Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post Reply

Na izborima cu glasati za..

SDA
36
17%
SBB
7
3%
SBiH
11
5%
DF
73
35%
NS-SDU-LDS
22
11%
NSRzB
1
0%
SDP
29
14%
HDZ
6
3%
HDZ90
5
2%
Neka druga stranka
18
9%

Total votes: 208

Prpa.ba

#176 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Prpa.ba »

@crvenebrigade: Bujrum druze, stavi svoje brojeve pa cemo analizirati sta i kako nakon prvih rezultata. :mrgreen:
crvenebrigade

#177 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by crvenebrigade »

Prpa.ba wrote:@crvenebrigade: Bujrum druze, stavi svoje brojeve pa cemo analizirati sta i kako nakon prvih rezultata. :mrgreen:
Nisam siguran da Fahrudin Radoncic moze zavrsiti na prva dva mjesta. Previse si podcjenio Emira Suljagica i Bakira Hadziomerovica.

Jedino u cemu se slazemo je (pr)ocjena da Bakir Izetbegovic bude drugi u bilo kojoj kombinaciji. :bih:
putokaz1

#178 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by putokaz1 »

Kolega me je ispravio rekao da Izetbegović ne ide preko 200 000,ok slažem se ali mu dajem 1poziciju i dalje.
Glasači Sda su fiksni,imaju ''mašineriju'',imaju sistem posmatrača za 30 KM po jednom ''posmatraču'',ima ih oko 100 po biračkom mjestu a pare idu iz budžeta,u svakoj općini gdje imaju načelnika radi se samo pred izbore,i to vidjljivi radovi,putevi,rasvjete,tako se stvori tim,koji glasa ,odrađuje za stranku,radi,i napravi rezultat,pobjedi.
Sdp-Hadžiomerivić takođe fiks,''Vjerni komunisti'',pozivanje na tita, na vrijeme komunizma,solidna organizacija...2th
Sbb-Radončić,pada mu popularnost,poslanici prešli u druge stranke,a jedino što ga drži je ''Kontra Sda u''.3 th
Df(+podrška Sbih) i dr. manjih stranaka,nova osoba,slabo poznata,neki ga znaju iz novina(koje nisu popularne kao avaz),kratko ministar obrazovanja,i ''borac za Srebrenicu'',Df nema stranačku infrastrukturu,nedovoljno poznat i nedovoljno nacionalista za bolji rezultat.4 th.Opet je to samo moje mišljenje.
Zatamnjena stakla

#179 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Zatamnjena stakla »

Je l' u dure od mene što ću raditi ispred reisa a neću glasat' za njega? Ipak osamdeset kermi nije loša lova :mrgreen:
crvenebrigade

#180 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by crvenebrigade »

putokaz1 wrote:Kolega me je ispravio rekao da Izetbegović ne ide preko 200 000,ok slažem se ali mu dajem 1poziciju i dalje.
Glasači Sda su fiksni,imaju ''mašineriju'',imaju sistem posmatrača za 30 KM po jednom ''posmatraču'',ima ih oko 100 po biračkom mjestu a pare idu iz budžeta,u svakoj općini gdje imaju načelnika radi se samo pred izbore,i to vidjljivi radovi,putevi,rasvjete,tako se stvori tim,koji glasa ,odrađuje za stranku,radi,i napravi rezultat,pobjedi.
Sdp-Hadžiomerivić takođe fiks,''Vjerni komunisti'',pozivanje na tita, na vrijeme komunizma,solidna organizacija...2th
Sbb-Radončić,pada mu popularnost,poslanici prešli u druge stranke,a jedino što ga drži je ''Kontra Sda u''.3 th
Df(+podrška Sbih) i dr. manjih stranaka,nova osoba,slabo poznata,neki ga znaju iz novina(koje nisu popularne kao avaz),kratko ministar obrazovanja,i ''borac za Srebrenicu'',Df nema stranačku infrastrukturu,nedovoljno poznat i nedovoljno nacionalista za bolji rezultat.4 th.Opet je to samo moje mišljenje.
Ovo je prilicno realna procjena, ali zaboravljamo i Mustafu Cerica koji uzima odredjeni broj glasova Bakiru Izetbegovicu, kao i svi ostali tzv. nezavisni kandidati. Da li ovaj detalj pruza sansu i koliku nekom drugom kandidatu?
putokaz1

#181 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by putokaz1 »

