i baš zbog toga da se nikome više ništa slično ne desi moramo da znamo da se branimo!!! Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
- mobile9
#185 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ja imam 22 godine rodjen sam 1992 godine nazalost! ako ti tema ne odgovara nadji onu koja jest ili otvori novu prijedlog:TRENT wrote:sinuhe wrote:Ne razumijem kako su te cetnici uvjerili u stetnost vojske i vojnog roka.
Iz razloga jer vidim da ovdje djecica(kao sto je i sam pokretac teme) rat prizivaju.A i zamolio bih Cmolju da zakljuca ovu temu jer nema smisla da ovdje neka djecica raspravljaju o ratu i sl.
-
modem33
#186 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
TRENT wrote:sinuhe wrote:Ne razumijem kako su te cetnici uvjerili u stetnost vojske i vojnog roka.
Ta djecica su Lagumdzijina i Bakirova .... uz ljekarsko uvjerenje da su "vojno nesposobni".
To je ta taktika: a) zapocnu temu b) oni vec imaju pokrice u papirima "zasto oni ne mogu biti obuhvaceni" c) uvale te u govna a oni lete za Bec i Dubai.....
Npr: isto je bilo i za vrecice .... a) zapocnu propagandu o zastiti o okolisu o "naplacivanju vrecica" b) oni osnovali firmu "zastita okoline" c) ja promijenio trzni centar gdje dijele besplatne vrecice.....
- mobile9
#187 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Očigledno pojma nemaš o tome kako su se birali i biraju "profesionalni vojnici" u OS BIH. Tamo su oni koje ti prozivaš a ne na forumu. Odpepajte ako vam ovo ne paše jer nas je ovdje 90% ZA!modem33 wrote:TRENT wrote:sinuhe wrote:Ne razumijem kako su te cetnici uvjerili u stetnost vojske i vojnog roka.
Ta djecica su Lagumdzijina i Bakirova .... uz ljekarsko uvjerenje da su "vojno nesposobni".
To je ta taktika: a) zapocnu temu b) oni vec imaju pokrice u papirima "zasto oni ne mogu biti obuhvaceni" c) uvale te u govna a oni lete za Bec i Dubai.....
Npr: isto je bilo i za vrecice .... a) zapocnu propagandu o zastiti o okolisu o "naplacivanju vrecica" b) oni osnovali firmu "zastita okoline" c) ja promijenio trzni centar gdje dijele besplatne vrecice.....
- saibaba
#188 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Mislis da je nedisciplina povezana sa sluzenjem vojnog roka ? Ja ne vidim da su ti koji su sluzili JNA nesto posebno disciplinovani .Brkooo wrote:Prijatelju iz iste serijeIt_is_a_Leclerc wrote:Naravno da sam protiv ove ideje.
Obavezan vojni rok je retrogradna budalaština kojom se dodatno umanjuje produktivnost društva, koja mnogo košta i državu i vojsku, te koja u konačnici nije u skladu sa doktrinama NATO-a kome težimo..![]()
![]()
vidimo zato sad kako je produktivno drustvo, i kakva disciplina vlada bez spomenutog
- TRENT
#189 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
modem33 wrote:TRENT wrote:sinuhe wrote:Ne razumijem kako su te cetnici uvjerili u stetnost vojske i vojnog roka.
Zato i kazem da se ova tema treba da se zakljuca.Ono ima 22 godine i krivo mu sto nije ucestvovao u zadnjem ratu.Umjesto da uziva u zivotu,da ganja cure,da derneci,ono masta o nekom ratovanju.
- mobile9
- svjezi_ustipak
#191 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
I nama je krivo sto se nije naratovao sve cetiri godineTRENT wrote:
Zato i kazem da se ova tema treba da se zakljuca.Ono ima 22 godine i krivo mu sto nije ucestvovao u zadnjem ratu.Umjesto da uziva u zivotu,da ganja cure,da derneci,ono masta o nekom ratovanju.
-
Jay Gatsby
#192 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Možda i nismo. Ali više nismo ni prvopozivcisaibaba wrote:
Mislis da je nedisciplina povezana sa sluzenjem vojnog roka ? Ja ne vidim da su ti koji su sluzili JNA nesto posebno disciplinovani.
- TRENT
#193 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ove nove generacije sto su se rodile uz rat ili poslije rata bas idu u dvije krajnosti : jedne boli ona stvar za ratom i uopste ne razmisljaju o tome a drugi izgleda boli sto nisu ucestvovali u ratu.
