Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
RATM56 wrote:
Hteo sam reći da religija sama po sebi nije dokaz ničega . Ja ne mogu da verujem kakvu argumentaciju koristiš naročito ako dolaziš iz religiozne sredine.
Takođe kao što je poznato nacionalizam blizak levici je prošlost i na Bliskom istoku samim tim i među muslimanima Evrope. Albanski nacionalni pokreti su danas religiozniji nego pre 15 godina
pa jeste dokaz... da malo pogledamo u kakve pokrete je religija bila ukljucena na ovim prostorima? ustase? check... ustase 2.0? check... cetnici? check... cetnici 2.0? check... mudzahedini? check... dakle direktno, bas direktno ukljucena...
a zasto smatras da bliski istok ima neke veze s muslimanima evrope? da nemaju slucajno neke tajne sastanke, razmjenjuju li ideje makar na netu? jesu li prijatelji na facebooku?
a ne dolazim iz religiozne sredine - dolazim iz bosne
Ima, putem Islama. Arapi su u 20. vek ušli nacionalnim oslobođenjem od Osmanlija, kao i kolonijalizma, Turska se transformisala u sekularnu republiku. Kasnije je taj deo sveta postao poprište sukoba dva bloka i SSSR je imao znatan uticaj, komunizam je zavladao i u Bosni i u Albaniji i sekularizovao ih. Palestinska borba je bila marksističko-lenjinistička, albanska pobuna je bila marksističko-lenjinistička.
Tog sveta više nema, Palestinci su islamisti, Egipćani su islamisti, Turci su islamisti, i to se vraća i na Balkan.
CSKA wrote:Potvrdilo se ono sto mi se milion puta desilo.Kada sjedim na Dorcolu,kafenisem sa mahalasima iz kruga dvojke,svi dodjemo do zakljucka da je najbolje rjesenje za ove "nase" preko Drine ukidati entitete i praviti gradjansku BiH.Kada dodjes u BiH,ili imas neki kontakt sa BiH,svatis ne da trebaju entiteti,nego i betonski zid jos postaviti.Kad hocu ja da budem pametniji od Amerikanaca i MZ koju su i napravili BiH sa enititetima,znaju oni dobro kako stoje stvari ovdje.
RATM56 wrote:
Zašto sada menjaš tezu, zašto nisi gore stavio srpski nacionalizam posle 1945. vs. nacizam posle 1945. i ja bi naravno odgovorio da je veći problem srpski nacionalizam. Ali kao što 9. maj 1945. predstavlja kraj jedne epohe tako i 10. jun 1999, i od tog momenta je za stanje na Kosovu odgovoran neko drugi.
Nisam ja postavio neki beznačajan datum kao što je 21.8.2013. već jedan preloman.
Ali haj ti vas nekolicinu nateraj da priznaju da u univerzumu postoji i veći problem od četništva, ma nema šanse
pa ti si odabrao proizvoljan datum koji tebi odgovara i koji je tebi preloman... mozda meni nije? albancima jos manje... a tek eu i amerikancima?
samo ti ukazujem na besmislenost takvog odabira datuma... pa ljudi se ovdje kolju radi istih razloga vec nekoliko stotina godina, a ti bi da odaberes jedan dan kao neku prekretnicu? po meni to ne ide bas tako...
ima dosta vecih problema od cetnistva i srpskog nacionalizma... npr. da zivim u juznoj koreji, brinule bi me one budaletine sa sjevera... samo sto ne zivim u juznoj koreji
Naravno da je preloman, naročito za Albance Kosova. To je dan njihove slobode. I od tog dana su sami odgovorni za svoju sudbinu
Da, ne živiš u Koreji ali komentarišeš Makedoniju i Balkan. Šta da ti kažem, drži se Bosne
CSKA wrote:Potvrdilo se ono sto mi se milion puta desilo.Kada sjedim na Dorcolu,kafenisem sa mahalasima iz kruga dvojke,svi dodjemo do zakljucka da je najbolje rjesenje za ove "nase" preko Drine ukidati entitete i praviti gradjansku BiH.Kada dodjes u BiH,ili imas neki kontakt sa BiH,svatis ne da trebaju entiteti,nego i betonski zid jos postaviti.Kad hocu ja da budem pametniji od Amerikanaca i MZ koju su i napravili BiH sa enititetima,znaju oni dobro kako stoje stvari ovdje.
