Političko ubistvo mješanih brakova

Locked
udrch

#176 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by udrch »

sramota je da se svi bavite ovim što je napisao Mister Yes, a niko nije komentarisao, a kamoli osudio ovog multietničara:
PerverzMusharaf je napisao/la:
ti si poprilično glupa pa možeš da (pokušaš) da shvatiš svijet samo na prvršan način. naravno da među srbima ima ljudi koji su ubijali komšije, ali patologija tvog razmišljanja nije u tome što su srbi ubijali već u tome što ti imaš neki duboki privatni problem i onda projektujes svoj podsvjesnu frustraciju na pojam "srbi". frojd je to dobro objasnio. vjerovatni si seksualno zlostavljana od strane svog oca. to si iskustvo potisnula u podsvijest i sada izlazi kroz formu mrznje prema srbima.
podsvijest je čudo. zbog traume si potisnula sjećanje na dan kada te je otac ili neko tebi blizak seksualno zlostavljao ali simptomi se vide u tipičnoj frojdovskoj projekciji.

čovjek koji paranoidno mrzi jevreje, muslimane, srbe... sasvim nevazno, će uvijek naci argumente da su oni zli ili ovakvi ili onakvi ali čak i da je to istina, patologija se ne krije u "njima" već u tebi. čovjek koji patološki razmišlja o tome kako ga žena vara je bolestan, čak i kad je u pravu tj. čak i kad ga žene stvarno vara. jer problem nije u tome šta ona radi već u tome što je to njegova opsesija. ista stvar s tobom. naravno da ima srba koji su ubijali komšije. ja ću ti naći srbina koje i vlastitu djecu ubijao. ili osobu bilo koje nacionalnosti koja je ubijala komšije. ali poenta uopšte nije u nima već u tebi i tvojoj patologiji. treba da se sjetiš dana kada te je otac seksualno zlostavljao ali za to ti treba psihoterapija. pusti se ratnih projekcija
ovakve bolesne uvrede su morale biti osuđene..
Last edited by udrch on 25/07/2013 17:09, edited 1 time in total.
registrovana onako

#177 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by registrovana onako »

Mister Yes wrote:
registrovana onako wrote:
Mister Yes wrote:. Ali ako će tvoj izbor partnera povrijediti tvoje bližnje i ti to znaš onda mi nije jasno zašto bi to radio. Zašto bi namjerno nanosio bol ljudima koje voliš? Homoseksulac nema izbora. Ali ja imam (imao).
zasto bi sebi nanosio bol?
Kako to misliš? Kako sebi nanosim bol?
uskracujuci sebi ono sto volis, radi osoba koji imaju jedno drugo (roditelji) i koji su vec prezivjeli svoje izbore, i "odlucili su" da ne vole tvoj izbor iz nekih razloga vezanih za "mjesto stanovanja" (a ne jer je neko los covjek)

cak i da je samo jedan roditelj ostao, da je sam i vezan za tebe, vec je prozivjeo svoje, i nema pravo da tebi uskracuje buducnost kakvu zelis (ili si bar na trenutak mislio da zelis)
radostan dan

#178 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by radostan dan »

Mister Yes wrote: Jednostavno nisam izlazio sa pripadnicama drugih naroda.
ja mislio ti multietničar, kad ono - multietnićar...
palermo

#179 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by palermo »

udrch wrote:sramota je da se svi bavite ovim što je napisao Mister Yes, a niko nije komentarisao, a kamoli osudio ovog multietničara:
ti si poprilično glupa pa možeš da (pokušaš) da shvatiš svijet samo na prvršan način. naravno da među srbima ima ljudi koji su ubijali komšije, ali patologija tvog razmišljanja nije u tome što su srbi ubijali već u tome što ti imaš neki duboki privatni problem i onda projektujes svoj podsvjesnu frustraciju na pojam "srbi". frojd je to dobro objasnio. vjerovatni si seksualno zlostavljana od strane svog oca. to si iskustvo potisnula u podsvijest i sada izlazi kroz formu mrznje prema srbima.
[quote]PerverzMusharaf je napisao/la:
podsvijest je čudo. zbog traume si potisnula sjećanje na dan kada te je otac ili neko tebi blizak seksualno zlostavljao ali simptomi se vide u tipičnoj frojdovskoj projekciji.