I opet : OnO bi da ratuje

I opet : OnO bi da ratuje
- animals
#194 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Lako je mlatiti gloginje sa tudjim m...mali jesi li ti sluzio vojni rok..nisi, vjerovatno..ako ti se sluzi, idi u legiju stranaca..tamo se celici i uci..
-
ramBRO
#195 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
ja sam bio u 4.korpusu Armije RBIH tada sam imo 20godina i nikad mi nece biti zao sto sam sluzio i borio se za svoju zemlju umjesto da odem iz bosne ko pi*de koje su otisle! sve u svemu hvala bogu na na mladim patriotama oni su nasa nada a ne vi lezihljebovci koji samo ispoljavate negativnosti i omalozavate druge. vjerovatno vas je vecina dijaspora. a legija stranaca tu ne upada svak ko hoce da se zna i jos da se bori za francusku uz platu od 1000eura.animals wrote:Lako je mlatiti gloginje sa tudjim m...mali jesi li ti sluzio vojni rok..nisi, vjerovatno..ako ti se sluzi, idi u legiju stranaca..tamo se celici i uci..
- Zatamnjena stakla
#196 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Tačno neki od vas misle da su Rambo. Jarane ako ti se služi, služi stari. Nema neke posebne priče.
-
elcaliente
#197 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
I sta bi nam donio obavezni vojni rok, opet 3 razlicite vojske, koje se uce da budnu zedne krvi svojih komsija.
-
ramBRO
#198 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
sada je ko sve uredu heheelcaliente wrote:I sta bi nam donio obavezni vojni rok, opet 3 razlicite vojske, koje se uce da budnu zedne krvi svojih komsija.
niko nam zla vise nemisli ! dozovite se pameti djecaci vama je dobro sve dok vas niko nedira i imate za kafe i cigara i trave. to vam je sav smisao zivota i jedini cilj u zivotu.
EDIT: pivu zaboravi.
-
elcaliente
#199 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Pa neznam koliko bi bilo bolje da se mladici sistematski sa 18 godina iz skole razvrstavaju po nacionalnsoti i salju u razlicite vojske gdje ce ih sistematski uciti kako im je drug iz skolske klupe neprijatelj i da ce ih sutra napasti pa ga zato oni moraju imati na nisanu.ramBRO wrote:sada je ko sve uredu heheelcaliente wrote:I sta bi nam donio obavezni vojni rok, opet 3 razlicite vojske, koje se uce da budnu zedne krvi svojih komsija.![]()
niko nam zla vise nemisli ! dozovite se pameti djecaci vama je dobro sve dok vas niko nedira i imate za kafe i cigara i trave. to vam je sav smisao zivota i jedini cilj u zivotu.
Mislim ako cemo traziti obavezno sluzenje vojnog roka, hajmo onda traziti i odvojene skole po nacionalnosti, odvojene ustanove, odvojene policije itd.
U slucaju nekog rata, malo ce svakako biti onih koji ce se prijaviti da idu u rat, vecina ce ih svakako sprasiti na zapad bilo koje vjere da su.
Pogledaj sta su dobili oni koji su izgubili zdravlje u rovovima a sta imaju oni koji su se kao gospoda preselili u Njemacku, Svedsku itd. Nije niko lud, da ratuje.
Bolje je ovako da su sve nadrogirani i smoreni sudenti nego da su istrenirani od pocetka da gledjau preko nisana i da ih u vojsci maltretiraju i indroktriraju po svojoj volji.
Last edited by elcaliente on 28/08/2013 15:36, edited 1 time in total.
- TRENT
#200 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
ramBRO wrote:sada je ko sve uredu heheelcaliente wrote:I sta bi nam donio obavezni vojni rok, opet 3 razlicite vojske, koje se uce da budnu zedne krvi svojih komsija.![]()
I sta trebam raditi po tom pitanju? Namazat se vojnim bojama ko Schvarceneger u Predatoru,napraviti klopke oko zgrade,i stati na prozor sa kalasom i cekat prvog cetnika da prodje da ga roknem?Smiri te se ratnohuskaci,nece rata biti,nije trenutno nikom to isplativa investicija ni Hrvatima ni Srbima a pogotovo niit nama.Zato ko hoce da puskara se ,eno "braca" malo-malo salju pozive da se borimo po Siriji.Pa bujrum,pusku u ruku i put pod noge.