HVALA.
Ne bih rekao.
Neke ''Efendije'' govore nemojte glasat za nametljivce.Čuo sa da Reisa podržava Asda.Moj Imam je na Hadžu ali uvjek je bio Sda.
Nemogu procjenit snagu Reisa,niti Df-Suljagića.
Po Kantonima USk-Stara baza Sda,istina dnz će podržat svakog samo ne sda ovog,naročito nakon incidenta.Tu sda ov kandidat(Bihać,Cazin,Bužim,B.Krupa,B.petrovac,Sanski most...) 1th,pa svi ostali mala razlika među njima -PK-Hdz ov kandidat velika razlika,Raguž i izetbegović mala razlika među njima,TK-1th Izetbegović(Lukavac-Banovići-Srebrenik-Teočak-Kalesija ...) 2 th Hadžiomerović (Tuzla(koja nosi duplo),Gračanica...),Ostalo neizvjesno... -ZeDO i Sbk ma Sda+Hdz -Eh BPK tu očekujem svašta ali ne utječe na rezultat, HNK naravno HDZ+SDA-ZHK-Hdz+Hdz90(S velikim zaostatkom),KS tu po forumu sva 4 kandidata kotiraju isto po meni Bakir I.-K10 Zna se Hdz.
To je procjena stranačkih rezultata po njima i predsjedničkih.
PS:Nisam odlučio za koga ću glasat jer osobu za koju procjenjujem baš i ne volim.
kandelabar

#182 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by kandelabar »

da li ima kakve sanse Raguz ? ja mislim da bio laksi rad Predsjednistva s njim nego li Covicem..
Banksy

#183 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
Banksy wrote: Gdje je @Prpa s najnovijim prognozama?
Kakvi su novi brojevi?
Kako će se, za predsjedništvo iz reda bošnjačkog naroda, rasporediti danas ovi brojevi iz 2010?

IZETBEGOVIĆ BAKIR 162 831

RADONČIĆ FAHRUDIN 142 387

SILAJDŽIĆ HARIS 117 240

KOMŠIĆ ŽELJKO 337 065

Sad bi već mnogo toga trebalo biti jasnije.
Do sada nisam objavljivao nista za clanove predsjednistva iz reda bosnjackog naroda jer sve projekcije dramaticno odudaraju jedne od drugih. Kod nizih nivoa lako eliminisem stranacki sponzorisanu buku i stvari tipa DF na 250,000 glasova ( :-) ) ili SDA na 300,000, dok je predsjednistvo misterija. Ne volim pricati napamet jer riskiram da se provalim i budem prozvan za stranackog agenta, ali evo:

Fahrudin Radoncic 185,000
Ko je glasao za njega 2010, glasace i 2014. Privuci ce dobar dio glasova koji su ranije otisli Haretu (15ak hiljada) i Komsicu (25 hiljada) sto bi uz dobar nijjet ( :mrgreen: ) prilikom brojanja glasova trebalo biti dovoljno za prvu poziciju.

Bakir Izetbegovic 180,000
Nepopularan lik, stranka ce proci daleko bolje od njega. Promocija sa tzv. turskim kreditom i sl. nije pogodila zicu javnosti i ti glasovi ce mu zafaliti.

Emir Suljagic 165,000
Nema potrebe objasnjavati, vecina ex Komsicevih (swing) glasova ide ovdje.

Bakir Hadziomerovic 150,000
Baza SDP + swing trolovi koji ce glasati za Bakira da ima vise glasova od Zlaje i SDP-a. :mrgreen:

Sefer Halilovic 60,000
Prica se prica da Rusi dolaze. :mrgreen:

U svakom slucaju, rezultati bi trebali biti u par desetaka hiljada glasova i stvarno ce odlucivati nijanse. Moj stav je da ce Radonciceva agresivnost i "preciznost" u kampanji pogoditi zicu taman dovoljno swing glasaca da ga gurne preko poslovicno nepopularnog Bakira. Ne bi me zacudilo ni ponovno brojanje glasova. :-D
Hvala za odgovor. Tačno, i meni se čini, vrlo je teško i nezhvalno pretpostavljati bilo šta oko izbora bošnjačkog člana, skoro nemoguće.
Prvi si koji prognozira Radončića kao pobjednika, zanimljivo. Teško je uopće predviđati njegove glasove jer su sami njegovi glasači misterija, bar meni. Izuzmemo li pretpostavljenu sandžačku populaciju, ne znam gdje da ih smjestim, koji je to profil ljudi, odakle dolaze, koja skupina, za koga su prije glasali, šta žele i očekuju. Možda si zaista u pravu. Već sam negdje rekla, da znam da će uhapsiti bar trojicu iz vrha - a kako se kralo i čime se sve raspolaže u dokaznom materijalu ne bi bio problem pohapsiti ih i 20, sad bih prva glasala za njega.
Oko Bakira si u pravu. Stranka će vjerovatno proći bolje od njega, a teško mi je pretpostaviti da u ovom ciklusu može dobiti više od onoga što je dobio na prošlim izborima. Imao je vrlo lošu kampanju u smislu nepotrebnog vješanja oko noge Erdoganu jer ne mislim da su Bosanci toliko jaki turkofili, zatim izbjegavanje tv pojavljivanja, a i ono što ga je bilo bilo je prilično neuvjerljivo i providno lažno, osim toga u narodu generalno nije baš omiljen, ali to je već duža priča.
Suljagić se nije nametnuo, nije izgradio identitet, nije bilo jakih poruka i misli, osim onog prvog intervjua, na samom početku, sve je to ostalo poprilično maglovito i u zraku, ali po inerciji dobiće dio Komšićevih glasova, a možda dijelom i Haretovih.
Oko Hadžiomerovića mislim da nisi u pravu. Veliki dio glasača SDP-a je razočaran njegovom kandidaturom jer to djeluje kao zafrkancija, cirkus, potcjenjivanje glasača, otovrena usluga Izetbegoviću. Vjerovatno će dobiti glasove onih najtvrđih i najodanijih, ovisnih o SDP novčaniku.
Sefer mi je misterija, kao i Fahro. Nikako ne mogu da zamislim njegovog glasača, pogotovo danas, nakon onih TV debata gdje je pokazao da je poprilično neuravnotežen, zaglavljen u devedesetim, bez ikakve ideje i plana. Sigurno i on danas već ima bazu uhljebljenika, pa će se tu nešto navući.
Sve je moguće, Haretovih 100 i Komšićevih bar 150 hiljada je trenutno slobodno, u kruženju :D kako će se rasporediti, ko će ih pokupiti, vidjećemo.
Moje mišljenje je da će Suljagić, Radončić i Izetbegović biti u par hiljada, zato je vrlo važno izaći na izbore i zaokružiti svog favorita.
I primjećujem, razumijem da se nije moglo ići s jednim, zajedničkim prijedlogom, ali velika je šteta što taj talas promjena nose dva kandidata koji će morati podijeliti glasove i tako pomoći kandidatu SDA, velika šteta.
madner