čovjek koji paranoidno mrzi jevreje, muslimane, srbe... sasvim nevazno, će uvijek naci argumente da su oni zli ili ovakvi ili onakvi ali čak i da je to istina, patologija se ne krije u "njima" već u tebi. čovjek koji patološki razmišlja o tome kako ga žena vara je bolestan, čak i kad je u pravu tj. čak i kad ga žene stvarno vara. jer problem nije u tome šta ona radi već u tome što je to njegova opsesija. ista stvar s tobom. naravno da ima srba koji su ubijali komšije. ja ću ti naći srbina koje i vlastitu djecu ubijao. ili osobu bilo koje nacionalnosti koja je ubijala komšije. ali poenta uopšte nije u nima već u tebi i tvojoj patologiji. treba da se sjetiš dana kada te je otac seksualno zlostavljao ali za to ti treba psihoterapija. pusti se ratnih projekcija.
ovakve bolesne uvrede su morale biti osuđene..[/quote]

Izvini, a šta ovdje treba komentarisati.

Ovdje moderacija treba da odradi svoj posao, dotični dobije trajni ban,a mi jedino što možemo je da ga totalno ignorišemo (dok ga ne banuju, a ne sumnjam u to)
komentatorxxx

#180 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by komentatorxxx »

registrovana onako wrote:cak i da je samo jedan roditelj ostao, da je sam i vezan za tebe, vec je prozivjeo svoje...
mozda jos nije dosao ni do srednjih godina a ti ga vec otpisala? recimo ispod 40 godina dobro ocuvani zene se po drugi ili prvi put. danas roditelji u razvijnim zemljama cesto imaju vise buducnosti od djece s obzirom na nezaposlenost mladih i da ih puno nece nikada steci ono sto su roditelji uspjeli steci.
registrovana onako

#181 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

komentatorxxx wrote:
registrovana onako wrote:cak i da je samo jedan roditelj ostao, da je sam i vezan za tebe, vec je prozivjeo svoje...
mozda jos nije dosao ni do srednjih godina a ti ga vec otpisala? recimo ispod 40 godina dobro ocuvani zene se po drugi ili prvi put. danas roditelji u razvijnim zemljama cesto imaju vise buducnosti od djece s obzirom na nezaposlenost mladih i da ih puno nece nikada steci ono sto su roditelji uspjeli steci.

i sta treba, dozvoliti da mu upravlja izborima jos duze? :)
komentatorxxx

#182 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by komentatorxxx »

komentatorxxx wrote:

i sta treba, dozvoliti da mu upravlja izborima jos duze? :)
samo sam komentirao ono "vec je prozivjeo svoje", mozda je to nekada bila uzrecica ali sada definitivno ne.
a hoce li upravljati ili ne to je stvar njihovog dogovora.
on nije bio prisiljen od strane roditelja nego je kao odrasla osoba donio odluku uz postivanje stava roditelja i to je ok.
registrovana onako

#183 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

komentatorxxx wrote:
samo sam komentirao ono "vec je prozivjeo svoje", mozda je to nekada bila uzrecica ali sada definitivno ne.
nema veze, ja sam samo trazila razlog da te citiram :P
komentatorxxx

#184 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by komentatorxxx »

komentatorxxx wrote:
nemoj da zavrsimo u mjesovitom braku :D
Challenger__

#185 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by Challenger__ »

Jedan "mješoviti" brak je Sarajevu darovao jednu izuzetno poznatu ulicu. Tipujem da ovo zna vrlo mali broj sadašnjih stanovnika Sarajeva.
registrovana onako

#186 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

komentatorxxx wrote:
komentatorxxx wrote:
nemoj da zavrsimo u mjesovitom braku :D
zavrsili bi ga svakako :D
miki.ba

#187 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by miki.ba »

Mister Yes wrote:
miki.ba wrote: Kako si ti tražio ženu ili ti je neko tražio? Ja se zaljubio, doduše nije mješani brak, i ona i ja smo Bosanci.
Jesi li se zaljubio na prvi pogled? :lol:
:lol:
Ja sebe nisam doveo u priliku da se zaljubim u neku koja nije Bošnjakinja. Jednostavno nisam izlazio sa pripadnicama drugih naroda. Kada se upoznamo predstavimo se i ako se predstavi kao Jelena malo još popričamo i furam dalje. Ne vjerujem da se normalan muškarac može zaljubiti na prvi pogled.
U glavnom pricaš jedno, a radiš skroz suprotno, kakad si mi totalno nejasan.
komentatorxxx