Ajde...
A gdje to dolazis? Koga imas u Bosni?
Kod zavrzlame na kahvu,da mi gleda u kasike sta cu sa akcijama u NIS-u.
RATM56 wrote:
Hteo sam reći da religija sama po sebi nije dokaz ničega . Ja ne mogu da verujem kakvu argumentaciju koristiš naročito ako dolaziš iz religiozne sredine.
Takođe kao što je poznato nacionalizam blizak levici je prošlost i na Bliskom istoku samim tim i među muslimanima Evrope. Albanski nacionalni pokreti su danas religiozniji nego pre 15 godina
pa jeste dokaz... da malo pogledamo u kakve pokrete je religija bila ukljucena na ovim prostorima? ustase? check... ustase 2.0? check... cetnici? check... cetnici 2.0? check... mudzahedini? check... dakle direktno, bas direktno ukljucena...
a zasto smatras da bliski istok ima neke veze s muslimanima evrope? da nemaju slucajno neke tajne sastanke, razmjenjuju li ideje makar na netu? jesu li prijatelji na facebooku?
a ne dolazim iz religiozne sredine - dolazim iz bosne
Ima, putem Islama. Arapi su u 20. vek ušli nacionalnim oslobođenjem od Osmanlija, kao i kolonijalizma, Turska se transformisala u sekularnu republiku. Kasnije je taj deo sveta postao poprište sukoba dva bloka i SSSR je imao znatan uticaj, komunizam je zavladao i u Bosni i u Albaniji i sekularizovao ih. Palestinska borba je bila marksističko-lenjinistička, albanska pobuna je bila marksističko-lenjinistička.
Tog sveta više nema, Palestinci su islamisti, Egipćani su islamisti, Turci su islamisti, i to se vraća i na Balkan.
pa to te pitam... da li se dogovaraju i koordiniraju na netu, ili su uvezani kao oni borgovi iz zvjezdanih staza? zasto mislis da su muslimani neki monolitan politicki faktor, kada svaki dan gledamo rezultate te njihove "sloge" na CNNu?
odnosi li se isto i na druge religije? da kazemo kako ce hrvati uskoro postati slicniji drustvima u juznoj americi, samo zato sto su mahom katolici? ili ce srbi naci uzore u pravoslavnim libancima?
kako objasnjavas ovu cinjenicu..... Na teritoriji danasnjeg entitea rs,su porusene sve i jedna bosnjacka bogomolja i to u gradovima i selima gdje UOPSTE sukoba nije bilo....Na kosovu albanci 2004 pale srpske crkve,5 godina nakon pokusaja genocida srbije prema albanskom narodu.....
budi covjek pa povuci i izjednaci paralelu izmedju srpskog i albanskog nacionalizma...cekam....
Alfons Kauders wrote:
pa to te pitam... da li se dogovaraju i koordiniraju na netu, ili su uvezani kao oni borgovi iz zvjezdanih staza? zasto mislis da su muslimani neki monolitan politicki faktor, kada svaki dan gledamo rezultate te njihove "sloge" na CNNu?
odnosi li se isto i na druge religije? da kazemo kako ce hrvati uskoro postati slicniji drustvima u juznoj americi, samo zato sto su mahom katolici? ili ce srbi naci uzore u pravoslavnim libancima?