#184 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by madner »

Ocekujem jos jedno iznanadjenje prije nedelje.
putokaz1

#185 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by putokaz1 »

Neko je spomenuo šanse Raguža
One su male, minimalne
70/75% je Čović
Raguža će podržat Hdz 90+dijelovi nsrzb,hsp,te manjim dijelom neke bošnjačke partije
Može pobjediti samo ako neka bošnjačka stranka žrtvuje svog kandidata i glasa za Raguža.
perfect_guy

#186 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by perfect_guy »

SDP uredno bombarduje i SMS porukama, i to se kod pošiljaoca vidi samo ime, ali ne i broj s kojeg se šalje. Odakle im baza brojeva - Boga pitaj
Indigont

#187 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Indigont »

GLASAJ ili TRPI

#188 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by GLASAJ ili TRPI »

Suljagic uzima. Idemo sahraniti Baketa.
putokaz1

#189 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by putokaz1 »

Glasali bošnjaci i malkice hrvata
Idemedosumom

#190 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Idemedosumom »

Oni ljudi koji nisu glasali, a idalje se budu zalili na vlast, molim Allaha da im dadne sve najgore na ovom svijetu. Da im kliziste i poplave kucu i svu imovinu odnesu, da ih teska bolest spopadne, da svaki dan malim noznim prstom zakace neku ostru ivicu od namjestaja itd, i sl... (izuzev onih koji su opravdano sprijeceni)

Bil Hajr
Innovation

#191 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Innovation »

Idemedosumom wrote:da svaki dan malim noznim prstom zakace neku ostru ivicu od namjestaja
:thumbup: :lol: :lol:
Cherry-Cherry

#192 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Cherry-Cherry »

Innovation wrote:
Idemedosumom wrote:da svaki dan malim noznim prstom zakace neku ostru ivicu od namjestaja
:thumbup: :lol: :lol:
hahahahahaha :mrgreen:
BadSanta

#193 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by BadSanta »

Jesu isplatili vas koji ste radili u mobilnim timovima, kao članovi, zamjenici, posmatrači ...posebno općina Ilidža?
Banksy

#194 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Banksy »

Idemedosumom wrote:
Oni ljudi koji nisu glasali, a idalje se budu zalili na vlast, molim Allaha da im dadne sve najgore na ovom svijetu. Da im kliziste i poplave kucu i svu imovinu odnesu, da ih teska bolest spopadne, da svaki dan malim noznim prstom zakace neku ostru ivicu od namjestaja itd, i sl... (izuzev onih koji su opravdano sprijeceni)

Bil Hajr
:lol: :lol:
Banksy

#195 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
@crvenebrigade: Bujrum druze, stavi svoje brojeve pa cemo analizirati sta i kako nakon prvih rezultata. :mrgreen:
Ima li te analize ... :mrgreen:

Ozbiljno, baš fali.
Ako ti nije lijeno, o postizbornim koalicijama, hvala. :)
Last edited by Banksy on 05/11/2014 12:11, edited 1 time in total.
Banksy

#196 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by Banksy »

...
putokaz1

#197 Re: Opci izbori 2014, FBiH i kantoni

Post by putokaz1 »

Rezultati očekivani ja pogodio svih 9 imenom i prezimeno sda ovaca u parlamentu federacije
naravno to su već poznata imena
tu su oko 20 godina
a nama dobro
Post Reply