#188 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by komentatorxxx »

miki.ba wrote:
Mister Yes wrote:
miki.ba wrote: Kako si ti tražio ženu ili ti je neko tražio? Ja se zaljubio, doduše nije mješani brak, i ona i ja smo Bosanci.
Jesi li se zaljubio na prvi pogled? :lol:
:lol:
Ja sebe nisam doveo u priliku da se zaljubim u neku koja nije Bošnjakinja. Jednostavno nisam izlazio sa pripadnicama drugih naroda. Kada se upoznamo predstavimo se i ako se predstavi kao Jelena malo još popričamo i furam dalje. Ne vjerujem da se normalan muškarac može zaljubiti na prvi pogled.
U glavnom pricaš jedno, a radiš skroz suprotno, kakad si mi totalno nejasan.

lovac na jelene
shmizlica

#189 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by shmizlica »

molim nekoga da me plehne po prstima svaki put kad otvorim ovu temu......dezintegrirate mi moždane ćelije :D
komentatorxxx

#190 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by komentatorxxx »

nego da ja tebe zaprosim ovako preko foruma na prvi post pred svjedocima pa sta bude, nadam se da nisi musko kako bi brak bio i sa tog stanovista mjesovit.
mozda ti se to cini kao nebitna sitnica i nemoj me odmah nazvati homofobom ili staromodnim, ali priznajem da mi je ta vrsta mjesanja ipak jos uvjek vazna.
CungaLunga

#191 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by CungaLunga »

shmizlica wrote:molim nekoga da me plehne po prstima svaki put kad otvorim ovu temu......dezintegrirate mi moždane ćelije :D
Otvorio sam jednom, necu vise :facepalm:
miki.ba

#192 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by miki.ba »

Nemojte da vam sad udrobim krmetine. :D

Cisto da otvorite još jednom temu.
shmizlica

#193 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by shmizlica »

miki.ba wrote:Nemojte da vam sad udrobim krmetine. :D

Cisto da otvorite još jednom temu.
ko su oni :shock:
miki.ba

#194 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by miki.ba »

Vi :D
shmizlica

#195 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by shmizlica »

miki.ba wrote:Vi :D
a ko sam ja :mastakazes:
meth

#196 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by meth »

Sve go' multietničar....

Uzajamno poštovanje, razumjevanje....ma "vrišti" sklad :D
A onda dođe Bošnjo i ne reče ništa osim onog kako živi, a živi kako mu vjera propisuje.
Nestade poštovanje i razumjevanje....a sklad pređe u pljuvanje.

Ko vas ne zna....vama je Drina s obje strane ista ;-)
komentatorxxx

#197 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by komentatorxxx »

vas dvoje svojim zachatavanjem smetate uZpostavu jednog mjesovitog braka. i onda se pitate dje su :!:
pemanapemani

#198 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by pemanapemani »

Mi smo bolesno i složeno društvo. Praktično, raj/dženet za psihijatre, psihologe i sociologe specijalizirane za različite grane navedenih nauka.

Za to su najmanje krivi sami ljudi, populacija.

Standardna mantra koja opterećuje,- tata, babo, dedo, nana, baba, mama se okreću u mezaru/ grobu kao ringišpil zbog tvog izbora životnog partnera. :-)

Možemo se zajebavati koliko hoćemo, forsirati kao naciju, ali opet religija preovladava. Može neka Jelena sto puta biti Bošnjakinja ili neka Dženita Srpiknja ili Hrvatica, opet je religija obilježava i to je fakt.

Ako ćemo pogledati istini u oči, Bošnjaci su najtolerantniji, posebno u gradovima.
Kod Srba će Naida vaskrsnuti u Nadu. Kod Hrvata će vjerovatno ostati Naida koju se neće ništa pitati kada bude farbala uskrsna jaja ili kitila jelku.
U kuršlus upetljaš „tolerantne“ ateiste i neostvarene ambicije roditelja i napredak je zagarantovan, ali u kurcu.
Last edited by pemanapemani on 25/07/2013 18:17, edited 1 time in total.
registrovana onako

#199 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

komentatorxxx wrote:
nego da ja tebe zaprosim ovako preko foruma na prvi post pred svjedocima pa sta bude, nadam se da nisi musko kako bi brak bio i sa tog stanovista mjesovit.
mozda ti se to cini kao nebitna sitnica i nemoj me odmah nazvati homofobom ili staromodnim, ali priznajem da mi je ta vrsta mjesanja ipak jos uvjek vazna.
morala sam nesto pojesti, ne treba velike odluke donositi pri niskoj razini secera :D
ali uzmi u obzir da mi je i vruce, i da mi to mozda kvari moc rasudjivanja
a onda obrati paznju da bi stalno ovako nesto mjerkala i u braku, pa se ponovo skontaj hoces li me :D
shmizlica

#200 Re: Politićko ubistvo mješanih brakova.

Post by shmizlica »

ja čeljade iz takvog i nikako da skontam šta mi fali 8-)
Locked