Naravno da se odnosi ali u manjoj meri jer su zapadna društva sekularnija. Pa i u Srbiji se oseti odjek prilika u Rusiji, u određenoj meri
Alfons Kauders wrote:
drzi se i ti srbije...
tj. ne komentarisi kosovo
A ne, ja nisam unutrašnje prilike projektovao na viši nivo. Ti si otvoreno priznao kako te u kući brinu četnici pa eto znači ne možeš imati drukčiji stav ni povodom Makedonije
TRUESLAVIC wrote:Ja ne znam ko moze Siptare nazivati bracom Bosnjak sam (ako to ista znaci) ali Siptare i Turke nikad bracom ne bih nazvao, ok vjerski, ali ja u vjeru ne vjerujem Zar ti nisu preci ljudi koji imaju jezik isti tvoj, istu kulturu, ISTU KRV. Svi ovi ratovi sto se desavaju su se desili i desavat ce se zbog vjere, ljudi su pogresno protumacili vjerske knjige, ok ja postujem kada neko vjeruje istinski i postuje sve sto je napisano u svetoj knjigi, ali zasto moras biti dvolican, npr. jebes mi majku, prijetis mi novim genocidom a lafo si vjernik Sad se zapitam zasto je Bog poslao svete knjige? Zasto jednostavno se ne gleda ko je dobar a ko los? Danas bi svijet mnogo bolje izgledao da nema vjera. I naravno nikada ali bas nikada ne bi reko da mi je Pakistanac, Turcin ili Siptar brat, moja braca su ona koja imaju istu krv kao ja, isti jezik (ili slican) istu kulturu. Vise volim Čeha nego Sudanskog muslimana!
Alfons Kauders wrote:
Naravno da se odnosi ali u manjoj meri jer su zapadna društva sekularnija. Pa i u Srbiji se oseti odjek prilika u Rusiji, u određenoj meri
Alfons Kauders wrote:
drzi se i ti srbije...
tj. ne komentarisi kosovo
A ne, ja nisam unutrašnje prilike projektovao na viši nivo. Ti si otvoreno priznao kako te u kući brinu četnici pa eto znači ne možeš imati drukčiji stav ni povodom Makedonije
aha... zapadna drustva su sekularnija... pa se manje odnosi... ok... dakle po tebi je srbija sekularnija od npr. albanije, kosova ili bih, koji haman prate sva desavanja na bliskom istoku i emuliraju bracu
valjda zato u RS-u svaki semafor ima svoju krsnu slavu... jer su... ovaj... sekularni... ili u hercegovini... em su izmislili nekakvu gospu na nekom brdu, em su na svakom brdu u krugu od sto kilometara digli kriz... mozda doduse katolicka crkva vjeruje u obnovljivu energiju, pa su to zapravo vjetroparkovi u pokusaju...
kako objasnjavas ovu cinjenicu..... Na teritoriji danasnjeg entitea rs,su porusene sve i jedna bosnjacka bogomolja i to u gradovima i selima gdje UOPSTE sukoba nije bilo....Na kosovu albanci 2004 pale srpske crkve,5 godina nakon pokusaja genocida srbije prema albanskom narodu.....
budi covjek pa povuci i izjednaci paralelu izmedju srpskog i albanskog nacionalizma...cekam....
Kao prvo, nigde od mene nisi mogao videti relativizaciju ili pravdanje tih četničkih zlodela ni u zadnjem ni Drugom ratu. Tako da se nemam namere ni tebi pravdati.
Kao drugo, to što je nešto urađeno pet godina nakon nije olakšavajuća okolnost već otežavajuća. Nemam ja sad pravo doći tu tebi izvući uši jer je možda tvoj deda napao moga pre pet ili pedeset godina. Albanski piromani su označili kao povod utapanje dvojice albanskih dečaka, a ne srpska zlodela iz devedesetih.
Ova inicijativa u svakom lucaju treba da se podrzi od svih bosnjackih politicara
i ja podržavam ovu inicijativu, tek da se zna.
sta ce, gore u skandinaviji dosadno kad se ne radi nego sjedi na socijali pa onda valja gluposti po bosanskom forumu kako treba razbijati makedoniju i crnu goru. bolje da ide na onu temu gdje se levat prepao da nece moci varati drzavu svedsku za socijalu
Alfons Kauders wrote:
aha... zapadna drustva su sekularnija... pa se manje odnosi... ok... dakle po tebi je srbija sekularnija od npr. albanije, kosova ili bih, koji haman prate sva desavanja na bliskom istoku i emuliraju bracu
valjda zato u RS-u svaki semafor ima svoju krsnu slavu... jer su... ovaj... sekularni... ili u hercegovini... em su izmislili nekakvu gospu na nekom brdu, em su na svakom brdu u krugu od sto kilometara digli kriz... mozda doduse katolicka crkva vjeruje u obnovljivu energiju, pa su to zapravo vjetroparkovi u pokusaju...
ali eto, vise su sekularni od nas...
A gde sam ja rekao da je Srbija ili RS sekularnija od bilo koga? Samo sam ti hteo ukazati na promene kod Albanaca i balkanskih muslimana generalno
radostan dan wrote:
moram te izvjestiti da se obično za onog ko nije katolik kaže da je veći katolik od pape.
no dobro, razumijem, gušti su gušti, interesi su interesi...
a zajebancija je zajebancija
nije zajebancija.
mene je sramota svake spaljene džamije, i radije bih spalio svoju bogomolju nego tuđu.
time bih spasio i svoju i tuđu vjeru.
a ti se sa tuđom - sprdaš.
paljenje bogomolja na kosovu pravdaš, a svoje oplakuješ.
diskutabilno.
Alfons Kauders wrote:
ali eto, vise su sekularni od nas...
A gde sam ja rekao da je Srbija ili RS sekularnija od bilo koga? Samo sam ti hteo ukazati na promene kod Albanaca i balkanskih muslimana generalno
ali po cemu si zakljucio da su balkanski muslimani drugaciji od pravoslavaca i katolika? da prate trendove s bliskog istoka? a usput si rekao da su zapadna drustva sekularnija od istocnih... valjda smo svi zapadna drustva... ali eto izuzetak su ti "balkanski muslimani"
zasto za njih vrijede neka druga pravila? ili mozda ne smatras da su bosna i albanija zapadna drustva... mozda mislis da srbija nije zapadno drustvo, jer je manje sekularna od dobrog dijala bih i kosova... pojasni malo molim te
Alfons Kauders wrote:
radostan dan wrote:
moram te izvjestiti da se obično za onog ko nije katolik kaže da je veći katolik od pape.
no dobro, razumijem, gušti su gušti, interesi su interesi...
a zajebancija je zajebancija
nije zajebancija.
mene je sramota svake spaljene džamije, i radije bih spalio svoju bogomolju nego tuđu.
time bih spasio i svoju i tuđu vjeru.
a ti se sa tuđom - sprdaš.
paljenje bogomolja na kosovu pravdaš, a svoje oplakuješ.
diskutabilno.
ok, hajmo onda ovako... korak po korak
nadji gdje opravdavam paljenje bogomolja na kosovu...
...onda fino citiraj taj post...
...i prijavi me moderaciji
u protivnom - odjebati u skokovima molim lijepo, i ne optuzivati me za nesto sto nisam ni rekao ni pomislio
Alfons Kauders wrote:
ok, hajmo onda ovako... korak po korak
nadji gdje opravdavam paljenje bogomolja na kosovu...
...onda fino citiraj taj post...
...i prijavi me moderaciji
u protivnom - odjebati u skokovima molim lijepo, i ne optuzivati me za nesto sto nisam ni rekao ni pomislio
hvala
prvo nije jedan nego više.
dva, zašto bih te prijavljivao, po meni - ok pričamo, sve u dure.
i tri, skakući u kući pored kompa, ako ti je do skakutanja.
u troskoku, naravno.